Kalimantan Selatan
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > ¤¤¤ FUTSAL KASKUS RKS ☺ Let's Have Fun & Health Together ¤¤¤
Total Views: 12104 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 7 of 30 | ‹ First  < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >  Last ›

oce.oktaman - 05/11/2011 10:13 AM
#121

Quote:
Original Posted By myjojo
contoh design :

Spoiler for design1
¤¤¤ FUTSAL KASKUS RKS ☺ Let's Have Fun & Health Together ¤¤¤


Spoiler for design2
¤¤¤ FUTSAL KASKUS RKS ☺ Let's Have Fun & Health Together ¤¤¤


saya vote design 2 iloveindonesias
lebih colorpul kayaknya D
andree.ruffy - 05/11/2011 10:22 AM
#122

Quote:
Original Posted By myjojo
contoh design :

Spoiler for design1
¤¤¤ FUTSAL KASKUS RKS ☺ Let's Have Fun & Health Together ¤¤¤


Spoiler for design2
¤¤¤ FUTSAL KASKUS RKS ☺ Let's Have Fun & Health Together ¤¤¤


Keduanya haja dah, istilahnya ada baju home away nya jer urang tu D
Tapi udna katuju yang desain no.2 pang... ¤¤¤ FUTSAL KASKUS RKS ☺ Let's Have Fun & Health Together ¤¤¤
AlamGena - 05/11/2011 11:13 AM
#123

Quote:
Original Posted By myjojo
contoh design :

Spoiler for design1
¤¤¤ FUTSAL KASKUS RKS ☺ Let's Have Fun & Health Together ¤¤¤


Spoiler for design2
¤¤¤ FUTSAL KASKUS RKS ☺ Let's Have Fun & Health Together ¤¤¤

ulah dah thread PO nya

reserved sampai 5 postingan


Quote:
syarat pre order :

[*]warga RKS [terutama yg sudah mengisi biodata dan aktif main futsal di RKS]
[*]bagi warga yg diluar Barabahan dan BBM, namun tidak bisa aktif Futsal di dua tempat tersebut tapi ingin memiliki jersey tersebut diperbolehkan saja, tapi untuk nomor punggung dihilangkan, diperkenankan nama saja
[*]bagi peng-order yg masuk list harus bayar lunas apabila sesi pembayaran sdh dibuka
[*]bagi yg tidak bisa mengambil secara COD atau pas betamuan di lapangan, ongkir pengiriman ditanggung buyer + ongkos packing ngakaks



amun ada syarat tambahan, tambahi sorang ja lah D

amun polling aku bebarang ja...hndk no.1 atau no.2 tesarah buhannya aja
myjojo - 05/11/2011 12:47 PM
#124

Quote:
Original Posted By AlamGena
ulah dah thread PO nya

reserved sampai 5 postingan




amun ada syarat tambahan, tambahi sorang ja lah D

amun polling aku bebarang ja...hndk no.1 atau no.2 tesarah buhannya aja


nunggu rama ai el lah yg sdh pernah meulah trit P.O dan tahu wan vendor, klo sorang teserah ja yg mana kah yg penting baisi baju hanyar pulang ngakaks
Muhammad_Arif - 05/11/2011 01:33 PM
#125

Quote:
Original Posted By andree.ruffy
Keduanya haja dah, istilahnya ada baju home away nya jer urang tu D
Tapi udna katuju yang desain no.2 pang... ¤¤¤ FUTSAL KASKUS RKS ☺ Let's Have Fun & Health Together ¤¤¤


mantap banar amun kduanya,home away,tapi warnanya kadap kduduanya

ulun vote nang desain 1 ja gin malus

Quote:
Original Posted By myjojo
nunggu rama ai el lah yg sdh pernah meulah trit P.O dan tahu wan vendor, klo sorang teserah ja yg mana kah yg penting baisi baju hanyar pulang ngakaks


Quote:
Original Posted By AlamGena
ulah dah thread PO nya

reserved sampai 5 postingan




amun ada syarat tambahan, tambahi sorang ja lah D

amun polling aku bebarang ja...hndk no.1 atau no.2 tesarah buhannya aja


mudahan dapat nomor keramat nah
andree.ruffy - 05/11/2011 03:47 PM
#126

Quote:
Original Posted By myjojo
contoh design :

Spoiler for design1
¤¤¤ FUTSAL KASKUS RKS ☺ Let's Have Fun & Health Together ¤¤¤


Spoiler for design2
¤¤¤ FUTSAL KASKUS RKS ☺ Let's Have Fun & Health Together ¤¤¤


Menambahkan nang tadi nah, mun handak keduanya jua, mohon desain 1 warnanya diubah saja, udna usul warna merah maroon... :thumbup

Mudahan secepatnya jadi maulah jersey ini nah, duitnya udah udna siapkan nah... malus ¤¤¤ FUTSAL KASKUS RKS ☺ Let's Have Fun & Health Together ¤¤¤
mimif_07 - 06/11/2011 04:17 PM
#127

Quote:
Original Posted By myjojo
contoh design :

Spoiler for design1
¤¤¤ FUTSAL KASKUS RKS ☺ Let's Have Fun & Health Together ¤¤¤


Spoiler for design2
¤¤¤ FUTSAL KASKUS RKS ☺ Let's Have Fun & Health Together ¤¤¤


wah, lawas kada mampir nah. kebetulan ada yang handak bebagi baju.
ulun vote yang nomor 1 om lah, menurut ulun lebih elegan.

kalo boleh usul garis2 vertikal dibagian depan baju nomor 1 dihilangkan.... makin nambah kesan simple dan elegannya. he... mudahan berkenan
Muhammad_Arif - 06/11/2011 05:28 PM
#128

Quote:
Original Posted By mimif_07
wah, lawas kada mampir nah. kebetulan ada yang handak bebagi baju.
ulun vote yang nomor 1 om lah, menurut ulun lebih elegan.

kalo boleh usul garis2 vertikal dibagian depan baju nomor 1 dihilangkan.... makin nambah kesan simple dan elegannya. he... mudahan berkenan


amun mnurut ulun bagus aja dah tu pakai garis2 kya itu D D
mudahan lakas ja nah meolah baju pulang
amatbanjar - 06/11/2011 10:55 PM
#129

Quote:
Original Posted By myjojo
contoh design :

Spoiler for "design1"
¤¤¤ FUTSAL KASKUS RKS ☺ Let's Have Fun & Health Together ¤¤¤


Spoiler for "design2"
¤¤¤ FUTSAL KASKUS RKS ☺ Let's Have Fun & Health Together ¤¤¤


menurut ulun design no 2 lebih mantap, warnanya kaskus banar malu
itsRalp - 07/11/2011 07:02 AM
#130

jadi keapa bang, ulun olahkah thread ponya?


ulun ketuju keduanya, pesan 2 boleh lah ngakak

di thread po kita selajur polling aja banyak mana

yang ke 2 mirip lawan lotto
yang ke 1 garis meolah kita tampak lebih tinggi

digabung aja bgm ngakak

besok futsalan buhannya lah hari selasa 2jam


btw ada usul, lama gak latihan gabungan bjm dan bjb keapa kita gath khusus futsal kah, tempatnya di tengah2, kota citra graha keapa, 2jam bonus 1 jam shakehand
myjojo - 07/11/2011 09:44 AM
#131

Quote:
Original Posted By itsRalp
jadi keapa bang, ulun olahkah thread ponya?


ulun ketuju keduanya, pesan 2 boleh lah ngakak

di thread po kita selajur polling aja banyak mana

yang ke 2 mirip lawan lotto
yang ke 1 garis meolah kita tampak lebih tinggi

digabung aja bgm ngakak

besok futsalan buhannya lah hari selasa 2jam


btw ada usul, lama gak latihan gabungan bjm dan bjb keapa kita gath khusus futsal kah, tempatnya di tengah2, kota citra graha keapa, 2jam bonus 1 jam shakehand


boleh tuh ram olah polingnya di tret po D
maksudnya digabung? desain 2 tp ada garis" nya?
Muhammad_Arif - 07/11/2011 10:42 AM
#132

Quote:
Original Posted By itsRalp
jadi keapa bang, ulun olahkah thread ponya?


ulun ketuju keduanya, pesan 2 boleh lah ngakak

di thread po kita selajur polling aja banyak mana

yang ke 2 mirip lawan lotto
yang ke 1 garis meolah kita tampak lebih tinggi

digabung aja bgm ngakak

besok futsalan buhannya lah hari selasa 2jam


btw ada usul, lama gak latihan gabungan bjm dan bjb keapa kita gath khusus futsal kah, tempatnya di tengah2, kota citra graha keapa, 2jam bonus 1 jam shakehand


ditunggu bang tritnya genit:

setuju banar nah,kalo gabung bjm-bjb
kalo kawa hari sabtu/minggu aja supaya kawa umpat malus
ren26 - 08/11/2011 10:54 AM
#133

Malam ini absen dulu,
kd kawa main gara2 garing pang nah. malu:
MRseven - 08/11/2011 02:20 PM
#134

unda mesan jua nah, tapi kada tau caranya nah bingungs\(
andree.ruffy - 08/11/2011 03:21 PM
#135

Sapa gerang yang maurus jersey? TS kah? bingungs ¤¤¤ FUTSAL KASKUS RKS ☺ Let's Have Fun & Health Together ¤¤¤
henchee - 08/11/2011 07:22 PM
#136

Quote:
Original Posted By andree.ruffy
Sapa gerang yang maurus jersey? TS kah? bingungs ¤¤¤ FUTSAL KASKUS RKS ☺ Let's Have Fun & Health Together ¤¤¤


kenapa? handak situ kah yang meurusi D


=========
iya am, ada apa dengan budaya membaca nohope:

di peki 1 sudah jelas2 tulisannya "WACANA JERSEY", artinya mari kita pandirakan sama2, kiapa baiknya desainnya, yang mana bagusnya vendornya, yang kiapa teknik pemesanannya. kedada klo tulisan "DIBUKA PRE-ORDER JERSEY RKS"? ini malah ujug2 pesan nomor hammer:

makanya BACA! BACA! BACA! mad:shutup:
jekianakmami mode: on
andree.ruffy - 09/11/2011 07:34 AM
#137

Quote:
Original Posted By henchee


kenapa? handak situ kah yang meurusi D


=========
iya am, ada apa dengan budaya membaca nohope:

di peki 1 sudah jelas2 tulisannya "WACANA JERSEY", artinya mari kita pandirakan sama2, kiapa baiknya desainnya, yang mana bagusnya vendornya, yang kiapa teknik pemesanannya. kedada klo tulisan "DIBUKA PRE-ORDER JERSEY RKS"? ini malah ujug2 pesan nomor hammer:

makanya BACA! BACA! BACA! mad:shutup:
jekianakmami mode: on


Kada sanggup udna sanak ae maurus itu, makanya udna batakun malus

Pa harus kita berunding pas waktu gath nya aja? Mohon pencerahan bubuhannya lah... shakehand2 ¤¤¤ FUTSAL KASKUS RKS ☺ Let's Have Fun & Health Together ¤¤¤
amatbanjar - 09/11/2011 09:41 AM
#138

Quote:
Original Posted By itsRalp
jadi keapa bang, ulun olahkah thread ponya?


ulun ketuju keduanya, pesan 2 boleh lah ngakak

di thread po kita selajur polling aja banyak mana

yang ke 2 mirip lawan lotto
yang ke 1 garis meolah kita tampak lebih tinggi

digabung aja bgm ngakak

besok futsalan buhannya lah hari selasa 2jam


btw ada usul, lama gak latihan gabungan bjm dan bjb keapa kita gath khusus futsal kah, tempatnya di tengah2, kota citra graha keapa, 2jam bonus 1 jam shakehand


wah mantap nih mun jadi latihan gabungan, maklum ane masih nubi jadi perlu banyak belajar, malu

di hadangi tanggal mainnya, bubuhan sesepuh haja yg meatur jadwal. ulun mehiringi haja Yb
TheCendol - 09/11/2011 05:45 PM
#139

Quote:
Original Posted By henchee
kenapa? handak situ kah yang meurusi D


=========
iya am, ada apa dengan budaya membaca nohope:

di peki 1 sudah jelas2 tulisannya "WACANA JERSEY", artinya mari kita pandirakan sama2, kiapa baiknya desainnya, yang mana bagusnya vendornya, yang kiapa teknik pemesanannya. kedada klo tulisan "DIBUKA PRE-ORDER JERSEY RKS"? ini malah ujug2 pesan nomor hammer:

makanya BACA! BACA! BACA! mad:shutup:
jekianakmami mode: on


Senang auk nah membaca yang ini.... Henchee banget hehehe...

Untuk wacana pembuatan Jersey ini alangkah baiknya kita pandirakan dulu seperti apa yang ditulis henchee diatas tu karena jersey ini lumayan panjang alurnya.. hari jumat inikah pas tuntung main di ufik kita pandirakan sambil santai... mun sudah pina ada titik terangnya hanyar diulah thread polling desain atau thread PO nya sekalian... Nah mun sudah release threadnya hanyar pilih berapa nomor punggung yang diinginkan nang kaya auk contohnya nomor 10 hehe... siul:siul:army:army:siul:siul:

Mohon maaf amun ada nang kada berkenan... cendolbcendolbcendolb
Muhammad_Arif - 10/11/2011 12:02 AM
#140

Quote:
Original Posted By TheCendol
Senang auk nah membaca yang ini.... Henchee banget hehehe...

Untuk wacana pembuatan Jersey ini alangkah baiknya kita pandirakan dulu seperti apa yang ditulis henchee diatas tu karena jersey ini lumayan panjang alurnya.. hari jumat inikah pas tuntung main di ufik kita pandirakan sambil santai... mun sudah pina ada titik terangnya hanyar diulah thread polling desain atau thread PO nya sekalian... Nah mun sudah release threadnya hanyar pilih berapa nomor punggung yang diinginkan nang kaya auk contohnya nomor 10 hehe... siul:siul:army:army:siul:siul:

Mohon maaf amun ada nang kada berkenan... cendolbcendolbcendolb


pian main kah jumat ini?? genit:

MUDAHAN JUMAT INI KADA KYA MINGGU SEMALAM!!!! berdukas
Page 7 of 30 | ‹ First  < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > ¤¤¤ FUTSAL KASKUS RKS ☺ Let's Have Fun & Health Together ¤¤¤