Kalimantan Selatan
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
Total Views: 15531 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 37 of 45 | ‹ First  < 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 >  Last ›

masternEo - 30/07/2011 10:07 AM
#721

Quote:
Original Posted By soteng
betakun mang
Apa gerang amun nukar BB yg BM tu yang ditakutan akan? jadi harganya temurah. Tapi ada aja yang nukari . Ada yang pengalaman nukar BB BM kah yo?
No offense, betakun aja soalnya biar kada salah tukar ulun . Makasih


sebujurnya kdd yg ditakutani pang mang ae,.. bedanya cuma masalah garansi aja,.. biasa mun toko yg bejual BB BM hanya membari garansi service ditokonya haja
ulun pertama kali beisi BB ya BM jua pang,.. nukar di sby pulang, alhamdulillah kdd berusakan,.. semua berfungsi normal.. pokoknya lancar jaya haja...

mun sdh umurnya hdk rusak, biar BM kah biar resmikah,.. sama haja membaikinya.. hahahaha.. mehadang garansi resmi bisa lawas jua membaikinya,...
ujung2nya ke toko service hape lokalan jua,...

mun saran ulun, baek hape BM gen.... murah meriah meraguy.. yg penting kada mati gaya org tuh.. hahahah

ngakak
miftah.ra - 30/07/2011 09:09 PM
#722

om, umpat betakun lah. Bb 8820 port usb nya kena. Membaikinya yang rekomended dmana yu lh? Apakah bs haja dsmbarang counter, atau perlu counter khususBlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
soteng - 31/07/2011 01:12 PM
#723

Quote:
Original Posted By masternEo
sebujurnya kdd yg ditakutani pang mang ae,.. bedanya cuma masalah garansi aja,.. biasa mun toko yg bejual BB BM hanya membari garansi service ditokonya haja
ulun pertama kali beisi BB ya BM jua pang,.. nukar di sby pulang, alhamdulillah kdd berusakan,.. semua berfungsi normal.. pokoknya lancar jaya haja...

mun sdh umurnya hdk rusak, biar BM kah biar resmikah,.. sama haja membaikinya.. hahahaha.. mehadang garansi resmi bisa lawas jua membaikinya,...
ujung2nya ke toko service hape lokalan jua,...

mun saran ulun, baek hape BM gen.... murah meriah meraguy.. yg penting kada mati gaya org tuh.. hahahah

ngakak


iy kah mang, makasih ay dulu pengalamannya lah D
rezaldo2000 - 01/08/2011 07:46 PM
#724

ada yang tau BB Bold seri terbaru sudah keluarkah? berapaan harganya?
zalizr - 01/08/2011 10:04 PM
#725

Disini ada yg makai huron 8830 kda ? Mun ada kawakah minta lajari inul , shrink , upgrade os , masalahnya sudah rancak bnar mliat jam pasir di hp , lola :dBlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
masternEo - 01/08/2011 11:51 PM
#726

Quote:
Original Posted By miftah.ra
om, umpat betakun lah. Bb 8820 port usb nya kena. Membaikinya yang rekomended dmana yu lh? Apakah bs haja dsmbarang counter, atau perlu counter khusus


Klo ganti port usb bisa toko service hp mana aja mang, yg penting ngerti arus pendek, hehehe..BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
masternEo - 01/08/2011 11:52 PM
#727

Quote:
Original Posted By rezaldo2000
ada yang tau BB Bold seri terbaru sudah keluarkah? berapaan harganya?


Menurut info yg ane dapat, akhir tahun hyr launching mang..BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
masternEo - 01/08/2011 11:55 PM
#728

Quote:
Original Posted By zalizr
Disini ada yg makai huron 8830 kda ? Mun ada kawakah minta lajari inul , shrink , upgrade os , masalahnya sudah rancak bnar mliat jam pasir di hp , lola :d


Jam pasir dmn om?
Klo jam pasir saat reply bbm/sms itu masalah koneksi di provider yg ente pakai aja mang ae..

Tpi klo jam pasir saat membuka aplikasi, nah kemungkin flash memory hampir penuh, sebaiknya install aplikasi seperlunya aja di BlackBerry™ ente mang, hemat memory..BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
zalizr - 02/08/2011 03:31 AM
#729

Quote:
Original Posted By masternEo


Jam pasir dmn om?
Klo jam pasir saat reply bbm/sms itu masalah koneksi di provider yg ente pakai aja mang ae..

Tpi klo jam pasir saat membuka aplikasi, nah kemungkin flash memory hampir penuh, sebaiknya install aplikasi seperlunya aja di BlackBerry™ ente mang, hemat memory..


dimana2 pang bos ae , tapi kd rancak jua , malah sempat device error 305 saking lawas loadingnya oBlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
d.a.n.z - 03/08/2011 03:52 PM
#730

Quote:
Original Posted By masternEo
sebujurnya kdd yg ditakutani pang mang ae,.. bedanya cuma masalah garansi aja,.. biasa mun toko yg bejual BB BM hanya membari garansi service ditokonya haja
ulun pertama kali beisi BB ya BM jua pang,.. nukar di sby pulang, alhamdulillah kdd berusakan,.. semua berfungsi normal.. pokoknya lancar jaya haja...

mun sdh umurnya hdk rusak, biar BM kah biar resmikah,.. sama haja membaikinya.. hahahaha.. mehadang garansi resmi bisa lawas jua membaikinya,...
ujung2nya ke toko service hape lokalan jua,...

mun saran ulun, baek hape BM gen.... murah meriah meraguy.. yg penting kada mati gaya org tuh.. hahahah

ngakak


mun d bjm-bjb dmna yo mang lah wdh bjual yg BM? malu
asa hndak jua nh... ngakak Yb
masternEo - 04/08/2011 12:08 AM
#731

Quote:
Original Posted By d.a.n.z
mun d bjm-bjb dmna yo mang lah wdh bjual yg BM? malu
asa hndak jua nh... ngakak Yb


arthomoro phone di veteran ada jua,.. atawa ke SS pal 1 tu bisa jua...

langsung takuni yang bersangkutan haja..

:2thumbup
rezaldo2000 - 06/08/2011 12:55 PM
#732

ada yang tahu??? Kartu GSM apa yang paling murah paket BB nya?
ChukaChuki - 06/08/2011 04:49 PM
#733

Quote:
Original Posted By masternEo


arthomoro phone di veteran ada jua,.. atawa ke SS pal 1 tu bisa jua...

langsung takuni yang bersangkutan haja..

:2thumbup


harga ny png kyp gan? jauh lah selisih ny lwn yg garansi resmiBlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
d3dn0v - 14/08/2011 12:25 PM
#734

Quote:
Original Posted By ChukaChuki
harga ny png kyp gan? jauh lah selisih ny lwn yg garansi resmiBlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini


kawan ulun ada bejual BM nah..minat kah pian? nyaman ulun PM no hapenya...
miftah.ra - 14/08/2011 06:00 PM
#735

Quote:
Original Posted By rezaldo2000
ada yang tahu??? Kartu GSM apa yang paling murah paket BB nya?


- paket BBM doank + 1 email : pake xl. 25ribu/30 hari
- paket BISLITE (BBM, FB, Twitter) : rata2 2.000/hari untuk all operator. ada yang 45ribu/30 hari. kalo gak salah im3 atau XL
- paket full, pakai 3 atau axis. 75 ribu / 30 hari. yang lain rata2 100ribu/30 hari
- paket full + streaming video + bisa dijadikan modem dari lappie : pake XL. 109 ribu per bulan
blackblues - 14/08/2011 08:45 PM
#736

umpat betakun pang, BB nih ada yang kartunya cdma lah?
kayak smart/flexi kaya tuh?
amun gsm kada normal harga paketnya nah, mun cdma kawa diklon chipnya sekaligus modem shutup:
infonya lah
miftah.ra - 14/08/2011 11:33 PM
#737

Quote:
Original Posted By blackblues
umpat betakun pang, BB nih ada yang kartunya cdma lah?
kayak smart/flexi kaya tuh?
amun gsm kada normal harga paketnya nah, mun cdma kawa diklon chipnya sekaligus modem shutup:
infonya lah


ada banar
seri yang kawa cdma
8130, 8830, 9530, 9550. dll

flexi kada kawa bis, yang kawa smart saja.
belum pernah review smart untuk banjarmasin.

masih vote for GSM.
wahyu kd - 15/08/2011 10:35 AM
#738

ada yang tau, toko blackberry yang recommended di Banjarmasin, saya baru di Banjarmasin dan domisili di KM 3.5
mohon advice-nya, mau ganti nih, huron 8820 ane udah gak mampu lagi menampung mobilitas ane D
blackblues - 15/08/2011 01:50 PM
#739

Quote:
Original Posted By miftah.ra
ada banar
seri yang kawa cdma
8130, 8830, 9530, 9550. dll

flexi kada kawa bis, yang kawa smart saja.
belum pernah review smart untuk banjarmasin.

masih vote for GSM.

9550 tuh onyx kah mang?
kada kawa direview, smartnya kdd di banjarmasin nah hammer:
iya pang nah, tapi untuk urusan data masih haratan cdma terutama evdo, makanya meincar itu sorang hammers
wahyu kd - 15/08/2011 04:39 PM
#740

Quote:
Original Posted By blackblues
9550 tuh onyx kah mang?
kada kawa direview, smartnya kdd di banjarmasin nah hammer:
iya pang nah, tapi untuk urusan data masih haratan cdma terutama evdo, makanya meincar itu sorang hammers


9550 itu storm 2, kalo onyx itu 9700 (onyx 1) dan 9780 (onyx 2) itu dua-duanya GSM
Page 37 of 45 | ‹ First  < 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini