ACTIVITY & HOBBY
Home > LOEKELOE > ACTIVITY & HOBBY > YU GI OH - Get Your Game On! - Part 2
Total Views: 68264 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 1 of 233 |  1 2 3 4 5 6 >  Last ›

tomiam - 31/12/2011 10:17 AM
#1
YU GI OH - Get Your Game On!
YU GI OH Trading Card Game – GET YOUR GAME ON!!!!!

YU GI OH - Get Your Game On! - Part 2


YU GI OH Trading Card Game atau yang lebih sering disebut sebagai TCG merupakan permainan kartu yang unik. Permainan ini sudah ada kurang lebih 10 tahun lalu. Permainan ini sebenarnya berdasarkan pada serial kartun yang ngetop waktu itu sampai saat ini, yaitu Yu Gi Oh, Yu Gi Oh GX dan Yu Gi Oh 5D’S

Kita ga akan membahas soal filmnya, karena ini forum hobby, maka saya akan mencoba menjelaskan sedikit tentang permainan ini semampu saya

Banyak yang bilang ini permainan anak2, gue udah ga level maen ginian…siapa bilang? Ini salah besar, karena untuk memainkan permainan ini butuh tenaga, pikiran, taktik dan……uang.

Dalam permaenan ini anda dituntut untuk melakukan kombinasi kartu yang baik, antara kartu monster (monster card), kartu sihir (spell card), dan kartu jebakan (trap card).

Pada awal2 permainan ini muncul, permainan hanya berdasarkan pada jumlah angka ATK dan angka DEF yang ada di bagian kanan bawah kartu ditambah dengan kartu magic dan trap card. Namun seiring perkembangan waktu, permainan tidak sesederhana dulu.

Dulu, lebih dikenal dengan ‘fusion’ – yaitu menggabungkan 2 kartu monster dan menggantinya dengan 1 kartu monster yang lebih kuat. Saat ini (dulu juga ada tapi tidak banyak), permainan telah mengenal ‘effect’ – dimana setiap kartu monster memiliki special effect yang berbeda2 ditambah lagi dengan level monster (ditandai dengan jumlah bintang yang ada di atas gambar)

Tipe kartu:


[*]Kartu monster (monster card)

[*]Normal/Effect (kuning/orange)
[*]Fusion (ungu)
[*]Ritual (biru)
[*]Xyz (hitam)
[*]Synchro (putih)
[*]Token (abu2)


[*]Kartu sihir (spell card)

[*]Normal
[*]quick play
[*]continuous
[*]equip
[*]field
[*]Ritual


[*]Kartu jebakan (trap card)



Kelangkaan kartu Yu Gi Oh dibagi menjadi:

[*]common – kartu biasa, tidak memiliki keistimewaan dalam tampilan kartu
[*]rare – kartu ini memiliki tampilan silver di judul kartu dan selebihnya biasa
[*]super rare – kartu ini mempunyai gambar hologram
[*]ultra rare – memiliki gambar hologram dan tulisan judul emas
[*]gold rare – tampilan sama seperti ultra rare tapi ditambah dengan pinggiran kartu yang memiliki tampilan keemasan
[*]ultimate rare – serupa dengan ultra rare tetapi memiliki gambar yang timbul / embossed
[*]ghost rare – kartu ini memiliki gambar 3 dimensi, merupakan jenis terbaru dari permainan ini
[*]secret rare – kartu ini memiliki tulisan perak dan gambar holo foil, bedanya di holo foilnya ada garis2 miring berkilauan
[*]parallel rare – kartu yang seluruhnya hologram
[*]Starfoil rare - Kartu jenis baru ini muncul pertama kali di BP01, kartu dipenuhi holofoil berbentuk bintang2



Saat ini banyak dijumpai kartu YuGiOh palsu di pasaran, bagaimana cara membedakannya??

[*]perhatikan judul, kalo yang palsu biasanya merupakan terjemahan langsung dari bahasa jepang ke bahasa inggris
[*]perhatikan kode dibawah kanan gambar, pada saat ini kartu asli akan memiliki 3 atau 4 hurup diikuti 2 huruf+3 angka, contoh: ANPR-EN001, ANPR mengacu pada seri kartu berasal (dalam hal ini Ancient Prophecy), EN mengacu untuk bahasa yang digunakan yaitu English, 001 mengacu pada nomor urut kartu di seri tersebut. Jadi, kalau ada kartu memiliki kode ANPR-JP001 tapi berbahasa inggris, sudah pasti itu kartu palsu! Karena JP harusnya berbahasa Jepang.
[*]perhatikan jenis kartu, kartu asli biasanya lebih tipis daripada kartu palsu dan tidak mengkilap
[*]perhatikan kotak hologram kecil di kanan bawah kartu, kartu palsu biasanya menaruh hologram tersebut berantakan
[*]perhatikan terjemahan kalimat di keterangan kartu, kartu palsu akan memiliki terjemahan yang aneh
[*]perhatikan sisi belakang kartu, kartu asli, pasti ada tulisan KONAMI di kiri atas dan YuGiOh di kanan bawah
[*]perhatikan gambar, kartu yang asli, holofoil hanya ada pada gambarnya saja, tapi kalau palsu, seluruh permukaan terlihat holofoil



Istilah2 dalam permainan ini:

[*]Beatdown Deck - Deck yang bertipe menyerang dengan menggunakan monster2 ATK tinggi
[*]Broken - Istilah untuk kartu yang bisa memberikan keuntungan yang sangat besar bagi pemain yang menggunakannya
[*]Chain link - pemakaian efek kartu (spell, trap, monster) yang berurutan
[*]FTK - First Turn Kill - dilakukan pada giliran kita
[*]Lockdown - Terjadi pada waktu pemain mengkontrol field secara penuh. Ngga ada jalan buat musuh untuk melakukan sesuatu
[*]Meta - Istilah untuk deck ato kartu yang populer banyak dipake
[*]OCG - Official Card Game (tulisan jepang)
[*]OTK - One Turn Kill - hampir sama dengan FTK tapi bisa dilakukan pada giliran musuh di turn pertama
[*]Proxy - Fake/palsu
[*]Staple - Kartu yang bisa digunakan di semua deck
[*]TCG - Trading Card Game (tulisan inggris)



mari berbagi koleksi kamu di thread ini... boleh foto kartu yang kamu punya ataupun berbagi taktik

Quote:
Original Posted By laziosquad
http://www.kaskus.co.id/showthread.php?t=2828301
thread yugi di forum games console, yang mau bahas bisa kesini, kebanyakan main di psp, nds

http://www.kaskus.co.id/showthread.php?t=1195649
ini thread action figure yugi oh

http://www.kaskus.co.id/showthread.php?t=922318
ini thread animenya, mulai dari yugi awal, gx,5d ada semua disini

http://www.kaskus.co.id/showthread.php?t=6585498
thread yugi online

http://www.kaskus.co.id/showthread.php?t=1828673
ini yang main power of chaos, tau kan game pc yang ada 3 seri yugi,kaiba,jounouchi

http://yugioh.wikia.com/wiki/Main_Page
ini wikinya yugi, sangat lengkap, tinggal masukin nama kartu di kotak search

hansip - 31/12/2011 10:17 AM
#2
Autolock Thread by Hansip
Thread ini adalah thread lanjutan dari http://kask.us/6178907 yang sudah melebihi batas reply.

Terima kasih.
tomiam - 31/12/2011 10:17 AM
#3

MOST WANTED CARD

- the complete set of exodia LOB edition
YU GI OH - Get Your Game On! - Part 2

- the 3 GOD cards set
YU GI OH - Get Your Game On! - Part 2

- blue eyes white dragon
YU GI OH - Get Your Game On! - Part 2

- dark magician
YU GI OH - Get Your Game On! - Part 2

- stardust dragon
YU GI OH - Get Your Game On! - Part 2 YU GI OH - Get Your Game On! - Part 2

- black rose dragon
YU GI OH - Get Your Game On! - Part 2

- elemental hero neos
YU GI OH - Get Your Game On! - Part 2

- pot of duality
YU GI OH - Get Your Game On! - Part 2

-Rescue Rabbit
YU GI OH - Get Your Game On! - Part 2

MOST WANTED TRAP/SPELL CARD by JuraganKodog



FORBIDDEN DAN LIMITED CARD
tomiam - 31/12/2011 10:17 AM
#4

RITUAL SUMMON
A Ritual Summon (Gishiki Shoukan 儀式召喚) is the act of Special Summoning a Ritual Monster that is conducted through the effect of a Ritual Spell Card. These Summons usually require Tributes greater than or equal to the Level of the monster being Summoned from your side of the field or your hand. However, some cards, such as End of the World require them to have the exact level requirement. With the effect of "Advanced Ritual Art" you can send Monsters from your Deck to the Graveyard instead of from your hand.

A Monster that was properly Ritual Summoned can be Special Summoned from the Graveyard unless otherwise dictated by the card's text.

During your Main Phase 1 or 2, when you have a Ritual Monster in your hand and its required Ritual Spell Card in your hand or face-down on the field and have another monster(s) on the field (face-up or face-down) or hand whose total Level is equal to the Level of that Ritual Monster as well as an an empty Monster Card Zone you can activate the Ritual Spell Card.

Send monsters from your hand or your side of the field to the Graveyard whose total Level is equal to the Level of the Ritual Monster listed on the Ritual Monster you wish to Ritual Summon. Monsters used in a Ritual Summon are treated as Tributes.

After sending the monsters from your side of the field to the Graveyard, you then place the Ritual Monster from your hand in face-up Attack Position or Defense Position on your side of the field.


FUSION SUMMON
A Fusion Summon (融合召喚 Yuugou Shoukan) is the act of Special Summoning a Fusion Monster from your Extra Deck using "Polymerization" or any other card effects which explicitly states that the Summon is a Fusion Summon.

To Fusion Summon using "Polymerization" you must have the Fusion Material Monsters listed on the Fusion Monster in your hand or on your side of the field, or a combination of both. You must then activate "Polymerization", select the Fusion Monster from your Extra Deck, send the Fusion Materials to the Graveyard and Fusion Summon the monster to your side of the field.

For example, to Fusion Summon "Flame Swordsman" using "Polymerization" you must have "Flame Manipulator" and "Masaki the Legendary Swordsman" (the Fusion Materials) on either on your side of the field and/or in your hand. You then activate "Polymerization", select "Flame Swordsman" from your Extra Deck, send "Masaki the Legendary Swordsman" and "Flame Manipulator" to the Graveyard and Fusion Summon "Flame Swordsman".

If a monster is Special Summoned from your Extra Deck by a card effect it is not treated as a Fusion Summon, unless stated on the card. For example Special Summoning a monster from your Extra Deck using "Cyber-Stein" is not considered a Fusion Summon.

Normally, Fusion Monsters cannot be Special Summoned from the Graveyard or Removed from Play Zone unless they were properly Fusion Summoned before being sent. You cannot use "Re-Fusion" to revive a Fusion Monster that has been Special Summoned using "Cyber-Stein" or sent to the Graveyard by "Fusion Guard". Fusion Summoned Monsters can be revived using cards such as "Re-Fusion" unless stated otherwise.




SYNCHRO SUMMON
A Synchro Summon (シンクロ召喚 Shinkuro Shoukan) is the act of Special Summoning a Synchro Monster from the Extra Deck using a Tuner Monster with additional non-Tuner monsters.

During your Main Phase 1 or 2, when the total Level of a face-up Tuner Monster and 1 or more face-up Non-Tuner Monster(s) you control is equal to the Level of a Synchro Monster in your Extra Deck, you can perform a Synchro Summon. These Tuner Monster and the non-Tuner Monster(s) will be called the Synchro Material Monsters.

In order to Synchro Summon a Synchro Monster from your Extra Deck (under normal conditions), you must declare the action and send the Synchro Material Monsters to the Graveyard. After sending the monsters from your side of the field to the Graveyard, you then take the Synchro Monster from your Extra Deck and place it in face-up Attack Position or Defense Position on your side of the field.

In the anime, while Synchro Summoning, the Tuner monster is said to be tuned with the other monsters.

In the Japanese anime, before the Summon Chants for Synchro Summon, the duelist first calls out all the non-Tuner Monsters, from the lowest to the highest level, and then the chosen Tuner Monster. In the English dub, this is reversed with the Tuner Monster in the front, then the non-Tuner Monsters.

In the anime, many characters have chants for their Synchro Monsters, which they recite while Synchro Summoning them. Additionally, anime characters now have personalized backgrounds and other graphics for Synchro Summons (most noticeably Vizor). In the anime, while Synchro Summoning, the Tuner turns into a green ring or rings, corresponding to its level. The non-tuner monster turns into stars that correspond to its level, the stars line up with the rings, a beam of light crosses through the rings, and the Synchro monster comes out of the light beam. In some special styles of Synchro summons, the rings are colored differently or are completely redesigned; With Shooting Star Dragon, the rings are golden, with Red Nova Dragon, the rings are made of fire and form a sphere instead of lining up, etc.


XYZ SUMMON
An Xyz Summon (pronounced ik-seez[1], エクシーズ召喚, Ekushīzu Shōkan) is the Special Summon of an Xyz Monster from the Extra Deck. It is a new game mechanism introduced in Yu-Gi-Oh! ZEXAL.

Xyz Summons can be conducted when there are two or more monsters of the same Level on the field. Those monsters can be used as Xyz Materials to Summon an Xyz Monster whose Rank is the same as the Levels of the monsters used.

In order to Xyz Summon an Xyz Monster, you must first take the required Xyz Materials face-up on your side of the field and stack them together (called overlaying in the anime). Then, the Xyz Monster is Xyz Summoned from your Extra Deck, and placed on top of the stack.

Xyz Materials are not sent to the Graveyard. Instead, they are placed on the same Monster Card Zone beneath the Summoned Xyz Monster.

The respective Battle Positions of the Xyz Materials do not matter, so long as they are all face-up. However, once you have Xyz Summoned your Xyz Monster, ensure that the entire stack is neatly aligned in face-up attack position, regardless of whether or not the Xyz Monster is summoned in face-up ATK or DEF position.

An Xyz Summon is a type of Special Summon, and an Xyz Monster is a Special Summon-only monster.

Some effects may require you to remove Xyz Materials from an Xyz Monster. In this case, the required Xyz Materials are taken from beneath the Xyz Monster in question and sent to the Graveyard. This is known as detaching. Be wary though, as some such effects may have a downside if an Xyz Monster has no Xyz Materials left beneath it.

Note that an Xyz Monster Special Summoned via any means other than an Xyz Summon will not have any Xyz Materials beneath it. Therefore, any negative effects that might apply to an Xyz Monster in such a state will be applied immediately.

If an Xyz Monster is flipped face-down, the Xyz Materials beneath it are not sent to the Graveyard.

If a card that would banish cards sent to the graveyard (such as "Macro Cosmos" or "Banisher of the Radiance") is in effect, when an Xyz Monster is destroyed/removed from the field the Xyz Materials beneath it are banished. However if an effect that would banish a Monster(s) on the field (like "Dimensional Fissure") is activated, only the Xyz Monster will be affected. The Materials used will be sent to the Graveyard.

In OCG/TCG, Trap Monsters can be used as Xyz Materials, but not Token Monsters. You can't use Tokens because they are not physical cards you can pile under the Xyz Monster.

In the anime, when a "Number" Xyz Monster is Xyz Summoned, a galaxy-like gate appears in which the Xyz Materials (in a energy form) transfer into. The gate explodes, and a Numbers' sealed form appears and unveils itself into its artwork. When a non-Number Xyz monster is summoned, a red colored spiral portal is used instead. The Xyz Materials then turn into orbs of light which surround the Xyz monsters who absorbs them when the player detaches them. This idea of a galaxy is derived from Konami`s statement of the Xyz monsters coming into our universe through a black hole.

Similar to how players say that they "Release", "Fuse", or "Tune" their monsters to perform a Tribute, Fusion, or Synchro Summon, players would state that they "Stack"/"Overlay" their selected monsters to perform an Xyz Summon.








RECOMMENDED KASKUS SELLER ORIGINAL ONLY!!! TCG OR OCG
[spoiler=Recommended Seller]
id kaskus - link FJB

kazuya_abstrax - Kazu's Yu-Gi-Oh! Card Shop

mateng -
(JustMe Shop) Yu-Gi-Oh! TCG ori, Dijamin MURAH...

yugitcg -
Jual kartu yugioh original bandung

bowletz - Yu-Gi-Oh! TheMBOCS - Momoruji & BowLetz Ori Card Shop ^_^

Almaund - Almaund's Yu-Gi-Oh! ORI TCG Cards Shop!

tomiam - 31/12/2011 10:17 AM
#5
Daftar duelist KASKUS
tomiam - 31/12/2011 10:17 AM
#6
Resep Deck Kaskuser
.2Player. - 31/12/2011 10:17 AM
#7

dulu pas ane sd pernah ikutan lomba di skul . . .
ane punya blue eyes ultimate dragon yg att 4500 tuh ane pake magic card ane tambahin magic card ampe 10000 attack nyaYU GI OH - Get Your Game On! - Part 2
tomiam - 31/12/2011 10:17 AM
#8

Quote:
Original Posted By .2Player.
dulu pas ane sd pernah ikutan lomba di skul . . .
ane punya blue eyes ultimate dragon yg att 4500 tuh ane pake magic card ane tambahin magic card ampe 10000 attack nyaYU GI OH - Get Your Game On! - Part 2


set dah... ampe 10000???? pake magic card apaan?
agustinus_p - 31/12/2011 10:17 AM
#9

Quote:
Original Posted By tomiam
set dah... ampe 10000???? pake magic card apaan?


kyknya pake megamorph d...yg bikin att jd double kl life point kita lbh kecil dari lawan...
trs ditambah magic laen penambah att

blm pernah maen langsung nih..seringnya maennya di game nya aja di PC...
sayang kl di game PC ga ada kartu dewa nya
gzt - 31/12/2011 10:17 AM
#10

waw matabelo:
nubi izin gabung gan o
baru maen beberapa minggu lalu dengen structure deck zombie world nohope: punya saran buat ngembangin ga? linux2:
Michaelsmith27 - 31/12/2011 10:17 AM
#11
nicel trepper
uda lama gk main gini gan jagi pengen maen lagi maho
ocha.naami - 31/12/2011 10:18 AM
#12

Mejeng di page 1 Part 2 aaah...

ngakak
Johnon - 31/12/2011 11:25 AM
#13

wah akhirnya pindah ke part 2. mejeng juga yah D
das Licht - 31/12/2011 11:37 AM
#14

Quote:
Original Posted By tomiam
set dah... ampe 10000???? pake magic card apaan?


masig sempatkah mejeng di pejwan malu:

ayoo bang TSnya selamatan rumah baruuu D
Oversouldrive - 31/12/2011 11:53 AM
#15

wah udah ada rumah baru ya~

btw

deskripsi aneka jenis Summon nya kenapa ga di translate p

dan most wanted cards nya belum ditambah Gods yang playable dan Xyz monsters~

dan beberapa gambarnya ga keluar, mungkin sebaiknya diganti dengan link yang baru, karena mungkin link di Wikia nya udah berubah
arsenal1886 - 31/12/2011 11:58 AM
#16

selamat rumah barunya beer:

mejeng dulu ah di page 1 D
kiky.harcore - 31/12/2011 12:21 PM
#17

newbie mejeng ahh pejwan .. hehe
pandu26 - 31/12/2011 04:45 PM
#18

ternyata di hobby ada trid yugi juga toh....

gabung dong,, ane pandu di jakarta timur
komunitas yugi daerah jaktim dimana ya?? ane sama temen lg nyari nih... pengen nambah pengalaman duel lagiYb
steikul - 31/12/2011 05:34 PM
#19

Quote:
Original Posted By pandu26
ternyata di hobby ada trid yugi juga toh....

gabung dong,, ane pandu di jakarta timur
komunitas yugi daerah jaktim dimana ya?? ane sama temen lg nyari nih... pengen nambah pengalaman duel lagiYb


Kalau di Jaktim tanya Bowletz / Ari Prabowo aja gan...

dan numpang bookmark Part 2
karbondioksida - 31/12/2011 07:59 PM
#20

balik2 ke kaskus taunya nih thread udah ada part 2-nya D
Page 1 of 233 |  1 2 3 4 5 6 >  Last ›
Home > LOEKELOE > ACTIVITY & HOBBY > YU GI OH - Get Your Game On! - Part 2