Dunia Kerja & Profesi
Home > CASCISCUS > BUSINESS BOARD > Dunia Kerja & Profesi > [SHARING]Kerja di Industri Pertambangan (Batubara,Emas,Mineral lainya)[info d page 1]
Total Views: 62569 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 4 of 145 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >  Last ›

elangms - 10/05/2012 07:19 AM
#61

Quote:
Original Posted By vicriz
Waah, rumah baru neh
reserved dolo Om Elangms beer:


Quote:
Original Posted By vicriz
Ane nggak masuk rekapan tampaknya
:sorry :sorry

mana postinganmu yg ada daftarnyah??

belum ada
hammer

Quote:
Original Posted By nage
gan,company ane masuk ke owner gan bukan kontraktor D


oh iaa..
telen owner dink yah

malu
vicriz - 10/05/2012 09:46 AM
#62

Quote:
Original Posted By elangms

mana postinganmu yg ada daftarnyah??
belum ada
hammer
oh iaa..telen
owner dink yah
malu

Ya jelas aja nggak bisa ke quote
Wong uda tak quote doloan ( cek page 2 ) D
TOP owner dalam rangka AHEME \)
dako182 - 10/05/2012 09:55 AM
#63

gan usul ke punya ts ini agar dibage ntu mana anak yang teknik mana anak sosial mumpung masih baru nich ts...

kedua kalo update info loker,,jangan pelit2 bage infonya gan
elangms - 10/05/2012 10:20 AM
#64

Quote:
Original Posted By rezastar
hehe baru baca PM ts malu

buat thread baru matabelo:

TS lama om lexoin ntah ke mana ga prnh liat \(

ane pan masih kuliahan bole ga yah maen di mari p


panggil temang2 dolo ngacir:


monggo-monggo

makanya tuh..
si om
,dah ga tau kemna..
hammer

Quote:
Original Posted By JaketKuning120
wah agan2 dan suhu semuanya ikut daftar...baru ketemu thread ini..hehe

Fresh Graduated
ID : JaketKuning120
Kompetensi : Geologi
Company : Freelance

salam kenal suhu2 dan agan semuanya..

sekalian ane ingin nanya karena ane awam banget dengan dunia tambang..kerjaanya cuma nyari batu aja karena kompetensi ane malus hehehe ane gak tau sistem kerja di tambang...
ane pingin nanya nih...

1) apa bedanya pemilik lahan, kontraktor dan subkontraktor??
2) ada yang tau perusahaan B*art L*angyear, *= o
nah kalo perusahaan itu klasifikasinya sebagai apa?kontraktor/subkontraktor?
karena ane ngeliat di website mereka sebagai mineral drilling service?apakah di tambang memang ada service juga?

sori gan kalo ane emang bloon banget..ane mau belajar industri tambang. Yb

makasih gan



coba jawab yg no 1 ajah

mungkin yg laen bisa nambahin ntar yah

a.Pemilik lahan
dia yg punya tanah,yg punya hak buat explorasi dan menjual mineral,bisa dia gali sendiri atau minta bantuan kontraktor untuk mengalinya

b. kontraktor tambang
dia,di bayar ama pemilik lahan,buat gali tu batubara,ngeset dan lain-lain

c.subkon
bisa suplier ban,catering service,tower lamp dll
elangms - 10/05/2012 10:24 AM
#65

Quote:
Original Posted By dako182
gan usul ke punya ts ini agar dibage ntu mana anak yang teknik mana anak sosial mumpung masih baru nich ts...

kedua kalo update info loker,,jangan pelit2 bage infonya gan


maksudnyah??

anak social itu apa gan??
pan dah di bagi 2

mahsiswa n praktisi aja,biar mudah

FYi gan
yg kerja di tambang tu,bukan orang teknik aja
HR,admin dll ntu dari mana-mana

n tukang las alias welder pun
sangat di butuhkan di tamabg loh..



klo update loker
bukanya TS pelit

semua juga silahkan kasi info klo punya
termasuk agan..
ntar
TS bantu ngindex..

beer:


Quote:
Original Posted By vicriz
Ya jelas aja nggak bisa ke quote
Wong uda tak quote doloan ( cek page 2 ) D
TOP owner dalam rangka AHEME \)


ga ada yah..
mana coba kasih link nyah

yg ente kout tuh
si ivran21 ntuh

bingung
MRPAIJO - 10/05/2012 10:32 AM
#66

Quote:
Original Posted By kazama07
Iya sih gan, ane dulu pernah dapet mata kuliah Survey Rekayasa yang salah satu yang dipelajari adalah menghitung volume. Waktu itu, ane cuma pake Autocad aja gan.
Nah, kalau software seperti Terramodel, Minescape, 12D, ALD, Surpac..dll yang agan sebut tadi, ane belum pernah pelajari gan. Pengen sih pelajari, tapi belum ada kesempatan. Moga2, ga susah software2 tadi. malus


*btw, ALD = Autocad Land Development ya?

Software itu gampang aja kok gan dipelajari, nanti kalau udah masuk company minta ditrainingkan juga bisa.. sebetulnya diluaran udah banyak beredar yg krack2an, minta aja ke temen agan yg orang tambang.
cuman kalo udah masuk di company ya jangan pakai yg bajakan..tambang kok pakai bajakan..apa kata dunia..capedes

ALD..iya bener gan

Quote:
Original Posted By JaketKuning120
wah agan2 dan suhu semuanya ikut daftar...baru ketemu thread ini..hehe

Fresh Graduated
ID : JaketKuning120
Kompetensi : Geologi
Company : Freelance

salam kenal suhu2 dan agan semuanya..

sekalian ane ingin nanya karena ane awam banget dengan dunia tambang..kerjaanya cuma nyari batu aja karena kompetensi ane malus hehehe ane gak tau sistem kerja di tambang...
ane pingin nanya nih...

1) apa bedanya pemilik lahan, kontraktor dan subkontraktor??
2) ada yang tau perusahaan B*art L*angyear, *= o
nah kalo perusahaan itu klasifikasinya sebagai apa?kontraktor/subkontraktor?
karena ane ngeliat di website mereka sebagai mineral drilling service?apakah di tambang memang ada service juga?

sori gan kalo ane emang bloon banget..ane mau belajar industri tambang. Yb

makasih gan


bantu sedikit jawab gan
1. Pemilik lahan ?..mungkin maksudnya owner, pemilik KP atau PKP2B kali, kalau pemilik lahan mahh orang kampung yg punya lahan disitu, kontraktor, perusahaan yg dikontrak oleh owner untuk menggali tanah, menambang batubara/mineral, dg waktu tertentu, bisa 2th, 5th atu 10 th dll dg syarat2 tertentu pula..subkontraktor, perusahaan yg dikontrak oleh kontraktor untuk menangani bidang2 tertentu

contoh2
- owner : Arutmin, Adaro, KPC, Kideco,Freeport, NHM, Newmont dll
- kontraktor : Thiess, leighton, Darma henwa, petrosea, pama, buma, CK, SIS dll
- subkon : Cakra jawara, DMP, dll..

2. pernah dengar..mungkin lebih ke arah subkon..karena hanya nangani masalah drilling aja..kayak Asiadrill, Sumagud, dll...CMIIW
gagelan - 10/05/2012 11:39 AM
#67

Salam Kenal Sebelumnya buat Agan2 Dimari.. D

Praktisi
ID: gagelan
kompetensi/bidang keahlian: Supply Chain Management / SC Manager
company: Local Mining & Mineral Company

ck
dako182 - 10/05/2012 11:51 AM
#68

Quote:
Original Posted By elangms
maksudnyah??

anak social itu apa gan??
pan dah di bagi 2

mahsiswa n praktisi aja,biar mudah

FYi gan
yg kerja di tambang tu,bukan orang teknik aja
HR,admin dll ntu dari mana-mana

n tukang las alias welder pun
sangat di butuhkan di tamabg loh..



klo update loker
bukanya TS pelit

semua juga silahkan kasi info klo punya
termasuk agan..
ntar
TS bantu ngindex..

beer:






kamsud ane gn gan,,,anak teknik ma sosial ntu anak enginer ma anak non enginer kayak ane jurusan akunting gt gan....kan masalahnya jarang banget buat anak akunting,,,mohon bimbingannya gan ....beer:
elangms - 10/05/2012 01:18 PM
#69

Quote:
Original Posted By dako182
kamsud ane gn gan,,,anak teknik ma sosial ntu anak enginer ma anak non enginer kayak ane jurusan akunting gt gan....kan masalahnya jarang banget buat anak akunting,,,mohon bimbingannya gan ....beer:


tenang ajah..

justru enginer di tambang tuh dikit kali gan

karena tambang tuh,layaknya sebuah perusahaan
banyak dari berbagi jurusan

dan yg paling banyak justru operator
yg bukan lulusan sarjana gan

beer:
elangms - 10/05/2012 01:20 PM
#70
HSE Graduate
nyumbang nieh..

Graduate HSE Officer (Rotational-Site)
PT Petrosea Tbk has been designing, building and mining in all corners of Indonesia since 1972 and today is recognized as one of Indonesia's leading mining, engineering, and construction contractors with international standard capabilities.

Due to our rapid growth at present, we are currently taking applicants for this position:

Supporting and assist the HSE Corporate/Project Team in implementation and operation of HSE Management System in daily basis.

The graduate HSE will gain valuable experience in all HSE area based on a pre-determined rotation program.

Requirements:

1.Min. Bachelor degree in Occupational Health and Safety or Environment Engineering.
2.Have min GPA of 2.75 out of 4 scale.
3.Good communication skill in English, both verbal and written
4.Willing to work in a remote area
5.Self motivated, good interpersonal and communication skills
6.Able to use Microsoft Office programs
7.Must be prepared to develop industry skills and
8.Willing to take instructions from others
9.Must be prepared to learn and undertake on the job training
Responsibilities:

1.Assist HSE Team to maintain, update and implemented Government Regulation related to project operation.
2.Prepare reporting in incident event in order to assist HSE Team in reporting incident injury event at project
3.Assist and involve with HSE Team to conduct investigation for incident injury event or another event with high risk consequence in order to gain experience in conducting investigations.
4.Assist HSE Team in managing the HAZOB (collecting, follow up action, register and train employee in develop good quality hazard observation)


We offer our staff a challenging and innovative work environment. An attractive salary package will be negotiated to ensure a high caliber appointment.

To apply for this position, please send your application together with a detailed resume including recent color photograph, and quoting in email subject: GRADUATE HSE OFFICER to [email]recruitment.jkt@petrosea.com[/email] in Microsoft Word or PDF format with a file size not more than 350kb, not later than 18 May 2012.
elangms - 10/05/2012 01:30 PM
#71
Senior Cost Control (Kalimantan Timur)
Quote:
Original Posted By dako182
kamsud ane gn gan,,,anak teknik ma sosial ntu anak enginer ma anak non enginer kayak ane jurusan akunting gt gan....kan masalahnya jarang banget buat anak akunting,,,mohon bimbingannya gan ....beer:


nieh ku kasih loker akunting

Senior Cost Control (Kalimantan Timur)
PT Petrosea Tbk has been designing, building and mining in all corners of Indonesia since 1972 and today is recognized as one of Indonesia's leading mining, engineering, and construction contractors with international standard capabilities.

Due to our rapid growth at present, we are currently taking applicants for this position:

To contribute to the success of the POSB by providing accurate and timely cost reporting, which shows devitiation from budgets and forecast estimates.

Requirements:

1.Min. Diploma or bachelor Degree in accounting.
2.Min. 3 years experience in accounting area
3.Skill in communication, information dissemination, organization, delegation, supervision
4.Process strong analytical thinking and ability to communicate with all levels
5.Ability to maintain confidentiality of some financial documents
6.Strong negotiation skill
7.May be required to work extended hours to meet reporting deadlines
Responsibilities:

1.Responsible to maintain and use effective cost control systems daily and monthly in accordance with company procedures from award to completion, using data collected from all departments at site and off site, and SBOS.
2.Resposible to prepare,review and approve the cost report for the project monthly report in accordance with reporting deadlines.
3.Responsible to receive the approves daily worksheets from the base controller and use this information in the preparation of monthly invoices and reports.
4.Responsible to accurately prepare budget forecasting and progress monitoring ativities and reporting for use by the operations manager and the supply base manager in controlling project margins.
5.Responsible to forecast resource requirements including manning levels for use by the Operation Manager
6.Responsible to assist with monthly progress claims in association with the Operations Manager and to ensure the subsequent invoice is submitted and payment received within the payment terms of each of the contract.
7.Responsible to prepare cash flow ferecasts for the POSB.
8.Responsible to prepare and maintain current the project varitation register
9.Provide logistical support to the operations manager in resolving contractual issues with the client, including drafting formal letters and attending negotiations of a contractual nature.
10.Provide support to the Operation Manager with the preparation and documentation of variations and claims to their scope of work and successfully negotiate these to settlement, including a running log of all contractual correspondence to settlement.
We offer our staff a challenging and innovative work environment. An attractive salary package will be negotiated to ensure a high caliber appointment.

To apply for this position, please send your application together with a detailed resume including recent color photograph, and quoting in email subject: Auto Electrician Supervisor to [email]recruitment.jkt@petrosea.com[/email] in Microsoft Word or PDF format with a file size not more than 350kb, not leter than 17 May 2012.

sumber
http://www.petrosea.com/Home/Position?posId=30
elangms - 10/05/2012 01:34 PM
#72
Human Resources Assistant (Kalimantan Timur) for D3 Any Major
Human Resources Assistant (Kalimantan Timur)
PT Petrosea Tbk has been designing, building and mining in all corners of Indonesia since 1972 and today is recognized as one of Indonesia's leading mining, engineering, and construction contractors with international standard capabilities.

Due to our rapid growth at present, we are currently taking applicants for this position:

Requirements:

1.Minimum Diploma III Degree in Any Major.
2.Ability to communicate effectively with any level at project team.
3.Able to use / Familiar with Microsoft Office Word, Excel
4.Knowledge of best practices in personal
5.Ability to built good relationships with community around the project.
6.Ability to learn new information quickly.
Responsibilities:

1) Assist HR Officer to search and identify employee candidate to fill project requirement, this including preparing entire recruitment document and other recruiting

process.

2) Maintaince communicartion with Site Administrator and Admin Officer in related to the local process employeement.

3) Organizing Hospital for the project personnel who has sick and need medical treatment.

4) Assist HR Admin Superintendent to provide employee report (Personal Strengh and employees numbers report including subcontractors.

5) Arrange Jamsostek Employees including accident work claim, monthly report about payment jamsostek.

6) Assist Site Administrator in Summary Man Hours as a base for weekly report , MIS and Payroll (back to back with site payroll) for All Employees and conducting Time

sheet for All Personal.

7) Assist Site Administrator in Administration Training including prepare TRF, PAR, Pre and Post Evaluation Form, Training Feedback Form, Trainer Feedback form,

Monthly Report and Training Completion Report.

8) Check the Validity of Vehicle registration (STNK) and Extend.

9) Distribute the mails or documents received to relevant Address.

10) Coordinate the delivery of mails or documents of the project.



We offer our staff a challenging and innovative work environment. An attractive salary package will be negotiated to ensure a high caliber appointment.

To apply for this position, please send your application together with a detailed resume including recent color photograph, and quoting in email subject: Auto Electrician Supervisor to [email]recruitment.jkt@petrosea.com[/email] in Microsoft Word or PDF format with a file size not more than 350kb, not later than 17 May 2012.

sumber
http://www.petrosea.com/Home/Position?posId=58
harsell - 10/05/2012 01:41 PM
#73
Funder untuk Tambang Nikel
kami adalah perusahan J.O butuh funder untuk produksi di lahan tambang kami , Lokasi Kolaka, Legalitas komplit, kadar nikel 2.1, potensi 3-4 vessel/ha, sudah produksi yang berminal sms 081210093504
elangms - 10/05/2012 02:04 PM
#74

Quote:
Original Posted By dhinluvers
salam kenal kk semua..ane baru bergabung di dunia pertambangan.
kira2 baru 7 hari.

id : dhinluvers
Kompetensi : Civil Eng
Company : PT. Thiess Contractor Indonesia

salam kenal ya semua malu:


Quote:
Original Posted By miningtrucks
Tukang keliling :travel
id:miningtrucks
kompetensi:diam, gak bosen belajar, memperhatikan, menyarankan
company:menuju coal mining, masih eksplorasi terus

salam kenal buat semua, lets pray together for our best future


Quote:
Original Posted By enhardiansah
daftar dulu ah

ID: enhardiansah
kompetensi:Finance
Company : PT. Pamapersada Nusantara


Quote:
Original Posted By JaketKuning120
wah agan2 dan suhu semuanya ikut daftar...baru ketemu thread ini..hehe

Fresh Graduated
ID : JaketKuning120
Kompetensi : Geologi
Company : Freelance

salam kenal suhu2 dan agan semuanya..

sekalian ane ingin nanya karena ane awam banget dengan dunia tambang..kerjaanya cuma nyari batu aja karena kompetensi ane malus hehehe ane gak tau sistem kerja di tambang...
ane pingin nanya nih...

1) apa bedanya pemilik lahan, kontraktor dan subkontraktor??
2) ada yang tau perusahaan B*art L*angyear, *= o
nah kalo perusahaan itu klasifikasinya sebagai apa?kontraktor/subkontraktor?
karena ane ngeliat di website mereka sebagai mineral drilling service?apakah di tambang memang ada service juga?

sori gan kalo ane emang bloon banget..ane mau belajar industri tambang. Yb

makasih gan


Quote:
Original Posted By gagelan
Salam Kenal Sebelumnya buat Agan2 Dimari.. D

Praktisi
ID: gagelan
kompetensi/bidang keahlian: Supply Chain Management / SC Manager
company: Local Mining & Mineral Company

ck


rekap

beer:



Quote:
Original Posted By harsell
kami adalah perusahan J.O butuh funder untuk produksi di lahan tambang kami , Lokasi Kolaka, Legalitas komplit, kadar nikel 2.1, potensi 3-4 vessel/ha, sudah produksi yang berminal sms 081210093504


wah..
cari investor tambang mantabz...

moga ajah ada yg tertarik tuh..

beer:
redsmooth - 10/05/2012 02:07 PM
#75

trit mantab D

ane bookmark dolo deh, cita cita ane nih. lagi nyari gawean juga D
ivamrn21 - 10/05/2012 02:31 PM
#76

Quote:
Original Posted By vicriz
Setau ane di minning itu banyak banget gan job yang ditawarkan
tentu saja dg jobdesk yg berbeda beda.
Civil masuk minning? kenapa enggak, ane punya bbrp teman dolo sekampus sama ane, dia backgroundnya civil juga bisa masuk ke PAM*,KP* sama KP*
Kalo masalah sertifikat mungkin memang benar, tp nggak sepenuhnya begitu juga. Misalkan unt HSE, mungkin emang kudu punya AK3 agar lbh memuluskan masuk ke minning. Ini hanya asbun gan, biar para sesepuh disini yang memperjelas lagi
beer:


iya sih gan..hehehe
temen ane juga ada yg dr civil masuk jadi mine engineer di P*MA
dia sekali test langsung tembus ane dah 2x blum tembus tuh P*MA..
hiks..

thx gan inpo nya..

Quote:
Original Posted By miningtrucks
PM email/HP bole mas? kali aja jodo.. di cc(sms only) ke:082155804029 ya.. thanks


udah di PM sama di sms gan..
emang kenapa gan?ada loker buat ane??
dako182 - 10/05/2012 03:21 PM
#77

Quote:
Original Posted By elangms
tenang ajah..

justru enginer di tambang tuh dikit kali gan

karena tambang tuh,layaknya sebuah perusahaan
banyak dari berbagi jurusan

dan yg paling banyak justru operator
yg bukan lulusan sarjana gan

beer:


ane baru tahu gan.,,maklum ane berkecimpung di dunia manufaktur pabrik rokok gan jadi maklum ane mantau ts agan biar tambah pinter..beer:
redsmooth - 10/05/2012 03:41 PM
#78

oh iya salam kenal dulu ya buat semua

ane lulusan teknik mesin ITS, fresh graduated. lagi nyari lowongan yang pas buat ane o
dako182 - 10/05/2012 03:45 PM
#79

Quote:
Original Posted By elangms
nieh ku kasih loker akunting

Senior Cost Control (Kalimantan Timur)
PT Petrosea Tbk has been designing, building and mining in all corners of Indonesia since 1972 and today is recognized as one of Indonesia's leading mining, engineering, and construction contractors with international standard capabilities.

Due to our rapid growth at present, we are currently taking applicants for this position:

To contribute to the success of the POSB by providing accurate and timely cost reporting, which shows devitiation from budgets and forecast estimates.

Requirements:

1.Min. Diploma or bachelor Degree in accounting.
2.Min. 3 years experience in accounting area
3.Skill in communication, information dissemination, organization, delegation, supervision
4.Process strong analytical thinking and ability to communicate with all levels
5.Ability to maintain confidentiality of some financial documents
6.Strong negotiation skill
7.May be required to work extended hours to meet reporting deadlines
Responsibilities:

1.Responsible to maintain and use effective cost control systems daily and monthly in accordance with company procedures from award to completion, using data collected from all departments at site and off site, and SBOS.
2.Resposible to prepare,review and approve the cost report for the project monthly report in accordance with reporting deadlines.
3.Responsible to receive the approves daily worksheets from the base controller and use this information in the preparation of monthly invoices and reports.
4.Responsible to accurately prepare budget forecasting and progress monitoring ativities and reporting for use by the operations manager and the supply base manager in controlling project margins.
5.Responsible to forecast resource requirements including manning levels for use by the Operation Manager
6.Responsible to assist with monthly progress claims in association with the Operations Manager and to ensure the subsequent invoice is submitted and payment received within the payment terms of each of the contract.
7.Responsible to prepare cash flow ferecasts for the POSB.
8.Responsible to prepare and maintain current the project varitation register
9.Provide logistical support to the operations manager in resolving contractual issues with the client, including drafting formal letters and attending negotiations of a contractual nature.
10.Provide support to the Operation Manager with the preparation and documentation of variations and claims to their scope of work and successfully negotiate these to settlement, including a running log of all contractual correspondence to settlement.
We offer our staff a challenging and innovative work environment. An attractive salary package will be negotiated to ensure a high caliber appointment.

To apply for this position, please send your application together with a detailed resume including recent color photograph, and quoting in email subject: Auto Electrician Supervisor to [email]recruitment.jkt@petrosea.com[/email] in Microsoft Word or PDF format with a file size not more than 350kb, not leter than 17 May 2012.

sumber
http://www.petrosea.com/Home/Position?posId=30


matur suwun gan nais inpoh tapi ane belum nyampe pengalaman 3 tahun gan,,bijimane ya gan,,,,
dako182 - 10/05/2012 04:02 PM
#80
Gagal maneh gagal maneh
This is an automatically generated Delivery Status Notification.

Delivery to the following recipients failed.

[email]recruitment.jkt@petrosea.com[/email]




Final-Recipient: rfc822;recruitment.jkt@petrosea.com
Action: failed
Status: 5.2.3
X-Display-Name: Recruitment Jakarta



---------- Forwarded message ----------
From: dako182
To: [email]recruitment.jkt@petrosea.com[/email]
Cc:
Date: Thu, 10 May 2012 14:47:34 +0700
Subject: Senior Cost Control (Kalimantan Timur)

gmana gan ada yang bisa bantu ane
Page 4 of 145 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >  Last ›
Home > CASCISCUS > BUSINESS BOARD > Dunia Kerja & Profesi > [SHARING]Kerja di Industri Pertambangan (Batubara,Emas,Mineral lainya)[info d page 1]