Grappling
Home > LOEKELOE > SPORTS > Grappling > Shootwresling/ catch wrestling
Total Views: 699 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 1 of 2 |  1 2 > 

A.Raheem - 27/11/2008 11:04 PM
#1
Shootwresling/ catch wrestling
yuk kita bahas juga

rules shootwrestling:

Aside from the traditional grappling rules (e.g., no biting, no eye-gouging) the rules were formerly as follows:
* No elbows to the head. (neither while standing nor on the ground)
* No closed-fist strikes to the head (neither while standing nor on the ground).
* No knees to the head on the ground.
* No kicks/stomps to the head on the ground.
* If a participant gets too close to the ropes, he is stood back up
on the feet (as opposed to PRIDE's recentering in the middle of the
ring).
* Non-title matches consist of one 15 minute round; Title matches consist of one 30 minute round.
* If a participant is caught in a submission and taps out, (whether unable to reach the ropes or not) it is a loss.
* Five "escapes" are given to each fighter at the start of every
match. An escape can be used when caught in a submission near the
ropes, in which case the participant can grab them, be stood back on
the feet and have one point deducted. Once a participant has used all
of his escapes, it is a loss.
* For knockouts, a ten-count similar to boxing and kickboxing is
used. If the participant is unable to answer the ten-count, it is
declared a TKO and that fighter has lost the match. However, if the
participant is able to answer the ten-count, the fight resumes and one
point is deducted.
* If, at the end of regulated time, neither fighter has submitted,
been knocked out, or lost all their points, a decision is rendered
based on who lost fewer points. If neither fighter lost any points, or
both lost the same number of points, the fight is declared a draw.

rules catch wrestling :

Submission or pin wins. All submissions are permitted and the pin count is 3 (both shoulders must be touching for a full 3 count). Horizontal slamming and strangles allowed (although spiking is strictly disallowed).

- All matches are best 2 of 3 falls.

- Win, lose, or draw format, with no point system used to determine the final outcome.

In the event of a draw during tournament play, a replay is played. In the event of a second draw, both wrestlers will be eliminated.

-12 minute time limit per fall with 1 minute rest between falls.

-All matches occur in a ring or mat. Any body part on the ropes or out of bounds breaks the action and referee re-sets opponents standing in center (at referee's discretion).

-No striking, biting, eye gouging, hair pulling. Instant disqualification.
jackishere - 27/11/2008 11:12 PM
#2

nice.. 1 round 15 menit? lama jg ya?
A.Raheem - 28/11/2008 11:46 AM
#3

clip Shoot wrestling

Fighting Network RINGS
http://www.youtube.com/watch?v=f3loZVyaSi4

Pancrase
http://www.youtube.com/watch?v=U5rgPw1i8So
A.Raheem - 28/11/2008 11:49 AM
#4

Quote:
Original Posted By jackishere
nice.. 1 round 15 menit? lama jg ya?


tanpa ada jeda, 1 ronde sampai selesai, tdk ada ronde selanjutnya
Martin - 28/11/2008 09:09 PM
#5

Pancrase itu adalah salah satu event favorit saya khususnya pada saat masih belum banyak pertandingan Mixed Martial Arts. Fighter2 terkenal yang pernah main di Pancrase adalah: Ken Shamrock, Frank Shamrock, & Bas Rutten. Mantap tuh mereka.

Catch Wrestling juga mantap banget. Dengan adanya event2 Mixed Martial Arts dan Grappling di Amerika, Catch Wrestling mengalami pertumbuhan pesat kembali setelah 'koma' selama puluhan tahun. Sayang sekali di Indonesia belum ada ahlinya catch wrestling. Diantara para grappler di Indonesia, hanyalah Niko Han yang pernah latihan bersama orang2 catch wrestling. Saya sendiri juga belajar Catch Wrestling dari instructional video sehingga cuman bisa pakai ilmunya untuk gaya doang.
A.Raheem - 28/11/2008 10:50 PM
#6

salam perkenalan, Pak Martin

apakah Bapak juga mengkoleksi seri pancrase ?

kebetulan saya ada koleksi RINGS, bisa barter kalau bapak setuju
Martin - 29/11/2008 08:13 AM
#7

Quote:
Original Posted By A.Raheem
salam perkenalan, Pak Martin

apakah Bapak juga mengkoleksi seri pancrase ?

kebetulan saya ada koleksi RINGS, bisa barter kalau bapak setuju


Salam kenal juga. Saya sudah lama tidak nonton pancrase. Koleksi saya sekarang ini lebih di BJJ dan grappling. Yang pertandingan MMA saya beli kalau lagi iseng2 aja.
A.Raheem - 29/11/2008 04:26 PM
#8
Akira Maeda & RINGS
Antonio Rodrigo Nogueira, Fedor Emelianenko, Dan Henderson, Ricardo Arona, "TK" Tsuyoshi Kosaka, Matt Hughes, Sanae Kikuta, Gilbert Yvel, Valentijn Overeem, Alistair Overeem, Alexander Otsuka, Peter Aerts, Genki Sudo, Mikhail Illoukhine, Renato Sobral, Bobby Hoffman, Andrei Kopylov, Hans Nijman, Hiromitsu Kanehara, Dave Menne, Ricardo Morais, Kiyoshi Tamura,…. they all fought in RINGS way before they stepped into PRIDE, UFC, or K-1.

lebih lengkapnya

http://www.boutreviewusa.com/Columns/02maeda01.html
HumBLe_RiCe - 07/12/2008 06:38 PM
#9

ini clip dari instructur sy Larry pas making name in japan kira taon 97-99an

http://www.youtube.com/watch?v=QU2UgV03wtc
http://www.youtube.com/watch?v=PY7TnD-6E0E

dan yg satu lagi namanya alex cook, senior sy yg rada gila hehehe, d kelas prtama gua dia libas gue gila gila pas no gi grappling

http://www.youtube.com/watch?v=mRe7AhmRJX0
ZoroApple - 08/12/2008 06:28 AM
#10

bedanya ama mma cuman gak boleh mukul ke kepala aja y?
ShinyaAoki - 08/12/2008 10:47 AM
#11

Kayaknya orang2 catch wrestling gitu pada jago leglock gitu yah? Kaya Bas Rutten, Josh Barnett, Shamrock, etc.
A.Raheem - 08/12/2008 12:49 PM
#12

Quote:
Original Posted By HumBLe_RiCe
ini clip dari instructur sy Larry pas making name in japan kira taon 97-99an

http://www.youtube.com/watch?v=QU2UgV03wtc
http://www.youtube.com/watch?v=PY7TnD-6E0E

dan yg satu lagi namanya alex cook, senior sy yg rada gila hehehe, d kelas prtama gua dia libas gue gila gila pas no gi grappling

http://www.youtube.com/watch?v=mRe7AhmRJX0


wah domisili di Australi ya, spertinya instructur anda salah seorang fighter di Pancrase awal - awal ( no gloves )

skrg domisili dimana?

Minoru Suzuki vs Larry Papadopoulos (Pancrase 6/13/95)
http://www.youtube.com/watch?v=loROm-NApEw
HumBLe_RiCe - 08/12/2008 06:23 PM
#13

yoi bro, dia bisa dibilang perintis mma di oz, ane masi disini tapi latihan udh tersendat sndat oleh karna kerja yg gk tentu niih, payah
Martin - 08/12/2008 09:41 PM
#14

Quote:
Original Posted By ShinyaAoki
Kayaknya orang2 catch wrestling gitu pada jago leglock gitu yah? Kaya Bas Rutten, Josh Barnett, Shamrock, etc.


Bukan cuman leg locks aja Shin ... Signature orang2 Catch Wrestling: Leg Locks (khususnya Heel Hook dan Toe Hold), Wrist Locks (dari ground dan stand up), dan Neck Crank. Biasanya Catch wrestler kurang jago takedown (kalah jago lah sama yang spesialis takedown).

Kalo mau liat catch wrestling di kelas tinggi, liat tuh si Kazushi Sakuraba.
ZoroApple - 08/12/2008 11:59 PM
#15

wah saya penggemar berat sakuraba.. hahahaha.. hidup gracie hunter..., btw shootwrestling itu awal2 dari pro wrestling jaman sekarang y? shoot wrestling cuman beda mukulnya beneran.. betul gak?
A.Raheem - 09/12/2008 03:58 PM
#16

justru kebalikannya, pak

shoot wrestling lahir krn Gulat pro semakin ke arah pertunjukan,

sejarahnya:

Cath >wrestling--------Puroresu ( gulat pro >)----- Shootwrestling
Martin - 09/12/2008 04:58 PM
#17

Raheem benar sekali.
ZoroApple - 09/12/2008 10:58 PM
#18

ohh begitu.. rulesnya ama mma beda dmn?
A.Raheem - 10/12/2008 11:56 AM
#19

silakan lihat informasi soal rules di atas,

buka saja link yg ada di thread ini
A.Raheem - 10/12/2008 12:01 PM
#20

sorry ke posting 2 kali
Page 1 of 2 |  1 2 > 
Home > LOEKELOE > SPORTS > Grappling > Shootwresling/ catch wrestling