Batam
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > SUMATERA > Batam > [guyub rukun agawe santosa v.543] angkringan ngumpul rencang2 jawi sing ning mBatam
Total Views: 29398 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 1 of 189 |  1 2 3 4 5 6 >  Last ›

omon - 31/03/2010 07:25 PM
#1
[guyub rukun agawe santosa v.543] angkringan ngumpul rencang2 jawi sing ning mBatam
[guyub rukun agawe santosa v.543] angkringan ngumpul rencang2 jawi sing ning mBatam






wejangan sikik:
diharapkan saling menjaga tata krama dalam berposting dan mengejunk, nggih sedherek-sedherek... o

Sakdherengipun,
marilah kita panjatkan puji syukur, bahwa kita yg jauh-jauh merantau dari Jawa, masih diberi nafas dan rejeki di Batam punika.
Hanengahi kahanan, bahwa di Batam lounge, tidak memungkinka untuk melakukan sillaturahmi menggunakan BAHASA DAERAH -dalam hal ini nguri-uri kabudayan basa jawi-, maka dibuatlah trit ini untuk ajang saling bersosialisasi dan bersillaturahmi antara kaskuser batam yang berasal dari Jawa...
baik Jawa tengah, Jogja, maupun Jawa timur... o
Jawa barat gag ngikut yeee... karena ntu Sunda.... o

Nah, trit ini juga masih terikat rules regional Batam...
silakan tengok di sini:https://www.kaskus.co.id/showthread.php?t=3510041

dan juga beberapa rules dan catatan tambahan dari beberapa mod,
seperti:https://www.kaskus.co.id/showthread.php?t=3600483
atau
Spoiler for rules maneh

[guyub rukun agawe santosa v.543] angkringan ngumpul rencang2 jawi sing ning mBatam

o

dan juga, mempunyai rules khas...

RULES TRIT ANGKRINGAN:
1. mboten pareng ngagem emoticon >punika== mad:
2. mboten pareng misuh-misuh sakbangsane: asu, babi, lan sak panunggalane.
3. kudu nganggo boso jowo, nek sing ora isoh, yo ajar sithik2 karo kancane sik!
4. mboten pareng mbahas masalah wedangan di luar trit punika o
5. sharing link boleh, nanging isine kudu 'nguri-uri kabudayan jawi'

AGENDA POSITIF:
setelah diselidiki TS, ternyata wonten kathah angkringan ing Batam punika..
agenda awal, ayo tooo... mbok dho dilumpukne info mengenai angkringan iki...
mulai dikumpulne kanca2 sing tertarik boso jowo lan saka jowo...

o

nuwun.

ngko diedit maneh wis...
saiki ngono sik wae...

wani pertamax, tak bandhem bata 25... o
omon - 31/03/2010 07:26 PM
#2

...KAMUS BOSO JOWO ala PAGUYUBAN SASTRO KENTHIR -PSK-....

ben dho ra pecas ndahe posting nang kene,
maka dipostingpunlah kamus boso jowo iki...

kredit to si hollo...
kredit opo ki hol? kredit ngomah, montor? hammer:

Quote:
Original Posted By HexaChrome
sugeng enjang, sesepuh kabehane...
pripun kabare.. o

newbie izin pinarak.. linux2:

Kamus Bahasa Jowo
Kamus Bahasa Jowo II

numpang iklan yo mbah.. o


nek isih dho ngelu, takon langsung ambek aku...
nek isih tetep ngelu, yo ngombea bodrex....nohope:
omon - 31/03/2010 07:26 PM
#3

[guyub rukun agawe santosa v.543] angkringan ngumpul rencang2 jawi sing ning mBatam

monggo dibahas... thumbup:

tema: guyub rukun agawe santosa, ngumpul perdana rencang2 kaskuser rantau jawa ning mBatam
acara: non formal, ngangkring bersama

estimasi tempat: salah sijining angkringan seputaran MEGA LEGENDA shakehand
-bakal dikonpirmasiken ulang suk bar survey-

estimasi waktu: bar gajian!!! kurang luwih awal s/d pertengahan november
wektune: mbengi mestine, dab... nek awan dudu angkringan jenenge, tapi ngulukne layangan hammer:

ragad: bakal disubsidi pemerintah Rp 5.000-Rp 10.000 per gundul, sisane mbayar dhewe2 o
(estimasi 5000= 1 wedang anget + gorengan; sementara 10.000=1 wedang, 1 sego kucing, 1 gorengan)

agenda kegiatan:
- mbahas temu rutin/arisan trit kaskus angkringan mbatam
- mbahas supenir official trit kaskus angkringan mbatam (kaos kek, stiker kek, gantungan kunci kek)
- mbahas kegiatan2 selanjutnya
- pembentukan pinisepuh angkringan mbatam
- ijol2an cendol nganti pulbar yo keno o

sing berminat dadi peserta silakan mendaftar dimari thumbup:
mengko sik ndaftar ning kene:
1. omon
2. MieSedap
3. rhino29
4. VanDarren
5. acc3ss
6. sjamsoel hanamichy
7. bembenxs
8. kaliloz & kaliliz
9. tempe & bacem D

monggo dipun gayengaken o

NB: wonten doorprise menarik saking mbah omon:
- stiker
- dvd wayangkulit
- kaos oblong
- dsb.. isinen dhewe D>
HerryJr87 - 31/03/2010 07:32 PM
#4

ane ora iso bohoso jowo... matabelo:
omon - 31/03/2010 07:34 PM
#5

Quote:
Original Posted By HerryJr87
ane ora iso bohoso jowo... matabelo:


sokur kapokmu kapan.... o

yo sinau no, kang.... \)

eh, trit iki ojo mbok del opo mbok gembok opo mbok moved lho yaaa.... D
tak preteli manukmu nek nganti kedadian... D
HerryJr87 - 31/03/2010 07:36 PM
#6

Quote:
Original Posted By omon
sokur kapokmu kapan.... o

yo sinau no, kang.... \)

eh, trit iki ojo mbok del opo mbok gembok opo mbok moved lho yaaa.... D
tak preteli manukmu nek nganti kedadian... D


nohope:
ngomong opo lah pulok nih wong...

nohope:
cuma nangkep dikit aja... emang nya byk yg biso bohoso jowo di batam yo ?
nitrogliserin - 31/03/2010 07:36 PM
#7

wiiis...
apik tenaaan.... D

iki mengko mesti isine mung ID-ID bangkotan tuwek-tuwek elek kabeh ki....
o


nyebar undangan peresmian sikik, kang...ngacir:
_gie_ - 31/03/2010 07:37 PM
#8

wah mugo mugo wedangane saged lancar nggih mbah D
tetep guyub lan rukun sanajan neng perantauan D
beer:
nitrogliserin - 31/03/2010 07:37 PM
#9

Quote:
Original Posted By HerryJr87
nohope:
ngomong opo lah pulok nih wong...

nohope:
cuma nangkep dikit aja... emang nya byk yg biso bohoso jowo di batam yo ?


sebenernya sih belom banyak...
diharapkan bisa mmenjaring kaskuserwati dari jawa yg 90% di mukakuning...genit:

makanya,
ada trit ini...
Whyyy - 31/03/2010 07:38 PM
#10

lha endi wedang`e army:


koq hora ono o
_gie_ - 31/03/2010 07:39 PM
#11

Quote:
Original Posted By nitrogliserin
wiiis...
apik tenaaan.... D

iki mengko mesti isine mung ID-ID bangkotan tuwek-tuwek elek kabeh ki....
o


nyebar undangan peresmian sikik, kang...ngacir:


iki yo dietung tuwek lan bangkotan D
DD
omon - 31/03/2010 07:39 PM
#12

Quote:
Original Posted By _gie_
wah mugo mugo wedangane saged lancar nggih mbah D
tetep guyub lan rukun sanajan neng perantauan D
beer:


amiiin, kang...

diewangi ngramekne nggih, kang... o

Quote:
Original Posted By Whyyy
lha endi wedang`e army:


koq hora ono o


lhah...
gawe dewe dhisik kang...

lali kulakan gula batu.. hammer:

ra ana sing dodol nang kene... o
tubeat - 31/03/2010 07:39 PM
#13

numpang mejeng nang pej wan mbah.....
ojo diboto lhoh ya....o
nitrogliserin - 31/03/2010 07:41 PM
#14

Quote:
Original Posted By HerryJr87
nohope:
ngomong opo lah pulok nih wong...

nohope:
cuma nangkep dikit aja... emang nya byk yg biso bohoso jowo di batam yo ?


Quote:
Original Posted By _gie_
wah mugo mugo wedangane saged lancar nggih mbah D
tetep guyub lan rukun sanajan neng perantauan D
beer:


Quote:
Original Posted By Whyyy
lha endi wedang`e army:


koq hora ono o


Quote:
Original Posted By omon
amiiin, kang...

diewangi ngramekne nggih, kang... o



lhah...
gawe dewe dhisik kang...

lali kulakan gula batu.. hammer:

ra ana sing dodol nang kene... o


Quote:
Original Posted By tubeat
numpang mejeng nang pej wan mbah.....
ojo diboto lhoh ya....o


pokokmen wis tak kuot kuabeeeh....

o
omon - 31/03/2010 07:41 PM
#15

Quote:
Original Posted By _gie_
iki yo dietung tuwek lan bangkotan D
DD


hahaha...
sing kuwi wis mambu lemah... D
HerryJr87 - 31/03/2010 07:41 PM
#16

Quote:
Original Posted By nitrogliserin
sebenernya sih belom banyak...
diharapkan bisa mmenjaring kaskuserwati dari jawa yg 90% di mukakuning...genit:

makanya,
ada trit ini...


oh gitu toh... jadi inti dari thread ini buat apaan yah mbah ??? ra ngerti ane hammer:
Whyyy - 31/03/2010 07:41 PM
#17

Quote:
Original Posted By omon
amiiin, kang...

diewangi ngramekne nggih, kang... o



lhah...
gawe dewe dhisik kang...

lali kulakan gula batu.. hammer:

ra ana sing dodol nang kene... o


minggu wingi aku bar seko batam, ngerti kowe ng kene........ngejak pusing² ng mbatam kang nohope:
omon - 31/03/2010 07:42 PM
#18

Quote:
Original Posted By HerryJr87
oh gitu toh... jadi inti dari thread ini buat apaan yah mbah ??? ra ngerti ane hammer:


silaturahmi temen2 perantauan yg dari jawa...
o
p4ntuk - 31/03/2010 07:43 PM
#19

ndak mudeng boso jowo..

numpang belajar dikit di mari ya gan o
nitrogliserin - 31/03/2010 07:44 PM
#20

Quote:
Original Posted By Whyyy
minggu wingi aku bar seko batam, ngerti kowe ng kene........ngejak pusing² ng mbatam kang nohope:


lha?

sayang sekaliiii.... o

sarimin hura crita opo2 po piye nek aku nang mbatam? D

diboto wae... o
Page 1 of 189 |  1 2 3 4 5 6 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > SUMATERA > Batam > [guyub rukun agawe santosa v.543] angkringan ngumpul rencang2 jawi sing ning mBatam