Kalimantan Selatan
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
Total Views: 15531 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 42 of 45 | ‹ First  < 37 38 39 40 41 42 43 44 45 > 

aidicard - 08/12/2011 11:40 AM
#821

Quote:
Original Posted By bhaka
detek dopost

belum coba lagi kk ae D

kena ae coba dulu nah D


pake camera to go ada pilihan gasan me e-mute :genits sound cameranya... D
bhaka - 08/12/2011 11:42 AM
#822

Quote:
Original Posted By aidicard


pake camera to go ada pilihan gasan me e-mute :genits sound cameranya... D


itu free apa premium kk ?
aidicard - 08/12/2011 11:54 AM
#823

Quote:
Original Posted By bhaka
itu free apa premium kk ?


premium klo kd salah... tp auk kwa ja menggenerate key nya...
asal camera to go versi 0.3
pm ja pin BB ente..

tp klo masih sama pin lwn yg di pejwan, coba pake key ini 09831

coba offline installer nya ini nah..
[CODE]http://www.mediafire.com/?dc94bcxn2665k8c[/CODE]
bhaka - 08/12/2011 11:58 AM
#824

Quote:
Original Posted By aidicard


premium klo kd salah... tp auk kwa ja menggenerate key nya...
asal camera to go versi 0.3
pm ja pin BB ente..

coba offline installer nya ini nah..
[CODE]http://www.mediafire.com/?dc94bcxn2665k8c[/CODE]


ok dicoba dulu rasanya situ dgroup ada aja klo ?
aidicard - 08/12/2011 11:59 AM
#825

Quote:
Original Posted By bhaka
ok dicoba dulu rasanya situ dgroup ada aja klo ?


cek lg postingan ane di atas kk... o
ane kd kawa masuk grup.. waiting tayus... \(



**hndk makan dulu nah, lapar bnr... ngacir:
bhaka - 08/12/2011 12:03 PM
#826

Quote:
Original Posted By aidicard


cek lg postingan ane di atas kk... o
ane kd kawa masuk grup.. waiting tayus... \(



**hndk makan dulu nah, lapar bnr... ngacir:


wokeh makasih dulu kk D
batis.kiwa - 11/12/2011 02:32 PM
#827

Quote:
Original Posted By bhaka
wokeh makasih dulu kk D

sama-sama kk D
raezwary - 24/12/2011 11:00 PM
#828

Sanak-sanak sebarataan,,ulun umpat betakun nah lagi...
Semalam kan meupgrade app world (via app world),,gara2 ada pemberitahuan dr app world bahwa sudah ada versi barunya..pas di upgrade kan sudah ai..habis tuh d reebot..sekalinya maka app world anggit ulun nii kdd lagi di menunya..tp di cek di app manager datanya masih ada..kenapa lah? (Bb 9300 kepler)
Adakah kira2 yg tau...caranya jua sekira muncul lg keapa..terimakasih BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
masternEo - 27/12/2011 02:21 PM
#829

Quote:
Original Posted By raezwary
Sanak-sanak sebarataan,,ulun umpat betakun nah lagi...
Semalam kan meupgrade app world (via app world),,gara2 ada pemberitahuan dr app world bahwa sudah ada versi barunya..pas di upgrade kan sudah ai..habis tuh d reebot..sekalinya maka app world anggit ulun nii kdd lagi di menunya..tp di cek di app manager datanya masih ada..kenapa lah? (Bb 9300 kepler)
Adakah kira2 yg tau...caranya jua sekira muncul lg keapa..terimakasih BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini


remove aja dulu appworld nya,..
restart bb nya.. hyr instal ulang appworld nya..
http://www.blackberry.com/appworld
lgsg dri browser bb, bisa paket bb apa aja.. it's free.. alias paray alias gratis..

cendols
raezwary - 28/12/2011 12:35 AM
#830

Quote:
Original Posted By masternEo


remove aja dulu appworld nya,..
restart bb nya.. hyr instal ulang appworld nya..
http://www.blackberry.com/appworld
lgsg dri browser bb, bisa paket bb apa aja.. it's free.. alias paray alias gratis..

cendols
terima kasih mang lah \) sekalian nah..adakah yg beisi hp 9550 batangan,,9105 batangan,,behurupan lwn kepler batangan ulun haha BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
masternEo - 28/12/2011 06:45 AM
#831

Quote:
Original Posted By raezwary
terima kasih mang lah \) sekalian nah..adakah yg beisi hp 9550 batangan,,9105 batangan,,behurupan lwn kepler batangan ulun haha
nah coba aja buka thread di FJB mang ae... BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
masternEo - 07/01/2012 09:08 PM
#832

Quote:
Original Posted By raezwary
terima kasih mang lah \) sekalian nah..adakah yg beisi hp 9550 batangan,,9105 batangan,,behurupan lwn kepler batangan ulun haha
nah ke thread sebelah ja mang ae, ke FJB... Mun hdk bahurupan... Atawa tukar tambah... BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
dhanybombom - 08/01/2012 01:35 AM
#833
8220
uy sanak berataan , umpat betakun ,
pearl 8220 nih knpa jadi rancak mati sorang yoo???
mohon penjelasannya..

mun hakun langsung PM kdpp jua...

pahala tu pnk mun hakun membantuicendolscendolscendols cendolb
asyikboo - 13/01/2012 03:53 PM
#834
semalam malam semuaanya
ada yang bisi key meterberry ngk?
aidicard - 13/01/2012 06:15 PM
#835

Quote:
Original Posted By dhanybombom
uy sanak berataan , umpat betakun ,
pearl 8220 nih knpa jadi rancak mati sorang yoo???
mohon penjelasannya..

mun hakun langsung PM kdpp jua...

pahala tu pnk mun hakun membantuicendolscendolscendols cendolb

Kalo batere sdh rusak.. eek:
Mun kd coba pang instal ulang/upgrade os.. malu: BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
aidicard - 13/01/2012 06:28 PM
#836

Quote:
Original Posted By asyikboo
ada yang bisi key meterberry ngk?

PM ke ulun pin BB pian, kena ulun cariakan key nya.. D BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
asyikboo - 14/01/2012 07:30 AM
#837
salam semuannya dangsanak
umpat batakun ada yang tahulah bejual aplikasi signal boster di banjarmasin,banjarbaru,martapura untuk 9100

di tunggu infonya
asyikboo - 14/01/2012 07:39 AM
#838
salam semuannya dangsanak
umpat batakun ada yang tahulah bejual aplikasi signal boster di banjarmasin,banjarbaru,martapura untuk 9100

di tunggu infonya
asyikboo - 15/01/2012 04:16 PM
#839
salam semuannya dangsanak
umpat batakun ada yang taulah bejual double tape merek 3 m gasan casing bb di mana di banjarmasin,dan sekitarnya
alpy - 18/01/2012 06:17 AM
#840

umpat betakun minta tulung paman dangsanak lah ini nah masalahnya, handak me install OS bb, sudah pke langkah yang di sini

sudah di wipe pas handak me install os nya itu yang masalah


bb 8220 nya kd bisa konek ke DM kenapa ya mau backup dll? padahal ada tulisan blackberry 8220 dan pinnya, pas ulun klik konek malah muncul dialog retry update sama cancel neh gambarnya

Spoiler for gambar


BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini

BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini


jadi pas handak me install OS kada kawa tuntung setengah jalan aja error kaya ini gambarnya install OS pke loader setelah dtengah perjalanan muncul pesan ini mohon koreksinya ya

Spoiler for gambar
BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini


Page 42 of 45 | ‹ First  < 37 38 39 40 41 42 43 44 45 > 
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini