Kalimantan Selatan
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > [Baru] Sekretariat Reg.Kalimantan Selatan
Total Views: 59253 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 3 of 192 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 >  Last ›

Region_MTV - 18/07/2009 09:11 AM
#41

kanakan teka umpat bepandiran di geteknya porgas nah.....
ulun setubuh lawan lawan amang redoth, angah augustav, lawan julak buajingan

kikira ya itu cukup aja lah.....
intinya keakraban yang di cari kaya dahulu, kada kaku lantaran aturan
aturan di buat untuk di langgar hammer:
augustav - 18/07/2009 11:27 AM
#42

Quote:
Original Posted By abahnya chacha
sebagai nubi ulun maumpati peraturan ja nah ...
handak disunat kah handak kayapa kah ...
ulun maumpati haja
yang penting tatap rame dan tetap menjaga keakraban
jangan ada bararajuan


na..mun sdh nang tuha bapandir kaliatan SIMPATIK nya ( SIMpanse PAkai baTIK ) ................................ngacir:
redoth - 18/07/2009 12:58 PM
#43

Quote:
Original Posted By henchee
dasar ambigu jua pang lah, tapi kada kawa kah yo barasih wan rami2nya confused:

aku pribadi nyata katuju mun regional rami, banyak yang dibahas wan dipanderakan. ini ja nah, berapa hari ini aku rajin mencungkung di lounge reg. kada jua rami kaya bahari.

mun kaini caranya, perlu dipilah yang mana jar RL "hard junk" lawan "soft junk"

yang kaini


termasuk yang mana yo siul:

soalnya misi nya RL kan handak me ubah budaya hard junk menjadi soft junk, tapi permasalahannya kita (sorang) banyak yang kada tahu batasannya.. D
___ngacir:


jangankan RL,mimin ja kada kawa mengkategorikan kayapa arti junk tu..D

Quote:
Original Posted By augustav
auk setuju lawan ini...................................


lawan ini setuju jua nah!


setuja setuju ja kam nih..

samaai lawan +1 kaya ini..D

Quote:
Original Posted By Kawulo_Mataram
menyimak dulu ach.....secara new comers gitu loh !!!

D Peace:


shakehand kissmouth

Quote:
Original Posted By boycore
thumbup:
sip,harus ada komunikasi.intinya emang disitu afro:
maho


pernyataan kam kurang lengkap,jadi aku kada ngerti o

Quote:
Original Posted By abahnya chacha
sebagai nubi ulun maumpati peraturan ja nah ...
handak disunat kah handak kayapa kah ...
ulun maumpati haja
yang penting tatap rame dan tetap menjaga keakraban
jangan ada bararajuan


siap pak dhe...D

Quote:
Original Posted By kemaluanlelaki
hadang holo lah..
sambil bepikir jua nah, kiapa baik nya gasan regional kita nih [Baru] Sekretariat Reg.Kalimantan Selatan


jangan kebanyakan bepikir,kena longor kepala D

silahkan kam rapat dikampung..pas futsal ato apakah...
kayapa supaya regional ni rami..jangan ada nang meraju lagi..dsb..malu:
redoth - 18/07/2009 01:08 PM
#44

Quote:
Original Posted By Region_MTV
kanakan teka umpat bepandiran di geteknya porgas nah.....
ulun setubuh lawan lawan amang redoth, angah augustav, lawan julak buajingan

kikira ya itu cukup aja lah.....
intinya keakraban yang di cari kaya dahulu, kada kaku lantaran aturan
aturan di buat untuk di langgar hammer:


ada buajingan posting kah?matabelo:

bujur to..muyak dah serba diatur o

Quote:
Original Posted By augustav
na..mun sdh nang tuha bapandir kaliatan SIMPATIK nya ( SIMpanse PAkai baTIK ) ................................ngacir:


hahahahaha...ketulahan ne..D
slyphzack - 18/07/2009 03:30 PM
#45

aku ni handak umpat koment mulai semalam dah,, tp kada kawa trus,, terbentur dengan kelengkapan!!! o

pas handak umpat koment,, rencana koment sorang sudah di dahului yang lain2!!! nohope:

mulai kulit sampai inti nya kira2 sudah tersampaikan!!! shakehand
apa lagi yang handak ku komentari confused:

yang pernting tuh "RKS rami tarus,, begayaan jadi,, bahapakan oke,, serius bisa..." jangan ada yang memaksakan ego masing2 yang nge-jung beingat2,,, yang kada katuju menagur nya harus penuh kesabaran [karna mbahanu yang di taguri kada ma'asi]

kira2 demikian dari nubie o
salam superrr RKS ck
redoth - 18/07/2009 03:59 PM
#46

Quote:
Original Posted By slyphzack
aku ni handak umpat koment mulai semalam dah,, tp kada kawa trus,, terbentur dengan kelengkapan!!! o

pas handak umpat koment,, rencana koment sorang sudah di dahului yang lain2!!! nohope:

mulai kulit sampai inti nya kira2 sudah tersampaikan!!! shakehand
apa lagi yang handak ku komentari confused:

yang pernting tuh "RKS rami tarus,, begayaan jadi,, bahapakan oke,, serius bisa..." jangan ada yang memaksakan ego masing2 yang nge-jung beingat2,,, yang kada katuju menagur nya harus penuh kesabaran [karna mbahanu yang di taguri kada ma'asi]

kira2 demikian dari nubie o
salam superrr RKS ck


sapa nang menyuruh kam koment p

bikini:
buajingan - 19/07/2009 04:02 AM
#47

problem solved


siul:
Kawulo_Mataram - 19/07/2009 07:33 AM
#48

Quote:
Original Posted By buajingan
problem solved
siul:



yach....semoga RKS semakin maju, rame dan rasa kekeluargaannya semakin tinggi....dan bisa menjadi contoh buat Regional lainnya ...beer:


iloveindonesia
kiddiesm - 19/07/2009 10:18 AM
#49

nubi umpat menyimak ja gin.. o
dari postingan redoth nang pertama sudah membacai pang semalam tu, cuman bediam banaham sampai wahini malu:
kena pas futsal mudahan kawa clear lah dipandirakan semuaan...... \)
henchee - 19/07/2009 11:13 AM
#50

Quote:
Original Posted By kiddiesm
nubi umpat menyimak ja gin.. o
dari postingan redoth nang pertama sudah membacai pang semalam tu, cuman bediam banaham sampai wahini malu:
[highlight]kena pas futsal mudahan kawa clear lah dipandirakan semuaan......[/highlight] \)


shakehand memang harus betamuan yang kawa betamuan..
rizkypunxxx - 19/07/2009 04:15 PM
#51

ada apa neh kagets:


selawas m.kaskus ne kada mau kada tahu perkembangan habar regional nah hammer:


kena pas di rumah q gen dipanderakan pulang.....
ryusei_hikaru - 23/07/2009 03:47 PM
#52

kayanya sdh lewat beberapa hari tapi masih belum ada kejelasan ky apa RKS kita ni...

ky apa solusinya biar nyaman bepanderan...

tiap hari urangnya mulai bekurang² ja...
liati ja dilounge sunyi ja masih paling beberapa urang ja yg hadir...
ada yg seharian kdd yg mereply...
sibuk semuaan bisa lah sudah kdd yg hakunnya lagi mampir di RKS
kdd lagi yg behapakan, kdd lagi yg menyenyarik tapi smbl memadahi ky amang hymunk dulu memadahi aku pas ngejunk di thread sidin...malu:
dulu masih rami aja walaupun aku disariki ngejunk D
boycore - 23/07/2009 08:22 PM
#53

Quote:
Original Posted By ryusei_hikaru
kayanya sdh lewat beberapa hari tapi masih belum ada kejelasan ky apa RKS kita ni...

ky apa solusinya biar nyaman bepanderan...

tiap hari urangnya mulai bekurang² ja...
liati ja dilounge sunyi ja masih paling beberapa urang ja yg hadir...
ada yg seharian kdd yg mereply...
sibuk semuaan bisa lah sudah kdd yg hakunnya lagi mampir di RKS
kdd lagi yg behapakan, kdd lagi yg menyenyarik tapi smbl memadahi ky amang hymunk dulu memadahi aku pas ngejunk di thread sidin...malu:
dulu masih rami aja walaupun aku disariki ngejunk D



setuju.pandirakan uneg2 semuan disini,baik nyaman maupun kd nyaman,.kita kenal dr forum ini,betamu dr forum ini,alahkah baiknya tetamu solusinya...kd kaya ini

shakehand:
kemaluanlelaki - 23/07/2009 08:30 PM
#54

Quote:
Original Posted By boycore
setuju.pandirakan uneg2 semuan disini,baik nyaman maupun kd nyaman,.kita kenal dr forum ini,betamu dr forum ini,alahkah baiknya tetamu solusinya...kd kaya ini

shakehand:


setuju jua..
bila ada uneg² langsung ja sampaikan disini, jadi nyaman kita kawa rembugan cari solusi ato jalan keluar nya \)
hymunk - 23/07/2009 09:04 PM
#55

Quote:
Original Posted By ryusei_hikaru
kayanya sdh lewat beberapa hari tapi masih belum ada kejelasan ky apa RKS kita ni...

ky apa solusinya biar nyaman bepanderan...

tiap hari urangnya mulai bekurang² ja...
liati ja dilounge sunyi ja masih paling beberapa urang ja yg hadir...
ada yg seharian kdd yg mereply...
sibuk semuaan bisa lah sudah kdd yg hakunnya lagi mampir di RKS
kdd lagi yg behapakan, kdd lagi yg [B][COLOR="Black"]menyenyarik tapi smbl memadahi ky amang hymunk dulu memadahi aku pas ngejunk di thread sidin...malu:
dulu masih rami aja walaupun aku disariki ngejunk D[/COLOR][/B]


umai ih aku dipadahkan penyarikan..
boycore - 23/07/2009 09:14 PM
#56

Quote:
Original Posted By hymunk
umai ih aku dipadahkan penyarikan..


klo salah wajar aja di sariki.demi kebaikan


yuk say..kembali ke ranjang cinta kita o
slyphzack - 24/07/2009 01:19 AM
#57

Quote:
Original Posted By ryusei_hikaru
kayanya sdh lewat beberapa hari tapi masih belum ada kejelasan ky apa RKS kita ni...

ky apa solusinya biar nyaman bepanderan...

[B]tiap hari urangnya mulai bekurang² ja...
liati ja dilounge sunyi ja masih paling beberapa urang ja yg hadir...
ada yg seharian kdd yg mereply...
sibuk semuaan bisa lah sudah kdd yg hakunnya lagi mampir di RKS
kdd lagi yg behapakan, kdd lagi yg menyenyarik tapi smbl memadahi ky amang hymunk dulu memadahi aku pas ngejunk di thread sidin...malu:
dulu masih rami aja walaupun aku disariki ngejunk D[/B]


maklum ulun ni onlen freak jua o

sebenar nya sih sambil belihat2 jua di lain2,, maen game lah,, download lah,, upload lah,, nyari bahan lah,, mbaca lah,, dll...

waktu kenal RKS pertama kali [sebelum nya main di d' lounge],, rami b'pandiran,, rami bahapakan,, rami basambatan...
kek nya wayah ini orang-orag nya pina timbul tinggalam jua...
koler posting lah, dll...
merasa kebanyakan aturan lah,, kada boleh ini,, kada boleh itu o
padahal ujar habar gasan kenyamanan kita, warga RKS sini o

Tp mun ulun ni yang penting tu posting tarus malu:
terserah kategorinya apa!!! junk atau kada itu ada ja yang menilai ck
paling2 kena sunat atau yang paling buruk kena bata
nyasah ISO soalnya

posting handak di herani urang kah,, kada kah...
yang penting posting!!! D

Tp disini ulun bisa kenal lawan kakawan...
padahal kada pernah kenal sebelumnya!!! shakehand
dari kesamaan kita yang sama2 kaskuser!!! ck

sekian dari nubietol malu:
abahnya chacha - 24/07/2009 02:26 AM
#58

Quote:
Original Posted By ryusei_hikaru
kayanya sdh lewat beberapa hari tapi masih belum ada kejelasan ky apa RKS kita ni...

ky apa solusinya biar nyaman bepanderan...

tiap hari urangnya mulai bekurang² ja...
liati ja dilounge sunyi ja masih paling beberapa urang ja yg hadir...
ada yg seharian kdd yg mereply...
sibuk semuaan bisa lah sudah kdd yg hakunnya lagi mampir di RKS
kdd lagi yg behapakan, kdd lagi yg menyenyarik tapi smbl memadahi ky amang hymunk dulu memadahi aku pas ngejunk di thread sidin...malu:
dulu masih rami aja walaupun aku disariki ngejunk D


Cil...ulun urang hanyar
kada banyak tahu tentang peraturan yang ada
tapi ulun batakun ...
apakah kaskuser diwajibkan harus ada posting disetiap hari,
sedangkan ulun belum tentu bisa OL setiap hari mungkin dikarenakan gawian, atau kebutuhan yang lain meskipun OL...
seorang kaskuser itu harus seperti apa?
ulun bujur-bujur batakun dan bujur-bujur balum tahu ...
Nubitol ....
ryusei_hikaru - 24/07/2009 08:33 AM
#59

Quote:
Original Posted By hymunk
umai ih aku dipadahkan penyarikan..


ulun kd memadahkan pian penyarikan tapi menyenyarik, karena thread pian dulu pernah ulun ulah wadah ngejunk, tp kan pian bujur ja memadahi bagian ulun yg menyampah diwadah pian, tp kenyataannya masih ja rami kd stop lun posting kw ja sambil begegayaan o...


Quote:
Original Posted By slyphzack
maklum ulun ni onlen freak jua o

sebenar nya sih sambil belihat2 jua di lain2,, maen game lah,, download lah,, upload lah,, nyari bahan lah,, mbaca lah,, dll...

waktu kenal RKS pertama kali [sebelum nya main di d' lounge],, rami b'pandiran,, rami bahapakan,, rami basambatan...
kek nya wayah ini orang-orag nya pina timbul tinggalam jua...
koler posting lah, dll...
merasa kebanyakan aturan lah,, kada boleh ini,, kada boleh itu o
padahal ujar habar gasan kenyamanan kita, warga RKS sini o

Tp mun ulun ni yang penting tu posting tarus malu:
terserah kategorinya apa!!! junk atau kada itu ada ja yang menilai ck
paling2 kena sunat atau yang paling buruk kena bata
nyasah ISO soalnya

posting handak di herani urang kah,, kada kah...
yang penting posting!!! D

Tp disini ulun bisa kenal lawan kakawan...
padahal kada pernah kenal sebelumnya!!! shakehand
dari kesamaan kita yang sama2 kaskuser!!! ck

sekian dari nubietol malu:


heeh...kita disini ni kan hdk bekawan klo ribut" sedikit kd masalah masih bisa kita selesaikan dg cara baik²
masalah ngejunk gin masih belum ada jua yg bisa mengatasinya, kd diwadah kita aja dilounge n diregional lain gin masih ai ada yg ngejunk, karena ngejunk udah bagian dari kaskus kd kw ada yg menghentikannya.
terserah yg ampun rumah ja lagi hdk dibiarkan kah hdk dibersihkankah kd masalah (maksudnya didelete o) aku no problem klo dihapus yg penting kebersamaan dalam forum masih terjalin..

Quote:
Original Posted By abahnya chacha
Cil...ulun urang hanyar
kada banyak tahu tentang peraturan yang ada
tapi ulun batakun ...
apakah kaskuser diwajibkan harus ada posting disetiap hari,
sedangkan ulun belum tentu bisa OL setiap hari mungkin dikarenakan gawian, atau kebutuhan yang lain meskipun OL...
seorang kaskuser itu harus seperti apa?
ulun bujur-bujur batakun dan bujur-bujur balum tahu ...
Nubitol ....


ulun gin abahnya ai urang hanyar jua o

kada pang harus diwajibkan setiap hari harus posting...
tapi pian merasa kada klo RKS kita ni sepi banar walaupun hanya memantau..
ulun gin kd bisa jua OL tiap hari sama ja bila ada gawian kd kw posting, tp kd pernah yg ky ini terlalu sunyi, kd sehari dua hari tapi sdh hdk sebulan lebih...

harus seperti apa?? kdd yg bisa menetukan kaskuser harus seperti apa..
kdd yg membatasi seseorang untuk mengemukakan pendapatnya, tp harus tau jua pang batasan²nya kaya masalah SARA, merugikan orang lain ky menipu di FJB...
mau yg keras atau yg lembut pendapat setiap orang tergantung kita aja yg memandang dan menilai, karena sudut pandang tiap orang berbeda²
hdk disamakan! kd mungkin kalo...
walaupun kita hdk menyamakan pandangan pasti ada aja yg kd sama D
ebonk88 - 24/07/2009 09:39 AM
#60

LAWAS KADA CUNGULS SEKALI NA ADA MASALAH !!!

tanang haja buhan na ai ... posting kada perlu tiap hari ... kada perlu isi na penting" banar ... kita posting gasan silaturahim ... masalah disunat, delete kah KADA BEGADUH Z !!!

handak bata kah cendolkah kada papa jw ... tapi lebih kepada kayapa kita meutarakan abstraksi kita lewat postingan di RKS ....

mun semuaan urang warga RKS mengundurakan diri ... jadi napa kita pulang ???
kada soal hdk baapa kah di RKS ne tapi BANYAK KAWAN JAUH LEBIH BAIK PADA BANYAK MUSUH !!!
Page 3 of 192 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > [Baru] Sekretariat Reg.Kalimantan Selatan