Budaya
Home > LOEKELOE > SUPRANATURAL > Budaya > (share)SRI MAHA RAJA PRABU SILIWANGI
Total Views: 146209
Page 54 of 93 | ‹ First  < 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 >  Last ›

Darkside01 - 10/10/2010 10:47 AM
#1061

Quote:
Original Posted By demonbless
apakah prabu siliwangi ke IX prabu surya kencana, masih ada hub darah dengan prabu2 siliwangi yang lainnya gt kang

Eyang Prabu siliwangi kan cmn 1 kang klu yg dikatakan mah Eyang Prabu Surya Kencana it memang ank eyang Prabu Siliwangi, dari selir ny beliau dikatakan mah Prabu Siliwangi sampe IX, seakan Raja d Padjadjaran mah berganti dngn penerus ny, padahal Eyang Prabu Siliwangi jg masih hidup, dan masih menjadi Raja d Padjadjaran mah
demonbless - 10/10/2010 02:21 PM
#1062

Quote:
Original Posted By Darkside01
Eyang Prabu siliwangi kan cmn 1 kang klu yg dikatakan mah Eyang Prabu Surya Kencana it memang ank eyang Prabu Siliwangi, dari selir ny beliau dikatakan mah Prabu Siliwangi sampe IX, seakan Raja d Padjadjaran mah berganti dngn penerus ny, padahal Eyang Prabu Siliwangi jg masih hidup, dan masih menjadi Raja d Padjadjaran mah


Ooo ic ic ic.....

thx gan.. ane mase binggung soale tentang silsilah trah ane dari siliwangi ini.

Darkside01 - 10/10/2010 03:05 PM
#1063

Quote:
Original Posted By demonbless
Ooo ic ic ic.....

thx gan.. ane mase binggung soale tentang silsilah trah ane dari siliwangi ini.


saya jg kurang bnyk taw kang, tp memng ktny begitu
rimata - 11/10/2010 01:44 PM
#1064

Quote:
Original Posted By Darkside01
hati2 dosen ny klu ada yg ngaskus jg kang lg bnyak kerjaan, ngurusin kompter dkantor mah, plang2 langsung tepar trs


wah salah satunya satu tuh heheheh
ezgoing - 13/10/2010 02:39 AM
#1065

oleh oleh dari jalan2 tadi

salam....
Quote:



G23 - 13/10/2010 06:26 PM
#1066

Quote:
Original Posted By Bajurombeng


Isi surat ini Wallahu’alam bener apa tidak nya mah, , bisa jadi hanya sekedar lamunan, bisa jadi pula itu bener kenyataanya, karena tidak ada artefak-2 sajarah yang mendukung. Oleh karenanya silahkan maknai masing2 sesuai hati nurani masing2 juga  …)[/I]

Berikut surat-surat yg beliau kirimkan ke milis-2 sunda di internet :

15 July 2008 • 11:49PM -0400
(Serat :1) SILIWANGI & KI SANTANG
by Nonggerak

Siliwangi geus tilar dunya, henteu tilem, teu rubah jadi maung atawa nu mistik lain na. Siliwangi jalma biasa, raja pajajaran, bangsa manusa, nu pernah hirup di alam dunya, mingpin tatar sunda. Boga batur deukeut ngarana Santang, pamingpin negri sancang, bangsa jin, lain bangsa manusa, nepi ka ayeuna aya keneh, lain sakti, tapi geus fitrahna
sakabeh bangsa jin umurna leuwih panjang.

Ulah nyampurkeun dongeng jeung carita enya. Carita nu aya ayeuna ngan dongeng wungkul, di kira-kira, padahal teu sarua. Euweuh sahiji-hiji acan sesa pajajaran nu geus kapanggih nepi ka danget ieu. Mun hayang nyaho carita sabenerna nanya ki santang, ulah nanya ka jalma, loba di kira-kira.

Siliwangi, ki santang lain maung, lain turunan maung atawa robah jadi maung. Maung ngan saukur ciri. Jadikeun diri rakyat sunda jiga ka gagahan maung. Ulah kalah ngaku-ngaku bangsa maung atawa turunan maung. Jiga nagara anjeun ayeuna nu nyieun ciri nagara, Manuk Dadali. Lain anjeun turunan manuk dadali.

Kuring nonggerak, unggal poe sabenerna aya dihareupeun aranjeun.. Kuring hariwang jeung karunya aranjeun rahayat sunda ngan loba ngobrolkeun ngimpi.. geura hudang, baca... baca... baca alam jeung diri...

(Serat :2) SILIWANGI & KI SANTANG - Jangji-Amanat

Kuring lain kaiket ku jangji, ngan kaamanatan ngajaga nu beunang di jaga Ulah di udag ku akal jeung indra, sabab loba kajadian alam nu ku urang teu bisa ka baca, Tarima ku hate, asal ulah nyalenggor akidah kanu kawasa

Ayeuna geus mangsana aranjeun jadi urang sunda lain bangsa anu ngan bisa cumarita
geura narindak jiga nu diamanatkeun batur kuring harita

Kajadian nu kaalaman ku aranjeun ayeuna geus kabaca di jaman harita maka geura balik jadi urang sunda saenyana

Salila aranjeun jauh tina kamusyrikan kuring bakal aya ngabarengan sugan anu di baca ku raja aranjeun harita kajadian kuring nyaksian di dieu


17 July 2008 • 9:54PM -0400
(Serat :7) SILIWANGI & KI SANTANG_- Maung Pajajaran

Maung - Pajajaran

Salah sahiji nyaritakeun zaman harita,aya 3 macan nu dijadikeun ciri.:

Macan bodas, ciri elmu2 nu ngajurus kana ngubaran. Teu make menyan, sajen,atawa wirid.Ditungtungan ku muntang jeung nyerahkeun diri ka Allah SWT. Elmu nyieun ubar tina dangdaunan,akar jeung sajabana. Ubar panyakit katempo jeung teu katempo. Pajajaran geus ti baheula ngarti jeung nyaho kumaha ngubaran. Teu dicampur ku mistik. Teu ngalanggar akidah..

Macan Hideung, ciri elmu2 nu ngajurus kana kadunyaan,ngatur hate jalma,ngahijikeun salaki pamajikan nu pipisahan,ngoprek hate jalma,miceun hate jalma nu kedul, bedegong, harak,jeung sajabana…Sarua teu make sajen, menyan, atawa kudu wiridan atawa puasa… Istuning tina kakuatan diri…

Macan loreng, lodaya, maung loreng, ngajurus kana elmu2 heuras,saperti silat pamacan, sinuwun tilu jeung sajabana,nempo ti kajauhan,ngoet ti kajauhan, ngarusak jeung ngajaga supaya teu rusak…Teu make menyan,sajen atawa ngawirid jeung puasa. Estuning tina kakuatan diri…

Kunaon teu make wirid atawa puasa ? Saba eta mah jang ibadah ka Gusti Allah.. Teu meunang dipengkolkeun kana tujuan eta. Kunaon teu make menyan atawa sajen ? Kusabab lain menta bantuan jin,jeung kudu make aturan muslim.. Dimana ayeuna eta elmu2 teh ? Di nu tiluan…Teu bisa diteangan,ke oge datang…Datang ka saha ? Ka jalma2 nu geus ka ukur ka alusan jerona…Akidahna… Nu tiluan dimana ? Boa-boa nu sapopoe aya hareupeun anjeun…Wallahu’alam…




26 August 2008 • 8:07PM -0400
(Serat :27)(SILIWANGI & KI SANTANG)_- Deudeuh Teuing Sunda.

Deudeuh Teuing Sunda

Kajadian kaluar tina kepungan geus lain kaanehan,loba kaalaman ku jalma-jalma kiwari nu milu peperangan,kunaon bet dianggap carita bobodoan,padahal ngaleungitna eusi dayeuh harita bener kanyataan. Teu kudu bingung kunaon Cirebon menta pipisahan,kajeun sarua Islam tapi besa prakprakan,katambah aya hiji jalma nu hayang kakawasaan,nepi ka tega menta bantuan raja nu ngamusuhan. Teu kudu disumput-sumput ratu laut kidul milu ngarusak Sunda,da kajeun kumaha geus loba pisan buktina,komo dicampur-campur jiga ajaran agama,beuki jauh mengkol hate jalma. Ka sakabeh urang Sunda,nu ngaku atawa henteu anjeun Sunda,sakeudeung deui moal aya bangsa Sunda,sakeudeung deui Sunda tinggal carita. Kuring ngan ukur bisa ngajak nempo diri,kuring ngan ukur nitah geura nempo ciri,saencan leungit ieu nagari,jiga beuki leungitna ngaran Dewi Sri. Geura sosonoan kana kecap Sunda,sabab Sunda bakal euweuh dikieuna,jiga kacontoan ku loba bangsa di dunya,nu ayeuna ngan ukur tinggal
ngarana. Deudeuh teuing sobat kuring Siliwangi,sakitu kungsi boga ngaran anu wangi,geuning bangsa anjeun bakal leungit ti ieu bumi,ngabarengan leungitna dayeuh diteureuy bumi. Pileuleuyan Sunda,pileuleuyan Baduga,nasib anjeun teu beda,ngan ukur jadi legenda. Geuning nu wani teu loba,ngan ukur saeutik nu nyaah ka Sunda,moal cukup jang ngalawan angkara,nu hayang keungit ieu Sunda.
Ki Santang lain mahluk abadi,sarua jeung urang sarerea teu abadi,kawatesan ku umur nu ditangtukeun ku Gusti,boa isuk geto Ki Santang mulang ka Gusti


Deudeuh teuing Siliwangi sobat kula, geuning nu ceuceub ka anjeun beuki dieu beuki
loba, geuning ngan saeutik urang Sunda nu masih keneh ngarasa anjeun urut raja Sunda
nepi ka euweuh rahayat Sunda nu apal anjeun dimakamkeun dimana.

Geura ngaca ka nagari Cina, nepi ayeuna apal tulisanana, bari susulumputan na jero hatena ngajungjung carita raja-rajana, teu kawas urang Sunda nu teu apal tulisan Sunda
kumaha, jeung na jero hatena embung ngaku carita rajana.

Kuring ngan ukur bisa ngalengis bari nyurucud cimata, ngaheruk nuturkeun carita anjeun ayeuna, mun anjeun ayeuna aya keneh dikieuna, istuning anjeun bakal ngahelas kungsi
diborojolkeun ka dunya.

Haturan simkuring Suadma, Haturnuhun kuring disebut Aswatama, kuring bungah disangka ngarang-ngarang carita, kuring ngan ngajak aranjeun geura nyaring jadi
urang Sunda jiga baheula.

~Wassalamu’alaikum wr wb..
Kuring Nonggerek~




Quote:
Original Posted By Darkside01
td mah nyoba tanya k sepuh, blum pernah taw cmn yg ada mah kisah eyang Prabu Kian Santang yg pergi dari padjadjaran, hingga kisah kalah melawan Sayidina Ali dan kmudian berguru sama beliau

cerita sejarah mengenai mengapa waktu itu padjadjaran dtilem kan sama eyang Prabu Siliwangi jg berbeda dari keadaan sbnarny


Quote:
Original Posted By Darkside01
beliau (Sayyidina Ali) masih ada smpe skrg kang, pdhl udah brp ratus tahun it... (kata sesepuh klu ga slah pernh cerita mah),, eyang Prabu Kian Santang jg masih ada sampe skrg kang

saya blum pernah ksana kang, ga taw saya kang



punten kanggo ka sesepuh.... sim kuring Nubi bade tumaros

ane dari kecil belum pernah denger konsep tentang Moksa/tilem dalam agama islam, apakah mungkin eyang prabu/Sahidina Ali/Eyang Prabu Santang masih hidup sampai sekarang, berarti beliau umurnya ribuan tahun. apakah mungkin, ane dalam islam tidak pernah mendengar konsep yang demikian
..... tolong di babar lebih jelas

ane nubi disini pengen belajar sejarah, pengen misahain antara fakta sejarah, legenda, sama hasil pengalaman spiritual

maaf buat agan - agan klo postingannya acak - acakan, maklim nubi
Darkside01 - 15/10/2010 04:00 AM
#1067

Quote:
Original Posted By G23
punten kanggo ka sesepuh.... sim kuring Nubi bade tumaros

ane dari kecil belum pernah denger konsep tentang Moksa/tilem dalam agama islam, apakah mungkin eyang prabu/Sahidina Ali/Eyang Prabu Santang masih hidup sampai sekarang, berarti beliau umurnya ribuan tahun. apakah mungkin, ane dalam islam tidak pernah mendengar konsep yang demikian
..... tolong di babar lebih jelas

ane nubi disini pengen belajar sejarah, pengen misahain antara fakta sejarah, legenda, sama hasil pengalaman spiritual

maaf buat agan - agan klo postingannya acak - acakan, maklim nubi

Salim dlu kang

Smw ny jg mmng masih hidup atuh kang

org yg tilem biasa ny yg sdah maqom ny tinggi kang, trmasuk ahli ibadah, masih mmpunyai misi mah ddunia ini, sbagai contoh klu mau ada bencana gunung meletus, para ahli ibadah datang smw, turut mendo'akan k Allah SWT mah supaya ga jd meletus atwpun lain2

Quote:
Original Posted By ezgoing
oleh oleh dari jalan2 tadi

salam....

jln2 kmn itu kang?
mauluddy - 18/10/2010 05:04 PM
#1068

Assalamu'alaikum Wr... Wb...

Akang sadayana, kumaha damang?

Maaf baru nongol lagi... Alhamdulillah pembahasan makin seru..

Buat temen2, janganlah mempeributkan sejarah.. masing2 punya sejarahnya dan silakan untuk saling mengagulkan 1 sama lain, tapi bukan untuk saling menjatuhkan. Eyang Prabu Siliwangi dan Hayam Wuruk sama2 makhluk Allah SWT yang punya kelebihan dan kekurangan masing2.. Ga perlu kita ributkan. kita ini sudah dewasa dan bisa menentukan mana yang baik dan buruk.

Soal Kanjeng Prabu Siliwangi, Prabu Kian Santang maupun sayyidina Ali.. Pada dasarnya mereka itu telah tiada.. Tidak ada 1 pun manusia didunia ini yang hidup kekal abadi. Klo mereka masih ada, bagaimana dengan Nabi Muhammad SAW...

Klo pun terlihat masih ada, itu bukan yang sebenarnya tapi lelembutnya yang selama ini Allah SWT tunjukan kepada kita bahwa mereka amat mulia..

Salam

Darkside01 - 18/10/2010 05:14 PM
#1069

Quote:
Original Posted By mauluddy
Assalamu'alaikum Wr... Wb...

Akang sadayana, kumaha damang?

Maaf baru nongol lagi... Alhamdulillah pembahasan makin seru..

Buat temen2, janganlah mempeributkan sejarah.. masing2 punya sejarahnya dan silakan untuk saling mengagulkan 1 sama lain, tapi bukan untuk saling menjatuhkan. Eyang Prabu Siliwangi dan Hayam Wuruk sama2 makhluk Allah SWT yang punya kelebihan dan kekurangan masing2.. Ga perlu kita ributkan. kita ini sudah dewasa dan bisa menentukan mana yang baik dan buruk.

Soal Kanjeng Prabu Siliwangi, Prabu Kian Santang maupun sayyidina Ali.. Pada dasarnya mereka itu telah tiada.. Tidak ada 1 pun manusia didunia ini yang hidup kekal abadi. Klo mereka masih ada, bagaimana dengan Nabi Muhammad SAW...

Klo pun terlihat masih ada, itu bukan yang sebenarnya tapi lelembutnya yang selama ini Allah SWT tunjukan kepada kita bahwa mereka amat mulia..

Salam


wa'alikumsalam..

Alhamdulillah sehat kang

mau dbilang Eyang Prabu mah lebih jago jg utk apa atuh, eyang jg ga ngaku2 jago, sakti

ada waktu ny nanti smw pada taw klu eyang Prabu Kian Santang, eyang Prabu Siliwangi masih hidup keur saha atuh eyang mah udah ga ada memang ga ada manusia yg kekal abadi, tapi kenyataan ny memang begitu, beliau masih hidup sampe skrng
itsarga - 18/10/2010 06:52 PM
#1070

Quote:
Original Posted By Darkside01

wa'alikumsalam..

Alhamdulillah sehat kang

mau dbilang Eyang Prabu mah lebih jago jg utk apa atuh, eyang jg ga ngaku2 jago, sakti

ada waktu ny nanti smw pada taw klu eyang Prabu Kian Santang, eyang Prabu Siliwangi masih hidup keur saha atuh eyang mah udah ga ada memang ga ada manusia yg kekal abadi, tapi kenyataan ny memang begitu, beliau masih hidup sampe skrng

muhun leres,,hirup salilana dina jero hate urang nu ngarumasakeun turunan sunda..
bigsword - 18/10/2010 07:42 PM
#1071

ikut menyimak gan,......
rifkyjasmerah - 19/10/2010 01:35 PM
#1072
Assalammualaikum....
salam silaturahmi...
silihwangi...hayu urang bergerak!

ingsun madangan
Merdeka!
khucel - 20/10/2010 03:10 PM
#1073

Quote:
Original Posted By Darkside01
Saya ga begtu full 80%prcaya dngn sejarah yg dbuat, karna crta sejarah pun sdah drubah dri kejadian sbnarnya.. Dan karuhun pun ga da bilang "sakti", beliau cmn bilang, "yang sakti mah Allah, yg Gagah mah Allah", "eyang bsa gini karna Allah" (eyang Prabu Kian Santang).. Sampe skrg kerajaan padjadjaran pun masih berdiri ^^


hanya org yg mengerti apa arti yg sebenar nya dengan sejarah, kebanyakan mereka hanya membaca bukan melihat dari arti dan makna dari sejarah tersebut kang.
khucel - 20/10/2010 03:19 PM
#1074

Quote:
Original Posted By rifkyjasmerah
Masa berganti, tokoh berubah..
Tetapi isinya sama. Dia2 jg..
Siapakah kita?

Sok atuh anak keturunan dan para pengagum silihwangi kapan kita ngumpul bareng menyambung silaturahmi secara langsung..
Sudah saatnya kita membawa harum dimana-mana.
Dikebon raya bogor kayaknya tempat yg pas..
Ditunggu responnya..sekedar usulana saya.

Ingsun madangan
merdeka!


asa hoyong keumpel kang tgl 8 sim abdi uih ka majalengka tepat na ka jatiwangi teu sempat ziaroh ka makam na eyang sim abdi anu di paseh siga na mah teu acan jodoh na lamun carita pun ti raka sim abdi beliau na masih katurunan kacirebonan milarian makam istri na di tanah sumedang tapi teu ka pendak. lamun saur aang nu di cianjur mah sim abdi masih nyondong darah panjalu kang.

hoyong na mah share sareung senior anu tos napak tilas dina jalan garis karuhun tapi sim abdi teu acan ka pendak jalan na.
rifkyjasmerah - 20/10/2010 04:32 PM
#1075
Assalammualaikum....
Quote:
Original Posted By khucel
asa hoyong keumpel kang tgl 8 sim abdi uih ka majalengka tepat na ka jatiwangi teu sempat ziaroh ka makam na eyang sim abdi anu di paseh siga na mah teu acan jodoh na lamun carita pun ti raka sim abdi beliau na masih katurunan kacirebonan milarian makam istri na di tanah sumedang tapi teu ka pendak. lamun saur aang nu di cianjur mah sim abdi masih nyondong darah panjalu kang.

hoyong na mah share sareung senior anu tos napak tilas dina jalan garis karuhun tapi sim abdi teu acan ka pendak jalan na.


alhamdulillah..beberapa hari ini dikasi pertanda soal panjalu dan ciung wanara. ga tau kenapa?
sanghyang borosngora dan prabu hariyang kencana...salam silaturahmi.
kalo ngelihat silsilah sunda mah...semuanya masih satu sumber.

abdimah ngarasa urang teh kedah ngumpul sarerea..mudah2an dipasihan kamudahan ku Gusti Allah.

ingsun madangan
merdeka!
khucel - 21/10/2010 09:37 AM
#1076

Quote:
Original Posted By rifkyjasmerah
alhamdulillah..beberapa hari ini dikasi pertanda soal panjalu dan ciung wanara. ga tau kenapa?
sanghyang borosngora dan prabu hariyang kencana...salam silaturahmi.
kalo ngelihat silsilah sunda mah...semuanya masih satu sumber.

abdimah ngarasa urang teh kedah ngumpul sarerea..mudah2an dipasihan kamudahan ku Gusti Allah.

ingsun madangan
merdeka!


sumuhun kang ari sim abdi oge geuget na mah ka sunda tapi teu acan kapendak malah anu tos ka peundak teh di tanah jawa bagian timur teu acan sadayana neumbe sak alit anu ku sim abdi ngartos kang. masih dalam pengenalan
iyetabdel - 21/10/2010 11:04 AM
#1077

sekedar sharing... moga2 bisa dipahami bersama maknanya malu

Paguyuban macan emas padjadjaran..............
_Kombinasi dari_
-macan putih
-macam kumbang
-macan ungu
-macan belang

dibawah naungan:
>==ki paku bumi, paku alam banten tiga.



Kudihyang - 21/10/2010 11:29 AM
#1078

izin nyimak kang.....

minta ijo atuh....
cepotmonyong - 21/10/2010 12:18 PM
#1079

ajib eung trit na.....nuhun buat agan2 atas infonya..



dherhu - 21/10/2010 01:15 PM
#1080

Quote:
Original Posted By qbStudio
Keturunan beliau sampai sekarang masih eksis..namun rasanya para keturunannya ini tidak mau berlebihan dan tidak mabuk darah "keningratan", kebanyakan menjadi "rakyat biasa". Paling ga setahun sekali suka ada kumpul-kumpul sewargi. Itu yang saya tau. Salam.


bener gan, nyokap ane jg g mw make gelar nya
waktu itu pas kumpul nyokap g dateng, yg dateng uyut sm nenek ane doang, sama uwa ane....
Page 54 of 93 | ‹ First  < 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 >  Last ›
Home > LOEKELOE > SUPRANATURAL > Budaya > (share)SRI MAHA RAJA PRABU SILIWANGI