Linux dan OS Selain Microsoft & Mac
Home > LOEKELOE > COMPUTER STUFF > Linux dan OS Selain Microsoft & Mac > |...:::Debian Kaskus Community:::...|
Total Views: 81474 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 15 of 256 | ‹ First  < 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >  Last ›

kiddiez - 16/12/2009 08:55 AM
#281

Quote:
Original Posted By redwolve
bukankah karena informasi network ID sudah dihilangkan, makanya keluar pesan "Network is unreachable"


kalo dilihat anda kan melakukan ping dari 192.168.1.62/24 ke 192.168.1.1/24 kedua host tersebut tidak berada di dua jaringan yang berbeda, makanya paket langsung di kirimkan tanpa harus melalui gateway.

mungkin saya salah tangkap, coba diluruskan Yb


heheh... kepanjangan ya pertanyaan gw...
problemnya mulai yg bertulisan tebel bro... bukan masalah "network unreachable"
outS.I.Der_bali - 16/12/2009 04:11 PM
#282

Quote:
Original Posted By hilman_csui
Kakak2, ada yang make debian sarge gak? mau nanya nih
Gw jalanin Aplikasi docking (anak farmasi pasti tau)
pake DOVIS 2.0 di Cluster Server yang make OS Debian Sarge.

Trus pas lagi jalanin aplikasinya, muncul notifikasi "cannot get init lock".
Pas gw nanya sama developer ntu aplikasi,
dia nyuruh supaya gw nginstall filelock di OS yang gw pake.
ini screenshoot nya

|...:::Debian Kaskus Community:::...|

Lah, tambah pusing nih gw.
Mohon bantuan kakak2 sekalian.
Gimana cara masang filelock di Debian Sarge

Penting banget nih, buat TA bingung


wah, klo ane ga tau gan. bneran. mangap yah. o coba yang laen. malu:
ane baru ptama kali denger soalnya. hammer: searching juga ga ngerti". bisa dijelaskan secara spesifik lagi gan?
hilman_csui - 17/12/2009 09:59 AM
#283

^
aye juga kagak begitu ngarti
tapi kata yang bikin aplikasi, OS gw kagak ada filelock nya
jadi gw disuru nginstall filelock di debian

ini nih screenshoot dari yang bikin aplikasi

|...:::Debian Kaskus Community:::...|

bingung
rably - 17/12/2009 10:12 AM
#284

ikut gabung ganshakehand
outS.I.Der_bali - 17/12/2009 04:10 PM
#285

Quote:
Original Posted By hilman_csui
^
aye juga kagak begitu ngarti
tapi kata yang bikin aplikasi, OS gw kagak ada filelock nya
jadi gw disuru nginstall filelock di debian

ini nih screenshoot dari yang bikin aplikasi

|...:::Debian Kaskus Community:::...|

bingung


coba aja email yang bikin sopwer itu gan. ane browsing juga kaga ngerti. ga pernah make juga sih. hammer:
squiddy - 22/12/2009 05:31 PM
#286

adakah yg memakai vga ATi radeon 3200HD di lenny ? o

bagaimana biar 3D nya aktif ? o
si_kabayan - 22/12/2009 06:41 PM
#287

Ane make ATi HD3200 onboard-nya MoBo ECS ECS A 780 GM-A, sama nggak gan?
Ane juga pernah make Lenny, nggak pernah bisa main Compiz, maklum modal DVD Repo jadi nggak bisa make repo online.
Sekarang dengan hardware yang sama tapi make Ubuntu 9.10 Compiz-nya lancar pisan D|...:::Debian Kaskus Community:::...|
squiddy - 22/12/2009 06:57 PM
#288

Quote:
Original Posted By si_kabayan
Ane make ATi HD3200 onboard-nya MoBo ECS ECS A 780 GM-A, sama nggak gan?
Ane juga pernah make Lenny, nggak pernah bisa main Compiz, maklum modal DVD Repo jadi nggak bisa make repo online.
Sekarang dengan hardware yang sama tapi make Ubuntu 9.10 Compiz-nya lancar pisan D|...:::Debian Kaskus Community:::...|


sama gan D

tapi gw onboard bawaan laptop o

nih juga lagi pake 9.10, tapi ngebet mo nyicip mbah nya ubuntu o

terahir nyoba sih, ga mau jalan 3Dnya o

kali aja sekarang dah bisa o

ada yg tau gimana ? o
thetuxbrigade - 23/12/2009 02:44 PM
#289

Quote:
Original Posted By si_kabayan
Ane make ATi HD3200 onboard-nya MoBo ECS ECS A 780 GM-A, sama nggak gan?
Ane juga pernah make Lenny, nggak pernah bisa main Compiz, maklum modal DVD Repo jadi nggak bisa make repo online.
Sekarang dengan hardware yang sama tapi make Ubuntu 9.10 Compiz-nya lancar pisan D|...:::Debian Kaskus Community:::...|


ane pas pake lenny kemaren bs compizan gan..malu:
nemu artikelnya om utam http://terminaliaku.co.cc/index.php/tag/compiz/
outS.I.Der_bali - 23/12/2009 02:52 PM
#290

Quote:
Original Posted By squiddy
sama gan D

tapi gw onboard bawaan laptop o

nih juga lagi pake 9.10, tapi ngebet mo nyicip mbah nya ubuntu o

terahir nyoba sih, ga mau jalan 3Dnya o

kali aja sekarang dah bisa o

ada yg tau gimana ? o


Quote:
Original Posted By thetuxbrigade
ane pas pake lenny kemaren bs compizan gan..malu:
nemu artikelnya om utam http://terminaliaku.co.cc/index.php/tag/compiz/


wah, ane sih ga pernah klo ATI gan. ane biasanya NVidia. itupun jarang, karena ame banyakan maen diserver ato routernya. klo berkenan, bisa agan kesini ama kesini untuk sedikit membantu.


\)
squiddy - 23/12/2009 02:56 PM
#291

udaha berhasil gan o

pake driver propietary dari situs ATi hammer:

i'm on lenny now, yeah o
outS.I.Der_bali - 24/12/2009 02:16 PM
#292

Quote:
Original Posted By squiddy
udaha berhasil gan o

pake driver propietary dari situs ATi hammer:

i'm on lenny now, yeah o


mangstap gan. jangan lupa share" dimari ilmunya. siapa tau berguna untuk debian user lainnya. \)

beer:
thetuxbrigade - 25/12/2009 05:58 PM
#293

debian 6 squeeze rilisnya kpn ya gan? malu:
outS.I.Der_bali - 26/12/2009 05:23 AM
#294

ada video mangstap ni gan. beer:

[youtube]mFeFLYPznLo[/youtube]
outS.I.Der_bali - 26/12/2009 05:24 AM
#295

Quote:
Original Posted By thetuxbrigade
debian 6 squeeze rilisnya kpn ya gan? malu:


sesuai yang ane baca disini, ane copas aja dah. hammer:


Debian GNU/Linux 6.0 "Squeeze" release goals

July 30th, 2009

Following up on its decision to adopt the policy of timed release freezes beginning with the next release of Debian GNU/Linux, the Debian Release Team has now published their list of release goals for the upcoming release of Debian GNU/Linux 6.0, code-named "Squeeze".

In the light of these goals and also in consideration of the Debian community's feedback to the release team's initial announcement during the keynote of this year's DebConf in Caceres, Spain, the Release Team has additionally decided to revisit its decision on December 2009 as the proposed freeze date. A new timeline will be announced by the Debian Release Team in early September.

Luk Claes, Debian Release Manager, underlines the team's commitment to quality saying "In Debian we always strive to achieve the greatest quality in our releases. The ambitious goals that we have set for ourselves will help to secure this quality in the upcoming release."

The Debian Release Team - in cooperation with the Debian Infrastructure Team - plans to include the following goals in the upcoming release:

* Multi-arch support, which will for instance improve the installation of 32 bit packages on 64 bit machines
* kFreeBSD support, introducing the first non-linux architecture into Debian
* Improved boot performance using dash as the new default shell, and a dependency-based boot system that will both clean up the boot process and help performance through parallel processing
* A further enhanced Quality Assurance process resulting in higher quality packages. This includes:
o Clean installation, upgrade and removal of all packages
o Automatic rejection of packages failing basic quality checks
o Double compilation support
* Preparation for new package formats to help streamline future development and to introduce improved compression algorithms
* Removal of obsolete libraries for improved security
* Full ipv6 support
* Large File Support
* Automatic creation of debug packages for the entire archive, a Google Summer of Code Project pending integration into the infrastructure
* Move of packages' long descriptions into a separate "translated package list", which will facilitate their translation and also provide a smaller footprint for embedded systems thanks to smaller Packages files.
* Better integration of debtags, a system to tag packages with multiple attributes for easier package selection
* Discard and rebuild of binary packages uploaded by maintainers, leaving only packages build in a controlled environment

The Debian Project looks forward to working with its many upstream projects and the worldwide community of Free Software developers in preparing the next high-quality Debian release.

sebenernya ntu maksudnya apa yah gan? hammer:
thetuxbrigade - 26/12/2009 02:40 PM
#296

Quote:
Original Posted By outS.I.Der_bali
sesuai yang ane baca disini, ane copas aja dah. hammer:


Debian GNU/Linux 6.0 "Squeeze" release goals

July 30th, 2009

Following up on its decision to adopt the policy of timed release freezes beginning with the next release of Debian GNU/Linux, the Debian Release Team has now published their list of release goals for the upcoming release of Debian GNU/Linux 6.0, code-named "Squeeze".

In the light of these goals and also in consideration of the Debian community's feedback to the release team's initial announcement during the keynote of this year's DebConf in Caceres, Spain, the Release Team has additionally decided to revisit its decision on December 2009 as the proposed freeze date. A new timeline will be announced by the Debian Release Team in early September.

Luk Claes, Debian Release Manager, underlines the team's commitment to quality saying "In Debian we always strive to achieve the greatest quality in our releases. The ambitious goals that we have set for ourselves will help to secure this quality in the upcoming release."

The Debian Release Team - in cooperation with the Debian Infrastructure Team - plans to include the following goals in the upcoming release:

* Multi-arch support, which will for instance improve the installation of 32 bit packages on 64 bit machines
* kFreeBSD support, introducing the first non-linux architecture into Debian
* Improved boot performance using dash as the new default shell, and a dependency-based boot system that will both clean up the boot process and help performance through parallel processing
* A further enhanced Quality Assurance process resulting in higher quality packages. This includes:
o Clean installation, upgrade and removal of all packages
o Automatic rejection of packages failing basic quality checks
o Double compilation support
* Preparation for new package formats to help streamline future development and to introduce improved compression algorithms
* Removal of obsolete libraries for improved security
* Full ipv6 support
* Large File Support
* Automatic creation of debug packages for the entire archive, a Google Summer of Code Project pending integration into the infrastructure
* Move of packages' long descriptions into a separate "translated package list", which will facilitate their translation and also provide a smaller footprint for embedded systems thanks to smaller Packages files.
* Better integration of debtags, a system to tag packages with multiple attributes for easier package selection
* Discard and rebuild of binary packages uploaded by maintainers, leaving only packages build in a controlled environment

The Debian Project looks forward to working with its many upstream projects and the worldwide community of Free Software developers in preparing the next high-quality Debian release.

sebenernya ntu maksudnya apa yah gan? hammer:


sama gan ane jg dah baca dulu cuman kagak ngarti artinya hammer:
makanya ane tanyain di mari kali aja ada yg ngarti...o
squiddy - 26/12/2009 03:51 PM
#297

kayanya itu penambahan fitur buat rilis selanjutnya aja deh o
xav - 29/12/2009 10:08 AM
#298

yang ga ngerti bagian mana nya ?

kalo nerjemahin ke indonesia nya sih hammer:
jankrik - 30/12/2009 04:59 PM
#299

agan just share...

semalem abis instal firefox di lenny amd64 lewat sourcenya...

setelah install, dan di jalanin ternyata makan prosesor ama memory gan hammer:

masih kuat sich cuma gede aja yang dimakan tuh, padahal yang dibuka cuma :

farm vile di FB, Speedtest.net, speedtest speedy, ama perang kaum...

kalo di bandingin ama google chrome lebih ringan chrome...
wonkcilik - 30/12/2009 05:04 PM
#300

gabung gan...iloveindonesiailoveindonesia
Page 15 of 256 | ‹ First  < 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >  Last ›
Home > LOEKELOE > COMPUTER STUFF > Linux dan OS Selain Microsoft & Mac > |...:::Debian Kaskus Community:::...|