Kalimantan Tengah
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Tengah > [New] Fotografer Reg. KALTENG Kumpul Disini
Total Views: 21458 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 14 of 47 | ‹ First  < 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >  Last ›

donnychibonk - 20/02/2010 04:36 PM
#261

Quote:
Original Posted By TuaGila
hasil seperti ini bisa disebut karya fotografer ndak yah malu:

Spoiler for spatu
[New] Fotografer Reg. KALTENG Kumpul Disini


Spoiler for spatu2
[New] Fotografer Reg. KALTENG Kumpul Disini


Spoiler for helmed
[New] Fotografer Reg. KALTENG Kumpul Disini


mohon kripik sepedas-pedasnya kapan perlu caci makinya yah gan malu

Isen Mulang Petehku


bingung juga tuh gan,,
masuk kategori fotografi seh...
tapi kayanya fotigrafi periklanan dech...Peace:
adhie77 - 20/02/2010 05:40 PM
#262

Quote:
Original Posted By kukuy
D okelah kalo begitu.... lg di jogja ae ne...kuliah kawand ae...


di jogja kah.... mun ky itu bisa jua kita bekumpulan neh...
aku di jogja jua.. ayo kapan hunting bareng D
mafia_arab - 20/02/2010 05:41 PM
#263

Quote:
Original Posted By TuaGila
hasil seperti ini bisa disebut karya fotografer ndak yah malu:

Spoiler for spatu
[New] Fotografer Reg. KALTENG Kumpul Disini


Spoiler for spatu2
[New] Fotografer Reg. KALTENG Kumpul Disini


Spoiler for helmed
[New] Fotografer Reg. KALTENG Kumpul Disini


mohon kripik sepedas-pedasnya kapan perlu caci makinya yah gan malu

Isen Mulang Petehku


untuk yg helm menurut gw latarnya kurang pas D menurut gw loh yah..
whospike - 20/02/2010 06:31 PM
#264

Quote:
Original Posted By jmen
wah baru tau ada thread fotonya juga....

ijin nyumbang gan...

Spoiler for aw aw

[New] Fotografer Reg. KALTENG Kumpul Disini


habis kah sudah model dipalangka nih D
ini2 ja muhanya nohope:
donnychibonk - 21/02/2010 05:58 PM
#265

Quote:
Original Posted By whospike
habis kah sudah model dipalangka nih D
ini2 ja muhanya nohope:


santai ja kawan ae...
kena ae becari lagi mun masih ada stoknya...D
TuaGila - 21/02/2010 11:12 PM
#266

Quote:
Original Posted By mafia_arab
untuk yg helm menurut gw latarnya kurang pas D menurut gw loh yah..


tks atas kripiknya D

Quote:
Original Posted By whospike
habis kah sudah model dipalangka nih D
ini2 ja muhanya nohope:


hehe maksudnya si whosepike mau dong sekali-kali jadi model gitu khan \)

Quote:
Original Posted By donnychibonk
santai ja kawan ae...
kena ae becari lagi mun masih ada stoknya...D


nah auk mencalonkan diri gin lah

oh ya markas anda dimana, kebetulan aku baru pindah ke Hiu Putih nih

Isen Mulang Petehku
kukuy - 22/02/2010 01:47 PM
#267

Quote:
Original Posted By adhie77
di jogja kah.... mun ky itu bisa jua kita bekumpulan neh...
aku di jogja jua.. ayo kapan hunting bareng D


D he eh di jogja... kawa ae hunting, tapi auk baluman baisi camera wa ae... masih nabung nah handak jua baisi SLR... nunggu auk dah dapat SLR nya haja gen lah kita hunting bareng... D supan nah...balum baisi SLR surang
whospike - 22/02/2010 04:48 PM
#268

wedeh..
balum update lagi nih hasil karya anak bangsa D
kada sabar handak melihat nah o
nopheethandi - 22/02/2010 06:04 PM
#269

umai..lihai2 eh buhanya ne....


aq baya bisi kamera nya ja nah hammer:
donnychibonk - 23/02/2010 11:59 AM
#270

Quote:
Original Posted By TuaGila
tks atas kripiknya D

oh ya markas anda dimana, kebetulan aku baru pindah ke Hiu Putih nih

Isen Mulang Petehku


bah.. bujur2...
aku di hiu putih 7 wal ae...

km dimnanya??
adhie77 - 23/02/2010 01:43 PM
#271

Quote:
Original Posted By kukuy
D he eh di jogja... kawa ae hunting, tapi auk baluman baisi camera wa ae... masih nabung nah handak jua baisi SLR... nunggu auk dah dapat SLR nya haja gen lah kita hunting bareng... D supan nah...balum baisi SLR surang


aku ada nikon d40 hdk kujual, 4,25jt kit + memory 2gb + filter UV
msh garansi sampe agustus 2010, garansi alta resmi

mun hunting aku rancak ja tedapat kekawanan yg pk pocket
PD ja...
latakasu - 24/02/2010 03:45 PM
#272

ane mau share nich foto, gimana foto ini menurut agan...motonya pake Hp gan

Spoiler for Sungai Barito
[New] Fotografer Reg. KALTENG Kumpul Disini

Spoiler for water
[New] Fotografer Reg. KALTENG Kumpul Disini


dikoment yach gan....
kukuy - 25/02/2010 12:40 PM
#273

[New] Fotografer Reg. KALTENG Kumpul Disini
matabelo: gasan ukuran foto Hp...yang ini bagus menurutku...natural...mmm...teweh kah buntok ne lah...rasa suah malihat...xixixixi

[New] Fotografer Reg. KALTENG Kumpul Disini
yg ini ada yg versi jelasnya lah...xixixixi

hammer: D
kukuy - 25/02/2010 12:44 PM
#274

Quote:
Original Posted By adhie77
aku ada nikon d40 hdk kujual, 4,25jt kit + memory 2gb + filter UV
msh garansi sampe agustus 2010, garansi alta resmi

mun hunting aku rancak ja tedapat kekawanan yg pk pocket
PD ja...


D akuy...belum cukup lagi duit auk mang ae... bilanya cukup auk haja yg nukari...xixixixi

matabelo: nang poket haja kada baisi amangnya...poket ada ampun ipar jua...kiapa toh kisahnya...minjam haja brataannya...wkwkwkwk hammer:
latakasu - 25/02/2010 03:16 PM
#275

Quote:
Original Posted By kukuy
[New] Fotografer Reg. KALTENG Kumpul Disini
matabelo: gasan ukuran foto Hp...yang ini bagus menurutku...natural...mmm...teweh kah buntok ne lah...rasa suah malihat...xixixixi


puruk cahu wa ae,..danum lagi handalem

Quote:
Original Posted By kukuy
[New] Fotografer Reg. KALTENG Kumpul Disini
yg ini ada yg versi jelasnya lah...xixixixi

hammer: D


nga ada gan,...ngambilnya pakai hp 6680,...masih perawan tanpa editan
donnychibonk - 27/02/2010 12:01 PM
#276

Quote:
Original Posted By latakasu
ane mau share nich foto, gimana foto ini menurut agan...motonya pake Hp gan

Spoiler for Sungai Barito
[New] Fotografer Reg. KALTENG Kumpul Disini

Spoiler for water
[New] Fotografer Reg. KALTENG Kumpul Disini


dikoment yach gan....


keren fotonya gan..
natural banget...

salam...
kukuy - 27/02/2010 01:17 PM
#277

Quote:
Original Posted By latakasu
puruk cahu wa ae,..danum lagi handalem



nga ada gan,...ngambilnya pakai hp 6680,...masih perawan tanpa editan


D maksud auk versi jelas muha modelnya gan ae... purca...dasar mantab wadahnya...mudahan ada rajaki bisa ke purca lagi... D
latakasu - 01/03/2010 02:57 PM
#278

Quote:
Original Posted By kukuy
D maksud auk versi jelas muha modelnya gan ae... purca...dasar mantab wadahnya...mudahan ada rajaki bisa ke purca lagi... D


bini auq jadi modelnya,malu....amin mudah2an rezekinya melimpah,....jangan lupa mun sudah barezeki manyumbang cendolbig gasan auq barang.......malu
latakasu - 01/03/2010 02:59 PM
#279

Quote:
Original Posted By donnychibonk
keren fotonya gan..
natural banget...

salam...


shakehand2....

Quote:
Original Posted By latakasu
bini auq jadi modelnya,malu....amin mudah2an rezekinya melimpah,....jangan lupa mun sudah barezeki manyumbang cendolbig gasan auq barang.......malu
kukuy - 01/03/2010 03:41 PM
#280

Quote:
Original Posted By latakasu
bini auq jadi modelnya,malu....amin mudah2an rezekinya melimpah,....jangan lupa mun sudah barezeki manyumbang cendolbig gasan auq barang.......malu


bah lah...biin imak...wkwkwkkwk D... auk kira model dari mana ... kaitu... D mana age...futu cwek purca neh... kita lanjotkan ja lage...IGO nya....xixixixi D

tawakan cendol segra mendarat di meja anda... D
Page 14 of 47 | ‹ First  < 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Tengah > [New] Fotografer Reg. KALTENG Kumpul Disini