Kalimantan Selatan
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > [Baru] Sekretariat Reg.Kalimantan Selatan
Total Views: 59253 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 2 of 192 |  < 1 2 3 4 5 6 7 >  Last ›

slyphzack - 25/06/2009 08:30 AM
#21

umpat batakun lah malu:

tag DoNat kita bila yu keluar nya??? D D D

ujar kisah kan kita2 yang umpat Gath dapat jatah DoNat sebulan... malu:

handak merasakan kyapa posting di Lounge DoNat nah!!! o

Quote:
Original Posted By redoth
finally...........................linux2:
yuk kita musyawarah...shakehand


Aku Koler musyawarah lawan kam...
Imbah kutawak ranai... army:
henchee - 25/06/2009 09:02 AM
#22

Quote:
Original Posted By slyphzack
umpat batakun lah malu:

tag DoNat kita bila yu keluar nya??? D D D

ujar kisah kan kita2 yang umpat Gath dapat jatah DoNat sebulan... malu:

handak merasakan kyapa posting di Lounge DoNat nah!!! o



Aku Koler musyawarah lawan kam...
Imbah kutawak ranai... army:


sebelum belapor minta donat ke mod, setidaknya kita beisi thread yang berisikan list yang hadir gath semalam. mun ada yang membarii list yang fixed mau ai aku meolahakan trit nya..
drhenk18 - 28/06/2009 12:27 PM
#23

Quote:
Original Posted By rizkypunxxx
sep D

saran aja nah, gmana kalo bikin peraturan mun handak maulah thread harus seizin RL, jadi supaya tujuan dari thread itu jelas, mengingat thread BB tu punk nohope:


kebebasan beragama jadi hilang di kaskus mun kyak itu, eh kebebasan menyampaikan pendapat toch Peace:

kena si kemal jadi diktator kayak si Hitler, thread unda yang menyambati kemal kada di munculkannya, mbah thread unda menyambati 4del hanyar di munculkan, contoh studi kasus ja pang neeh D

@ kemal Peace:
drhenk18 - 28/06/2009 12:31 PM
#24

Quote:
Original Posted By redoth
finally...........................linux2:








yuk kita musyawarah...shakehand



musyawarah berdua bersama redoth genit:

berbusa: berbusa:
mawar_ungu - 16/07/2009 06:25 PM
#25

mari kita bermusyawarah untuk regional kita ini.....

dan untuk kamu yg buat knpa ngilang gt za ilovekaskusilovekaskus
mawar_ungu - 16/07/2009 06:52 PM
#26

Quote:
Original Posted By Porgas
Reserved army:




ijan
redoth - 16/07/2009 11:16 PM
#27

RKS kenapa lah jadi kaku banar perasaku o
setumat2 ada peraturan..lalu ada nang meraju..
tanya kenapa?confused:

mun aku kada masalah bereratik segala macam tu..apalagi ada nang menyambati RKS macam2 kah..mun kaya itu,jadi ketahuan RKS tu kompak kah kada..o

nang rami gen thread di RKS ni perasaku itu2 aja..walaupun kada dipungkiri urangnya wadah kita ni sedikitannya malu:
masalah disunat segala macam tu,itu rami..D
mun kada ky itu kada semangat D

tapi,kayapa yo lah..terlalu banyak peraturan tu meolah kita kaku...ngertiai lo buhan kam?o

makanya ku jarang post wahini..rasa kayapa kah disini malu:

mungkin ni gasan berataan pang lah..asal saling mehargai ja disini.biar bahapakankah,kada papaai o
kemaluanlelaki - 17/07/2009 08:29 AM
#28

Quote:
Original Posted By redoth
RKS kenapa lah jadi kaku banar perasaku o
setumat2 ada peraturan..lalu ada nang meraju..
tanya kenapa?confused:

mun aku kada masalah bereratik segala macam tu..apalagi ada nang menyambati RKS macam2 kah..mun kaya itu,jadi ketahuan RKS tu kompak kah kada..o

nang rami gen thread di RKS ni perasaku itu2 aja..walaupun kada dipungkiri urangnya wadah kita ni sedikitannya malu:
masalah disunat segala macam tu,itu rami..D
mun kada ky itu kada semangat D

tapi,kayapa yo lah..terlalu banyak peraturan tu meolah kita kaku...ngertiai lo buhan kam?o

makanya ku jarang post wahini..rasa kayapa kah disini malu:

mungkin ni gasan berataan pang lah..asal saling mehargai ja disini.biar bahapakankah,kada papaai o


ada bujur nya jua doth ae..
sebujurnya kadang kada terlalu kaku jua
cuma persepsi urang kan beda² menanggapi nya
aku cuma handak sedikit ja di rubah
ibarat nya dari yg dulu ketuju "hard junk" agak di kurangi sedikit lah jadi "soft junk"
terus kebiasaan kita yg mungkin dulu kawa di terapkan tapi wahini kalo bisa di kurangi. aku ambil contoh kasus bang dave ja, kita kan cuma handak sidin agak ngurangi kebiasaan sidin umpat lalu lawan spasi huruf nya
tapi apa coba yg kita dapat, sidin malah off dari Kalsel \(
trus masalah kalalapon, inya tu sudah berulang kali di padahi hymunk lawan aku jua kalo bisa jangan ada transaksi lewat lounge tapi apa bukti nya, masih aja kada measi nohope:
imbah nya di bari peringatan, off amun kada meraju hammer:
kdd lalu jiwa ksatria atawa keinginan handak nyeleseikan masalah tu nah, itu yg rancak ku sesalkan. kawa ja kalo lah kita penderakan baik²
nah itu pang menurut aku, kira² mun ada nang handak menambahi silahkan ja..
redoth - 17/07/2009 04:52 PM
#29

Quote:
Original Posted By kemaluanlelaki
ada bujur nya jua doth ae..
sebujurnya kadang kada terlalu kaku jua
cuma persepsi urang kan beda² menanggapi nya
aku cuma handak sedikit ja di rubah
ibarat nya dari yg dulu ketuju "hard junk" agak di kurangi sedikit lah jadi "soft junk"
terus kebiasaan kita yg mungkin dulu kawa di terapkan tapi wahini kalo bisa di kurangi. aku ambil contoh kasus bang dave ja, kita kan cuma handak sidin agak ngurangi kebiasaan sidin umpat lalu lawan spasi huruf nya
tapi apa coba yg kita dapat, sidin malah off dari Kalsel \(
trus masalah kalalapon, inya tu sudah berulang kali di padahi hymunk lawan aku jua kalo bisa jangan ada transaksi lewat lounge tapi apa bukti nya, masih aja kada measi nohope:
imbah nya di bari peringatan, off amun kada meraju hammer:
kdd lalu jiwa ksatria atawa keinginan handak nyeleseikan masalah tu nah, itu yg rancak ku sesalkan. kawa ja kalo lah kita penderakan baik²
nah itu pang menurut aku, kira² mun ada nang handak menambahi silahkan ja..


ya'am..ngalihae pang jua meatur sikap urang.
mun menurutku,sakahandak inyaae handak kayapa kah..mun menurutku pang o
handak ngejunk kah,ato kayapa kah..
mun keterlaluan kena mun disunat jangan sarik jua.D

menurutku,semakin banyak thread di RKS tu semakin baik..jadi macam2 nang handak dibahas,walaupun urangnya neto2 jua o

mana nih suara bubuhannya matabelo:
henchee - 17/07/2009 06:28 PM
#30

Quote:
Original Posted By redoth
ya'am..ngalihae pang jua meatur sikap urang.
mun menurutku,sakahandak inyaae handak kayapa kah..mun menurutku pang o
handak ngejunk kah,ato kayapa kah..
mun keterlaluan kena mun disunat jangan sarik jua.D

menurutku,semakin banyak thread di RKS tu semakin baik..jadi macam2 nang handak dibahas,walaupun urangnya neto2 jua o

mana nih suara bubuhannya matabelo:


ayuha, sorang ni ketuju aja mun banyak trit di regional ini. tapi kena palingan jadi lounge jua ujung2nya siul:

ini misalnya: https://www.kaskus.co.id/showthread.php?t=2182558
bujurai makin membanyaki trit, tapi lihati ha kena, jadi sarang junk tu pang..D
kemaluanlelaki - 17/07/2009 09:29 PM
#31

Quote:
Original Posted By redoth
ya'am..ngalihae pang jua meatur sikap urang.
mun menurutku,sakahandak inyaae handak kayapa kah..mun menurutku pang o
handak ngejunk kah,ato kayapa kah..
mun keterlaluan kena mun disunat jangan sarik jua.D

menurutku,semakin banyak thread di RKS tu semakin baik..jadi macam2 nang handak dibahas,walaupun urangnya neto2 jua o

mana nih suara bubuhannya matabelo:


nah..
aku agak setuju lawan ide ikam..
tapi ikam tahu sorang, di tagur ja meraju apalagi di sunat post nya nohope:
itu pang kada rami nya

Quote:
Original Posted By henchee
ayuha, sorang ni ketuju aja mun banyak trit di regional ini. tapi kena palingan jadi lounge jua ujung2nya siul:

ini misalnya: https://www.kaskus.co.id/showthread.php?t=2182558
bujurai makin membanyaki trit, tapi lihati ha kena, jadi sarang junk tu pang..D


bujur tu hen ae..D
redoth - 17/07/2009 11:39 PM
#32

Quote:
Original Posted By henchee
ayuha, sorang ni ketuju aja mun banyak trit di regional ini. tapi kena palingan jadi lounge jua ujung2nya siul:

ini misalnya: [code]https://www.kaskus.co.id/showthread.php?t=2182558[/code]
bujurai makin membanyaki trit, tapi lihati ha kena, jadi sarang junk tu pang..D


hehe..tapi kayapa yo lah..
soalnya kena mun ada thread nang semacam itu walaupun junk jua,tapi lain nang dibahas pada di lounge nya..

aku kada pang handak meumpati diregional lain,tapi imbahnya aku ncobai masuk..ku lihati disitu lah..sampai berapa kali besikat gigi sehari ja ada thread nya gila:
mun handak ngejunk,jelas banar itu junk.
tapi kayapa yo..jadi rami tu nah..macam2 nang dibahas.
mun di lounge ja kawa bepandir,pasti sedikitannya nang hakun belabuh..soalnya urang2nya ja kalo nang kenal n hakun bekenalan disitu,nang balum kenal pasti dithread neto2 ja..misal,buhan malang dimalang ja.buhan playday disitu ja.buhan photograpi disitu ja jua.

ku perhatikan lah..postingan junk tu justru meolah kita kenal.minimal tahu ciri khas urangnya malu:


Quote:
Original Posted By kemaluanlelaki
nah..
aku agak setuju lawan ide ikam..
tapi ikam tahu sorang, di tagur ja meraju apalagi di sunat post nya nohope:
itu pang kada rami nya


hehe..mun meraju,kacak nenen nya..D

menurutku lah..junk tu ngalih banar mengkategorikannya.
regional berasih gen kada dapat piala jua o

jakah ada kah pemilihan regional paling bersih dari junk,mungkin kawa kita umpat malu:

gara2 berasih,timbul kada rami o

Quote:
Original Posted By hymunk
+1..

umpat lalu aaaaah...


https://www.kaskus.co.id/showpost.php?p=102541961&postcount=2235

ambil angsulannya D
henchee - 18/07/2009 12:11 AM
#33

dasar ambigu jua pang lah, tapi kada kawa kah yo barasih wan rami2nya confused:

aku pribadi nyata katuju mun regional rami, banyak yang dibahas wan dipanderakan. ini ja nah, berapa hari ini aku rajin mencungkung di lounge reg. kada jua rami kaya bahari.

mun kaini caranya, perlu dipilah yang mana jar RL "hard junk" lawan "soft junk"

yang kaini
Quote:
Original Posted By hymunk
+1..

umpat lalu aaaaah...


termasuk yang mana yo siul:

soalnya misi nya RL kan handak me ubah budaya hard junk menjadi soft junk, tapi permasalahannya kita (sorang) banyak yang kada tahu batasannya.. D
___ngacir:
augustav - 18/07/2009 12:26 AM
#34

Quote:
Original Posted By redoth
ya'am..ngalihae pang jua meatur sikap urang.
mun menurutku,sakahandak inyaae handak kayapa kah..mun menurutku pang o
handak ngejunk kah,ato kayapa kah..
mun keterlaluan kena mun disunat jangan sarik jua.D

menurutku,semakin banyak thread di RKS tu semakin baik..jadi macam2 nang handak dibahas,walaupun urangnya neto2 jua o

mana nih suara bubuhannya matabelo:

auk setuju lawan ini...................................
Quote:
Original Posted By redoth
hehe..tapi kayapa yo lah..
soalnya kena mun ada thread nang semacam itu walaupun junk jua,tapi lain nang dibahas pada di lounge nya..

aku kada pang handak meumpati diregional lain,tapi imbahnya aku ncobai masuk..ku lihati disitu lah..sampai berapa kali besikat gigi sehari ja ada thread nya gila:
mun handak ngejunk,jelas banar itu junk.
tapi kayapa yo..jadi rami tu nah..macam2 nang dibahas.
mun di lounge ja kawa bepandir,pasti sedikitannya nang hakun belabuh..soalnya urang2nya ja kalo nang kenal n hakun bekenalan disitu,nang balum kenal pasti dithread neto2 ja..misal,buhan malang dimalang ja.buhan playday disitu ja.buhan photograpi disitu ja jua.

ku perhatikan lah..postingan junk tu justru meolah kita kenal.minimal tahu ciri khas urangnya malu:




hehe..mun meraju,kacak nenen nya..D

menurutku lah..junk tu ngalih banar mengkategorikannya.
regional berasih gen kada dapat piala jua o

jakah ada kah pemilihan regional paling bersih dari junk,mungkin kawa kita umpat malu:

gara2 berasih,timbul kada rami o



https://www.kaskus.co.id/showpost.php?p=102541961&postcount=2235

ambil angsulannya D


lawan ini setuju jua nah!
Kawulo_Mataram - 18/07/2009 12:51 AM
#35

menyimak dulu ach.....secara new comers gitu loh !!!

D Peace:
boycore - 18/07/2009 02:14 AM
#36

Quote:
Original Posted By redoth
RKS kenapa lah jadi kaku banar perasaku o
setumat2 ada peraturan..lalu ada nang meraju..
tanya kenapa?confused:

mun aku kada masalah bereratik segala macam tu..apalagi ada nang menyambati RKS macam2 kah..mun kaya itu,jadi ketahuan RKS tu kompak kah kada..o

nang rami gen thread di RKS ni perasaku itu2 aja..walaupun kada dipungkiri urangnya wadah kita ni sedikitannya malu:
masalah disunat segala macam tu,itu rami..D
mun kada ky itu kada semangat D

tapi,kayapa yo lah..terlalu banyak peraturan tu meolah kita kaku...ngertiai lo buhan kam?o

makanya ku jarang post wahini..rasa kayapa kah disini malu:
\(
mungkin ni gasan berataan pang lah..asal saling mehargai ja disini.biar bahapakankah,kada papaai o

thumbup:
Quote:
Original Posted By redoth
ya'am..ngalihae pang jua meatur sikap urang.
mun menurutku,sakahandak inyaae handak kayapa kah..mun menurutku pang o
Quote:

handak ngejunk kah,ato kayapa kah..
mun keterlaluan kena mun disunat jangan sarik jua.D

menurutku,semakin banyak thread di RKS tu semakin baik..jadi macam2 nang handak dibahas,walaupun urangnya neto2 jua o

mana nih suara bubuhannya matabelo:


sip,harus ada komunikasi.intinya emang disitu afro:


maho
abahnya chacha - 18/07/2009 02:56 AM
#37

sebagai nubi ulun maumpati peraturan ja nah ...
handak disunat kah handak kayapa kah ...
ulun maumpati haja
yang penting tatap rame dan tetap menjaga keakraban
jangan ada bararajuan
kemaluanlelaki - 18/07/2009 08:00 AM
#38

mantap thumbup:
sudah banyak masukan nah
henchee - 18/07/2009 08:37 AM
#39

Quote:
Original Posted By kemaluanlelaki
mantap thumbup:
sudah banyak masukan nah


jadi kiapa tanggapan pian pak RL? sekira masukannya kawa berlanjut nah..
kemaluanlelaki - 18/07/2009 08:46 AM
#40

Quote:
Original Posted By henchee
jadi kiapa tanggapan pian pak RL? sekira masukannya kawa berlanjut nah..


hadang holo lah..
sambil bepikir jua nah, kiapa baik nya gasan regional kita nih [Baru] Sekretariat Reg.Kalimantan Selatan
Page 2 of 192 |  < 1 2 3 4 5 6 7 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > [Baru] Sekretariat Reg.Kalimantan Selatan