Malaysia
Home > Kaskuser Regional > ASIA > Malaysia > [ASK]URGENT! kuliah yg bagus di malay?
Total Views: 38011 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 36 of 36 | ‹ First  < 31 32 33 34 35 36

netnot - 05/09/2012 02:50 AM
#701

wah 2-2nya tuh kampus "top markotop" D kalau UTP sih sepengetahuan ane, kampus ini bagusnya dibagian perminyakan \)

kalau kata ane, karena agan sudah masuk dan kuliah di ITB, mending lanjutkan saja di ITB karena kalau masuk ke UTP, pasti uang lagi dan perlu waktu lebih untuk beradapatasi
fadmuh - 05/09/2012 06:57 AM
#702

saya sarankan Universiti Kebangsaan Malaysia atau Universiti Malaya .. kalo yang swasta.. bayar aja.. pasti pulang dengan degree.. Yb
v0LtaGe - 05/09/2012 11:12 PM
#703

Quote:
Original Posted By netnot
wah 2-2nya tuh kampus "top markotop" D kalau UTP sih sepengetahuan ane, kampus ini bagusnya dibagian perminyakan \)

kalau kata ane, karena agan sudah masuk dan kuliah di ITB, mending lanjutkan saja di ITB karena kalau masuk ke UTP, pasti uang lagi dan perlu waktu lebih untuk beradapatasi


Setuju sama netnot, kalau uda dari ITB memang jauh lebih baik lanjut di "rumah sendiri"

Pendapat ane pribadi ya gan \)
hendhra - 06/09/2012 09:47 AM
#704

Quote:
Original Posted By jajabejo
gan ane mau nanya nih, ane sekarang kuliah di ITB nah kebetulan ane juga keterima di Universiti Teknologi Petronas (UTP) nah kira-kira menurut agan-agan kualitas UTP sama ITB gimana gan? terus buat atmosphere kuliahnya ITB sama UTP bagusan mana gan?
mohon infonya gan.

Sedikit informasi, UTP letaknya di Perak, klo ente biasa ama kehidupan di Jakarta atau Bandung, mungkin agak sedikit gak betah tinggal disana.
UTP banyak jg anak indonya, bahkan klo gak salah ketua PPIM skrg dari UTP jg (klo gak salah inget loh ya) :P

Quote:
Original Posted By fadmuh
saya sarankan Universiti Kebangsaan Malaysia atau Universiti Malaya .. kalo yang swasta.. bayar aja.. pasti pulang dengan degree.. Yb

Tergantung universitasnya jg loh gan, kampus saya gak bisa tuh sistem "Bayar = Lulus" banyak temen saya yang udah beralih ke kampus lain atau bahkan terpaksa forgood ke indo gara2 gak siap mental p

Quote:
Original Posted By v0LtaGe
Setuju sama netnot, kalau uda dari ITB memang jauh lebih baik lanjut di "rumah sendiri"

Pendapat ane pribadi ya gan \)

ITB klo cari kerja di negeri sendiri kan enak tuh, nah klo udah banyak pengalaman di Indo, mau cari kerja keluar kan pastinya gampang \)
HelgaChrist - 06/09/2012 09:54 PM
#705

biaya per bulan di malay kira" berapa ya + biaya per semester di raffles / taylor?
-samwise- - 16/09/2012 02:36 PM
#706
[ASK] UNIVERSITY OF MALAYA - International and Strategic Studies
Para Senior,

I hope one or two would be able to shed some lights with regards to the following queries (e-mailed ISC the same but no luck so far):

1) It states on their website that this course will be taught in Malay language. Will it be completely in Malay language or both in English as well? This makes me wonder because for those who do not produce IELTS certificate upon their application (incl. me), will need to sit an English Language Placement Test and moreover, to have an over 4 months English AND Malay language course (aka foundation course).

2) The total credit hour for the conferment of this course degree is 124 for MINIMUM 7 semesters. Would there be a probability to finish the study earlier than 7 semesters?

3) Residential college, is it provided only for first semester? Would this mean the first semester of the study, in which foundation course is not included?

4) What would be the range for living out of residential college?

5) Public transport in Kuala Lumpur; is there any discounts offered for students?

6) Based on their module, it says that there will be a short semester on year 3 for practicum. Is it some sort of internship? If yes, how long would it actually be?

7) I have been advised that it would be better to arrive a few days earlier prior the reg date, to have enough times in arranging and completing all necessary formalities. Rumah Universiti is fully booked during this period. Please, can anyone advise for any budget accommodation which is walking distance from the Uni?

8) Will International Student need to attend the orientation week along with local students?

9) Please, can anyone refer any blogs/forum re University of Malaya or International and Strategic Studies (except PPIUM)? My Google seems to fail me in locating one \(

Thank you so much for reading and all your responses \)


hendhra - 18/09/2012 10:32 AM
#707

Quote:
Original Posted By HelgaChrist
biaya per bulan di malay kira" berapa ya + biaya per semester di raffles / taylor?

Tergantung gaya hidup situ, semakin hedon semakin mahal D

Quote:
Original Posted By
Para Senior,

I hope one or two would be able to shed some lights with regards to the following queries (e-mailed ISC the same but no luck so far):

1) It states on their website that this course will be taught in Malay language. Will it be completely in Malay language or both in English as well? This makes me wonder because for those who do not produce IELTS certificate upon their application (incl. me), will need to sit an English Language Placement Test and moreover, to have an over 4 months English AND Malay language course (aka foundation course).

2) The total credit hour for the conferment of this course degree is 124 for MINIMUM 7 semesters. Would there be a probability to finish the study earlier than 7 semesters?

3) Residential college, is it provided only for first semester? Would this mean the first semester of the study, in which foundation course is not included?

4) What would be the range for living out of residential college?

5) Public transport in Kuala Lumpur; is there any discounts offered for students?

6) Based on their module, it says that there will be a short semester on year 3 for practicum. Is it some sort of internship? If yes, how long would it actually be?

7) I have been advised that it would be better to arrive a few days earlier prior the reg date, to have enough times in arranging and completing all necessary formalities. Rumah Universiti is fully booked during this period. Please, can anyone advise for any budget accommodation which is walking distance from the Uni?

8) Will International Student need to attend the orientation week along with local students?

9) Please, can anyone refer any blogs/forum re University of Malaya or International and Strategic Studies (except PPIUM)? My Google seems to fail me in locating one \(

Thank you so much for reading and all your responses \)

Pertama2, kok pake bahasa Inggris yah? saya gak ngerti... p yaudah deh, saya pake google translate aja D

1. At first, if you apply to international course, of course all of the subjects will be English spoken (except Bahasa Kebangsaan subject). There's a lot of students from foreign country come to study, so there's no point if they deliver the subject in Malay language in International class.

2. It depends, some subjects may not offered in every semester. So at least you read your syllabus and follow them to make sure at least you complete your study on time.

3. I can't answer this, please contact their marketing services.

4. Depend on where do you want to stay, and type of the residential itself, the price may vary from RM300-RM1000 each room (I consider u r staying in Petaling Jaya Area)

5. Yes. There's Rapid KL Card for students. Apply in Pasar Seni LRT Station, and bring your student card + your verification letter from your university.

6. I'm not sure about this, but last time my friend from University Malaya, had to do internship for at least 6 months. He was in IT course, and the period may be vary for every faculty.

7. You can look for short stay apartment in iBilik.my or there's a bunch of budgeted hotel in KL as well.

8. Not sure about this. But for your information only, orientation is not compulsory in my previous campus.

9. Have no idea about this, sorry. You can ask the other students later after you join.

Hope this will help.
-samwise- - 18/09/2012 01:10 PM
#708

@ Mas Hendhra. Terima kasih atas responnya, sangat membantu \) Itu pakai bahasa Inggris secara saya copy-paste dari e-mail yang dikirim (dan belum/tidak dibalas ...) ke bagian International Students Centre, dan juga karena saya post di forum lainnya selain Kaskus p

Senior UM sepertinya sibuk, mungkin karena kuliah baru dimulai. Lumayan sulit dan hampir mustahil untuk cari blog/forum perihal jurusan saya, atau perihal mahasiswa/i Indonesia yang sedang kuliah di UM.
Saya google UM, yang banyak keluar Universitas Malang atau UUM, hahaha. Tapi senang juga sih, baca cerita anak-anak UUM. Seru kayaknya, bikin semangat.
cicakcakep - 29/09/2012 05:23 PM
#709

Quote:
Original Posted By w13han
gan ane tinggal di Indonesia, rencananya mau kuliah di Malaysia
ane cari2 di internet susah banget buat dapet info kuliah di malay
info dong gan kampus Management paling bagus di Malay D
Thanks a lot iloveindonesias
UUM HURAYY!! HAHAHA

kocomoto - 30/09/2012 02:02 PM
#710

HELLO!

Aku baru aja lulus gan, pengen lanjut di Malaysia. Tertarik UKM sih sampai detik ini hehe. UKM apa buka pendaftaran untuk setiap semester, atau setahun sekali aja yaa? Aku pengen ambil S2 yg ada hubungannya sama Hubungan Internasional.

Sekalian tolong share info biaya hidup, tempat tinggal dll ya gaan D

Cimaciiiiiihhhhh~

AisyKana - 15/10/2012 04:51 PM
#711

punten nih... mau nanya..

ane mau S2, masih lama sih.. tapi mau persiapan dahulu, biar bener2 mateng..

sekarang ane ambil jurusan manajemen bisnis..

rencana lanjutin ke

manajemen atau ekonomi syariah

kira2 untuk ke dua jurusan tersebut s2 yg oke dimana ya??

thx
Page 36 of 36 | ‹ First  < 31 32 33 34 35 36
Home > Kaskuser Regional > ASIA > Malaysia > [ASK]URGENT! kuliah yg bagus di malay?