Kalimantan Selatan
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
Total Views: 15531 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 43 of 45 | ‹ First  < 38 39 40 41 42 43 44 45 > 

edonk3003 - 23/01/2012 09:45 PM
#841

Quote:
Original Posted By alpy
umpat betakun minta tulung paman dangsanak lah ini nah masalahnya, handak me install OS bb, sudah pke langkah yang di sini

sudah di wipe pas handak me install os nya itu yang masalah


bb 8220 nya kd bisa konek ke DM kenapa ya mau backup dll? padahal ada tulisan blackberry 8220 dan pinnya, pas ulun klik konek malah muncul dialog retry update sama cancel neh gambarnya

Spoiler for gambar


BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini

BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini


jadi pas handak me install OS kada kawa tuntung setengah jalan aja error kaya ini gambarnya install OS pke loader setelah dtengah perjalanan muncul pesan ini mohon koreksinya ya

Spoiler for gambar
BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini


kabel datanya mang ae cobai dlu pyn ganti, maaf bnr nah uln neubi jua pank... Untung2an, mudahan mau, mun kd mau jua pyn cek konektornya klu pina ada bakas banyu.. BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
Ms.Lovette - 26/01/2012 08:03 PM
#842

Umpat batakun,
Kenpa apliksi BBM di gemini ulun hilang, tapi dicek di app world masih installed tulisannya? Jadi kaya tehidden tu.
Padahal sebelumnya ada, pas mencoba ganti kartu timbul hilang.
Kira2 kypa solusinya supaya BBM nya ada pulang? BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
aidicard - 27/01/2012 01:52 AM
#843

Quote:
Original Posted By Ms.Lovette
Umpat batakun,
Kenpa apliksi BBM di gemini ulun hilang, tapi dicek di app world masih installed tulisannya? Jadi kaya tehidden tu.
Padahal sebelumnya ada, pas mencoba ganti kartu timbul hilang.
Kira2 kypa solusinya supaya BBM nya ada pulang?

Coba instal beasa aplikasi BBM nya..
Tp secara offline.. Download di repo.antihackerlink.co.id BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
dave_raditya - 31/01/2012 06:54 PM
#844

Quote:
Original Posted By aidicard

Coba instal beasa aplikasi BBM nya..
Tp secara offline.. Download di repo.antihackerlink.co.id


Request cam mute gasan bellagio pang...
o BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
dave_raditya - 17/02/2012 10:41 AM
#845

Quote:
Original Posted By dave_raditya
Request cam mute gasan bellagio pang...
o BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini


sundul lagi,....
sundulgans
AmankMidhun - 24/02/2012 06:14 PM
#846

ada yang jual BB nya gk ?
bekas tp msh bagus gan ?
PM yah
elfaroqy - 24/02/2012 11:46 PM
#847

umpat bagabung juwa nah di bb kurner bubuhan Kalimantan Selatan

mamakai bb juwa pang nah, mun ada grup bibiim nya handak ae juwa umpat bagabung \)

Untuk TS wan kawanan nang lain salam kenal barataan
elfaroqy - 25/02/2012 01:43 PM
#848

salam Kenal mastah-mastah bb barataan \) nubi umpat bagabung nah, supaya menambah infurmasin masalah per BB an \)
HH ulun bold 9650 a.k.a essex

Quote:
Original Posted By dhanybombom
uy sanak berataan , umpat betakun ,
pearl 8220 nih knpa jadi rancak mati sorang yoo???
mohon penjelasannya..

mun hakun langsung PM kdpp jua...

pahala tu pnk mun hakun membantuicendolscendolscendols cendolb


kalo ulun boleh bapandapat, menurut ulun ntu mungkin ada yng crash di osnya sanak ae, saran ulun cuba reload/inul os lagi gan, tapi kalo masih balum solved bearti kemungkinan kedua di hardwarenya, CMIIW
semoga berhasil

Quote:
Original Posted By asyikboo
ada yang bisi key meterberry ngk?


bisa PM ke ulun pin bb nya, mudahan rasuk keynya \)
edodoedogawa - 14/03/2012 03:23 PM
#849
VIRUS DI BB
Jakarta - "Wah, sepertinya BlackBerryku kena virus. Memorinya tidak bisa dideteksi," ujar seorang pengguna BlackBerry. Keluhan seperti ini rasanya kerap didengar. Namun, apa benar sudah ada virus di BlackBerry?

Sejauh ini sepertinya belum ada virus yang menginfeksi OS yang bermain di perangkat besutan Research In Motion (RIM) itu. Yang ada adalah virus yang menyerang media card (memori eksternal) di Blackberry.

Bagaimana cara kerja virus tersebut? Pada saat Blackberry disambungkan dengan komputer menggunakan kabel USB, maka saat itu virus bisa masuk ke media card karena Blackberry beralih fungsi menjadi USB storage.

Berikut ciri-ciri file di memory card yang sudah terinveksi virus:

1. Ada beberapa file yang memiliki ukuran sama
2. Ada folder yang sepertinya hilang (disembunyikan virus) dan akan muncul shortcut dengan nama yang sama dengan folder yang disembunyikan virus tersebut.
3. Ada file yang memiliki extension lebih dari satu, misalnya : xxxx.exe.zip

Lantas bagaimana caranya kita membasmi virus tersebut?

1. Cari komputer yang anti virusnya selalu update. Bisa juga menggunakan anti virus buatan lokal, sekarang sudah banyak yang bagus, karena biasanya komputer-komputer di Indonesia paling banyak terinfeksi dengan virus lokal alias buatan Indonesia.
2. Sambungkan BlackBerry ke komputer tersebut dan pada saat muncul pop up menu, pilih Blackberry sebagai USB storage
3. Scan memori card di BlackBerry dengan menggunakan anti virus yang ada di komputer
4. Urutkan file berdasarkan ukuran/size dan beberapa file yang berukuran sama dan diindikasikan sebagai virus lebih baik dihapus.
5. Apabila ada file dengan extension lebih yang lebih dari satu, segera hapus file tersebut.
6. Yang paling penting adalah, setelah media card bersih jangan sembarangan copy file ke dalam media card menggunakan komputer yang tidak memiliki anti virus yang update.
XPlayer - 14/03/2012 07:41 PM
#850

Quote:
Original Posted By asyikboo
ada yang bisi key meterberry ngk?

pin bb nya brp mang?
kna menggenerate kan :army
elfaroqy - 18/03/2012 11:22 AM
#851

Mana an ni orangnya? masih kah diskusi di sini? handak ae nubi umpat bagabung juwa nah, ulun mamakai essex wan badak electrone \)
juragan.baras - 04/04/2012 07:51 PM
#852

Sunyi neh penghuninya kd an LG...
juragan.baras - 04/04/2012 07:55 PM
#853

Sunyi nya nih penghuninya..kemanaan urang nya uyyyyy
Age182 - 24/04/2012 03:26 PM
#854

Mang umpat betakun nah..
jadi gini,,BB ulun Gemini 8520,ulun daftarkan paket BIS indosat 1 bulan..
trus kan setelah daftar minta cabut pasang batt,,udah ane cabut pasang tapi sinyalnya tetep aja GSM gak berubah"..
trus BBM dan yang lainya juga gak aktif..berdukas
ada solusi kah amang" sekalian...
tq
aidicard - 24/04/2012 04:04 PM
#855

Quote:
Original Posted By Age182
Mang umpat betakun nah..
jadi gini,,BB ulun Gemini 8520,ulun daftarkan paket BIS indosat 1 bulan..
trus kan setelah daftar minta cabut pasang batt,,udah ane cabut pasang tapi sinyalnya tetep aja GSM gak berubah"..
trus BBM dan yang lainya juga gak aktif..berdukas
ada solusi kah amang" sekalian...
tq


telp operatornya... shakehand
saputra.ilham21 - 11/05/2012 04:15 PM
#856

permisi agan semuanya....

klo untuk kredit bb di banjarmasin ada yg tau dimana yah???
saintsilvers - 25/06/2012 11:25 AM
#857

Quote:
Original Posted By Age182
Mang umpat betakun nah..
jadi gini,,BB ulun Gemini 8520,ulun daftarkan paket BIS indosat 1 bulan..
trus kan setelah daftar minta cabut pasang batt,,udah ane cabut pasang tapi sinyalnya tetep aja GSM gak berubah"..
trus BBM dan yang lainya juga gak aktif..berdukas
ada solusi kah amang" sekalian...
tq


bawa ke gerainya langsung D
madabuba - 30/06/2012 10:33 PM
#858

disini sunyi juwa...
kdadaan urangnya juwa
saintsilvers - 30/06/2012 10:54 PM
#859

Quote:
Original Posted By madabuba
disini sunyi juwa...
kdadaan urangnya juwa


lawas dah kdadaan urangnya...
handri1977 - 04/07/2012 09:40 AM
#860

pingin nukar Bellagio sebiji lagi...
Page 43 of 45 | ‹ First  < 38 39 40 41 42 43 44 45 > 
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini