Kalimantan Selatan
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > [F.A.Q]tempat bertanya, info loker,dll seputar Kalimantan Selatan
Total Views: 24952 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 17 of 61 | ‹ First  < 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 >  Last ›

Naga Geni - 05/03/2012 09:52 PM
#321
tabung oksigen kesehatan
umpat batakun pang
dimana yu ada bajual tabung oksigen dua tempat isi ulangnya di bjm
alfa802 - 06/03/2012 08:36 AM
#322

Quote:
Original Posted By evin.glasses
handak mancari hardware2 pc seken dmana ada yu lah...mencari hardisk nah...lawan anu, toko komputer nang hakun tukar tambah hardware...handak bahurup DVD-rom lawan DVD-RW nah...malu


amun ulun mencari sparepart komputer seken di wilayah kampung melayu darat (kamelda) ada disitu warnet yg masuk Gg, nah disitu bejual spartpart komputer seken.

ulun kd ingat apa nama Gg nya, mun dari kota itu sebelah kanan, lihati aja rasanya ada spanduknya tp halus aja pank hammer:

Quote:
Original Posted By Naga Geni
umpat batakun pang
dimana yu ada bajual tabung oksigen dua tempat isi ulangnya di bjm


biasa di apotik kimia farma ada besedia tabung oksigen..
thedune - 06/03/2012 01:37 PM
#323

Assalamualaikum
Umpat basaruan nah ulun mang, cil lah .. iloveindonesias

Ulun dari komunitas Earth Hour Banjarmasin, handak mambawai pian samunyaan bagabung dalam acara kayna..
Ulun rasa bubuhan pian sudah tahu haja apa itu "Earth Hour" iloveindonesias

Rencanya hari minggu ini handak kampanye dulu pas acara CFD army: di sabilal, kalo gasan nang tanggal 31 Maret itu kayna ada pulang undangannya gasan warga RKS..

Mungkin itu aja nah, kalu ada nang ditakun akan bisa PM / kirim email ke ulun / kwadah kawal ulun jua malus
[email]dunedewa@yahoo.com[/email]
[email]eka12media@gmail.com[/email]

Nih ada pang contoh brosur tapi balum fix jua pang lagi, terimakasih sebelumnya dangsanak samunyaan lah D
miao - 06/03/2012 04:29 PM
#324
Lowongan Pekerjaan
Bantuin temen,

Ini ada lowongan kerja di Ciputra Banjarmasin, mohon disebarluaskan kepada rekan2 yang sedang mencari pekerjaan ;) thanks and good luck.

https://docs.google.com/document/d/19QU2ZojvpyeVFz58z7Yemvh_BnfoaAs5WmgwIKLQxGw/edit?pli=1
Vamink - 07/03/2012 09:04 AM
#325

gan gwa lagi cari kios dikontrakan kusunya daerah banjarmasin, kalau ada info tolong ya.. unuk butik niatnya, ukuran sekitar 4x6. trimakasih gan...
:addfriends
Core.i9 - 07/03/2012 11:01 AM
#326
Laptop AMD
para sesepuh umpat betakun pulang nah Peace:
amun menjual laptop Acer 4552 AMD athlon II X2 ,VGA Ati Radeon HD 4250 , RAM 3GB . di hargai berapa jute ?? adakah toko yg jual beli kytu malus Peace:
qorianisme - 07/03/2012 09:38 PM
#327
Tempat jual peta kertas besar
Halo, sesepuh RKS, saya mau nanya dong. Kalau harga peta dunia ukuran besar berapaan ya? soalnya mau dipajang didinding kayak poster gitu. Toko yang recommended dimana?
posisi Banjarmasin.
ahmad13tahun - 08/03/2012 01:13 AM
#328

Quote:
Original Posted By qorianisme
Halo, sesepuh RKS, saya mau nanya dong. Kalau harga peta dunia ukuran besar berapaan ya? soalnya mau dipajang didinding kayak poster gitu. Toko yang recommended dimana?
posisi Banjarmasin.


nah, pas banar pertakunannya sama kita.. shakehand

siul:
exc@libur - 08/03/2012 07:20 AM
#329

Quote:
Original Posted By qorianisme
Halo, sesepuh RKS, saya mau nanya dong. Kalau harga peta dunia ukuran besar berapaan ya? soalnya mau dipajang didinding kayak poster gitu. Toko yang recommended dimana?
posisi Banjarmasin.


Quote:
Original Posted By ahmad13tahun
nah, pas banar pertakunannya sama kita.. shakehand

siul:


lihati gen di gramedia ... mun harga na kada tahu am ... bisa seratusan ...
s4n131 - 09/03/2012 07:31 AM
#330

umpat betakun lah, dibanjar ada dealer kendaraan minerva lh? mun ada parak mana yo?? Yb
exc@libur - 09/03/2012 07:50 AM
#331

Quote:
Original Posted By s4n131
umpat betakun lah, dibanjar ada dealer kendaraan minerva lh? mun ada parak mana yo?? Yb


mun kada salah di sekitar seberang trakindo pang nah ...
s4n131 - 09/03/2012 08:08 AM
#332

Quote:
Original Posted By exc@libur
mun kada salah di sekitar seberang trakindo pang nah ...


di pal 3,5 parak poltabes tu kah mang? tengkyu mang lah... ke TKP dlu nah cendolb
juragan.baras - 09/03/2012 11:08 PM
#333

Quote:
Original Posted By insomniac89.
ada yg tahu urang bejual alat pemotong sim card yu lah ?

micro sim cutter namanya

Spoiler for penampakan
[F.A.Q]tempat bertanya, info loker,dll seputar Kalimantan Selatan


Di fjb banyak gan yang jual.kalo indah repot,bawa aja sim card nya ke gerai operator selular yg dipakai...
natlerz - 10/03/2012 05:23 AM
#334
Cari: Kontrakan/Kosan
bubuhannya semua,
ada yg punya infokah utk kontrakan dengan isinya buat satu bulan di daerah A. Yani Pal 2-7 atau daerah Pekauman..,
klau kadada kontrakan satu rumah, kos2an juga gpp...

kalau ada yg punya infonya kontak aja (call/sms) ke nomor 0511-9901478
perlu sebelum tanggal 14 Maret 2012

Terima Kasih


*_~
bangbangtutut - 10/03/2012 11:41 AM
#335

Quote:
Original Posted By s4n131
umpat betakun lah, dibanjar ada dealer kendaraan minerva lh? mun ada parak mana yo?? Yb


minerva ada di pal 4-5,pokoknya sebelum spbu pal 5, kalo pian ke arah banjarbaru,dealer nya ada disebelah kiri....
qorianisme - 10/03/2012 12:09 PM
#336

Quote:
Original Posted By ahmad13tahun


nah, pas banar pertakunannya sama kita.. shakehand

siul:

pm sent cekpms
Quote:
Original Posted By exc@libur


lihati gen di gramedia ... mun harga na kada tahu am ... bisa seratusan ...


kemaren nemu tokonya di pasar sudimampir.
Harga peta dunia yg kertas: 27 ribuan
Kalau yang pake frame kayu: 80 ribuan

terima kasih infonya.
akhmadnafarin - 10/03/2012 02:57 PM
#337

umpat batakunlah wadah airbrush nang harat dimana yu lah
odhys - 11/03/2012 11:48 AM
#338
gestun
ane pernah nemenin temen yg gestun di
- kasir minimarket eva pal satu,
- toko emas di pasar kong/ deket sudimampir, lupa namanya, tapi katanya hampir rata2 toko emas d situ bisa koq..

Quote:
Original Posted By Cinc
agan-agan sekalian, mo nanya, di banjarmasin tempat yg bisa buat gestun (gesek tunai) kartu kredit dimana ya? makasih bantuannya...


odhys - 11/03/2012 11:49 AM
#339
oksigen
ane pernah liat d toko sebrang hotel arya barito, toko itu jual alat2 aquarium, alat kesehatan jg..

Quote:
Original Posted By Naga Geni
umpat batakun pang
dimana yu ada bajual tabung oksigen dua tempat isi ulangnya di bjm


odhys - 11/03/2012 12:09 PM
#340

Quote:
Original Posted By herdes
newbie umpat betakun nah...

1. dimana tempat yg bajual sate itik yg nyaman di Banjarmasin ?

2. Selain Soto Bang Amad lawan Soto Kampung Melayu, dimana lagi yg tenyaman soto nya?

3. tempat nang bajual "Petah" { kudapan dr Jaring } dimana yg bajual ?, jar ada di daerah Cempaka bila malam, bujur kah ?

4. Penginapan yg murah meriah, bersih dan be AC di daerah Hasan BAsri apa ngaran tempatnya ?, ane kapok nginep di Edotel, salah satu kamarnya behantu wal ae...

Sekian pertanyaan dari ane, mohon bantuan nya dari sesepuh di sini, terima kasih

mencoba mambari info, semoga berguna:
1. coba sate itik mahaji sebrang kantor camat gambut.
2. coba soto anang bepukah tapi yg di pekapuran
3. petah banyak di pasar cbs mtpura, atau di jl.pahlawan, klo jaring/jengkol coba di dahlia 2, ada jaring pelanggannya byk..
4. di cendana kytangi ada kost2an harian, liat2 aja d situ




Page 17 of 61 | ‹ First  < 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > [F.A.Q]tempat bertanya, info loker,dll seputar Kalimantan Selatan