Kalimantan Selatan
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > [F.A.Q]tempat bertanya, info loker,dll seputar Kalimantan Selatan
Total Views: 24952 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 3 of 61 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 >  Last ›

darhams - 12/01/2012 05:21 PM
#41

Quote:
Original Posted By henchee
aspal? cek VM auk ada yang menawarakan. https://www.kaskus.co.id/member.php?u=458899


mudahan kada becalon jadi pejabat ja :nohope
s4n131 - 12/01/2012 07:08 PM
#42

Quote:
Original Posted By ryusei_hikaru
posisi pas diuya jadi kd kawa mendatangi, handak mencari info aja dulu. o



uya tu muara uya kh mang? ada urang uya jua lah sekalinya, salam kenal nah Yb
alpy - 13/01/2012 06:05 AM
#43

Quote:
Original Posted By darhams
mudahan kada becalon jadi pejabat ja :nohope


bahaya lah mang amun jadi pejabat.. malus
antawijaya9 - 13/01/2012 08:13 AM
#44

salam kenal teman2,

ane mau nanya, apa ada rekan2 disini yang bisa bantu ane untuk tour ke Taman Nasional Tanjung Puting, Pangkalan Bun?
kalo bisa yang udah berpengalaman kesana.
mohon info via pm juga boleh.

terima kasih.
MattKaulitz - 13/01/2012 11:12 AM
#45

Quote:
Original Posted By antawijaya9
salam kenal teman2,

ane mau nanya, apa ada rekan2 disini yang bisa bantu ane untuk tour ke Taman Nasional Tanjung Puting, Pangkalan Bun?
kalo bisa yang udah berpengalaman kesana.
mohon info via pm juga boleh.

terima kasih.


kalo ke pangkalanbun ulun rancak ja...
tapi rata" yg ke tamnas kayatu tuh buhan bule..
pas dibandara rata" dah ada guide nya menjemput..
mungkin coba cari di website..
jati1981 - 13/01/2012 03:34 PM
#46

Quote:
Original Posted By aidicard

silakan ngobrol saja masbro, asal prime id... D Peace:


klo ada dana, yg rekomended ya Epson L100 tu pang nah... D
knp ulun ketuju itu.. support after sales nya bgs, isi ulang terjangkau, original, sdh tangki dr pabrikan..

klo yg dibawah itu krg tau ane... o


nimbrung mang lah, mun Epson L100 jar pian tu, kayapa refill nya? bisa sembarang tinta ato khusus tinta Epson Ori?

ulun tertarik jua nah tapi mikirakan tintanya pulang D oh dan jua kawalah memprint kertas Folio kalo di spec nya max A4 aja. bingung
appleseluler - 13/01/2012 05:26 PM
#47

umpat betakun lah.,,
mun nukar printer yg recommended lwn murah di daerah banjarbaru dan sekenanya dimana lah?
tq b4
shadowmoses - 13/01/2012 05:39 PM
#48

ada yg tau tmpt flash xbox 360 ke LT 3.0 ga?
alpy - 13/01/2012 05:52 PM
#49

Quote:
Original Posted By appleseluler
umpat betakun lah.,,
mun nukar printer yg recommended lwn murah di daerah banjarbaru dan sekenanya dimana lah?
tq b4


yang hanyar kah yang bakas?
ke Fama komputer pank..panglima batur atau samping mini market pinus
appleseluler - 13/01/2012 06:28 PM
#50

Quote:
Original Posted By alpy
yang hanyar kah yang bakas?
ke Fama komputer pank..panglima batur atau samping mini market pinus


Fama ni yang bakas ada jua kah?
aidicard - 13/01/2012 06:35 PM
#51

Quote:
Original Posted By jati1981


nimbrung mang lah, mun Epson L100 jar pian tu, kayapa refill nya? bisa sembarang tinta ato khusus tinta Epson Ori?

ulun tertarik jua nah tapi mikirakan tintanya pulang D oh dan jua kawalah memprint kertas Folio kalo di spec nya max A4 aja. bingung

Tinta refill nya khusus.. 1 btl rata2 60k hrg nya..
Knp jd khusus, krn setiap botol ada serial number yg hrs dimasukkan setiap kli refill.. 1 kali pake u/ di 1 pc.. Serial nya itu bs di pake di pc lain..
Jd kwa ja behurupan serial lwn kwn, ato lwn ane kah.. D [F.A.Q]tempat bertanya, info loker,dll seputar Kalimantan Selatan
alpy - 13/01/2012 06:45 PM
#52

Quote:
Original Posted By appleseluler
Fama ni yang bakas ada jua kah?


dicoba juragan, soalnya disana kan ada tulsannya, second / baru D
appleseluler - 13/01/2012 07:04 PM
#53

Quote:
Original Posted By alpy
dicoba juragan, soalnya disana kan ada tulsannya, second / baru D


hehe iyakah,
tengkyu nah infonya..cendolb
durauf - 13/01/2012 08:12 PM
#54

handak batakun seputaran banjarmasin...kira2 dimana,jalan apa tempat orang bajualan kulit jok mobil yg kira2 model merk MBtech dll
jati1981 - 14/01/2012 05:26 AM
#55

Quote:
Original Posted By aidicard
Tinta refill nya khusus.. 1 btl rata2 60k hrg nya..
Knp jd khusus, krn setiap botol ada serial number yg hrs dimasukkan setiap kli refill.. 1 kali pake u/ di 1 pc.. Serial nya itu bs di pake di pc lain..
Jd kwa ja behurupan serial lwn kwn, ato lwn ane kah.. D [F.A.Q]tempat bertanya, info loker,dll seputar Kalimantan Selatan


wah sip banar ni, kawa ulun usulkan gasan di kantor. masalah print Folio pang kayapa? bisa ja lah?

lawan ulun betakun masalah lain nah: di Banjarbaru, sungai Ulin GSM yang paket datanya lumayan laju dan terjangkau selain Telkomsel apa yu. ulun make android, lagi nyari alternatif dari Flash. makasih responnya\)b
asyikboo - 14/01/2012 09:01 AM
#56
salam semuannya dangsanak
mau tanya gan ada yang bisa instal os 6 untuk bb curve 8520 ngk?ane di banjarbaru dan yang bejual aplikasi signal boster

di tunggu infonya
antawijaya9 - 14/01/2012 11:58 AM
#57

Quote:
Original Posted By MattKaulitz
kalo ke pangkalanbun ulun rancak ja...
tapi rata" yg ke tamnas kayatu tuh buhan bule..
pas dibandara rata" dah ada guide nya menjemput..
mungkin coba cari di website..


makasih infonya gan
asyikboo - 14/01/2012 12:43 PM
#58
salam semuannya dangsanak
umpat batakun dangsanak ada yang taulah dimana urang bejual doubel tape merk 3 M gasan hp sekitar banjarmasin,banjarbaru dan martapura mohon bantuannya

makasih sabarataan
appleseluler - 14/01/2012 01:15 PM
#59
histeng when
pertakunan ane nang ke sekian kali nah ...

mun wadah urang bejual meja kantor atau ATK kantor lengkap di wilayah banjarbaru atau sedapatnya, dimana yuu...?

tengkyu lah....
aidicard - 14/01/2012 01:51 PM
#60

Quote:
Original Posted By jati1981
wah sip banar ni, kawa ulun usulkan gasan di kantor. masalah print Folio pang kayapa? bisa ja lah?

lawan ulun betakun masalah lain nah: di Banjarbaru, sungai Ulin GSM yang paket datanya lumayan laju dan terjangkau selain Telkomsel apa yu. ulun make android, lagi nyari alternatif dari Flash. makasih responnya\)b


Folio tu ukuran brp lah...?? D7
ane tau nya itu bs print kertas yg standar aja... A4, A4s, F4, F4s, Legal, Letter






--------------
selajur betakun lwn kkwanan...
ada yg tahu lah di Bjm mun hndk nukar CHIP ky ini dimana??
Spoiler for Chip Signal Booster
[F.A.Q]tempat bertanya, info loker,dll seputar Kalimantan Selatan
Page 3 of 61 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > [F.A.Q]tempat bertanya, info loker,dll seputar Kalimantan Selatan