ENGLISH
Home > CASCISCUS > ENGLISH > All about Grammar & Tenses - The correct way to say/use .... ask it here !!
Total Views: 143505 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 275 of 284 | ‹ First  < 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 >  Last ›

NixRoez - 17/09/2012 06:22 PM
#5481

Quote:
Original Posted By RoadMovie
gan, nanya dong bedanya pola
1. has been + Verb3, dengan
2. is + verb3
itu ada sih gan?
contoh:
1.The game has been started
2. The game is started

mohon pencerahannya gan..
mohon diperbaiki ya gan kalau ada yg salah

bedanya, kl (1) itu bakal ada hasil yg perlu diketahui
kl yg ke(2) itu y udah gt doank titik.
p1nk3d_books - 17/09/2012 08:04 PM
#5482

Quote:
Original Posted By AceOfTheSilver
Mo nanya donk. Kalau cerita dalam bahasa inggris kan pake past tense, kalau ceritanya pake sudut pandang orang pertama gmn?

Contoh:

atau ini yg bener?

Satu lagi, kalau cerita itu masuknya dlm kategori apa? Kan ada news item etc..

Lain kali yg mau ditanyakan ngga boleh di-kuot ya \)
Cerita mau pake past tense / present tense itu tergantung pengarangnya. Ngga baku harus tense tertentu. Tapi memang normalnya pake past tense.
Sedangkan contoh yang kamu kasih tadi belum tau kategori apa, orang cuma secuil gitu kasihnya, mana bs dianalisa. Tapi kan mostly sudah ada petunjuk urut2annya, misalnya orientation-climax-ending dsb, coba dianalisa sendiri. Bau2 tugas sekolah nih D

Quote:
Original Posted By draynee87
gan, mohon bantuannya untuk kasi koreksi dan pencerahan mengenai jawaban ane (question tag) ya gan......


Spoiler for "soal dan jawaban ane"
1. All the nails are useless, …?
a. Don’t’ they
b. Aren’t they
c. Are they
d. Do they

2. Budi’s a soldier, … he?
a. Hasn’t
b. Is
c. Isn’t
d. Has


3. Riska didn’t stay here, …?
a. Did she
b. Didn’t she
c. Doesn’t she
d. Does she


4. There aren’t any student in the classroom, …?
a. Aren’t they
b. Are they
c. Are there
d. Aren’t there


5. Father bought nothing for me, …?
a. Did he
b. Didn’t he
c. Doesn’t he
d. Does he


6. He’s never flown to Manila, … he?
a. Hasn’t
b. Is
c. Isn’t
d. Has


7. Mother won’t buy me a dress, …?
a. Will she
b. doesn’t she
c. won’t she
d. did she


8. We have nothing to do right now, …?
a. haven’t we
b. have we
c. don’t we
d. do we


9. She’s reading in the library?
a. isn’t she
b. hasn’t she
c. does she
d. doesn’t she




10. Your name is Paul, …?
a. Do you?
b. aren’t you?
c. didn’t you
d. are you


11. The ladies seldom play tennis, …?
a. Do they
b. don’t they
c. do the ladies
d. does she


12. …, can they?
a. Nobody can stop us
b. Everybody can stop us
c. You can’t stop us
d. The teacher can’t stop us


13. He’s sent the letter to Mary, …?
a. Isn’t he
b. Is he
c. Has he
d. Hasn’t he


14. The maid hasn’t prepared the meal yet, … she?
a. Hasn’t
b. Is
c. Isn’t
d. Has


15. Prepare your self before the test, …?
a. Don’t you
b. Shall we
c. Won’t you
d. Will yourself


16. Let’s have a dinner at restaurant, …?
a. Won’t you
b. Shall we
c. Won’t you
d. Will yourself


17. Mary and I didn’t attend the meeting, …?
a. Did I
b. Did she
c. Did they
d. Did we


18. Mrs. Hartono was abroad last week, …?
a. Was he
b. Wasn’t he
c. Wasn’t she
d. Was she



19. They are talking about spending holidays, …?
a. Aren’t they
b. Were they
c. Didn’t they
d. Are they


20. Your uncle won’t come tonight, …?
a. Will he
b. Would he
c. Will she
d. Would she


21. The children must ask their father permission, …?
a. Do they
b. Don’t the children
c. Mustn’t they
d. Mustn’t they
e. Mustn’t the children


22. She’s waiting for the next train, …?
a. Has she
b. Isn’t she
c. Doesn’t she
d. Can she


JAWABAN ANE :

1. C
2. C
3. A
4. C
5. A
6. D
7. A
8. D
9. A
10. B
11. A
12. A
13. C
14. D
15. D
16. B
17. C
18. C
19. A
20. C
21. C/D
22. B



Pertanyaan ane :
1.apakah semua jawaban ane benar menurut agan2? Mohon koreksinya ya gan. Jika jawaban ane salah, mohon beritahu jawaban yg benarnya (beserta alasan/penjelasan dan sumbernya ya gan).......
2. untuk soal no.12, menurut saya jawaban yang tepat adalah : “is it?” Karena “your name” menurut saya bisa diganti dengan “it”. Bagaimana menurut agan2?mohon pencerahannya ya gan
3. untuk soal no.15, jawaban yang paling tepat menurut agan2 adalah “will you?” atau “will yourself”? mohon pencerahannya ya gan


CMIIW
thx bnyk ya gan...........


1. Krn panjang banget, tolong jawaban kamu kamu bold aja biar gampang meriksanya, jangan pertanyaan di atas jawaban di bawah. Kalo gini harus scroll atas bawah, pusing jdnya @__@
2. Soal no. 12 ga ada 'your name' nya tuh di dalam kalimatnya? Salah ketik kah?
3. No. 15 jawabannya 'won't you' karena kalimatnya kan positif tuh, question tag-nya tentu harus negatif. Terus kalo question tag sudah pasti pake subjective pronoun. (lengkapnya baca di: http://www.factmonster.com/ipka/A0885483.html)
AceOfTheSilver - 17/09/2012 08:29 PM
#5483

Quote:
Original Posted By p1nk3d_books
Lain kali yg mau ditanyakan ngga boleh di-kuot ya \)
Cerita mau pake past tense / present tense itu tergantung pengarangnya. Ngga baku harus tense tertentu. Tapi memang normalnya pake past tense.
Sedangkan contoh yang kamu kasih tadi belum tau kategori apa, orang cuma secuil gitu kasihnya, mana bs dianalisa. Tapi kan mostly sudah ada petunjuk urut2annya, misalnya orientation-climax-ending dsb, coba dianalisa sendiri. Bau2 tugas sekolah nih D


Ah, sorry for the unconvenience \)

Berarti boleh ya pake present tense, secara POV-nya 1st person?

Ah, udah ketemu tadi jawabannya. Ternyata itu Narrative o
draynee87 - 17/09/2012 09:35 PM
#5484

Quote:
Original Posted By p1nk3d_books

1. Krn panjang banget, tolong jawaban kamu kamu bold aja biar gampang meriksanya, jangan pertanyaan di atas jawaban di bawah. Kalo gini harus scroll atas bawah, pusing jdnya @__@
2. Soal no. 12 ga ada 'your name' nya tuh di dalam kalimatnya? Salah ketik kah?
3. No. 15 jawabannya 'won't you' karena kalimatnya kan positif tuh, question tag-nya tentu harus negatif. Terus kalo question tag sudah pasti pake subjective pronoun. (lengkapnya baca di: http://www.factmonster.com/ipka/A0885483.html)


1. oke gan, ane perbaiki ya (dibawah perbaikannya), mohon koreksinya ya gan
2. maksud ane no 10 gan, salah ketik, maaf ya gan. menurut saya jawaban yang tepat adalah : “is it?” Karena “your name” menurut saya bisa diganti dengan “it”. Bagaimana menurut agan2?mohon pencerahannya ya gan
3. ane pernah terbaca di sebuah buku (saya lupa nama bukunya) bahwa apabila pernyataan/kalimatnya dalam bentuk perintah, maka tag-nya adalah "will you?".contohnya :
a. Come here, will you?
b. Be quiet, will you?
c. Don‟t go away, will you?
ane nganggep kalimat no 15 itu "Prepare your self before the test" sebagai kalimat perintah, seolah2 memerintahkan org utk nyiapin diri ngadepin ujian. maka menurut ane yang tepat adalah "will you", tetapi "will you" tidak ada dalam pilihan, yg ada "will yourself".bagaimana menurut agan2? mohon koreksinya ya gan



Spoiler for soal dan jawaban ane (yg dibold)

1. All the nails are useless, …?
a. Don’t’ they
b. Aren’t they
c. Are they
d. Do they


2. Budi’s a soldier, … he?
a. Hasn’t
b. Is
c. Isn’t
d. Has


3. Riska didn’t stay here, …?
a. Did she
b. Didn’t she
c. Doesn’t she
d. Does she


4. There aren’t any student in the classroom, …?
a. Aren’t they
b. Are they
c. Are there
d. Aren’t there


5. Father bought nothing for me, …?
a. Did he
b. Didn’t he
c. Doesn’t he
d. Does he


6. He’s never flown to Manila, … he?
a. Hasn’t
b. Is
c. Isn’t
d. Has


7. Mother won’t buy me a dress, …?
a. Will she
b. doesn’t she
c. won’t she
d. did she


8. We have nothing to do right now, …?
a. haven’t we
b. have we
c. don’t we
d. do we


9. She’s reading in the library?
a. isn’t she
b. hasn’t she
c. does she
d. doesn’t she


10. Your name is Paul, …?
a. Do you?
b. aren’t you?
c. didn’t you
d. are you
menurut ane yg tepat "is it?", tapi krn tidak ada pilihan itu, ane pilih B



11. The ladies seldom play tennis, …?
a. Do they
b. don’t they
c. do the ladies
d. does she


12. …, can they?
a. Nobody can stop us
b. Everybody can stop us
c. You can’t stop us
d. The teacher can’t stop us


13. He’s sent the letter to Mary, …?
a. Isn’t he
b. Is he
c. Has he
d. Hasn’t he


14. The maid hasn’t prepared the meal yet, … she?
a. Hasn’t
b. Is
c. Isn’t
d. Has


15. Prepare your self before the test, …?
a. Don’t you
b. Shall we
c. Won’t you
d. Will yourself

menurut ane jawaban yg tepat adalah "will you", tapi karena tidak ada pilihan tsb, maka saya pilih D


16. Let’s have a dinner at restaurant, …?
a. Won’t you
b. Shall we
c. Won’t you
d. Will yourself


17. Mary and I didn’t attend the meeting, …?
a. Did I
b. Did she
c. Did they
d. Did we


18. Mrs. Hartono was abroad last week, …?
a. Was he
b. Wasn’t he
c. Wasn’t she
d. Was she



19. They are talking about spending holidays, …?
a. Aren’t they
b. Were they
c. Didn’t they
d. Are they


20. Your uncle won’t come tonight, …?
a. Will he
b. Would he
c. Will she
d. Would she


21. The children must ask their father permission, …?
a. Do they
b. Don’t the children
c. Mustn’t they
d. Mustn’t they
e. Mustn’t the children


22. She’s waiting for the next train, …?
a. Has she
b. Isn’t she
c. Doesn’t she
d. Can she



multimedia.FI - 17/09/2012 10:34 PM
#5485

Quote:
Original Posted By draynee87
gan, mohon bantuannya untuk kasi koreksi dan pencerahan mengenai jawaban ane (question tag) ya gan......


Spoiler for soal dan jawaban ane
1. All the nails are useless, …?
a. Don’t’ they
b. Aren’t they
c. Are they
d. Do they

2. Budi’s a soldier, … he?
a. Hasn’t
b. Is
c. Isn’t
d. Has


3. Riska didn’t stay here, …?
a. Did she
b. Didn’t she
c. Doesn’t she
d. Does she


4. There aren’t any student in the classroom, …?
a. Aren’t they
b. Are they
c. Are there
d. Aren’t there


5. Father bought nothing for me, …?
a. Did he
b. Didn’t he
c. Doesn’t he
d. Does he


6. He’s never flown to Manila, … he?
a. Hasn’t
b. Is
c. Isn’t
d. Has


7. Mother won’t buy me a dress, …?
a. Will she
b. doesn’t she
c. won’t she
d. did she


8. We have nothing to do right now, …?
a. haven’t we
b. have we
c. don’t we
d. do we


9. She’s reading in the library?
a. isn’t she
b. hasn’t she
c. does she
d. doesn’t she




10. Your name is Paul, …?
a. Do you?
b. aren’t you?
c. didn’t you
d. are you


11. The ladies seldom play tennis, …?
a. Do they
b. don’t they
c. do the ladies
d. does she


12. …, can they?
a. Nobody can stop us
b. Everybody can stop us
c. You can’t stop us
d. The teacher can’t stop us


13. He’s sent the letter to Mary, …?
a. Isn’t he
b. Is he
c. Has he
d. Hasn’t he


14. The maid hasn’t prepared the meal yet, … she?
a. Hasn’t
b. Is
c. Isn’t
d. Has


15. Prepare your self before the test, …?
a. Don’t you
b. Shall we
c. Won’t you
d. Will yourself


16. Let’s have a dinner at restaurant, …?
a. Won’t you
b. Shall we
c. Won’t you
d. Will yourself


17. Mary and I didn’t attend the meeting, …?
a. Did I
b. Did she
c. Did they
d. Did we


18. Mrs. Hartono was abroad last week, …?
a. Was he
b. Wasn’t he
c. Wasn’t she
d. Was she



19. They are talking about spending holidays, …?
a. Aren’t they
b. Were they
c. Didn’t they
d. Are they


20. Your uncle won’t come tonight, …?
a. Will he
b. Would he
c. Will she
d. Would she


21. The children must ask their father permission, …?
a. Do they
b. Don’t the children
c. Mustn’t they
d. Mustn’t they
e. Mustn’t the children


22. She’s waiting for the next train, …?
a. Has she
b. Isn’t she
c. Doesn’t she
d. Can she


JAWABAN ANE :

1. C
2. C
3. A
4. C
5. A
6. D
7. A
8. D
9. A
10. B
11. A
12. A
13. C
14. D
15. D
16. B
17. C
18. C
19. A
20. C
21. C/D
22. B




Pertanyaan ane :
1.apakah semua jawaban ane benar menurut agan2? Mohon koreksinya ya gan. Jika jawaban ane salah, mohon beritahu jawaban yg benarnya (beserta alasan/penjelasan dan sumbernya ya gan).......
2. untuk soal no.12, menurut saya jawaban yang tepat adalah : “is it?” Karena “your name” menurut saya bisa diganti dengan “it”. Bagaimana menurut agan2?mohon pencerahannya ya gan
3. untuk soal no.15, jawaban yang paling tepat menurut agan2 adalah “will you?” atau “will yourself”? mohon pencerahannya ya gan


CMIIW
thx bnyk ya gan...........


gua jawab yang penting aja dah.

pertanyaan no.2
Itu maksudnya no.10 yang ada your name-nya ya ?
Your name is Paul, …?
a. Do you?
b. aren’t you?
c. didn’t you
d. are you

Jawaban seharusnya adalah 'isn't it?'
question tag dengan simple present tense

pertanyaan no.15
Prepare your self before the test, …?
a. Don’t you
b. Shall we
c. Won’t you
d. Will yourself

Jawabannya adalah 'won't you?' bisa juga 'will you'
question tag dengan imperative
p1nk3d_books - 17/09/2012 10:58 PM
#5486

Quote:
Original Posted By draynee87
1. oke gan, ane perbaiki ya (dibawah perbaikannya), mohon koreksinya ya gan
2. maksud ane no 10 gan, salah ketik, maaf ya gan. menurut saya jawaban yang tepat adalah : “is it?” Karena “your name” menurut saya bisa diganti dengan “it”. Bagaimana menurut agan2?mohon pencerahannya ya gan
3. ane pernah terbaca di sebuah buku (saya lupa nama bukunya) bahwa apabila pernyataan/kalimatnya dalam bentuk perintah, maka tag-nya adalah "will you?".contohnya :
a. Come here, will you?
b. Be quiet, will you?
c. Don‟t go away, will you?
ane nganggep kalimat no 15 itu "Prepare your self before the test" sebagai kalimat perintah, seolah2 memerintahkan org utk nyiapin diri ngadepin ujian. maka menurut ane yang tepat adalah "will you", tetapi "will you" tidak ada dalam pilihan, yg ada "will yourself".bagaimana menurut agan2? mohon koreksinya ya gan



Spoiler for "soal dan jawaban ane (yg dibold)"
1. All the nails are useless, …?
a. Don’t’ they
b. Aren’t they
c. Are they
d. Do they


2. Budi’s a soldier, … he?
a. Hasn’t
b. Is
c. Isn’t
d. Has


3. Riska didn’t stay here, …?
a. Did she
b. Didn’t she
c. Doesn’t she
d. Does she


4. There aren’t any student in the classroom, …?
a. Aren’t they
b. Are they
c. Are there
d. Aren’t there


5. Father bought nothing for me, …?
a. Did he
b. Didn’t he
c. Doesn’t he
d. Does he


6. He’s never flown to Manila, … he?
a. Hasn’t
b. Is
c. Isn’t
d. Has


7. Mother won’t buy me a dress, …?
a. Will she
b. doesn’t she
c. won’t she
d. did she


8. We have nothing to do right now, …?
a. haven’t we
b. have we
c. don’t we
d. do we


9. She’s reading in the library?
a. isn’t she
b. hasn’t she
c. does she
d. doesn’t she


10. Your name is Paul, …?
a. Do you?
b. aren’t you?
c. didn’t you
d. are you
menurut ane yg tepat "is it?", tapi krn tidak ada pilihan itu, ane pilih B



11. The ladies seldom play tennis, …?
a. Do they
b. don’t they
c. do the ladies
d. does she


12. …, can they?
a. Nobody can stop us
b. Everybody can stop us
c. You can’t stop us
d. The teacher can’t stop us


13. He’s sent the letter to Mary, …?
a. Isn’t he
b. Is he
c. Has he
d. Hasn’t he


14. The maid hasn’t prepared the meal yet, … she?
a. Hasn’t
b. Is
c. Isn’t
d. Has


15. Prepare your self before the test, …?
a. Don’t you
b. Shall we
c. Won’t you
d. Will yourself

menurut ane jawaban yg tepat adalah "will you", tapi karena tidak ada pilihan tsb, maka saya pilih D


16. Let’s have a dinner at restaurant, …?
a. Won’t you
b. Shall we
c. Won’t you
d. Will yourself


17. Mary and I didn’t attend the meeting, …?
a. Did I
b. Did she
c. Did they
d. Did we


18. Mrs. Hartono was abroad last week, …?
a. Was he
b. Wasn’t he
c. Wasn’t she
d. Was she



19. They are talking about spending holidays, …?
a. Aren’t they
b. Were they
c. Didn’t they
d. Are they


20. Your uncle won’t come tonight, …?
a. Will he
b. Would he
c. Will she
d. Would she


21. The children must ask their father permission, …?
a. Do they
b. Don’t the children
c. Mustn’t they
d. Mustn’t they
e. Mustn’t the children


22. She’s waiting for the next train, …?
a. Has she
b. Isn’t she
c. Doesn’t she
d. Can she


Quote:
Original Posted By multimedia.FI
gua jawab yang penting aja dah.

pertanyaan no.2
Itu maksudnya no.10 yang ada your name-nya ya ?
Your name is Paul, …?
a. Do you?
b. aren’t you?
c. didn’t you
d. are you

Jawaban seharusnya adalah 'isn't it?'
question tag dengan simple present tense

pertanyaan no.15
Prepare your self before the test, …?
a. Don’t you
b. Shall we
c. Won’t you
d. Will yourself

Jawabannya adalah 'won't you?' bisa juga 'will you'
question tag dengan imperative


Yak kata MM F1 udah bener untuk yang no. 10 baik no. 15, tetapi untuk no. 15 kan udah kamu lihat sendiri pilihan jawaban 'will you' gak ada, jadi jelas jawabannya bukan itu. Dan untuk 'will yourself' itu salah & ngga ada, spt yg udah aku jelaskan, question tag itu subjek yg dipakai adalah subjective pronoun, jadi udah bisa dinalar sendiri yaitu pake won't you.
Yang lainnya apa lagi yang masih ragu? Agak males periksain satu2 p
loc - 18/09/2012 12:30 AM
#5487

Quote:
Original Posted By draynee87
Spoiler for soal dan jawaban ane (yg dibold)

1. All the nails are useless, …?
a. Don’t’ they
b. Aren’t they
c. Are they
d. Do they


2. Budi’s a soldier, … he?
a. Hasn’t
b. Is
c. Isn’t
d. Has


3. Riska didn’t stay here, …?
a. Did she
b. Didn’t she
c. Doesn’t she
d. Does she


4. There aren’t any students in the classroom, …?
a. Aren’t they
b. Are they
c. Are there
d. Aren’t there


5. Father bought nothing for me, …?
a. Did he
b. Didn’t he
c. Doesn’t he
d. Does he


6. He’s never flown to Manila, … he?
a. Hasn’t
b. Is
c. Isn’t
d. Has


7. Mother won’t buy me a dress, …?
a. Will she
b. doesn’t she
c. won’t she
d. did she


8. We have nothing to do right now, …?
a. haven’t we
b. have we
c. don’t we
d. do we


9. She’s reading in the library, ..?
a. isn’t she
b. hasn’t she
c. does she
d. doesn’t she


10. Your name is Paul, …?
a. Do you?
b. aren’t you?
c. didn’t you
d. are you
menurut ane yg tepat "isn't it?", tapi krn tidak ada pilihan itu, ane pilih B


11. The ladies seldom play tennis, …?
a. Do they
b. don’t they
c. do the ladies
d. does she


12. …, can they?
a. Nobody can stop us
b. Everybody can stop us
c. You can’t stop us
d. The teacher can’t stop us


13. He’s sent the letter to Mary, …?
a. Isn’t he
b. Is he
c. Has he
d. Hasn’t he


14. The maid hasn’t prepared the meal yet, … she?
a. Hasn’t
b. Is
c. Isn’t
d. Has


15. Prepare your self before the test, …?
a. Don’t you
b. Shall we
c. Won’t you
d. Will yourself
menurut ane jawaban yg tepat adalah "will you", tapi karena tidak ada pilihan tsb, maka saya pilih D

16. Let’s have a dinner at restaurant, …?
a. Won’t you
b. Shall we
c. Won’t you
d. Will yourself


17. Mary and I didn’t attend the meeting, …?
a. Did I
b. Did she
c. Did they
d. Did we


18. Mrs. Hartono was abroad last week, …?
a. Was he
b. Wasn’t he
c. Wasn’t she
d. Was she



19. They are talking about spending holidays, …?
a. Aren’t they
b. Were they
c. Didn’t they
d. Are they


20. Your uncle won’t come tonight, …?
a. Will he
b. Would he
c. Will she
d. Would she


21. The children must ask their father permission, …?
a. Do they
b. Don’t the children
c. Mustn’t they
d. Mustn’t they
e. Mustn’t the children


22. She’s waiting for the next train, …?
a. Has she
b. Isn’t she
c. Doesn’t she
d. Can she


i made corrections to numbers 1, 13, 15, 17, and 20. number 8 has two possible answers and you're right, number 10 doesn't have an answer.
vidavacia - 18/09/2012 12:56 AM
#5488

Quote:
Original Posted By koflakjoss
newbietol ikut nimbrung, D in speaking,if u wanna say "terima kasih Tuhan",I think that "thanks God" is okay \) CMIIW


don't forget the comma.
- thanks, pal!
- thanks, hon!
- thanks, mom!
- thanks, God!
and so on... and so on...

you don't need to put a comma if it's without "s"
- i thank you for your kindness.
- i thank her for helping me.
- i thank God for His guidance.
etc.

Quote:
Original Posted By AceOfTheSilver
Mo nanya donk. Kalau cerita dalam bahasa inggris kan pake past tense, kalau ceritanya pake sudut pandang orang pertama gmn?

Contoh:


atau ini yg bener?


Satu lagi, kalau cerita itu masuknya dlm kategori apa? Kan ada news item etc..


in most stories that i've read, writers usually use past tenses. however, some writers use present tenses. one of those few is hunger games trilogy's author, suzanne collins.
multimedia.FI - 18/09/2012 01:25 AM
#5489

Quote:
Original Posted By loc
i made corrections to numbers 1, 13, 15, 17, and 20. number 8 has two possible answers and you're right, number 10 doesn't have an answer.


8. We have nothing to do right now, …?
a. haven’t we
b. have we
c. don’t we
d. do we

Mau nanya nih, kenapa jawabannya juga bisa menggunakan 'have we'?
loc - 18/09/2012 02:55 AM
#5490

Quote:
Original Posted By multimedia.FI
8. We have nothing to do right now, …?
a. haven’t we
b. have we
c. don’t we
d. do we

Mau nanya nih, kenapa jawabannya juga bisa menggunakan 'have we'?

Practical English Usage 3rd Edition (Michael Swan), section 488, page 472:
All about Grammar & Tenses - The correct way to say/use .... ask it here !!

this doesn't usually apply to the verb has that refers to an action, e.g. She has a bath everyday, doesn't she? (not hasn't she?)

ga mau nanya nomor 1 sekalian? atau udah ngerti? D
NixRoez - 18/09/2012 08:43 AM
#5491

Quote:
Original Posted By multimedia.FI
8. We have nothing to do right now, …?
a. haven’t we
b. have we
c. don’t we
d. do we

Mau nanya nih, kenapa jawabannya juga bisa menggunakan 'have we'?


the correct one should be "do we"
because that sentence uses simple present with "do"
if we use "have we" it has to be a perfect tense so we should use "have" instead of "do"
draynee87 - 18/09/2012 11:37 AM
#5492

Quote:
Original Posted By loc
Practical English Usage 3rd Edition (Michael Swan), section 488, page 472:
All about Grammar & Tenses - The correct way to say/use .... ask it here !!

this doesn't usually apply to the verb has that refers to an action, e.g. She has a bath everyday, doesn't she? (not hasn't she?)

ga mau nanya nomor 1 sekalian? atau udah ngerti? D


Quote:
Original Posted By loc
i made corrections to numbers 1, 13, 15, 17, and 20. number 8 has two possible answers and you're right, number 10 doesn't have an answer.



No.1 : gan, ane belum ngerti yg no.1, no 1 bukannya C ya gan (agan jawab B)? Karena setau ane “useless” adalah “negative word” atau “memiliki pengertian negatif”, sama seperti kata seldom,nothing, never,rarely,hardly, few,little,dll.
Contohnya :
- nothing is wrong, is it?
- You’ve never been there,have you?
- She never seems to care, does she?

1.All the nails are useless, …?
a. Don’t’ they
b. Aren’t they
c. Are they
d. Do they


No.10 : jawaban yang benarnya “isn’t it?” ya gan (tetapi tidak ada dipilihan)?
10. Your name is Paul, …?
a. Do you?
b. aren’t you?
c. didn’t you
d. are you


No 8,13, 15, 17, 20 : oke gan, ane udah ngerti hehehe


CMIIW....
kalau bisa jawabannya disertai dengan penjelasan dan sumbernya ya gan (seperti jawaban agan sebelumnya/dipostingan ke 5490).......
thx banyak sebelumnya ya gan...... sangat membantu utk ane yang pengetahuannya masih sangat sedikit ini.
multimedia.FI - 18/09/2012 07:07 PM
#5493

Quote:
Original Posted By draynee87
No.1 : gan, ane belum ngerti yg no.1, no 1 bukannya C ya gan (agan jawab B)? Karena setau ane “useless” adalah “negative word” atau “memiliki pengertian negatif”, sama seperti kata seldom,nothing, never,rarely,hardly, few,little,dll.
Contohnya :
- nothing is wrong, is it?
- You’ve never been there,have you?
- She never seems to care, does she?

1.All the nails are useless, …?
a̶.̶ ̶D̶o̶n̶'̶t̶ ̶t̶h̶e̶y̶
b. Aren’t they thumbup: Still the correct one thumbup:
c̶.̶ ̶A̶r̶e̶ ̶t̶h̶e̶y̶
̶d̶.̶ ̶D̶o̶ ̶t̶h̶e̶y̶


Well, gan
Useless memang merupakan adjective yang bermakna negatif, tapi itu tidak serta merta membuat sebuah kalimat bermakna negatif

Ada pengecualian seperti itu untuk adjective bermakna negatif, Tapi itu tidak berlaku apabila didalam suatu kalimat terdapat adverbs, pronouns ataupun determiners yang bermakna negatif
Avliya - 18/09/2012 07:52 PM
#5494

numpang nanya, Although I am not quite sure this is the right place hammer:

"a lot of innocent Middle Eastern people are dead and those who are fortunate are also unlucky to have to take refugees aboard"

yang di bold masuk akal gak sih?

daripada repetition dengan dua kata yang sama, apakah ini ekspresi yang benar untuk mengekspresikan beruntung dan tidak beruntung pada saat bersamaan?
apa ada cara lain buat mengekspresikan ini?
buat essay nih takut dikejar sama guru ( gurunya grammar nazi) hammer:
thankyou cendols
Ambrosiana - 18/09/2012 08:06 PM
#5495

Quote:
Original Posted By Avliya
numpang nanya, Although I am not quite sure this is the right place hammer:

"a lot of innocent Middle Eastern people are dead and those who are fortunate are also unlucky to have to take refugees aboard"

yang di bold masuk akal gak sih?

daripada repetition dengan dua kata yang sama, apakah ini ekspresi yang benar untuk mengekspresikan beruntung dan tidak beruntung pada saat bersamaan?
apa ada cara lain buat mengekspresikan ini?
buat essay nih takut dikejar sama guru ( gurunya grammar nazi) hammer:
thankyou cendols


Kalo setahu aku biasanya istilah yang dipakai: "fortunate and unfortunate at the same time"
Itu biasanya di novel-novel tapi Yb:

Tapi kadang novel itu gak sesuai grammar juga... hammer:
Avliya - 18/09/2012 08:11 PM
#5496

Quote:
Original Posted By Ambrosiana


Kalo setahu aku biasanya istilah yang dipakai: "fortunate and unfortunate at the same time"
Itu biasanya di novel-novel tapi Yb:

Tapi kadang novel itu gak sesuai grammar juga... hammer:


sempet kepikiran gitu D.. tapi ini kelasnya kelas combo history dan english jadi variety of vocabulary is always recommended hammer:
appreciate the help shakehand
multimedia.FI - 18/09/2012 08:24 PM
#5497

Quote:
Original Posted By Avliya
numpang nanya, Although I am not quite sure this is the right place hammer:

"a lot of innocent Middle Eastern people are dead and those who are fortunate are also unlucky to have to take refugees aboard"

yang di bold masuk akal gak sih?

daripada repetition dengan dua kata yang sama, apakah ini ekspresi yang benar untuk mengekspresikan beruntung dan tidak beruntung pada saat bersamaan?
apa ada cara lain buat mengekspresikan ini?
buat essay nih takut dikejar sama guru ( gurunya grammar nazi) hammer:
thankyou cendols


Quote:
Original Posted By Ambrosiana


Kalo setahu aku biasanya istilah yang dipakai: "fortunate and unfortunate at the same time"
Itu biasanya di novel-novel tapi Yb:

Tapi kadang novel itu gak sesuai grammar juga... hammer:


"those who are fortunate are also unlucky to have to take refugees aboard"

Justru menurut ane udah bener gan..
Kalau kalimatnya di break-down sedikit jadi
(Mereka yang beruntung) adalah juga tidak beruntung untuk harus membawa pengungsi-pengungsi naik kapal

Bukan repitition lagi disana.. karena 'mereka' menjadi tidak beruntung karena harus membawa pengungsi turut serta.

Kalau bahasa indonesianya seperti
Mereka yang beruntung dan juga tidak beruntung adalah blalalala..
pake ini aja "Those who are fortunate and also unfortunate are blalala.."
Avliya - 18/09/2012 08:31 PM
#5498

Quote:
Original Posted By multimedia.FI
"those who are fortunate are also unlucky to have to take refugees aboard"

Justru menurut ane udah bener gan..
Kalau kalimatnya di break-down sedikit jadi
(Mereka yang beruntung) adalah juga tidak beruntung untuk harus membawa pengungsi-pengungsi naik kapal

Bukan repitition lagi disana.. karena 'mereka' menjadi tidak beruntung karena harus membawa pengungsi turut serta.

Kalau bahasa indonesianya seperti
Mereka yang beruntung dan juga tidak beruntung adalah blalalala..
pake ini aja "Those who are fortunate and also unfortunate are blalala.."


maksudnya beruntung disini itu mereka yang beruntung untuk hidup/ selamat, tapi mereka tidak beruntung karena mereka harus mengungsi ke negara lain( aboard bisa berarti luar negeri)
jadi bukan karena mereka membawa pengungsi jadi tidak beruntung \)
*Maaf OOT cuman pengen klarifikasi
multimedia.FI - 18/09/2012 08:39 PM
#5499

Quote:
Original Posted By Avliya
maksudnya beruntung disini itu mereka yang beruntung untuk hidup/ selamat, tapi mereka tidak beruntung karena mereka harus mengungsi ke negara lain( aboard bisa berarti luar negeri)
jadi bukan karena mereka membawa pengungsi jadi tidak beruntung \)
*Maaf OOT cuman pengen klarifikasi


Dong hammer:, kalau artinya begitu harusnya pake 'refuge' bukan 'refugee' gan D

btw jangan salah bedain gan antara 'aboard' & 'abroad' :addfriends
Avliya - 18/09/2012 08:54 PM
#5500

Quote:
Original Posted By multimedia.FI
Dong hammer:, kalau artinya begitu harusnya pake 'refuge' bukan 'refugee' gan D

btw jangan salah bedain gan antara 'aboard' & 'abroad' :addfriends


hammer:
jadi ane yang salah maap maap \(
thank you udah di koreksi D check cp shakehand:
Page 275 of 284 | ‹ First  < 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 >  Last ›
Home > CASCISCUS > ENGLISH > All about Grammar & Tenses - The correct way to say/use .... ask it here !!