Karesidenan Kediri
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > JAWA TIMUR & BALI > Karesidenan Kediri > Monggo sedoyo sederek RKK sareng-sareng blajar Boso Kromo Inggil
Total Views: 5844 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 1 of 18 |  1 2 3 4 5 6 >  Last ›

dg47 - 07/08/2009 11:17 AM
#1
Monggo sedoyo sederek RKK sareng-sareng blajar Boso Kromo Inggil
Langsung ae.

mergo aku ra iso boso kromo inggil mulo gawe thread iki. maksud'e ben cah-cah RKK jo sampe lali karo boso kromo inggil.

kebetulan saiki kan arep riyoyo, lumayan lah training persiapan ge sungkem. sopo ngerti iso ge sungkem neng moro tuo

sing podo posting ng kene jo lali ngekein terjemahe ng ngisor kalimat sing ditulis, iso dimiringne hurupe opo di kandeli
coys - 07/08/2009 01:13 PM
#2

Wah kaleresan mas don ndamel trit niki. Setuju sanget, sekalian nguri uri budoyo leluhur. Sampun ngantos generasi muda kediri lali kaliyan boso lan budoyone piyambak.

Kulo piyambak kromo inggile nggih radi mboten karuan, mulo niku perlu sarana kados trit niki. Monggo rencang² sami partisipasi dateng mriki.

Dipun sekecakaken nggih malu:

Spoiler for nyuwun pangapunten
[spoiler=nggih]PERTAMAX
Monggo sedoyo sederek RKK sareng-sareng blajar Boso Kromo Inggil

.
.
.
Peace:
[/spoiler]
Transformers G1 - 07/08/2009 01:48 PM
#3

nderek nampang wonten ing halaman setunggal cool:
kulo nggih dereng saget basa kromo inggil. o
abid28 - 07/08/2009 02:35 PM
#4

Kulo ketigox.........
Nganjuk kok benter sanget nggih.......nohope:
Roh_Kaskus - 07/08/2009 02:58 PM
#5

kulonuwun nyubie nderek lenggah dateng mriki...
nopo sampun madang njenengan sedoyo?? lek dereng nggeh disekeca'aken jangan bobor kalian tahu tempe meniko..
dg47 - 07/08/2009 03:35 PM
#6

alhamdulillah kulo sampun dhahar mas. mboten mangertos rencang-rencang lintunipun.

wah jangan bobor kalian tahu tempe, eco sanget niku. dados kangen kaleh masakanipun ibu. \(
abid28 - 07/08/2009 04:04 PM
#7

Quote:
Original Posted By dg47
alhamdulillah kulo sampun dhahar mas. mboten mangertos rencang-rencang lintunipun.

wah jangan bobor kalian tahu tempe, eco sanget niku. dados kangen kaleh masakanipun ibu. \(


Nek kulo dhahar sop damelan e ibuk.........
dg47 - 07/08/2009 04:39 PM
#8

wah sedoyo sampun sami dhahar.

dinten niki kulo bungah banget, mboten kraos sampun weekend maleh.

nyuwun restunipun panjenengan sedoyo supados kulo dinten niki saget ISO
gundul.pas - 07/08/2009 04:52 PM
#9

Quote:
Original Posted By dg47
Langsung ae.

mergo aku ra iso boso kromo inggil mulo gawe thread iki. maksud'e ben cah-cah RKK jo sampe lali karo boso kromo inggil.

kebetulan saiki kan arep riyoyo, lumayan lah training persiapan ge sungkem. sopo ngerti iso ge sungkem neng moro tuo


njih mas do2n, linux2:

sakjane urutane boso jawa iku opo ae yoh?
ndang di barabar opo istlahe : inggil, alus, krama, ngoko, confused:

*karo nglirik aylin saoale dekne ra iso Peace:
abid28 - 07/08/2009 05:04 PM
#10

Quote:
Original Posted By dg47
wah sedoyo sampun sami dhahar.

dinten niki kulo bungah banget, mboten kraos sampun weekend maleh.

nyuwun restunipun panjenengan sedoyo supados kulo dinten niki saget ISO


Nggih kulo restuni...........
dg47 - 07/08/2009 07:44 PM
#11

Quote:
Original Posted By gundul.pas
njih mas do2n, linux2:

sakjane urutane boso jawa iku opo ae yoh?
ndang di barabar opo istlahe : inggil, alus, krama, ngoko, confused:

*karo nglirik aylin saoale dekne ra iso Peace:


kirang langkungipun : ngoko - kromo madyo - kromo inggil.
ariefwahyudi - 07/08/2009 07:53 PM
#12

ulun kada kawa bahasa jawa o
oX_ReVoLVeR_Xo - 07/08/2009 08:54 PM
#13

kulo ijin sinau nggeh
o
bendoel united - 07/08/2009 09:02 PM
#14

monggo mas dodon

mangke ingkang sampun ISO kul nyuwun cendole nggiho
oX_ReVoLVeR_Xo - 07/08/2009 09:20 PM
#15

kulo inggih nyuwun cendole
o
r3yboy - 07/08/2009 09:47 PM
#16

nyuwun sewu sedoyo, kulo badhe numpang tenguk-tenguk kalian sinau kromo inggil... sek ndi mau pepak ku o

budi bermain bola - budi dedolanan bal
budi tidak jadi bermain bola - budi mboten sios dedolanan bal
budi tetap bermain bola - budi panggah dedolanan bal

parah bakno boso kromoku malu:
shuckboy - 08/08/2009 12:01 AM
#17

kulo dereng krama, dadosipun mboten mbetahaken belajar o o
dg47 - 08/08/2009 12:21 AM
#18

sugeng dalu sedoyo.

hehehe kulo nembe kemutan kromo saget ugi artinipun nikah. D

monggo sedoyo sharing boso kromo. kulo sampun kathah engkang supe
shuckboy - 08/08/2009 12:54 AM
#19

Quote:
Original Posted By dg47
Langsung ae.

mergo aku ra iso boso kromo inggil mulo gawe thread iki. maksud'e ben cah-cah RKK jo sampe lali karo boso kromo inggil.

kebetulan saiki kan arep riyoyo, lumayan lah training persiapan ge sungkem. sopo ngerti iso ge sungkem neng moro tuo


sek tah, definisi kromo inggil seng bener piye seh?

kromo = nikah = kawin
inggil = ndhuwur

kromo inggil = kawin gaya nang ndhuwur ngono tah? confused:
















Peace:
sabo - 08/08/2009 01:55 AM
#20

Nuwun sewu kangmas sedoyo...
Page 1 of 18 |  1 2 3 4 5 6 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > JAWA TIMUR & BALI > Karesidenan Kediri > Monggo sedoyo sederek RKK sareng-sareng blajar Boso Kromo Inggil