Manado
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > SULAWESI > Manado > [SHARE] IT Support & Broadband
Total Views: 17822 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 4 of 105 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >  Last ›

PhaMenThaR - 30/11/2011 12:46 PM
#61

Quote:
Original Posted By Onymus
Masta dari hongkong.. wkkwkw
Pake modem usb jo nda perna qt hammer:

ado so salah tanya dank ini ngakak
mar biasa kwa tuh mastah2 biar lom pernah pake biasanya tau toh p
Onymus - 30/11/2011 01:08 PM
#62

Quote:
Original Posted By PhaMenThaR
ado so salah tanya dank ini ngakak
mar biasa kwa tuh mastah2 biar lom pernah pake biasanya tau toh p

mo unlock apa so? nnti qt coba cari dia pe kunci.. D
gpzpunkx - 30/11/2011 02:23 PM
#63

Quote:
Original Posted By tutz777
di thread seblah om jarang skali klip asli... dp video cuma itu aer di kuala \(\(\(\(
btw ada dp prog yang lebe bagus ? yng support dual monitor om ?? yg rupa inul ato kxtv malu:
deng clip asli kwa om wowcantik


Quote:
Original Posted By Onymus
om mo bantu sharing atau req ini?


Quote:
Original Posted By tutz777
mo req om... sekalian deng dp clip2 baru no om klo ada wowcantik


Quote:
Original Posted By Onymus
Mantap ini ada dari Smartfren manado.



Di Thread sebelah so ada stow dia pe prog om., klo clip baru nnti qt update sabntar, kebetulan ada stock baru stow beberapa"biji" Peace:


om deng kita dank minta depe sopwer deng depe lagu2 \(
lumayan sambil ba gate kong ba karoke malu:
PhaMenThaR - 30/11/2011 02:30 PM
#64

Quote:
Original Posted By Onymus
mo unlock apa so? nnti qt coba cari dia pe kunci.. D

unlock modem karu ya cd
bijimane neh TS nda nyimak noh bingung
Onymus - 30/11/2011 02:51 PM
#65

Quote:
Original Posted By PhaMenThaR
unlock modem karu ya cd
bijimane neh TS nda nyimak noh bingung


modem apa qt pe kamsud malus
Ztrekel_065 - 30/11/2011 04:09 PM
#66

qta dang modem ate ac33 dia pe pas ilang
So reset tetap pas biasa admin nimau ...
Kong dang...
Buang Jo dang ini modem beli baru pa om rayngakak
Onymus - 30/11/2011 04:41 PM
#67

Quote:
Original Posted By gpzpunkx
om deng kita dank minta depe sopwer deng depe lagu2 \(
lumayan sambil ba gate kong ba karoke malu:

Klo sopware yg pake ditampa kerja nda bisa share,
Coba ini
Klo video yg qt bqing sandiri baru 30 biji.
Linkin Park, Bruno mars, LMFAO. Baru itu qt ada bqing malus
Klo Video Coba lia disini
Atau nda ini Karaoke Corner


Quote:
Original Posted By Ztrekel_065
qta dang modem ate ac33 dia pe pas ilang
So reset tetap pas biasa admin nimau ...
Kong dang...
Buang Jo dang ini modem beli baru pa om rayngakak


Msh garansi to? minta ganti baru jo ngakak
PhaMenThaR - 30/11/2011 06:12 PM
#68

Quote:
Original Posted By Onymus
modem apa qt pe kamsud malus


modem ZTE AC682 mastah D
sapa tau toh mastah boleh unlock akang malu

Quote:
Original Posted By Ztrekel_065
qta dang modem ate ac33 dia pe pas ilang
So reset tetap pas biasa admin nimau ...
Kong dang...
Buang Jo dang ini modem beli baru pa om rayngakak

capat jo dank kamari beli genit: maho
tutz777 - 30/11/2011 07:29 PM
#69

Quote:
Original Posted By Ztrekel_065
qta dang modem ate ac33 dia pe pas ilang
So reset tetap pas biasa admin nimau ...
Kong dang...
Buang Jo dang ini modem beli baru pa om rayngakak


recommended seller ato nda dia om ?? bingung:
julian070990 - 30/11/2011 09:27 PM
#70

Quote:
Original Posted By User Name89
Posisi di aermadidi.

Atik pake semar n fren pake anti lelet.
Sebelumnya susah sekali dapa koneksi diatas 30KB/sec

Lantaran modem anti lelet cepat panas kalo pake diatas 3-4 jam, atik sembur deng anging supaya dingin terus sepanjang hari kalo donlot banyak2

Spoiler for show
[SHARE] IT Support & Broadband


Setelah pake anti lelet stabil tembus di range 40 - 60 KB/sec

Spoiler for show
[SHARE] IT Support & Broadband


So coba pake hampir semua operator (telkomsel, indosat, esia) susah seali dapa rupa semarfren \)..qt nintau kalo di manado mungkin bisa dapa lebe tnggi stou kang \)....


qt pe posisi d malalayang..

kalo beking modem nda cepat panas pake kabel USB biar nda kontak langsung deng laptop..
kalo masalah speed qt pake trik dari kaskus juga...
napa depe trik...

Quote:
- sambung modem deng kabel usb
- Leper,penutup kaleng,penjepit kong beking sama deng di gambar

[SHARE] IT Support & Broadband


download jadi :2thumbup
Quote:
[SHARE] IT Support & Broadband


biar so lewat quota mar :2thumbup
jang lupa pake MDMA...
PhaMenThaR - 30/11/2011 10:38 PM
#71

Quote:
Original Posted By tutz777
recommended seller ato nda dia om ?? bingung:

nanti coba tuh tab huawei jo noh genit:
Quote:
Original Posted By julian070990
qt pe posisi d malalayang..
kalo beking modem nda cepat panas pake kabel USB biar nda kontak langsung deng laptop..
kalo masalah speed qt pake trik dari kaskus juga...
napa depe trik...
download jadi :2thumbup
biar so lewat quota mar :2thumbup
jang lupa pake MDMA...

jul itu pake modem apa dulu bingungs
neh qt da coba ZTE AC682 memang capat panas neh modem malus
barusan qt tes run deng mdma mar nda detek noh bingungs
julian070990 - 30/11/2011 11:11 PM
#72

Quote:
Original Posted By PhaMenThaR
nanti coba tuh tab huawei jo noh genit:

jul itu pake modem apa dulu bingungs
neh qt da coba ZTE AC682 memang capat panas neh modem malus
barusan qt tes run deng mdma mar nda detek noh bingungs


qt pake ZTE mf 626..
ada depe list modem yang boleh pake MDMA..
lia DISINI
PhaMenThaR - 30/11/2011 11:26 PM
#73

Quote:
Original Posted By julian070990
qt pake ZTE mf 626..
ada depe list modem yang boleh pake MDMA..
lia DISINI

nah tuh dy dpe masalah nda ada di list \(
kong mo unlock lei masih lom boleh berdukas
julian070990 - 30/11/2011 11:34 PM
#74

Quote:
Original Posted By PhaMenThaR
nah tuh dy dpe masalah nda ada di list \(
kong mo unlock lei masih lom boleh berdukas


ooh om p modem CDMA..
pake kartu apa??

bgmn dpe speed boleh jo??
PhaMenThaR - 01/12/2011 12:02 AM
#75

Quote:
Original Posted By julian070990
ooh om p modem CDMA..
pake kartu apa??

bgmn dpe speed boleh jo??

ZTE AC 682 bundling deng smartfren gratis inet 1 bulan D
depe sped kalo malam lumayan stabil di 50an malu:
mar kalo siang nae turung capedes
nah tuh dy masih lom boleh unlock berdukas
julian070990 - 01/12/2011 12:29 AM
#76

Quote:
Original Posted By PhaMenThaR
ZTE AC 682 bundling deng smartfren gratis inet 1 bulan D
depe sped kalo malam lumayan stabil di 50an malu:
mar kalo siang nae turung capedes
nah tuh dy masih lom boleh unlock berdukas


coba ini om UNLOCK USB MODEM ALL VERSION..

qt sih blum coba..mar musti tes2 noh (qt nda tanggung jwab neh kalo jadi apa2)
PhaMenThaR - 01/12/2011 12:50 AM
#77

Quote:
Original Posted By julian070990
coba ini om UNLOCK USB MODEM ALL VERSION..

qt sih blum coba..mar musti tes2 noh (qt nda tanggung jwab neh kalo jadi apa2)

mo tes lei mar baru brapa hari pake neh modem \(
kong jadi apa2 kage so nimbole pake ini berdukas
btw tuh kwa nda talalu jelas noh dpe type p
bilang samua type kage lei ini ngakaks
julian070990 - 01/12/2011 12:59 AM
#78

Quote:
Original Posted By PhaMenThaR
mo tes lei mar baru brapa hari pake neh modem \(
kong jadi apa2 kage so nimbole pake ini berdukas
btw tuh kwa nda talalu jelas noh dpe type p
bilang samua type kage lei ini ngakaks


hehe..cari jo orang yg tau beking
om modem huawei e220 ada jual??
qt m pesan 1
PhaMenThaR - 01/12/2011 01:01 AM
#79

Quote:
Original Posted By julian070990
hehe..cari jo orang yg tau beking
om modem huawei e220 ada jual??
qt m pesan 1

siap D
ready stok neh genit:
nah tuh dy mo cari yang tau bekeng tuh yg mana kang bingung:
ba sabar jo dulu deng lock smart berdukas
padahal kalo boleh unlock banya orang mo ambe malu:
julian070990 - 01/12/2011 01:19 AM
#80

Quote:
Original Posted By PhaMenThaR
siap D
ready stok neh genit:
nah tuh dy mo cari yang tau bekeng tuh yg mana kang bingung:
ba sabar jo dulu deng lock smart berdukas
padahal kalo boleh unlock banya orang mo ambe malu:


banya b tanya di kaskus phreak om
Page 4 of 105 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > SULAWESI > Manado > [SHARE] IT Support & Broadband