Militer
Home > CASCISCUS > MILITER & KEPOLISIAN > Militer > [45 Tahun Perang Enam Hari] מלחמת ששת הימים / حرب الأيام الستة
Total Views: 7385
Page 2.5 of 5 |  < 1 2 3 4 5 > 

kiting - 07/06/2012 06:04 PM
#31

Lagu lama......
Quote:
Original Posted By kasamago
militer israel sngt efektif dan efisien pemakaiannya..

Kekuatan Utama Israel di Intelejennya..

sbnarnya klo mau ngelumpuhin Israel, ckp pake boikot. biarkan Israel terpencil sendirian..
topx666 - 07/06/2012 06:40 PM
#32

kan sekarang lagi musim arab spring, kira2 bakal ada israel spring gak yah
kiting - 07/06/2012 06:49 PM
#33

Arab Spring bisa terjadi krn itu arab dikuasai oleh rezim korup.......how about Indonesia Spring? it would be lovely.....much worse than May
Quote:
Original Posted By topx666
kan sekarang lagi musim arab spring, kira2 bakal ada israel spring gak yah
topx666 - 07/06/2012 07:04 PM
#34

Quote:
Original Posted By kiting
Arab Spring bisa terjadi krn itu arab dikuasai oleh rezim korup.......how about Indonesia Spring? it would be lovely.....much worse than May


berarti israel bersih dong

kalo indonesia spring, coba ente jadi leadernya mas
rumah.KENYOT - 07/06/2012 07:18 PM
#35

Quote:
Original Posted By topx666
berarti israel bersih dong

kalo indonesia spring, coba ente jadi leadernya mas


gak mungkin di indonesia


kan gak 4 musim
Beka.RM.ST. - 07/06/2012 07:24 PM
#36

Quote:
Original Posted By rumah.KENYOT
gak mungkin di indonesia


kan gak 4 musim


"musim hujan Indonesia" atau "musim kemarau indonesia" sama2 ndak enak didengar.
typhoonbringer - 07/06/2012 07:37 PM
#37

Quote:
Original Posted By LeclercLoader
tapi masalahnya disono kebanyakan pengambil kebijakan/strateginya keponakan atau sepupunya si anu ...

jendral israel pas perang yom kippur juga muji tentara mesir, katanya mereka sangat terlatih dan disiplin, cuma ya itu, salah strategi, akhirnya terkepung gara2 cuma disuruh jongkok dipinggir kali


lah sama roma juga

selama jendralnya kompeten, mo apapun latar belakangnya ya tokcer
rumah.KENYOT - 07/06/2012 07:37 PM
#38

How Israel Can Finally Win the Six-Day War
By Jeffrey Goldberg Jun 5, 2012 6:00 AM GMT+0700

http://www.bloomberg.com/news/2012-06-04/how-israel-can-finally-win-the-six-day-war.html


Tuesday marks the 45th anniversary of the Six-Day War between Israel and its Arab neighbors, and the question remains: Which side will win?

Yes, many people are under the impression that Israel already won. It’s true that the first phase of the war -- which began with Israeli strikes on the Egyptian air force and ended with Israel in possession of the Sinai Peninsula, the Golan Heights, the West Bank and the Gaza Strip -- represented an unambiguous military triumph.


But it’s an open question whether the seemingly endless second phase -- occupation, failed peace negotiations and Jewish settlement of the West Bank -- will lead to Israel’s ultimate defeat.

The original occupation of the West Bank was justified. Jordan, which then ruled the territory, had used the West Bank to fire on Israel, and Israel’s seizure was an act of self- defense. In the days after their conquest,

Israeli leaders searched for Arab interlocutors who would negotiate withdrawal in exchange for peace. They found none. That’s when the logic of settlement began to take hold.

Divine Hand

Given that many Israelis in 1967 feared their country might very well be eliminated by an Arab onslaught, they could be excused for believing they had just experienced a miracle when the battle ended.

Some of them quite literally saw the divine hand guiding their army to victory. Noting that Israel had taken possession of the biblical heartland -- the West Bank is the Judea and Samaria of the Bible, and where the Jewish people were born -- these religious nationalists succumbed to ecclesiastical temptation and agitated for Jewish settlement of these territories. Successive Israeli governments gave in to their demands.

Forty-five years later, the settlements -- in particular those planted deep in the West Bank -- are obstructing the emergence of a Palestinian state, and have brought Israel low. A country once perceived as progressive is now seen by much of the world as illiberal and imperial; a country that once seemed to have been at least partly successful in separating synagogue from state now seems to be in the thrall of religious fundamentalists. A country that was founded to give a homeless people a home now seems indifferent to the demands of another people for a home of their own.

It is more complicated than that, of course. For one thing, the Palestinians have done a terrible job of bringing about their own independence. Their leaders have squandered opportunities to negotiate a comprehensive treaty with Israel, and their long detour into terrorism, while gaining fame for their cause, did nothing to convince Israelis they were interested in compromise.

Lately, though, Palestinians have stumbled on a more effective method of fighting Israel: waiting.
Many Palestinians realize that although they cannot defeat Israel militarily, they can wait for Israel to defeat itself. In the not-too-distant future, the number of Arabs under Israeli control will equal the number of Jews. The Palestinians will then simply demand the vote. Many Arabs already vote in Israel (a quarter of Israel’s population is non-Jewish), but the Arabs of the West Bank don’t. Their neighbors in the Jewish settlements do have a vote, and this already strikes much of the world as unfair. It is only a matter of time before Israel finds itself the target of a broad international campaign to grant these Palestinians the right to vote. (This campaign is already taking place on the margins.)

A Choice

Then Israel’s government will be forced to make a choice: Give up the settlements, or give up the idea of a democratic Jewish homeland. A decision that could have been made gradually and responsibly will have to be made in a crisis -- and in a crisis Middle Eastern countries tend to act in stupid and self- destructive ways.

It doesn’t take special powers of discernment to understand that the time isn’t ripe for a comprehensive peace treaty. Palestine is divided into two warring camps -- one led by Hamas, the other by Fatah -- that continually threaten to unite, and then fail to do so. The more moderate Fatah, led by Palestinian Authority President Mahmoud Abbas, is weak and corrupt, and Abbas recently walked away from negotiations with Israel, according to Jordanian officials who helped organize the talks. Hamas is devoted to Israel’s physical destruction -- not ideal for a negotiating partner.

On the Israeli side, Prime Minister Benjamin Netanyahu is preoccupied with the threat of a nuclear Iran. He is a powerful prime minister, but his right-leaning coalition, still dependent on the settlers and their supporters, could thwart even modest compromise, especially in the absence of a compelling Palestinian partner.
Still, there is something Netanyahu can do: He can have an honest conversation with the Israeli people about the consequences -- military, moral and demographic -- of the settlements. And he can contemplate a notion advanced by a growing number of the country’s security experts: a unilateral pullout of some settlers from the most distant reaches of the West Bank.

“Unilateralism” has a bad name in Israel, given that the country’s pullout of settlers and soldiers from the Gaza Strip in 2005 led to a Hamas takeover. But a unilateral departure from the West Bank could be carried out in slow motion, and in a way that leaves the Israeli army in place until negotiations resume in earnest.

A pullout of settlers would signal to the Palestinians that the Netanyahu government is serious about compromise. It would show the world that Israel is not interested in being an occupying power forever. And it would show Israelis that their government is interested in finally winning the Six-Day War.
rumah.KENYOT - 07/06/2012 08:29 PM
#39

Wednesday, June 6 2012|Mairav Zonszein
PHOTOS: Naksa Day Hebron protest marks 45 years of Occupation

June 5, 2012 is the day Palestinians mark the anniversary of the Israeli occupation of the West Bank and Gaza following the Six-Day War in 1967. Tuesday’s protest in Hebron marked 45 years of military occupation and 18 years since the closure of Shuhada Street, the main thoroughfare of Hebron’s Old City.
Of all places I have been in the West Bank, Hebron is by far the most vivid, explicit and depressing manifestation of Israel’s total control of Palestinian space, resources and life. Not only has the once bustling market area been reduced to a ghost town, but the streets themselves are segregated, cut not only horizontally, but vertically as well, with Palestinian shopkeepers forced to put up a fence in order to avoid garbage, eggs and other materials being thrown on them by the settlers who live above, with the full protection of the army.

All photos courtesy of Activestills.











"Down with Occupation"






Sign in Hebrew: "Jews and Arabs refuse to be enemies"
LeclercLoader - 07/06/2012 09:11 PM
#40

bener ngak sih, katanya sekarang orang yahudi dah males emigrasi ke israel, jadi semakin lama orang israel out number dg orang arab
epstein - 07/06/2012 09:12 PM
#41

Quote:
Original Posted By kensama
Satu lagi bro kalo menurut banyak orang Israel itu hebat karena bisa memenangkan perang dalam 6 hari.
IMHO justru Israel harus menang cepat kalo mau menang. lah bayangin kalo perangnya berkepanjangan dan menjadi perang asimetris, kayaknya sulit deh bagi Israel untuk menang. lah Jepang sama Jerman aja gk mampu perang lama dengan sumber daya manusia & resources lebih kaya dari israel, belum lagi US di Vietnam.


musti liat filmnya neh

[youtube]yK7rH3mdQVI[/youtube]

jangan lupa loh, yg biasa kita ledekin culun tentaranya, bisa dikencingin aja dah kalah >---- penasehat militernya "Singa Gurun"
http://militarynuts.com/index.php?showtopic=85

refrence six day wars
http://www.sixdaywar.org/

juga jangan lupakan Pilot dengan record Aces terbanyak :addfriends

http://en.wikipedia.org/wiki/Giora_Epstein
Yuwen - 07/06/2012 11:39 PM
#42

Aku pernah baca buku berjudul Mossad waktu SMP dulu (sudah lama sekali jadi lupa-lupa ingat). Isinya tentang riwayat para spion legendaris mereka yang berhasil mencuri data penting negara Siria dan Mesir. Berkat informasi mereka, Israel bisa tahu letak dan posisi pangkalan udara militer, markas tentara, instalasi penting dll yang seharusnya bersifat rahasia. Maka dari itu saat perang enam hari meletus, Israel bisa langsung menyerang dan mengebomi objek-objek vital Mesir dan Siria, membuat kedua negara itu ompong sebelum mereka sempat ngelawan.
frankmuller - 07/06/2012 11:47 PM
#43

btw ko urutan halamannya kebalik yak
hnya d kompi gw kah??
epstein - 07/06/2012 11:52 PM
#44

Quote:
Original Posted By Yuwen
Aku pernah baca buku berjudul Mossad waktu SMP dulu (sudah lama sekali jadi lupa-lupa ingat). Isinya tentang riwayat para spion legendaris mereka yang berhasil mencuri data penting negara Siria dan Mesir. Berkat informasi mereka, Israel bisa tahu letak dan posisi pangkalan udara militer, markas tentara, instalasi penting dll yang seharusnya bersifat rahasia. Maka dari itu saat perang enam hari meletus, Israel bisa langsung menyerang dan mengebomi objek-objek vital Mesir dan Siria, membuat kedua negara itu ompong sebelum mereka sempat ngelawan.


musti liat yang ini

http://en.wikipedia.org/wiki/Eli_Cohen

videonya

[youtube]DkS2gMWh8-Y[/youtube]

[youtube]TIDlIial9uw[/youtube]
Aragons - 08/06/2012 12:02 AM
#45

Kalo menurut ane Keklahan Negara Arab saat itu gara-gara mereka mungkin mikir israel gak akan mulai Perang duluan, pas Israel melakukan serangan dadakan terhadap pangkalan negara Arab Moral pasukan arab Drop saat tau sebagian besar armada Udara mesir sudah Hancur..
Pernah denger katanya jendral-jendral arabpun banyak yang meninggalkan pasukanya saat pasukan darat Israel nyerang wajar mereka kalah.

Semenatara Saat yom kipur justru kebalikanya Israel yang Berfikir negara arab tidak akan menyerang tapi akhirnya mereka kelabakan di awal-awal perang
penjarah - 08/06/2012 12:56 AM
#46

Quote:
Original Posted By LeclercLoader
bener ngak sih, katanya sekarang orang yahudi dah males emigrasi ke israel, jadi semakin lama orang israel out number dg orang arab


tergantung sektenya gan..yahudi kan banyak sekte/aliran..persis kayak agama kristen dan islam

yang punya pemahaman orang yahudi harus beriman dan tinggal dizion (nama gunung di daerah palestina) disebut dengan sekte zionis...dan sekte zionis pun masih terbagi2 lagi...ada yang memahami wajib kembali kesana dan wajib perang untuk mendapatkannya..ada juga yang tidak....

dalam artian tidak semua yahudi itu mengikuti pemahaman zionis...CMIIW and AFAIK
LeclercLoader - 08/06/2012 02:26 AM
#47

Quote:
Original Posted By frankmuller
btw ko urutan halamannya kebalik yak
hnya d kompi gw kah??

gara-gara TSnya ngasih tulisan arab ini, urutan peki jadi terbalik
Quote:
Original Posted By penjarah
tergantung sektenya gan..yahudi kan banyak sekte/aliran..persis kayak agama kristen dan islam

yang punya pemahaman orang yahudi harus beriman dan tinggal dizion (nama gunung di daerah palestina) disebut dengan sekte zionis...dan sekte zionis pun masih terbagi2 lagi...ada yang memahami wajib kembali kesana dan wajib perang untuk mendapatkannya..ada juga yang tidak....

dalam artian tidak semua yahudi itu mengikuti pemahaman zionis...CMIIW and AFAIK


malah ada juga yg menganggap kalo israel/palestina adalah tanah yg terlarang bukan tanah yg dijanjikan, kek yg sering ikut demo itu
rumah.KENYOT - 08/06/2012 08:52 AM
#48

Quote:
Original Posted By LeclercLoader
gara-gara TSnya ngasih tulisan arab ini, urutan peki jadi terbalik


kreatifitas TS ada efeknya juga :cool
Kfir - 08/06/2012 10:51 AM
#49

Quote:
Original Posted By kasamago
militer israel sngt efektif dan efisien pemakaiannya..

Kekuatan Utama Israel di Intelejennya..

sbnarnya klo mau ngelumpuhin Israel, ckp pake boikot. biarkan Israel terpencil sendirian..


lagu luuaaaamaaaa itu tahun 40-an sampai 70-an itu perasaan hampir di seluruh asia Israel diboicot dah..tapi kok survive yach..hihihihi...
bluerider6089 - 08/06/2012 11:31 AM
#50

di boikot kan di depan ....

di belakang sih JUAL-BELI jalan terus...gimana ga survive...


kaya ga tau aja gimana F-16 kita masih bisa terbang beberapa biji walau di embargo...
Page 2.5 of 5 |  < 1 2 3 4 5 > 
Home > CASCISCUS > MILITER & KEPOLISIAN > Militer > [45 Tahun Perang Enam Hari] מלחמת ששת הימים / حرب الأيام الستة