Reptil
Home > LOEKELOE > MY PETS > Reptil > Common n' Alligator Snapping Club - Part 3
Total Views: 45023 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 1 of 137 |  1 2 3 4 5 6 >  Last ›

dionr - 08/12/2011 12:12 PM
#1
Common n' Alligator Snapping Club
Gantinya skrg thread ini yaa....
Common n' Alligator Snapping Club - Part 3Common n' Alligator Snapping Club - Part 3
Common n' Alligator Snapping Club - Part 3
Common n' Alligator Snapping Club - Part 3[/QUOTE]
HOUSING SNAPPING TURTLES INDOORS - The most useful form of indoor accommodation for Chelydra consists of an aquarium. For hatchlings I would suggest a water depth of 3 to 6 inches (7.5 to 15 cm) with one end built up with rocks to provide a dry basking spot. Please note: snapping turtles grow rapidly. It is better to start off with a larger habitat than to be forced to replace the one being used multiple times. A reasonable size aquarium for a hatchling is a 20 gallon: 30 inches by 12 inches, (75 cm by 30 cm). As the animal grows, the size of this habitat should be increased. All Snapping turtles are “bottom walkers” There should be at least a portion of their habitat where they can stand on the bottom and easily stretch up their necks to reach the surface to breathe. Snapping turtles will often utilize a sub-surface basking shelf as well as climbing completely out of the water to bask.

Water quality is very important. Many problems with aquatic turtles can be averted if one spends a little time and money designing and purchasing an adequate filtration system for your pets. Snapping turtles frequently feed by grasping the fish or other prey item in their mouths and shredding it with their front claws. This practice leads to rapidly fouled water conditions. For adult Snapping turtles, we advise canister filters as they are easily cleaned and provide for excellent water quality. Hatchlings are often more difficult to provide good filtration for due to the shallower depth of the water. For these, a submersible foam filer or power filter and frequent water changes is the rule.

While Snapping turtles have been successfully raised without the use of basking facilities, in my opinion the daily light cycle is important for normal behavior and I would include it in any planned habitat. In one corner of the environment a hardware store reflector clip light lamp should be positioned over a dry basking area as well as a slightly submerged shelf to provide artificial basking facilities. This should be positioned to provide a basking spot of 90 degrees F (32 degrees C) in that section of the habitat. The habitat should also be equipped with a full spectrum fluorescent light to provide for UVB. A UVB source is necessary for Vitamin D3 synthesis (needed in calcium metabolism). If preferred to this lighting arrangement a Mercury vapor bulb may be used that fulfills all requirements, but in the case of this species the money needed for one of these lamps may more usefully be put towards a more efficient filtering system. Live or plastic aquatic plants are suggested to provide a sense of security as well as hiding places. Please be aware that snapping turtles will destroy any living plant life. Provision will need to be made for frequent replacement if live plants are used. Snapping turtles if offered one, often utilize a hiding place, such as half of a large clay flowerpot.

OUTDOOR HOUSING - Predator proof outdoor habitats offer many advantages over indoor accommodations and should seriously be considered as an option during warm weather. A child’s wading pool sunk into the ground in a secure enclosure makes for a serviceable outdoor habitat. Larger ponds with advanced filtration can be used to provide a spectacular outdoor home for your Snapping turtle, though please be aware that Snapping turtles are shy and retiring animals. In such a setup it is doubtful that much will be seen of them.

DIET. Be careful not to overfeed your Chelydra as they can easily become obese rapidly. I recommend only feeding 2 to 3 times a week for adult turtles and every day or every other day for the rapidly growing hatchlings. Snapping turtles are highly carnivorous and crayfish, insects, worms and fish may make up a large part of their diet. Do NOT feed hamburger as the fat content is too high and the meat spoils rapidly fouling the water. Some vegetable matter is also taken such as duckweed and water plants. Many of the commercially prepared turtle diets that exist on the market today are excellent Snapping turtle food when given as part of a varied diet.

Additional calcium supplementation is essential. Powdered calcium can be sprinkled all foods or placed inside of food items. It is suggested that one use calcium supplemented with vitamin D3 if the animal is being maintained indoors and calcium without D3 if it is outdoors. Provision of a cuttlefish bone, which can be gnawed if desired, is also recommended. Addition of multivitamins if a commercially prepared turtle diet and/or live fish are NOT used is essential for proper fat metabolism. The freezing process for fish destroys the vitamin E which is an important component for maintaining a healthy Snapping turtle.

HANDLING: While many books suggest picking up Chelydra by the tail, do NOT do this. This is particularly true with larger animals but inclusive of smaller ones as well as the danger of causing vertebral damage is high if they are handled in this manner. If necessary, it is best to pick up specimens by the rear of the shell just in front of their back limbs. Be EXTREMELY careful as they have a long reach with their necks and are lightning quick.
http://www.chelonia.org/Articles/chelydracare.htm
hansip - 08/12/2011 12:12 PM
#2
Autolock Thread by Hansip
Thread ini adalah thread lanjutan dari http://kask.us/5951961 yang sudah melebihi batas reply.

Terima kasih.
hansip - 08/12/2011 12:12 PM
#3
Autolock Thread by Hansip
Thread ini adalah thread lanjutan dari http://kask.us/2024515 yang sudah melebihi batas reply.

Terima kasih.
klonoa1010 - 08/12/2011 12:12 PM
#4

ok gw yg pertama nih sukses terus yah
dionr - 08/12/2011 12:12 PM
#5

sukses biar ga di lock..\(

Parah niee,,,sama adja desain ulang RF
bridut - 08/12/2011 12:12 PM
#6

aduh,.. kmaren liad common yg kira2 karapasna spanjang nokia n70 lebih 2cm lah. 800k. kmahalan ga ye??
tp mntalnya kren itu. tong sampah abis. wkwkwk
kpengen bli tp nanya2 dlu sama agan2 yg udah pro nih, maho
dionr - 08/12/2011 12:12 PM
#7

Quote:
Original Posted By bridut
aduh,.. kmaren liad common yg kira2 karapasna spanjang nokia n70 lebih 2cm lah. 800k. kmahalan ga ye??
tp mntalnya kren itu. tong sampah abis. wkwkwk
kpengen bli tp nanya2 dlu sama agan2 yg udah pro nih, maho


wew...
biasa ato morph???
Kalo biasa mahh...yg jual ga taw harga D
kutukoepret - 08/12/2011 12:12 PM
#8

@ dion
hrs sukses masa dlock lage

@ bridut
dah beli aja kl memang dikira bagus atuh dari pd ksamber orang lain........
malah jadi pikiran



PE mana yak ktnya mo post Swamp Commonnya........D
panjoel4 - 08/12/2011 12:12 PM
#9

jah,,
kembali ke awal....
mari mengulang lagi,,
dionr - 08/12/2011 12:12 PM
#10

Quote:
Original Posted By kutukoepret
@ dion
hrs sukses masa dlock lage

@ bridut
dah beli aja kl memang dikira bagus atuh dari pd ksamber orang lain........
malah jadi pikiran



PE mana yak ktnya mo post Swamp Commonnya........D


iya...
katanya lebih dari 30 pg bakal autolock
bridut - 08/12/2011 12:12 PM
#11

Quote:
Original Posted By dionr
wew...
biasa ato morph???
Kalo biasa mahh...yg jual ga taw harga D


kayaknya si biasa tuh kk..
emg si. yg jualan bukan niat jualan. dia tuh gila maniak hobi gitu deh..
piaraannya aja sadis2 smua... longnose garr. ada yg punya ga? muahal tenan itu.
di klp gading.

trus ada uler kadut albino 1.2 juta. wkwkwk.
kingsnake yg item putih gitu coraknya masi kecil bgt. 1.56 kalo ga saalh d jual.

wkwkwk.
10710 - 08/12/2011 12:13 PM
#12

klo page ini mau di pake pm aja ya om
ga maksut ngejunk cm menyelamatkan D

Quote:

[CENTER]Di ambil dari http://www.austinsturtlepage.com/Care/cs-commonsnapper.htm tentang kura snapper atau
Common Snapping Turtle.
Buat yang mau piara jenis ini baca deh buat tambahan pengetahuan D

Quote:
[CENTER]NAMA ILMIAH
Chelydra serpentina serpentina


Quote:
UKURAN DEWASA
Rata-rata 30 -38cm, tetapi bisa sampai 48cm bahkan mgkin lebih
MAKANAN
Berbagai ikan, unggas, katak, serta tanaman air liar, apel dan biji-bijian.


Quote:
SUHU RATA - RATA (°C)
Biasanya suhu terbaik sekitar 23 -31 derajat. Snapper sangat toleransi dengan dingin dan sering terlihat bergerak di bawah es. Untuk kura snapping florida mgkin biasa, namun, perlu suhu lebih hangat dan tidak terlalu dingin untuk snappers umum.


Quote:
HABITAT
Kura-kura Snapping tinggal di hampir setiap air , termasuk payau dan air garam. Mereka lebih suka air dangkal bergerak lambat, tetapi dapat ditemukan di dalam danau dan sungai.


Quote:
PENYEBARAN
Di Amerika Utara, kura-kura snapping hidup dari Florida Kanada dan barat Kansas. Namun, banyak orang telah temukan jauh di luar jangkauan asli mereka, jadi jangan terkejut dengan di mana Anda menemukan mereka.


Quote:
KURA-KURA PEMULA
Bukan


Quote:
HABITAT PEMELIHARAAN
Pemeliharaan snappers memerlukan tangki besar, bak mandi atau kolam dengan air yang cukup dalam bagi mereka untuk meregangkan leher mereka hingga napas. Juga termasuk tempat berjemur, kura-kura ini kadang-kadang berjemur. Termasuk pencahayaan serta lampu panas. Penting di ingat adalah aman untuk setiap kandang; kura-kura ini adalah pendaki yang sangat baik!


Quote:
MAKANAN DI PEMELIHARAAN
Umumnya mereka dapat makan daging apa aja, tapi lebih baik makanannya seperti di alam liar mereka. Cacing tanah bisa sebagai suplemen yang baik buat snapper selain tentunya Reptomin. Semakin dewasa mereka semakin rakus dan akan makan apa aja istilahnya tong sampah D.


Quote:
HABITAT KOMUNITAS
Telur snpapre bisa di tetaskan bersama induknya tetapi lebih baik di tetaskan sendiri, karna sifat agresif dan pemakan segala snapper buat memakan apa aja yang lebih kecil dari mereka bahkan kura” atau anaknya sendiri D.


Quote:
INFORMASI LAINNYA
Untuk memelihara jenis snapper di butuhkan kewaspadaan dan komitmen yang benar” serius, saat masih kecil mungkin mereka mahluk yang sangat lucu dan menggemaskan. Tetapi dengan semakin besar dan semakin agresifnya snapper, banyak orang menjadi enggan memeliharanya dan menjadi kurang memperhatikannya.

so…. Really do your research and explore your options when looking into getting ANY turtle.

[/CENTER]

cm copy paste n dari hasil gugling plus ga bisa terjemahinnya
cmiiw

contoh klo cst yang kena lumut seperti ini
Quote:
Original Posted By ngacak
kl didiemin trs jg nti lama2 di badannya tumbuh lumut.
Spoiler for lumut
Common n' Alligator Snapping Club - Part 3
pug_doll - 08/12/2011 12:14 PM
#13

FAQ


- Apakah boleh mencampur beberapa snapper dalam 1 akuarium / kolam?
Spoiler for jawab

untuk ukuran kecil masih aman.
jika sudah lebih dari 5 cm, lebih baik tidak mencampurnya karena dapat saling melukai bahkan membunuh, terutama kepada kura dengan ukuran lebih kecil.


- Apakah boleh mencampur snapper dengan kura jenis lain?
Spoiler for jawab

sama dengan atas


- Apakah boleh memberikan aksesoris (batu atau hiasan) pada dasar akuarium / kolam?
Spoiler for jawan

Tidak boleh, karena dapat termakan oleh kura yang berakibat benda tersebut tidak bisa dikeluarkan sehingga tidak bisa buang air besar, usus terdorong keluar (Intestinal Prolapse) dan resiko terburuk adalah kematian.
10710 - 08/12/2011 12:14 PM
#14

sementara buat galeri ah satu post ini D
jadi bisa tau mana ast n mana cst Yb
Spoiler for cst oraiser
Common n' Alligator Snapping Club - Part 3

Spoiler for ast n cst insomniart

Baby AST ane, namanya Epirus
[spoiler=Epirus]
Common n' Alligator Snapping Club - Part 3

CST ane, kmren namanya marco, namanya kurang serem, ane ganti Excalibur D
Spoiler for Excalibur

Common n' Alligator Snapping Club - Part 3

[/spoiler]
Spoiler for ast y4t3z
Common n' Alligator Snapping Club - Part 3

Spoiler for cst n ast brarakan
Quote:
[CENTER]Common n' Alligator Snapping Club - Part 3

Quote:
Common n' Alligator Snapping Club - Part 3

Quote:
Common n' Alligator Snapping Club - Part 3

Quote:
Common n' Alligator Snapping Club - Part 3
[/CENTER]

Spoiler for ast undertaker
Common n' Alligator Snapping Club - Part 3

Spoiler for cst koopa
Common n' Alligator Snapping Club - Part 3

Spoiler for ast beroz

Common n' Alligator Snapping Club - Part 3

Spoiler for cst pugdoll

Common n' Alligator Snapping Club - Part 3


Spoiler for ast dars_b

Common n' Alligator Snapping Club - Part 3
pug_doll - 08/12/2011 12:15 PM
#15

-reserved-
champbell - 08/12/2011 12:15 PM
#16

wah dah part-3 toh sekarang.. mantab dah..

ada yg punya info dmn bisa dapat cst hypo? lagi nyidam nih.. hehe
obeth79 - 08/12/2011 12:15 PM
#17

nampang juga ahhhh D
pug_doll - 08/12/2011 12:15 PM
#18

-reserved-
10710 - 08/12/2011 12:16 PM
#19

Quote:
Original Posted By pug_doll
Untuk berbagi info Common n' Alligator Snapping Club - Part 3


ane mau juga dah klo punya info
_________________________
masih sama dengan di atas
klo page ini mau di pake pm aja ya om
ga maksut ngejunk cm menyelamatkan D
pug_doll - 08/12/2011 12:17 PM
#20

-reserved-
Page 1 of 137 |  1 2 3 4 5 6 >  Last ›
Home > LOEKELOE > MY PETS > Reptil > Common n' Alligator Snapping Club - Part 3