ENGLISH
Home > CASCISCUS > ENGLISH > All about Grammar & Tenses - The correct way to say/use .... ask it here !!
Total Views: 143505 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 278 of 284 | ‹ First  < 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 >  Last ›

sarap88 - 25/09/2012 06:04 PM
#5541

hi guys,

i watched some episodes of "how i met your mother" and a word "hypothetically" came up a couple of times..

just wondering, is "hypothetically" commonly used in daily conversation?i mean like,if such word has another meaning in daily conversation.. D

thanx in advance beer:
sarap88 - 25/09/2012 06:06 PM
#5542

hi guys,

i watched some episodes of "how i met your mother" and a word "hypothetically" came up a couple of times..

just wondering, is "hypothetically" commonly used in daily conversation?i mean like,if such word has another meaning in daily conversation.. D

thanx in advance beer:
p1nk3d_books - 25/09/2012 10:42 PM
#5543

Quote:
Original Posted By sarap88
hi guys,

i watched some episodes of "how i met your mother" and a word "hypothetically" came up a couple of times..

just wondering, is "hypothetically" commonly used in daily conversation?i mean like,if such word has another meaning in daily conversation.. D

thanx in advance beer:


Hypothetically sih kata sophisticated untuk 'kalau' atau 'seandainya' D
rokiebottom - 25/09/2012 11:03 PM
#5544

Quote:
Original Posted By sarap88
hi guys,

i watched some episodes of "how i met your mother" and a word "hypothetically" came up a couple of times..

just wondering, is "hypothetically" commonly used in daily conversation?i mean like,if such word has another meaning in daily conversation.. D

thanx in advance beer:


Maybe it's a movie which has something to do about hypotheses, so that's why it's commonly used p.

In daily conversation, it means 'by hyphotesis'. Well, nothing is different in meaning in colloquial conversation as well as formal conversation.

Quote:
Original Posted By p1nk3d_books
Hypothetically sih kata sophisticated untuk 'kalau' atau 'seandainya' D


Ew, kok artinya malah gitu sis ? bingungs
p1nk3d_books - 25/09/2012 11:22 PM
#5545

Quote:
Original Posted By rokiebottom
Maybe it's a movie which has something to do about hypotheses, so that's why it's commonly used p.

In daily conversation, it means 'by hyphotesis'. Well, nothing is different in meaning in colloquial conversation as well as formal conversation.


Ew, kok artinya malah gitu sis ? bingungs


Pernah nonton atau baca sinopsisnya How I Met Your Mother belum? Sitcom itu ngga ada hubungannya sama sekali dengan hipotesa D
Menurut thefreedictionary:

a
Quote:
dj.
1. Of, relating to, or based on a hypothesis: a hypothetical situation. See Synonyms at theoretical.
2.
a. Suppositional; uncertain. See Synonyms at supposed.
b. Conditional; contingent.
n.
A hypothetical circumstance, condition, scenario, or situation: OK, let's consider this possibility thenjust as a hypothetical.


Intinya situasi yang 'misalnya' atau 'seandainya' atau 'kalau' kan?
Syncerror27 - 25/09/2012 11:59 PM
#5546

[code]
1. The Zero Conditional (Type 0)
The zero conditional is a structure used for talking about general truths, or scientific facts -- things which always happen under certain conditions.

A zero conditional sentence consists of two clauses, an "if" clause and a main clause (note that most zero conditional sentences will mean the same thing if "when" is used instead of "if"). For example:
If the "if" clause comes first, a comma is usually used. If the "if" clause comes second, there is no need for a comma.
The simple present tense is the tense use in both clauses. Examples:
If you cross an international date line, the time changes.
Phosphorus burns if you expose it to air.


2. First Conditional (Type I)
The first conditional (also called conditional type 1) is a structure used for talking about possibilities in the present or in the future.Type 1: if + present + future.

Example:
If I have the money, I will buy this car.
If it's sunny, we'll go to the park.
Peter will be sad if Susan leaves.
If you cook dinner, I'll wash the dishes.

Among other variations the structure if + present + present is also possible. It is used when the results are habitual or automatic. Example: If a commodity is in short, supply prices tend to rise.
[/code]

sorry panjang , ane mau nanya gan . ane diajarin kalo untuk make type 0 , tapi setelah koma selalu make will

jadi misalnya if i do not eat , i will die .

jadi patternnya if+simple+future . itu bener ga??

tp ane di kasih soal jg ada yg kaya gini

if it doesn't rain , we can play outside

kalo itu patternnya yg seharusnya di zero conditional ya??

Pertanyaannya adalah , apakah contoh yg 1 bener ??
pertanyaan kedua , apa beda unless dan if ... not ??

thx
rokiebottom - 26/09/2012 12:10 AM
#5547

Quote:
Original Posted By Syncerror27

Pertanyaannya adalah , apakah contoh yg 1 bener ??
pertanyaan kedua , apa beda unless dan if ... not ??

thx


1. If I do not eat, I will die (Benar)
2. Unless = Jika tidak / kalau tidak / kecuali kalau , If = Jika
Penggunaan Unless harus berada dalam clause positif
Unless you come to my party, I won't give you some tasty cake.
Itu sama artinya dengan
If you don't come to my party, I won't give you some tasty cake.
Syncerror27 - 26/09/2012 08:51 AM
#5548

Quote:
Original Posted By rokiebottom
1. If I do not eat, I will die (Benar)
2. Unless = Jika tidak / kalau tidak / kecuali kalau , If = Jika
Penggunaan Unless harus berada dalam clause positif
Unless you come to my party, I won't give you some tasty cake.
Itu sama artinya dengan
If you don't come to my party, I won't give you some tasty cake.


jadi itu patternnya if + simple + future ??

kok yg di page 1 patternnya if + present + future ??
p1nk3d_books - 26/09/2012 12:11 PM
#5549

Quote:
Original Posted By Syncerror27
jadi itu patternnya if + simple + future ??

kok yg di page 1 patternnya if + present + future ??


Salah semua nohope: Kalo Conditional Tipe 0 itu untuk menyatakan general truth atau hal yg sudah pasti terjadi, pattern-nya present & present.
E.g:
If you heat water at 100 degree Celcius, it boils.
If you press the switch, the lamp turns on.
Etc.
sarap88 - 26/09/2012 03:45 PM
#5550

Quote:
Original Posted By p1nk3d_books


Hypothetically sih kata sophisticated untuk 'kalau' atau 'seandainya' D


Quote:
Original Posted By rokiebottom


Maybe it's a movie which has something to do about hypotheses, so that's why it's commonly used p.

In daily conversation, it means 'by hyphotesis'. Well, nothing is different in meaning in colloquial conversation as well as formal conversation.



Ew, kok artinya malah gitu sis ? bingungs


Quote:
Original Posted By p1nk3d_books


Pernah nonton atau baca sinopsisnya How I Met Your Mother belum? Sitcom itu ngga ada hubungannya sama sekali dengan hipotesa D
Menurut thefreedictionary:

a

Intinya situasi yang 'misalnya' atau 'seandainya' atau 'kalau' kan?


weeew..thanx a lot for the explanations..jd lebih tepatnya,itu bahasa akademis yg digunain supaya keliatan keren aja ya? D

tapi itu cukup lazim ga sih klo di dunia nyata?ato si barney ama robin aja yg sok keren? ngakak
p1nk3d_books - 26/09/2012 03:53 PM
#5551

Quote:
Original Posted By sarap88
weeew..thanx a lot for the explanations..jd lebih tepatnya,itu bahasa akademis yg digunain supaya keliatan keren aja ya? D

tapi itu cukup lazim ga sih klo di dunia nyata?ato si barney ama robin aja yg sok keren? ngakak


Cukup lazim kok, kan untuk membicarakan sebuah situasi yang hipotetikal (eh bener gak sih ada istilah gt di bhs Indo D) alias 'seandainya'.
anak_singkong - 27/09/2012 04:38 PM
#5552

mohon ijin kisanak..

emangnya dalam satu kalimat bhs inggris itu ga boleh ada 2 past participle. bagaimana dalam satu kalimat rangkaian yg menceritakan kejadian yg sudah lampau?

misalnya,

- I woke up at 2 am and then I went to the bathroom I met a ghost.

atau..

- I woke up at 2 am and when I go to the bathroom I meet a ghost.

mohon koreksi jika kalimat hamba itu gramatikalnya ngaco..maklum ngarang sendiri. malus

dalam kalimat rangkaian itu, apakah semua Verbs harus berbentuk Past Participle atau boleh dicampur dgn Present.

mohon bimbingannya. o
rokiebottom - 27/09/2012 06:12 PM
#5553

Quote:
Original Posted By anak_singkong
mohon ijin kisanak..

emangnya dalam satu kalimat bhs inggris itu ga boleh ada 2 past participle. bagaimana dalam satu kalimat rangkaian yg menceritakan kejadian yg sudah lampau?

misalnya,

- I woke up at 2 am and then I went to the bathroom I met a ghost.

atau..

- I woke up at 2 am and when I go to the bathroom I meet a ghost.

mohon koreksi jika kalimat hamba itu gramatikalnya ngaco..maklum ngarang sendiri. malus

dalam kalimat rangkaian itu, apakah semua Verbs harus berbentuk Past Participle atau boleh dicampur dgn Present.

mohon bimbingannya. o


Sekali lagi saya tegaskan, Verbs yang ada disana bukan Past Participle (V3) melainkan Past Simple (V2)

-Anda Bangun jam 2 pagi (Lampau)
-Ketika Anda pergi ke Toilet (Juga Lampau)
-Anda Bertemu Hantu (Juga Lampau)

Jadi Untuk kalimat diatas harus menggunakan Simple Past Tense
p1nk3d_books - 27/09/2012 07:00 PM
#5554

Quote:
Original Posted By anak_singkong
mohon ijin kisanak..

emangnya dalam satu kalimat bhs inggris itu ga boleh ada 2 past participle. bagaimana dalam satu kalimat rangkaian yg menceritakan kejadian yg sudah lampau


Wait wait wait, dapat kata2 begini dpt dari mana?
anak_singkong - 28/09/2012 09:36 AM
#5555

Quote:
Original Posted By rokiebottom
Sekali lagi saya tegaskan, Verbs yang ada disana bukan Past Participle (V3) melainkan Past Simple (V2)

-Anda Bangun jam 2 pagi (Lampau)
-Ketika Anda pergi ke Toilet (Juga Lampau)
-Anda Bertemu Hantu (Juga Lampau)

Jadi Untuk kalimat diatas harus menggunakan Simple Past Tense


Quote:
Original Posted By p1nk3d_books
Wait wait wait, dapat kata2 begini dpt dari mana?


nah lho..ampun kisanak. hamba pernah baca gitu sih. hammers:

ya mungkin spt yg dijelaskan rokiebottom, past tense itu mungkin maksudnya..

nah..pertanyaannya,
apakah semuanya harus dalam bentuk past tense? atau boleh di campur dengan yg present.

soalnya hamba baca beberapa artikel bhs inggris koq ada V dlm bentuk past ada yg bentuk present.
loc - 28/09/2012 01:53 PM
#5556

Quote:
Original Posted By anak_singkong
nah lho..ampun kisanak. hamba pernah baca gitu sih. hammers:

ya mungkin spt yg dijelaskan rokiebottom, past tense itu mungkin maksudnya..

nah..pertanyaannya,
apakah semuanya harus dalam bentuk past tense? atau boleh di campur dengan yg present.

soalnya hamba baca beberapa artikel bhs inggris koq ada V dlm bentuk past ada yg bentuk present.


dalam konteks menceritakan kejadian yg sudah lampau (atau narrative), lazimnya memang menggunakan hanya past tenses, tidak dicampuradukkan dengan present tenses: terutama past simple, dengan sedikit bumbu-bumbu past continuous, past perfect, past perfect continuous, dan/atau future in the past, tergantung kebutuhan.

satu lagi, bedakan antara past participle (V3), yang merupakan salah satu bentuk verb, dengan past simple tense yang merupakan salah satu tenses dalam bahasa inggris, dan dengan past verb (V2) yang digunakan dalam past simple tense di atas.

berikut adalah bentuk2 verb dalam bahasa inggris beserta nama yang lazim kita kenal di indonesia di dalam tanda kurung "()" plus contoh kata kerjanya:

[*]base form (infinitive): be
[*]present verb (V1): am, is, are
[*]past verb (V2): was, were
[*]past participle (V3): been
[*]present participle (V-ing): being


jadi, nanti2 jangan juga mencampuradukkan antara V1 dengan infinitive, ok? \)
jknow - 28/09/2012 09:16 PM
#5557

hello all..
D


im back..

grammar mistake is very common nowadays D

just type and type.. as the passage of time, writing will improve automatically.
philzzz - 29/09/2012 06:41 PM
#5558

gan maw nanya ,,

penggunaan either/or , neither/nor.

penggunaan kalimat mana yg benar ,,
mao ngucap ,,

"kamu tidak dapat melihat langsung ke arah muka ku maupun mataku."

A. You can't look directly at my face or my eye
B. You can neither/either look directly at my face nor/or my eye
C. You can't look either directly at my face or my eye


mana gan yg bener ,,
aku pusing ..


trims nih ,,
icalblg - 01/10/2012 11:00 AM
#5559

mau tanya gan , ane newbie nih

bener gak sih kalo verb setelah kata "to" itu ga bisa di tambahin pake "ing" / "s" ???

ane denger denger si gitu tp ane liat lirik lagu kaya gini :

they dedicate their lives
to running all of his

kenapa di kalimat di atas shabis "to" pake "ing" yaa???
icalblg - 01/10/2012 11:02 AM
#5560

Quote:
Original Posted By philzzz
gan maw nanya ,,

penggunaan either/or , neither/nor.

penggunaan kalimat mana yg benar ,,
mao ngucap ,,

"kamu tidak dapat melihat langsung ke arah muka ku maupun mataku."

A. You can't look directly at my face or my eye
B. You can neither/either look directly at my face nor/or my eye
C. You can't look either directly at my face or my eye


mana gan yg bener ,,
aku pusing ..


trims nih ,,


- You can neither look directly at my face nor my eye
- You can't either look directly at my face or my eye
Page 278 of 284 | ‹ First  < 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 >  Last ›
Home > CASCISCUS > ENGLISH > All about Grammar & Tenses - The correct way to say/use .... ask it here !!