Solo
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > JATENG DIY > Solo > [ingkang kaping setunggal-mugi² awet thread ipun]jagongan ngangge basa krama
Total Views: 6081 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 19 of 36 | ‹ First  < 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >  Last ›

CDblank - 04/09/2010 09:45 PM
#361

ngapunten kulo mboten saged boso kromo (mbah kromo :nohope\)
Mbah_Sur - 04/09/2010 10:46 PM
#362

Quote:
Original Posted By CDblank
ngapunten kulo mboten saged boso kromo (mbah kromo :nohope\)

Lha niki sampun saged basa krami ingkang sae mekaten lho \) \) [ingkang kaping setunggal-mugi² awet thread ipun]jagongan ngangge basa krama
CDblank - 04/09/2010 11:53 PM
#363

Quote:
Original Posted By Mbah_Sur
Lha niki sampun saged basa krami ingkang sae mekaten lho \) \) [ingkang kaping setunggal-mugi² awet thread ipun]jagongan ngangge basa krama


sampun dalu simbah kok dereng tilem malu:
MBAJINGisMYLIFE - 05/09/2010 02:09 AM
#364

mbajing ning tetep saged sanjang mawi boso kromo army:
Mbah_Sur - 05/09/2010 02:10 PM
#365

Quote:
Original Posted By CDblank


sampun dalu simbah kok dereng tilem malu:

kala wau dalu kaliyan ngentosi dek Ilham kok kang D D
Quote:
Original Posted By MBAJINGisMYLIFE
mbajing ning tetep saged sanjang mawi boso kromo army:

wah sae punika kang, monggo dipun lajengaken shakehand[ingkang kaping setunggal-mugi² awet thread ipun]jagongan ngangge basa krama
sanghiiank - 05/09/2010 02:15 PM
#366

kedah diramekaken trit meniko thumbup:
lilthugboi - 05/09/2010 10:44 PM
#367

pripun kabare sedherek sedaya wonten mriki?
punapa sampun siyap2 ingkang babagan bakdan, D
Mbah_Sur - 06/09/2010 10:30 AM
#368

kangge jagan" mbok bilih trit aslinipun dipun icali (amargi nembe usum trit ical D D)

wonten ingkang damel trit kanthi judul:
sing eco bal2an mlebet gan, nggo ningali sareng2 piala AFF

sing eco bal2an mlebet gan
mbok bilih ingkang dipun maksudaken sing seneng bal2an mlebu kene D
ananging eco punika boso krami kagem enak, menawi kepenak punika kraminipun sekeco, punika kemawon seratanipun eca, yen kepenak sekeca
dadi menurut pendapatku kalimat sing luwih tepat yaiku:
sing seneng bal2an mlebu kene kuwi yen nganggo ngoko, opo
ingkang remen bal2an mlebet mriki yen arep nganggo boso kromo

nggo ningali sareng2 piala AFF
mungkin sing dimaksudke, monggo ningali sareng2 piala AFF
kata monggo ora biasa disingkat dadi nggo (dalam tulisan)
ada pakem tidak tertulis, bahwa menulis menggunakan bahasa jawa sangat jarang disingkat, karena potensi salah tafsirnya besar D
menurut saya lebih tepat jika menggunakan:
ayo nonton bareng2 piala AFF yen nggunakne boso jowo ngoko, utawa
monggo ningali sareng2 piala AFF yen arep nggunakne boso kromo

mangkono analisis singkat saka nubie... shakehand[ingkang kaping setunggal-mugi² awet thread ipun]jagongan ngangge basa krama
papamaxi - 06/09/2010 12:49 PM
#369

Quote:
Original Posted By lilthugboi
pripun kabare sedherek sedaya wonten mriki?
punapa sampun siyap2 ingkang babagan bakdan, D


Sae kang..matur nuwun. Punawi kula mboten bakdan koq kang.. Nanging punawi wonten kaluarga kula namung nglempak kaliyan sederek2 wonten griyanipun eyang lan taksih wonten tradisi sungkeman ing dinten riyaya punika. iloveindonesia
papamaxi - 06/09/2010 12:58 PM
#370

Quote:
Original Posted By Mbah_Sur
kangge jagan" mbok bilih trit aslinipun dipun icali (amargi nembe usum trit ical D D)

wonten ingkang damel trit kanthi judul:
sing eco bal2an mlebet gan, nggo ningali sareng2 piala AFF

sing eco bal2an mlebet gan
mbok bilih ingkang dipun maksudaken sing seneng bal2an mlebu kene D
ananging eco punika boso krami kagem enak, menawi kepenak punika kraminipun sekeco, punika kemawon seratanipun eca, yen kepenak sekeca
dadi menurut pendapatku kalimat sing luwih tepat yaiku:
sing seneng bal2an mlebu kene kuwi yen nganggo ngoko, opo
ingkang remen bal2an mlebet mriki yen arep nganggo boso kromo

nggo ningali sareng2 piala AFF
mungkin sing dimaksudke, monggo ningali sareng2 piala AFF
kata monggo ora biasa disingkat dadi nggo (dalam tulisan)
ada pakem tidak tertulis, bahwa menulis menggunakan bahasa jawa sangat jarang disingkat, karena potensi salah tafsirnya besar D
menurut saya lebih tepat jika menggunakan:
ayo nonton bareng2 piala AFF yen nggunakne boso jowo ngoko, utawa
monggo ningali sareng2 piala AFF yen arep nggunakne boso kromo

mangkono analisis singkat saka nubie... shakehand[ingkang kaping setunggal-mugi² awet thread ipun]jagongan ngangge basa krama


matur nuwun sanget mbah analisanipun...dados nambah kawruh boso jawi kula...thumbup:thumbup:
cornelumen - 06/09/2010 08:43 PM
#371

sugeng sonten solo...
[ingkang kaping setunggal-mugi² awet thread ipun]jagongan ngangge basa krama
PoetSolo - 07/09/2010 02:25 AM
#372
nDerek Tepang
wilujeng ndalu...newbie nderek tepang nggih....
ilovekaskusiloveindonesia
Mbah_Sur - 07/09/2010 03:22 AM
#373

Quote:
Original Posted By PoetSolo
wilujeng ndalu...newbie nderek tepang nggih....
ilovekaskusiloveindonesia

wilujeng enjing menawi sak punika D D[ingkang kaping setunggal-mugi² awet thread ipun]jagongan ngangge basa krama
primapunya - 07/09/2010 04:31 AM
#374

Quote:
Original Posted By Mbah_Sur
wilujeng enjing menawi sak punika D D[ingkang kaping setunggal-mugi² awet thread ipun]jagongan ngangge basa krama

dereng sare meniko mbah? mbok bilih sampun tuwuk kulo katuri tindak sare D
_gie_ - 07/09/2010 05:20 AM
#375

kulo nuwun shakehand
PoetSolo - 07/09/2010 10:07 AM
#376

Quote:
Original Posted By Mbah_Sur
wilujeng enjing menawi sak punika D D[ingkang kaping setunggal-mugi² awet thread ipun]jagongan ngangge basa krama


leres mbah sak punika sampun enjing...pinuju siang ngakak
lilthugboi - 07/09/2010 08:01 PM
#377

Quote:
Original Posted By papamaxi
Sae kang..matur nuwun. Punawi kula mboten bakdan koq kang.. Nanging punawi wonten kaluarga kula namung nglempak kaliyan sederek2 wonten griyanipun eyang lan taksih wonten tradisi sungkeman ing dinten riyaya punika. iloveindonesia


sakpunika negari indonesia negari ingkang majemuk, mboten punapa2 menawi mboten ngrayakne, ingkang sae inggih punika mboten dipunbenten2aken agaminipun, menawi bakdan mboten namung tiyang islam thok, kados budhaya mudhik punika, iloveindonesiakiss
Mbah_Sur - 08/09/2010 03:27 AM
#378

Quote:
Original Posted By lilthugboi


sakpunika negari indonesia negari ingkang majemuk, mboten punapa2 menawi mboten ngrayakne, ingkang sae inggih punika mboten dipunbenten2aken agaminipun, menawi bakdan mboten namung tiyang islam thok, kados budhaya mudhik punika, iloveindonesiakiss

pemanggih ingkang sae kang, amargi pamarentah ugi sampun maringi dinten prei ingkang sami kangge sedanten warga tanpo ningali agaminipun shakehand[ingkang kaping setunggal-mugi² awet thread ipun]jagongan ngangge basa krama
cHidori_07 - 08/09/2010 03:37 AM
#379

wah kleresan, jagongan babagan sungkeman, menawi mboten klentu asal muasalipun meniko nggih puniko rikala Raden Mas Said / Pangeran Sambernyowo/ Mangkunegara I badhe budhal perang wonteng ing alogo, nyuwun pangestu kaliyan biyungipun \) ; mbok menawi rikala perang menika nyarengi kaliyan sasi Romadhon utawis menjelang dinten Riyaya, maklum, tiyang jawi taksih remen nyangkut pautne, meski jane mboten enten kaitane \) amazed:


songo papat punjul enem, menawi lepat nyuwun ngapunten babagan anggene cerito
Mbah_Sur - 08/09/2010 03:49 AM
#380

Quote:
Original Posted By cHidori_07
wah kleresan, jagongan babagan sungkeman, menawi mboten klentu asal muasalipun meniko nggih puniko rikala Raden Mas Said / Pangeran Sambernyowo/ Mangkunegara I badhe budhal perang wonteng ing alogo, nyuwun pangestu kaliyan biyungipun \) ; mbok menawi rikala perang menika nyarengi kaliyan sasi Romadhon utawis menjelang dinten Riyaya, maklum, tiyang jawi taksih remen nyangkut pautne, meski jane mboten enten kaitane \) amazed:


songo papat punjul enem, menawi lepat nyuwun ngapunten babagan anggene cerito

wah pawartos ingkang sae punika kang chid, nyuwun pangapunten kula dereng mangertos babagan pawartos punika shakehand

songo papat punjul enem, setunggal atus dong _____________ ngacir:[ingkang kaping setunggal-mugi² awet thread ipun]jagongan ngangge basa krama
Page 19 of 36 | ‹ First  < 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > JATENG DIY > Solo > [ingkang kaping setunggal-mugi² awet thread ipun]jagongan ngangge basa krama