Kalimantan Selatan
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
Total Views: 15531 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 39 of 45 | ‹ First  < 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 >  Last ›

d3dn0v - 09/09/2011 10:41 AM
#761

umpat betakun pank... kenapa setiap kali meupdate aplikasi selalu gagal..ni tadi hanyar meupdate appworld 3, imbahnya tengah jalan, kada mau... imbahnya pulang pas pakai desktop manager bawaan BB, ada yang versi 2, di coba instal, tapi kada mau teinstal di BB nya,.... tolong bantuannya... (cendol inside)
dave_raditya - 09/09/2011 05:04 PM
#762

Quote:
Original Posted By d3dn0v
umpat betakun pank... kenapa setiap kali meupdate aplikasi selalu gagal..ni tadi hanyar meupdate appworld 3, imbahnya tengah jalan, kada mau... imbahnya pulang pas pakai desktop manager bawaan BB, ada yang versi 2, di coba instal, tapi kada mau teinstal di BB nya,.... tolong bantuannya... (cendol inside)


sudah bisa Bro ?
d3dn0v - 09/09/2011 07:37 PM
#763

Quote:
Original Posted By dave_raditya
sudah bisa Bro ?


blom.... \( ... ribet om ae... \(
d3dn0v - 10/09/2011 12:19 PM
#764

alhamdulillah bb saya selamat... D
ariedjokam - 11/09/2011 09:38 AM
#765

nanya om,,,
bb ane app error 523 trus minta reset terus...me reset error lagi.
hadew,,kypa solusi yo ?????tq
masternEo - 17/09/2011 12:11 PM
#766

Quote:
Original Posted By ariedjokam
nanya om,,,
bb ane app error 523 trus minta reset terus...me reset error lagi.
hadew,,kypa solusi yo ?????tq


wipe aja mang... install ulang OS nya.. itu ada file java yg tehapus pada saat restart jadi kda sempurna loadingnya..

solusinya cmn reinstall OS nya..

:thumbup
tomx24 - 17/09/2011 01:31 PM
#767

Umpat betakun..
Memori aplikasi BB 9300 tu dasar halus kah?? Ulun hanyar nukar timbul sisa 20mb haja
BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
AdieCRv - 17/09/2011 01:47 PM
#768

sundulgans
sundulgans sundulgans sundulgans
sundulgans sundulgans sundulgans sundulgans sundulgans
sundulgans sundulgans sundulgans sundulgans sundulgans sundulgans sundulgans
sundulgans sundulgans sundulgans
sundulgans sundulgans sundulgans
sundulgans sundulgans sundulgans
sundulgans sundulgans sundulgans


bingung: bingung: bingung:


umpat betajaaaaaaaaak dangsanak ..... iloveindonesias ngakaks
bingung:
masternEo - 23/09/2011 04:59 PM
#769

Quote:
Original Posted By tomx24
Umpat betakun..
Memori aplikasi BB 9300 tu dasar halus kah?? Ulun hanyar nukar timbul sisa 20mb haja
BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini


uninstall aja mang ae program yg jarang dipakai, soalnya lumayan mehantam ke memory tu..
install program seperlunya haja...

:toast
zoule - 26/09/2011 03:36 PM
#770

Quote:
Original Posted By masternEo
uninstall aja mang ae program yg jarang dipakai, soalnya lumayan mehantam ke memory tu..
install program seperlunya haja...

:toast


iya.. sebaiknya install program yang sekiranya di pakai. misalnya Y!M, BBM, Twitter, Fb, dll.. RAM-nya Curve 9300 lebih besar 2x dari bolot 9000 (ane pemakai bolot 9000).
trus klo bisa game2 di hapus.. hehehe..

BTW, salam kenal lawan bubuhan disini lah..
aku baru di banjarmasin.. masih nubie.. heheheh
:toast
Renovatti - 26/09/2011 09:36 PM
#771

ad yg tau curve 9300 sekarang barunya di kisaran harga berapa? masih OS 5 atau sudah OS 6?

trims
cyber.kids - 27/09/2011 09:51 AM
#772

Quote:
Original Posted By wahyu kd


udah dapet gan, ane ke Duta mall ke toko arthomoro harganya lumayan beda 350rb lebih murah daripada website-nya SS
dan harganya juga beda tipis dengan pasaran kaskus.

top lah recsel recsel :2thumbup , ane pikir di Banjar pada mahal semua D



lantai brp gan toko arthomor di DM? klo odyn tau ga harganya? trus garansinya gmn?
handri1977 - 27/09/2011 01:51 PM
#773

umpat betakon lah agan admin............
RAM bb apa bisa di upgrade ya (maksudnya ditambahi kapasitas memorinya gitu...}


terima kasih:addfriends
adijtr - 27/09/2011 07:54 PM
#774

Quote:
Original Posted By handri1977
umpat betakon lah agan admin............
RAM bb apa bisa di upgrade ya (maksudnya ditambahi kapasitas memorinya gitu...}


terima kasih:addfriends

kalo ram ga mungkin bisa diupgrade bos
yang bisa upgrade PIN aja dengan cara jual dan beli bb terbaru
Bararamang - 27/09/2011 09:05 PM
#775

http://www.foursquare.com
handak meinstall nang ini nah ngalih banar kena kalo pina bini malihat dimana barada ngakaks
Bararamang - 27/09/2011 09:13 PM
#776

Quote:
Original Posted By d3dn0v
umpat betakun pank... kenapa setiap kali meupdate aplikasi selalu gagal..ni tadi hanyar meupdate appworld 3, imbahnya tengah jalan, kada mau... imbahnya pulang pas pakai desktop manager bawaan BB, ada yang versi 2, di coba instal, tapi kada mau teinstal di BB nya,.... tolong bantuannya... (cendol inside)


setahuku aja pang sanak lah..bagi pengalaman sadikit nah..amun bb resmi biasanya lancar jaya aja./ sanak hbs meupgrade/membackup bbkah??biasanya ada format installan nang masih tetinggal bakas nang tadahulu.kalo dr segi bb bm(ori)lancar jaya jua,tapi kalo bm refurb nah ituam appworld nya bs kada mau sanakai walaupun brp kali upgrade os.papadaan umpat bagabung nah sanaklah..sapa tahu nang diatas lwn di bawah ulun labih tahu,,hanya share pangalaman ajamalus
handri1977 - 28/09/2011 09:29 AM
#777

Quote:
Original Posted By adijtr
kalo ram ga mungkin bisa diupgrade bos
yang bisa upgrade PIN aja dengan cara jual dan beli bb terbaru


Yah siapa tahu bisa kaya RAM nya laptop...wakakakakak
wah jawaban yang keduanya pian kaya jawaban anak ulun mang ae......
ariedjokam - 28/09/2011 04:18 PM
#778

ngomong-ngomong soal RAM...BB yg paling tinggi speknya saat ini yg mana suhu ? bingung
zoule - 28/09/2011 06:48 PM
#779

Quote:
Original Posted By ariedjokam
ngomong-ngomong soal RAM...BB yg paling tinggi speknya saat ini yg mana suhu ? bingung


Kayaknya Dakota Master, tapi setinggi-tingginya RAM, klo install banyak applikasi akhirnya habis jua
dave_raditya - 11/10/2011 04:24 PM
#780

singgah lagi deh,....
o

ada yang baru ??
Page 39 of 45 | ‹ First  < 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini