Karesidenan Kediri
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > JAWA TIMUR & BALI > Karesidenan Kediri > Monggo sedoyo sederek RKK sareng-sareng blajar Boso Kromo Inggil
Total Views: 5844 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 4 of 18 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >  Last ›

sabo - 12/08/2009 04:05 PM
#61

"Ing ngarsa sung tuladha" = di depan memberi contoh/suri tauladan,
"ing madya mangun karsa" = di tengah2 membangun/membangkitkan kemauan/semangat,
"tut wuri handayani" = di belakang memberi dorongan/motivasi.
Punika sae sanget kangge semboyan para pangarsa/pemimpin. Mugi wonten guno manfaatipun kangge panjenengan sedoyo.
Nyuwun pangapunten menawi lepat.
dg47 - 13/08/2009 01:10 AM
#62

Quote:
Original Posted By sabo
"Ing ngarsa sung tuladha" = di depan memberi contoh/suri tauladan,
"ing madya mangun karsa" = di tengah2 membangun/membangkitkan kemauan/semangat,
"tut wuri handayani" = di belakang memberi dorongan/motivasi.
Punika sae sanget kangge semboyan para pangarsa/pemimpin. Mugi wonten guno manfaatipun kangge panjenengan sedoyo.
Nyuwun pangapunten menawi lepat.


leres sanget panjenengan mas.

sak lintunipun damel pemimpin damel sederek-sederek inggih sae.

*bener banget kamu mas

selain buat pemimpin buat saudara-saudara juga bagus
abid28 - 13/08/2009 06:43 PM
#63

Ki artine opo

Spoiler for cekidot
Ingkang maos tulisan menika niku segawon


Peace:
gundul.pas - 13/08/2009 07:38 PM
#64

Quote:
Original Posted By abid28
Ki artine opo

Spoiler for cekidot
Ingkang maos tulisan menika niku segawon


Peace:


what is mean segawon ? confused:
selaludiam - 13/08/2009 07:44 PM
#65

Quote:
Original Posted By abid28
Ki artine opo

Spoiler for cekidot
Ingkang maos tulisan menika niku segawon


Peace:


seng ngerti tulisan iki segawon

segawon nopo nggehconfused:
KR57 - 14/08/2009 12:54 AM
#66

jiakakakakakakakakak
segawon
opo yo
lali pisan ak
sabo - 14/08/2009 03:46 AM
#67
988
Segawon punika asu,sanes sega rawon.
sabo - 14/08/2009 02:35 PM
#68

Rojokoyo = kewan ingon ingon
1. Manuk = peksi
2. Pitik = hayam/ayam
3. Sapi = lembu
4. Kebo = mahesa
5. Jaran = turangga
6. Iwak = ulam
7. Wedus = menda
8. Asu = segawon
sumonggo menawi badhe nambahi,nyuwun ngapunten menawi lepat.
dg47 - 15/08/2009 01:22 AM
#69

nambahi kemawon

ular = ulo - sawer
n000b1t4 - 15/08/2009 01:35 AM
#70

Anak kadal jenenge krete
Mlampah mlampah wayah dore
Direwangi mrono-mrene
Jebule ono sing duwe ... Peace:

mas don, kulo dereng di aprove kaliyan rencange njenengan dateng FB D
sabo - 15/08/2009 02:58 PM
#71
994
Quote:
Original Posted By n000b1t4
Anak kadal jenenge krete
Mlampah mlampah wayah dore
Direwangi mrono-mrene
Jebule ono sing duwe ... Peace:

mas don, kulo dereng di aprove kaliyan rencange njenengan dateng FB D


walah critone koyo jambu alas.
sabo - 15/08/2009 05:03 PM
#72

" AJINING DIRI SAKA LATHI,AJINING RAGA SAKA BUSANA"
artosipun kirang langkung ngaten,kito saged mirsani sae mbotenipun tiyang saking pangucap tuwin bleger tiyang wau,nanging utamanipun lathi,menawi lathi kerep cidro,nggih mboten wonten tiyang ingkang percados.Milo saking punika,monggo kadang sedoyo tansah njagi lathi supados langkung sae.
Iwak sepat dipangan ulo
menawi lepat nyuwun ngapuro.
dg47 - 16/08/2009 01:41 AM
#73

Quote:
Original Posted By n000b1t4
Anak kadal jenenge krete
Mlampah mlampah wayah dore
Direwangi mrono-mrene
Jebule ono sing duwe ... Peace:

mas don, kulo dereng di aprove kaliyan rencange njenengan dateng FB D


engkang pundi mas?

*yang mana mas?
saxena - 19/08/2009 03:26 AM
#74
ijin tumut ngudi kaweruh boso jawi gan
nderek langkung nikie gan ..
pun radi supe nikie soale taksih Sd niko asale mucali dangu mboten didamel hehehe,mugi rencang sakbroyo wonten thread puniko kerso paring pitedah mreh prayoginipun:

naliko sowan dateng tiang sepuh:
"Ngaturaken sedoyo kalepatan kawulo pak/bu/ mugi dipun ngapunten sedoyo kalepatan kawulo."

naliko pamit Moleh:
"Njih niki sak rehne silaturohim sampun khasil injih sampun pinanggih wilujeng kulo sak rencang bade nyuwun pamit."


hhehehe bosoku ternyata jan uuuapik tenan yo... koyok pager pring nembe di terak cikar.....Grouuubyakkkkkkkkkkkkkkkkkkcd:
R.T.F - 19/08/2009 09:46 AM
#75

Quote:
Original Posted By saxena
nderek langkung nikie gan ..
pun radi supe nikie soale taksih Sd niko asale mucali dangu mboten didamel hehehe,mugi rencang sakbroyo wonten thread puniko kerso paring pitedah mreh prayoginipun:

naliko sowan dateng tiang sepuh:
"Ngaturaken sedoyo kalepatan kawulo pak/bu/ mugi dipun ngapunten sedoyo kalepatan kawulo."

naliko pamit Moleh:
"Njih niki sak rehne silaturohim sampun khasil injih sampun pinanggih wilujeng kulo sak rencang bade nyuwun pamit."


hhehehe bosoku ternyata jan uuuapik tenan yo... koyok pager pring nembe di terak cikar.....Grouuubyakkkkkkkkkkkkkkkkkkcd:


matabelo:
bakat dadi dalang D


Sugeng injang sedoyo, bibar niki kito mlebet bulan Romadhon, bulan engkang sae damel ngatahi amal lan tirakat. mugi-mugi Allah S.W.T saget nampi amal ibadah kito dateng bulan engkang suci niki. Amin.
Sugeng siam romadhon 1430 H engkang nglampahi. Minal Aidzin Wal Faidzin, Mohon Maaf Lahir lan Batin.
۞۞ 26 ۞۞ - 20/08/2009 10:39 AM
#76

mau tanya donk DD

2 kalimat ini sama gak?

- kulo nyuwon ngapunten
- kulo nyuwon sepurane

thanks all? artinya sekalian kl berbeda yah \)
asugi - 20/08/2009 12:06 PM
#77

Quote:
Original Posted By ۞
mau tanya donk DD

2 kalimat ini sama gak?

- kulo nyuwon ngapunten
- kulo nyuwon sepurane

thanks all? artinya sekalian kl berbeda yah \)


Artinya sama aja gan ,
Saya minta maaf

Kl ngapunten itu utk orang yang lebih tua dari kita ,
kl sepurane itu untuk yang sepantaran ( untuk yg lebih muda juga gpp )

Leres mekaten menawi, D
nyuwun ngapunten nggih, dalem anggenipun wangsuli kok ndamel bahasa indonesia
Nuwun
sabo - 20/08/2009 07:57 PM
#78

Quote:
Original Posted By ۞
mau tanya donk DD

2 kalimat ini sama gak?

- kulo nyuwon ngapunten
- kulo nyuwon sepurane

thanks all? artinya sekalian kl berbeda yah \)


Saya coba menjawab ya Gan.
Artinya sama saja, saya minta maaf.
-Dalam kromo inggil ( ditujukan pada orang tua, orang yg lebih tua,orang yg kita hormati :
DALEM NYUWUN PANGAPUNTEN
-Dalam ngoko alus ( utk yg sebaya atau lebih muda tp dlm konteks tertentu,misal orang yg tdk kita kenal)
KULO NYUWUN SEPUNTEN
-Dalam ngoko kasar ( utk yg sebaya & lebih muda dari kita)
AKU NJALUK SEPURO/SEPURONE.
Nyuwun pangapunten menawi wonten kelepatan.
coys - 20/08/2009 10:05 PM
#79

aku terharuuu \(\(\(

tibakne taksih kathak sederek sederek RKK ingkang taksih kerso nguri kabudayan jawi, salah sawijinipun inggih babagan krama inggil meniko. kawulo piyambak rumaos wirang sanget dumateng sederek sederek RKK \(
۞۞ 26 ۞۞ - 21/08/2009 12:33 AM
#80

Quote:
Original Posted By asugi
Artinya sama aja gan ,
Saya minta maaf

Kl ngapunten itu utk orang yang lebih tua dari kita ,
kl sepurane itu untuk yang sepantaran ( untuk yg lebih muda juga gpp )

Leres mekaten menawi, D
nyuwun ngapunten nggih, dalem anggenipun wangsuli kok ndamel bahasa indonesia
Nuwun


Quote:
Original Posted By sabo
Saya coba menjawab ya Gan.
Artinya sama saja, saya minta maaf.
-Dalam kromo inggil ( ditujukan pada orang tua, orang yg lebih tua,orang yg kita hormati :
DALEM NYUWUN PANGAPUNTEN
-Dalam ngoko alus ( utk yg sebaya atau lebih muda tp dlm konteks tertentu,misal orang yg tdk kita kenal)
KULO NYUWUN SEPUNTEN
-Dalam ngoko kasar ( utk yg sebaya & lebih muda dari kita)
AKU NJALUK SEPURO/SEPURONE.
Nyuwun pangapunten menawi wonten kelepatan.


waduh, jadi i salah donk kmrn.
sama org tua, i bilang sepurane \(\(\(

harusnya nyuwon ngapunten yah malu:

ok, thanks yah all..... udh mau bantu menjelaskan \)
Page 4 of 18 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > JAWA TIMUR & BALI > Karesidenan Kediri > Monggo sedoyo sederek RKK sareng-sareng blajar Boso Kromo Inggil