Bogor
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > JABAR, DKI & BANTEN > Bogor > [Info] Bahasa Soenda Urang Sarerea + Kamus
Total Views: 16056 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 3 of 25 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 >  Last ›

abdeeadien - 11/11/2009 08:40 AM
#41

Quote:
Original Posted By minyak rem
hatur nuhun kang ... ari abdi mah ngan saukur copas ... ari nyariosna mah teu tiasa ... o


Heuh aing ge nyaho maneh mah sunda na sunda kulon lin.. ngakak
ICT - 11/11/2009 10:02 AM
#42

akang nu gaduh lapak, kuring ngiringan ngaliwatnya...ngacir:

punten ah nepang keun sim kuring urang tasik...beer:
rendra1182 - 11/11/2009 10:05 AM
#43

Quote:
Original Posted By ICT
akang nu gaduh lapak, kuring ngiringan ngaliwatnya...ngacir:

punten ah nepang keun sim kuring urang tasik...beer:


jihhh.. si akang... ngadon ngaliwat hungkul....

calik atuh kang....
abdeeadien - 11/11/2009 10:16 AM
#44

Quote:
Original Posted By ICT
akang nu gaduh lapak, kuring ngiringan ngaliwatnya...ngacir:

punten ah nepang keun sim kuring urang tasik...beer:


mangga kang hatur nuhun tos ngalangkung... (ngala kangkung) shakehand
fridist10 - 11/11/2009 10:19 AM
#45

Quote:
Original Posted By

ngiring ngaramekeun ah kang \)
rendra1182 - 11/11/2009 10:20 AM
#46

Quote:
Original Posted By fridist10
ngiring ngaramekeun ah kang \)


sakalian kongser we kk.... supados rame.....DDDD
fridist10 - 11/11/2009 01:18 PM
#47

Quote:
Original Posted By rendra1182
sakalian kongser we kk.... supados rame.....DDDD


konser teh naun atuh??? di lembur kuring mah ngan terang kliningan, Layar Tancep, paling lamun nu rada modernamah elektunanan malu:
jack separo - 11/11/2009 04:21 PM
#48

Quote:
Original Posted By abdeeadien
Heuh aing ge nyaho maneh mah sunda na sunda kulon lin.. ngakak


ah kulon sapalih ditu ge da upami ngabiasakeun lemes mah janten lemes bahasana wowcantik

Quote:
Original Posted By ICT
akang nu gaduh lapak, kuring ngiringan ngaliwatnya...ngacir:

punten ah nepang keun sim kuring urang tasik...beer:


wilujeung sumping kang........mogi betah didieu beer:

Quote:
Original Posted By sireumbeureum
sampurasun

kumaha daramang baraya?mugia aya dina kawilujengan... aamiin

ngiring ulubiung didieu...

hoyong diajar basa sunda...


masa alloh ningan aya kang sireum matabelo:
ah tiasa wae si akang mah....da sami belajarna mah o

Quote:
Original Posted By denbayan
wajib di kontrol de ieumah iloveindonesia

hatur nuhun juragan sadayana ,,, ensiklopedina nambihan yeuh ilovekaskus


sami² kang.....atuh upami aya bahan di tambihan ensiklopedi na kang wowcantik

Quote:
Original Posted By rendra1182
jihhh.. si akang... ngadon ngaliwat hungkul....

calik atuh kang....


atos iyeu calik didieu kang o

Quote:
Original Posted By abdeeadien
mangga kang hatur nuhun tos ngalangkung... (ngala kangkung) shakehand


sami² kang nuhun na o

Quote:
Original Posted By fridist10
ngiring ngaramekeun ah kang \)


hayu kang D

Quote:
Original Posted By fridist10
konser teh naun atuh??? di lembur kuring mah ngan terang kliningan, Layar Tancep, paling lamun nu rada modernamah elektunanan malu:


ah paribasa si akang mah........naon eta elektunanan matabelo:

Quote:
Original Posted By rendra1182
sakalian kongser we kk.... supados rame.....DDDD


Prikitieeeewwwwww DDDD
ajitae - 11/11/2009 05:39 PM
#49

meumpeung sarepi.......wowcantik

• Abong létah teu tulangan
Sagala dicaritakeun sok sanajan bakal pikanyerieun haté batur
Semua diceritakan tidak perduli akan menyakiti hati orang lain.

• Adéan ku kuda beureum
Ginding ku pakéan meunang nginjem
Menyombongkan barang pinjaman atau barang milik orang lain.

• Biwir nyiru rombéngeun
Resep nyaritakeun rusiah atawa kasalahan batur
Senang menceritakan rahasia atau kesalahan orang lain

• Bonténg ngalawan kadu
Nu héngkér ngalawan nu bedas
Yang kuat melawan yang lemah

• Dug hulu pet nyawa
Usaha satekah polah pikeun kahirupan satuluyna
Bekerja keras untuk kehidupan di masa depan

• Goong nabeuh manéh
Ngagulkeun diri sorangan
Memuji-muji diri sendiri

• Gindi pikir belang bayah
Goréng haté
Berhati buruk

• Hurung nangtung siang leumpang
Sagala aya, beunghar
Hidup mewah

• Halodo sataun lantis ku hujan sapoé
Kahadéan nu geus sakitu lilana lantis ku hujan sapoé
Perbuatan baik yang telah lama dilakukan hilang atau dilupakan begitu saja oleh karena suatu perbuatan jelek

• Kawas gaang ka tincak
Jempling atawa jemplé
Tiba-tiba sepi, tidak terdengar suara apa-apa lagi

anu gaduh istilah sunda tambihan deuh wowcantik
ICT - 11/11/2009 06:50 PM
#50

Quote:
Original Posted By ajitae
meumpeung sarepi.......wowcantik

• Abong létah teu tulangan
Sagala dicaritakeun sok sanajan bakal pikanyerieun haté batur
Semua diceritakan tidak perduli akan menyakiti hati orang lain.

• Adéan ku kuda beureum
Ginding ku pakéan meunang nginjem
Menyombongkan barang pinjaman atau barang milik orang lain.

• Biwir nyiru rombéngeun
Resep nyaritakeun rusiah atawa kasalahan batur
Senang menceritakan rahasia atau kesalahan orang lain

• Bonténg ngalawan kadu
Nu héngkér ngalawan nu bedas
Yang kuat melawan yang lemah

• Dug hulu pet nyawa
Usaha satekah polah pikeun kahirupan satuluyna
Bekerja keras untuk kehidupan di masa depan

• Goong nabeuh manéh
Ngagulkeun diri sorangan
Memuji-muji diri sendiri

• Gindi pikir belang bayah
Goréng haté
Berhati buruk

• Hurung nangtung siang leumpang
Sagala aya, beunghar
Hidup mewah

• Halodo sataun lantis ku hujan sapoé
Kahadéan nu geus sakitu lilana lantis ku hujan sapoé
Perbuatan baik yang telah lama dilakukan hilang atau dilupakan begitu saja oleh karena suatu perbuatan jelek

• Kawas gaang ka tincak
Jempling atawa jemplé
Tiba-tiba sepi, tidak terdengar suara apa-apa lagi

anu gaduh istilah sunda tambihan deuh wowcantik


nambihan ah kang, tp teuing bener teuing henteu...o

Hanacaraka datasawala, anakna cilaka bapana kababawa...hammer:
minyak rem - 11/11/2009 06:54 PM
#51

adat ka kurung ku iga ...

kebiasaan yang ga bisa di robah ...
suicidesymphony - 11/11/2009 08:06 PM
#52

Quote:
Original Posted By minyak rem
adat ka kurung ku iga ...

kebiasaan yang ga bisa di robah ...



matabelo: kk yadin jago juga basa sunda ya matabelo:
Ce_AloNe - 11/11/2009 09:06 PM
#53

assalamuailaikum........
jack separo - 12/11/2009 04:49 AM
#54

Quote:
Original Posted By ICT
nambihan ah kang, tp teuing bener teuing henteu...o
Hanacaraka datasawala, anakna cilaka bapana kababawa...hammer:


eh bisaan si akang mah ngabanyolna D

Quote:
Original Posted By minyak rem
adat ka kurung ku iga ...
kebiasaan yang ga bisa di robah ...


dilebetkeun kana list dul ke kuurang thumbup:

Quote:
Original Posted By suicidesymphony
matabelo: kk yadin jago juga basa sunda ya matabelo:


sumuhun neng......sok api² kadang² o

Quote:
Original Posted By Ce_AloNe
assalamuailaikum........


wss...wr.wb.....kamana wae yeuh matabelo:
ninngan kakarak katingal di regional pid D
sireumbeureum - 12/11/2009 08:34 AM
#55

Quote:
Original Posted By ajitae
meumpeung sarepi.......wowcantik

• Abong létah teu tulangan
Sagala dicaritakeun sok sanajan bakal pikanyerieun haté batur
Semua diceritakan tidak perduli akan menyakiti hati orang lain.

• Adéan ku kuda beureum
Ginding ku pakéan meunang nginjem
Menyombongkan barang pinjaman atau barang milik orang lain.

• Biwir nyiru rombéngeun
Resep nyaritakeun rusiah atawa kasalahan batur
Senang menceritakan rahasia atau kesalahan orang lain

• Bonténg ngalawan kadu
Nu héngkér ngalawan nu bedas
Yang kuat melawan yang lemah

• Dug hulu pet nyawa
Usaha satekah polah pikeun kahirupan satuluyna
Bekerja keras untuk kehidupan di masa depan

• Goong nabeuh manéh
Ngagulkeun diri sorangan
Memuji-muji diri sendiri

• Gindi pikir belang bayah
Goréng haté
Berhati buruk

• Hurung nangtung siang leumpang
Sagala aya, beunghar
Hidup mewah

• Halodo sataun lantis ku hujan sapoé
Kahadéan nu geus sakitu lilana lantis ku hujan sapoé
Perbuatan baik yang telah lama dilakukan hilang atau dilupakan begitu saja oleh karena suatu perbuatan jelek

• Kawas gaang ka tincak
Jempling atawa jemplé
Tiba-tiba sepi, tidak terdengar suara apa-apa lagi

anu gaduh istilah sunda tambihan deuh wowcantik

wow matabelo:
Teng manuk Teng Anak Merak kukuncungan
uyah mah moal tees kaluhur

upami ieu naon hartosna nya?malu:
Quote:
Original Posted By minyak rem
adat ka kurung ku iga ...

kebiasaan yang ga bisa di robah ...

dirakrak we jeung iga-iga na Mang... lumayan kanggo di Sop... malu:
jack separo - 12/11/2009 10:08 AM
#56

Quote:
Original Posted By sireumbeureum
wow matabelo:
Teng manuk Teng Anak Merak kukuncungan
uyah mah moal tees kaluhur

upami ieu naon hartosna nya?malu:

dirakrak we jeung iga-iga na Mang... lumayan kanggo di Sop... malu:


Teng manuk Teng Anak Merak kukuncungan
uyah mah moal tees kaluhur

kalakuan anak moal moal jauh jeung ortu nya D


tapi kadang benten oge nya kang laku lampah barudak mah teu kawas kolotna D

eta lamun dikilo iga na kenging sabaraha kang DD
cing pek kadieukeun ambeh anteb di damel soto DD
sireumbeureum - 12/11/2009 10:52 AM
#57

Quote:
Original Posted By jack separo
Teng manuk Teng Anak Merak kukuncungan
uyah mah moal tees kaluhur

kalakuan anak moal moal jauh jeung ortu nya D


tapi kadang benten oge nya kang laku lampah barudak mah teu kawas kolotna D

eta lamun dikilo iga na kenging sabaraha kang DD
cing pek kadieukeun ambeh anteb di damel soto DD


memang aya nu sarupa jeung sifat bapa na,tapi loba oge anu teu aya mirip2 na pisan...
pan ceuk Agama mah "iman tak dapat diwarisi dari seorang ayah yang bertakwa"

aya Bapakna Ustadz tapi ari anakna baragajul
aya oge anu bapa na baragajul tapi anakna nyantri...

aeh aeh ari si sayah ngomong naon ieu shutup: kokolot begog pisan o
ajitae - 12/11/2009 05:36 PM
#58

Quote:
Original Posted By sireumbeureum
memang aya nu sarupa jeung sifat bapa na,tapi loba oge anu teu aya mirip2 na pisan...
pan ceuk Agama mah "iman tak dapat diwarisi dari seorang ayah yang bertakwa"

aya Bapakna Ustadz tapi ari anakna baragajul
aya oge anu bapa na baragajul tapi anakna nyantri...

aeh aeh ari si sayah ngomong naon ieu shutup: kokolot begog pisan o


bisa wae ah si akang mah.........nya eta uih deui ka jalmina.......komo upami tos kulawargi mah kedah/wajib ngabina barudak teh ambeh langkung sae ti ibu ramana wowcantik

aya tambihan deui teu kang malu:
sarepi ningan o
udinbinmaung - 12/11/2009 05:46 PM
#59

numpang ngariung n nyimak nya kang
urang teu jago bhsa sunda euy,mklum KTP hungkul bogor ^^

malu:malumalu
ajitae - 12/11/2009 05:51 PM
#60

Quote:
Original Posted By udinbinmaung
numpang ngariung n nyimak nya kang
urang teu jago bhsa sunda euy,mklum KTP hungkul bogor ^^

malu:malumalu


ulah isin² atuh mun nyarios sunda...kasar atanapi halus mah lanjut we juragan eki DD dimana yeuh nuju di bumi ki confused:
salam ka mamah sakulawargi o
Page 3 of 25 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > JABAR, DKI & BANTEN > Bogor > [Info] Bahasa Soenda Urang Sarerea + Kamus