Kalimantan Selatan
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
Total Views: 15531 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 35 of 45 | ‹ First  < 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 >  Last ›

d3dn0v - 27/06/2011 10:48 PM
#681

boleh lah mun betakun harga BB disini?? o seberataan tipe nya... o
masternEo - 27/06/2011 11:23 PM
#682

Quote:
Original Posted By d3dn0v
boleh lah mun betakun harga BB disini?? o seberataan tipe nya... o


Nah.. Mun harga BlackBerry™ kda tahu am ..

Coba cek di FJB mang.. BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
d3dn0v - 27/06/2011 11:25 PM
#683

Quote:
Original Posted By masternEo
Nah.. Mun harga BlackBerry™ kda tahu am ..

Coba cek di FJB mang.. BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini


harga nang di bjm mang ae,,, ulun ke fjb,, kulir mengikihi,,, o
simacal - 28/06/2011 07:22 AM
#684

Di Banjarbaru ? dimana yang harat membaiki BB yu , troublenya keypadnya kadang2 kada mau di picik alias hurufnya kada mau tampil tapi kada seberataan sebagian keypadnya ja sebarisan kam ...?? makasih dulu
firdausnur - 28/06/2011 07:57 AM
#685

master disini , ada kah bisa membantu ulun ? bb ulun gemini . aur panas tarus nah gan :nohope kenapa yo ? batrai smpai mesin panas . pas lemot bb nya jd hrus hard restart . ulun minta tolong nah \(
oktazerin - 28/06/2011 08:08 AM
#686
tx
Quote:
Original Posted By masternEo
Cek pin konektor batere nya dulu mang ae..

Minta ukurakan tegangannya, klo konslet, ato minta barasihi aja dlu..

Rekomendasi ke kayutangi technic di adhyaksa di higa uniska..BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini


TX my brogan, dimana tuh? di pinggir jalanannya jua kah? oke nanti ane ke tkp..
masternEo - 28/06/2011 11:16 AM
#687

Quote:
Original Posted By simacal
Di Banjarbaru ? dimana yang harat membaiki BB yu , troublenya keypadnya kadang2 kada mau di picik alias hurufnya kada mau tampil tapi kada seberataan sebagian keypadnya ja sebarisan kam ...?? makasih dulu


nah mun daerah banjarbaru kada tahu am ulun nah... mun keypad bisa konslet tuh.. ato coba minta diakali, minta tambahi bantalan di huruf yg kada mau tadi, ato coba tes pake keypad yg lain dulu.. biar lebih yakin dimana kerusakannya... hehehe

:thumbup

Quote:
Original Posted By firdausnur
master disini , ada kah bisa membantu ulun ? bb ulun gemini . aur panas tarus nah gan :nohope kenapa yo ? batrai smpai mesin panas . pas lemot bb nya jd hrus hard restart . ulun minta tolong nah \(


mun aur panas tu bisa salah software mang ae, alias kda cocok wan gemini ente, tpi coba di cek jua apakah ada aplikasi yg running tarus di background process nya.. klo ada yg aplikasi running yg kda penting menurut ente, sebaiknya di off kan aja..

:thumbup

Quote:
Original Posted By oktazerin
TX my brogan, dimana tuh? di pinggir jalanannya jua kah? oke nanti ane ke tkp..


ya mang, di pinggir jalan haja, pas dihiga uniska yang banyak warung tuh nah...

:2thumbup
simacal - 28/06/2011 03:50 PM
#688

Quote:
Original Posted By masternEo
nah mun daerah banjarbaru kada tahu am ulun nah... mun keypad bisa konslet tuh.. ato coba minta diakali, minta tambahi bantalan di huruf yg kada mau tadi, ato coba tes pake keypad yg lain dulu.. biar lebih yakin dimana kerusakannya... hehehe

:thumbup



mun aur panas tu bisa salah software mang ae, alias kda cocok wan gemini ente, tpi coba di cek jua apakah ada aplikasi yg running tarus di background process nya.. klo ada yg aplikasi running yg kda penting menurut ente, sebaiknya di off kan aja..

:thumbup



ya mang, di pinggir jalan haja, pas dihiga uniska yang banyak warung tuh nah...

:2thumbup


mun di Banjar pang di mana kira2 yang agan tahu nih yang kawa membaiki kaya ini tapi terpercaya pun q ni BM pang nah barangnya...
masternEo - 28/06/2011 05:01 PM
#689

Quote:
Original Posted By simacal
mun di Banjar pang di mana kira2 yang agan tahu nih yang kawa membaiki kaya ini tapi terpercaya pun q ni BM pang nah barangnya...


mun di banjar ke kayutangi technic aja... di higa kampus uniska.. wadah kawan ane..

padahi aja kawan OeJi to.. insya allah terpercaya...
aidicard - 28/06/2011 06:08 PM
#690

Quote:
Original Posted By masternEo


Pakai Tsel ae, karena kualitas koneksi BIS nya lebik baik drpd xl..

Ada harga ada kualitas..

shakehand

berapaan bro tsel unlimited per bulannya..?? eek:BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
oktazerin - 28/06/2011 06:36 PM
#691
ok
ya mang, di pinggir jalan haja, pas dihiga uniska yang banyak warung tuh nah...

:2thumbup[/QUOTE]


kira kira amun bjur conecctor btraenya konslet kira kira brp mmbwa duit mang?

thumbup:thumbupthumbup:thumbup:thumbup
mantap banar threadnya nih, kna mdhi kwnan klo ada apa apa btkun dsni aja,,
simacal - 28/06/2011 06:37 PM
#692

Quote:
Original Posted By masternEo
mun di banjar ke kayutangi technic aja... di higa kampus uniska.. wadah kawan ane..

padahi aja kawan OeJi to.. insya allah terpercaya...


iyakah.. sep ai tu lo pina kada tetamu di banjarbaru kena meluncur ai ke banjar nah, ada ja lo betulisan planknya kayu tangi technicnya ??
oktazerin - 28/06/2011 06:39 PM
#693
pin
pin brp master, handak btakun nah klo pina ada apa apa lwn situ nang pina tpaham lawan bibi..
masternEo - 28/06/2011 07:37 PM
#694

Quote:
Original Posted By oktazerin
ya mang, di pinggir jalan haja, pas dihiga uniska yang banyak warung tuh nah...

:2thumbup



kira kira amun bjur conecctor btraenya konslet kira kira brp mmbwa duit mang?

thumbup:thumbupthumbup:thumbup:thumbup
mantap banar threadnya nih, kna mdhi kwnan klo ada apa apa btkun dsni aja,,[/QUOTE]

Mun connector aja kisaran 50-100rb an aja mang ae, tpi mun ic power kda tahu am ane nah, wan cek stok sparepart nya jua dlu mang ae..

Mun pas lgi ada bisa lgsg diganti tu, tpi mun kosong bsa mehadang 2-3 hri, buhannya order dri jawa soalnya..

:2thumbupBlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
masternEo - 28/06/2011 07:38 PM
#695

Quote:
Original Posted By simacal


iyakah.. sep ai tu lo pina kada tetamu di banjarbaru kena meluncur ai ke banjar nah, ada ja lo betulisan planknya kayu tangi technicnya ??


Ya mang, ganal aja tulisannya diatas toko nya tu, toko khusus service handphone aja mang ae..

:2thumbupBlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
masternEo - 28/06/2011 07:39 PM
#696

Quote:
Original Posted By oktazerin
pin brp master, handak btakun nah klo pina ada apa apa lwn situ nang pina tpaham lawan bibi..


Hehehe.. Mun pin BlackBerry™ baiknya di PM aja mang ae..

shakehandBlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
masternEo - 28/06/2011 07:41 PM
#697

Quote:
Original Posted By aidicard

berapaan bro tsel unlimited per bulannya..?? eek:


Tsel unlimited 90rb + ppn 9rb = 99rb / bln mang..

:2thumbupBlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
simacal - 28/06/2011 07:46 PM
#698

Quote:
Original Posted By masternEo
Ya mang, ganal aja tulisannya diatas toko nya tu, toko khusus service handphone aja mang ae..

:2thumbupBlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini


sakali lagi nah.. kada larang lo upahnya mun penyakitnya keypad tu ja wan kawa di tunggui kada ??
iqblak - 29/06/2011 01:01 AM
#699
umpat begabung nah
Mun ada group bawai ulun lah
atau nang hndk bakawan

2330E9D1

PM mun dr kaskus lah

soalx kontak udah 600an
lumba2 hijau - 29/06/2011 08:19 AM
#700

D mana wadah dunlud aplikasi bibi mank, hanyar mingkuti bibiBlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
Page 35 of 45 | ‹ First  < 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini