MUSIC
Home > LOEKELOE > MUSIC > [discussion] Arti & Cerita Dibalik Lirik Lagu
Total Views: 117

Box.of.hope - 24/09/2012 01:07 PM
#1
[discussion] Arti & Cerita Dibalik Lirik Lagu
Spoiler for latar belakang
Banyak cara orang untuk menikmati sebuah lagu....ada yang seneng dengan melody nya, ada yg seneng dengan liriknya, ada yang seneng dengan stage act nya atau mungkin seneng dengan yg nyanyinya...

Buat ane (dan ane rasa juga banyak yang sama) lirik adalah point penting dari sebuah lagu....entah itu liriknya nge gambarin idup kita, masalah kita pokonya kata orang "liriknya gua banget!"
atau lirik-lirik yang dalem yg bikin kita jadi berpikir dalam.....
Nah sayangnya lirik ini kaya kitab suci....banyak yang gak secara direct nyritain apa yg dimaksud....hasilnya kita jadi nebak2 dan menjadi sangat multi tafsir...


Nah thread ini ane buat untuk kita bahas arti lirik-lirik lagu...tsb
selanjutnya bebas dah......

buat mengawali ane bahas satu lirik dl ya....mohon tambahin oleh suhu-suhu disini...karena pasti tiap orang ngartiin satu lagu beda-beda
Box.of.hope - 24/09/2012 01:12 PM
#2

Spoiler for adele- someone like you

I heard that you're settled down
That you found a girl and you're married now
I heard that your dreams came true
Guess she gave you things I didn't give to you

Old friend, why are you so shy?
Ain't like you to hold back or hide from the light

I hate to turn up out of the blue, uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me, it isn't over

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you, too
Don't forget me, I begged, I remember you said
Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead
Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead

You know how the time flies
Only yesterday was the time of our lives
We were born and raised in a summer haze
Bound by the surprise of our glory days

I hate to turn up out of the blue, uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me, it isn't over yet

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you, too
Don't forget me, I begged, I remember you said
Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead, yeah

Nothing compares, no worries or cares
Regrets and mistakes, they're memories made
Who would have known how bittersweet this would taste?

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you
Don't forget me, I begged, I remember you said
Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you, too
Don't forget me, I begged, I remember you said
Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead
Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead


buat ane..lagu ini lagu orang patah hati yang nyobain diri buat kuat...

"I heard that you're settled down
That you found a girl and you're married now
I heard that your dreams came true
Guess she gave you things I didn't give to you"

disisi lain mungkin pasangannya yg udah pergi mungkin mrasa ga enak ati sama si mantannya ini.. ini ke gambar di bait kedua yang dia bilang

"Old friend, why are you so shy?
Ain't like you to hold back or hide from the light"

nah sering kan kita nemuin orang yang udah pisah sama pasangannya tp ga berani jalin hubungan baru karena tkt nyakitin pasangannya....
jadi kalaupun jadi...mereka sembunyi-sembunyi....iya ga gan?

nah di bait reff si adele kaya bilang ke si mantanya "udah ah gpp, nanti gua bs nemuin orang lain yang kaya kamu" "ga usah ga enak hati" "gua cm harap yg terbaik aja buat lu"

"Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you
Don't forget me, I begged, I remember you said
Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead"z

gitu gan kalau penafsiran ane

tapi ini ada yg gantung di lagu ini yaitu
1. apa si penyanyi ini bener2 udah relain mantannya? alias berhasil move on?
soalnya banyak tendensi masi sangat galau di liriknya..contohnya

"I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me, it isn't over yet"
dan
"Don't forget me, I begged, I remember you said"

nah kalau kata agan2 gimana?
Box.of.hope - 24/09/2012 01:15 PM
#3

booked
Box.of.hope - 26/09/2012 09:48 AM
#4

wah sepi...up dl gan..
Box.of.hope - 28/09/2012 01:24 PM
#5

up lagi gan ah
Home > LOEKELOE > MUSIC > [discussion] Arti & Cerita Dibalik Lirik Lagu