Kalimantan Selatan
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
Total Views: 15531 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 44 of 45 | ‹ First  < 39 40 41 42 43 44 45 > 

bhaka - 06/07/2012 01:37 PM
#861

trackball ane gak berfungsi kyp caranya capedes
awss - 06/07/2012 02:07 PM
#862

Quote:
Original Posted By bhaka
trackball ane gak berfungsi kyp caranya capedes


ganti BBnya p
bhaka - 06/07/2012 03:08 PM
#863

Quote:
Original Posted By awss
ganti BBnya p


kurang duitnya handak beganti hammers
fadhil2197 - 10/07/2012 01:03 PM
#864

invite ulun lah D pin:29231cbe :thumbup
ninnakembang - 31/07/2012 09:25 PM
#865

umpat meandak jua nah
pin:28312D33

adakah yg di bjb bejual garskin lawan upgrade bb yg murah ? info nya sekalian lah buhan nya malus
asuwe - 01/08/2012 12:03 PM
#866

pin 289fe04f
Igablack - 03/08/2012 10:47 PM
#867

Umpat meandak Pin pang lawan minta Cendol..

Ni pun q na : 288D6B39
aidicard - 04/08/2012 02:31 PM
#868

Quote:
Original Posted By bhaka
trackball ane gak berfungsi kyp caranya capedes


bongkar trus ganti D o
ayamloser - 04/08/2012 03:18 PM
#869

umpat meandak jua nah : 26943A86 D

mang, umpat betakun jua nah
ampun lun nih headset nya rusak lo, nah rencana hndak nukar lagi ganti yang baru, rencana sih merek lain, kada hndak yang merk BB lagi headsetnya
sakit ditelinga pang mun dipake belawasan
lawan suaranya rasa kurang WAW keituu D

nah yg jadi pertanyaan, bujur kah kalonya BB nih mun headset nya lain pada merk nya bisa merusak ke BB nya ?? kawan jua pang tuh madahe jernya bisa kytuu rolleyes:
tapi rasa kd masuk akal bnaram han think:

makasiii D
awss - 04/08/2012 05:55 PM
#870

Quote:
Original Posted By ayamloser
umpat meandak jua nah : 26943A86 D

mang, umpat betakun jua nah
ampun lun nih headset nya rusak lo, nah rencana hndak nukar lagi ganti yang baru, rencana sih merek lain, kada hndak yang merk BB lagi headsetnya
sakit ditelinga pang mun dipake belawasan
lawan suaranya rasa kurang WAW keituu D

nah yg jadi pertanyaan, bujur kah kalonya BB nih mun headset nya lain pada merk nya bisa merusak ke BB nya ?? kawan jua pang tuh madahe jernya bisa kytuu rolleyes:
tapi rasa kd masuk akal bnaram han think:

makasiii D


aku pakai headset samsung, aman2 haja

pakai headset bawaan kd nyaman D
ayamloser - 05/08/2012 02:22 PM
#871

Quote:
Original Posted By awss
aku pakai headset samsung, aman2 haja

pakai headset bawaan kd nyaman D


nah, iyakah.. kawa am berarti tuu

headset samsung merk apa mang ?
Hariskage - 31/08/2012 07:36 PM
#872

umpat meandak pin nah :
28336213
kalo ae ada bubuhan pian hndk bekawanan di BBM jua D
ebonk88 - 01/09/2012 06:59 AM
#873

Quote:
Original Posted By awss
aku pakai headset samsung, aman2 haja

pakai headset bawaan kd nyaman D


satuju mang ae
auk gen imbahanu pakai headset samsung Tab
kdpp ae

===========

mun ke loksadoan umpatan z klo mang?
kadada tugas luar jua klo lah paparak ini?
Aat_BorLanD - 03/09/2012 09:46 AM
#874

ulun nubi umpat meandak jua o

PIN:312aaadc

handak menambah kawan cekpms



Spoiler for gambar ulun
ngakak
IhFa - 04/09/2012 08:16 AM
#875

radiasi bb tu kuat banar dripada hp merk laennya, bujur lo???
abdi998 - 04/09/2012 05:00 PM
#876

Quote:
Original Posted By asyikboo
umpat batakun ada yang tahulah bejual aplikasi signal boster di banjarmasin,banjarbaru,martapura untuk 9100

di tunggu infonya

aku bjual nang ai, cek ha trit ku. Aku yang bjualan aplikasi bb

Quote:
Original Posted By alpy
umpat betakun minta tulung paman dangsanak lah ini nah masalahnya, handak me install OS bb, sudah pke langkah yang di sini

sudah di wipe pas handak me install os nya itu yang masalah


bb 8220 nya kd bisa konek ke DM kenapa ya mau backup dll? padahal ada tulisan blackberry 8220 dan pinnya, pas ulun klik konek malah muncul dialog retry update sama cancel neh gambarnya

Spoiler for gambar


BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini

BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini


jadi pas handak me install OS kada kawa tuntung setengah jalan aja error kaya ini gambarnya install OS pke loader setelah dtengah perjalanan muncul pesan ini mohon koreksinya ya

Spoiler for gambar
BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini
Kabel km t nang ai, mun kd handak pusang pindah ke komputer lain



Quote:
Original Posted By Ms.Lovette
Umpat batakun,
Kenpa apliksi BBM di gemini ulun hilang, tapi dicek di app world masih installed tulisannya? Jadi kaya tehidden tu.
Padahal sebelumnya ada, pas mencoba ganti kartu timbul hilang.
Kira2 kypa solusinya supaya BBM nya ada pulang?

install ulang haja tuh, plg crash modul bnr am

Quote:
Original Posted By dave_raditya


Request cam mute gasan bellagio pang...
o

kdd, cam mute gsan bellagio. cam mute yg bgus gsan os5 lwn 6 j

Quote:
Original Posted By Age182
Mang umpat betakun nah..
jadi gini,,BB ulun Gemini 8520,ulun daftarkan paket BIS indosat 1 bulan..
trus kan setelah daftar minta cabut pasang batt,,udah ane cabut pasang tapi sinyalnya tetep aja GSM gak berubah"..
trus BBM dan yang lainya juga gak aktif..berdukas
ada solusi kah amang" sekalian...
tq


Telponi operatornya, GSMnya hlus apa ganal ?
abdi998 - 04/09/2012 05:01 PM
#877

dopost
hyde171717 - 18/09/2012 01:42 PM
#878

Umpat handak bekawanan nahh
pin BBM ku : 20DC22E4
invite lahhh warga banjar zua


umpat betakun jua
ada kah yang meinstall soft Blackberru themes studio 6
kayapa caranya supa create tema'nya banyak
ini yang ada cuma 6 tipe BB za
yakni troch dll gtu nahhh
kayapa mun handak gemini bold javelin dll gtu

makasih dulu lahhh
bhaka - 20/09/2012 10:40 AM
#879

mana nih TS nya banyak pertanyaan nah kdd yg menjawab D
dave_raditya - 24/09/2012 06:26 PM
#880

Quote:
Original Posted By bhaka
mana nih TS nya banyak pertanyaan nah kdd yg menjawab D


pina haur teh ess nya
D
Page 44 of 45 | ‹ First  < 39 40 41 42 43 44 45 > 
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > BlackBerry Corner RKS | Share Semua Yg Berbau BlackBerry Disini