Bandung
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > JABAR, DKI & BANTEN > Bandung > ... Hayu Urang Mumule Basa Karuhun ...
Total Views: 61284 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 2 of 371 |  < 1 2 3 4 5 6 7 >  Last ›

kris87 - 06/09/2010 06:14 PM
#21

Quote:
Original Posted By elfapega
Saur tiori, aya 3 rupa "e" dina basa sunda.

[*] "é" taling sapertos dina kecap : céngék, kékéséd (aya curek diluhureunna) atanapi cobék, soék, hadé, saré, sareng seueur conto nu sanésna
[*] "e" pepet, sapertos dina kecap : gereget, kesed, seseg, berebet atanapi wareg, bingkeng, pelak, ajeg, bencar, sareng sajabina
[*] "eu", sapertos dina kecap : geuleuh, beuteung, seubeuh, seureuh atanapi beukah, ageung, aseupan, sareng sajabina



Mugi tiasa kahartos, hatur nuhun


kang elpapega,,ai k batur mah mani detil ngwalerna,,ai post abi diantepkeun kitu:mewek :mewek

ngayuga kang,,ngayuga???
elfapega - 06/09/2010 08:35 PM
#22

Quote:
Original Posted By kris87
kang elpapega,,ai k batur mah mani detil ngwalerna,,ai post abi diantepkeun kitu:mewek :mewek

ngayuga kang,,ngayuga???


Aehhh hapunten pisan kang kris87, kalangkung.... punten Peace:
ieu ge manawi teu lepat hartos ngayuga teh ngurus/miara/nangtayungan/ngaraksa
hapunten upami kirang nyugemakeun
mozuqi - 06/09/2010 10:34 PM
#23

Sapagodos pisan kang..

Sim kuring ge asa hariwang ningali barudak sunda nu leuwih bentes basa inggris tibatan basa sunda...
elfapega - 06/09/2010 11:40 PM
#24

Quote:
Original Posted By mozuqi
Sapagodos pisan kang..

Sim kuring ge asa hariwang ningali barudak sunda nu leuwih bentes basa inggris tibatan basa sunda...


Alhamdulillah... gening seueur kénéh anu reueus kana basa sunda téh
Hayu atuh kang ... da kusaha deui ari sanés ku urang sunda pituin mah...
kris87 - 07/09/2010 12:42 AM
#25

Quote:
Original Posted By elfapega
Aehhh hapunten pisan kang kris87, kalangkung.... punten Peace:
ieu ge manawi teu lepat hartos ngayuga teh ngurus/miara/nangtayungan/ngaraksa
hapunten upami kirang nyugemakeun


haturnuhun kang tos merhatoskeun abi oge malu:

tapi da aya hbunganna sareng nu hamil kang..mtak abi bingung da dina kamus ge sami sareng nu ku akang dugikeun
JIMS.NEUTRON - 07/09/2010 08:18 AM
#26

hayu ah ngamumulé basa urg sadayana...
:thumbup buat TS

nambihan kang didieu...
http://wsab.blogspot.com/2005/08/ngeunaan-basa-sunda.html
elfapega - 07/09/2010 10:25 AM
#27

Quote:
Original Posted By kris87
haturnuhun kang tos merhatoskeun abi oge malu:

tapi da aya hbunganna sareng nu hamil kang..mtak abi bingung da dina kamus ge sami sareng nu ku akang dugikeun


ke.. ke.. maksadna kumaha tah ? abdi kirang écés kang ?
mung upami dianggo dina kalimat seueur dikaitkeun sareng ngandung, sapertos indung nu ngandung bapa nu ngayuga...

Quote:
Original Posted By JIMS.NEUTRON
hayu ah ngamumulé basa urg sadayana...
:thumbup buat TS

nambihan kang didieu...
http://wsab.blogspot.com/2005/08/ngeunaan-basa-sunda.html


Bagéa kidulur... hatur nuhun tos rurumpaheun...
mangga ka sadérék nu sanés dilajengkeun deui
daphi - 07/09/2010 04:31 PM
#28

Parunten sadayana, sim kuring bade ngiring ngarewong...
Tos lami simkuring hoyong ngadamel trit sapertos kieu mung teu wantun, kumargi basa sunda simkuring tebih tina sampurna...

Alhamdulillah aya kidulur TS nu tos ngamimitian... hayu ah cuang ngamumule basa karuhun urang... kusaha deui pami sanes ku urang-urang mah..

Cik punten kidulur TS, pami basa sunda abdi aya nulepat punten pang ngalereskeun.. Caag ah...
elfapega - 08/09/2010 12:47 AM
#29

Quote:
Original Posted By daphi
Parunten sadayana, sim kuring bade ngiring ngarewong...
Tos lami simkuring hoyong ngadamel trit sapertos kieu mung teu wantun, kumargi basa sunda simkuring tebih tina sampurna...

Alhamdulillah aya kidulur TS nu tos ngamimitian... hayu ah cuang ngamumule basa karuhun urang... kusaha deui pami sanes ku urang-urang mah..

Cik punten kidulur TS, pami basa sunda abdi aya nulepat punten pang ngalereskeun.. Caag ah...


Alhamdulillah geningan seueur keneh nu hoyong ngamumulé basa karuhun teh...
Sae pisan kang, mangga urang sami-sami rojong ku urang sadaya.. :2thumbup

ilovekaskus ilovekaskus ilovekaskus
daphi - 08/09/2010 06:12 AM
#30

Wilujeng enjing kidulur....

Kumaha daramang? Teu karaos nya sasih shaum kantun 2 dinten deui..

Bilih kabujeng telat, Simkuring oge neda dihapunten samudaya kalepatan kasadayana boh bilih aya anu ka kait ati, ka cangreud manah, tiluhur sa usap rambut ti handap sa usap dampal...rumaos sim kuring sok heureuy, luhur saur bahe carek...sok nete semplek nincak nyugak... teu entep seureuh malapah gedang....mugia dina jalaran Iedul fitri ieu urang bebaskeun sagala pacongkedan dina manah urang masing-masing...

Mangga dilajeng kang....
daphi - 08/09/2010 03:25 PM
#31

Euleuh euleuh kamarana ieu teh meni sepi siga kieu...

Tos marudik kitu?
JIMS.NEUTRON - 09/09/2010 06:16 PM
#32

Quote:
Original Posted By daphi
Euleuh euleuh kamarana ieu teh meni sepi siga kieu...

Tos marudik kitu?


muhun kamarana nya teu nambihan2 iyeu jalmi didieu teh...D
hayu urg takbiran kang...

iloveindonesia
elfapega - 10/09/2010 12:11 AM
#33

Quote:
Original Posted By daphi
Euleuh euleuh kamarana ieu teh meni sepi siga kieu...

Tos marudik kitu?


Quote:
Original Posted By JIMS.NEUTRON
muhun kamarana nya teu nambihan2 iyeu jalmi didieu teh...D
hayu urg takbiran kang...

iloveindonesia


Punten pisan baraya.... sim kuring nuju rada seueur pamengan (biasa ari nu rendey ku budak mah malu)
Sakentenan we atuh... sim kuring neda pangapunten ka baraya sadaya tina sagala kalepantan sim kuring, nyakitu deui sim kuring Insya Alloh parantos ikhlas ka baraya sadaya, wilujeng boboran siam, minal 'aidin wal faizin, taqobbalallohu minna waminkum shiyaamana washiyaamakum...
JIMS.NEUTRON - 11/09/2010 12:24 AM
#34

Quote:
Original Posted By elfapega
Punten pisan baraya.... sim kuring nuju rada seueur pamengan (biasa ari nu rendey ku budak mah malu)
Sakentenan we atuh... sim kuring neda pangapunten ka baraya sadaya tina sagala kalepantan sim kuring, nyakitu deui sim kuring Insya Alloh parantos ikhlas ka baraya sadaya, wilujeng boboran siam, minal 'aidin wal faizin, taqobbalallohu minna waminkum shiyaamana washiyaamakum...


sami2 kang, hapunten sagala kalepatan abdi oge...
hayu ah urg ngabuka lembaran anu anyar deui,anu langkung sae tinu kamari...D
elfapega - 12/09/2010 10:58 AM
#35

Quote:
Original Posted By JIMS.NEUTRON
sami2 kang, hapunten sagala kalepatan abdi oge...
hayu ah urg ngabuka lembaran anu anyar deui,anu langkung sae tinu kamari...D


Insya Alloh... Mugia urang sadaya di istiqomahkeun dina fitrah... Amiin

Mangga atuh urang lajengkeun deui garapeun urang sadaya teh

Prung ah...
daphi - 12/09/2010 05:12 PM
#36

Quote:
Original Posted By elfapega
Insya Alloh... Mugia urang sadaya di istiqomahkeun dina fitrah... Amiin

Mangga atuh urang lajengkeun deui garapeun urang sadaya teh

Prung ah...


Alhamdulillah tiasa OL deui saatos muik ti Ciamis...
Kumaha baraya sadaya daramang ??
Nuju marudik keneh panginten nya..?
Aya nu ti Ciamis oge kitu? manawi urang teh duduluran.. D
lightenlam - 13/09/2010 10:35 PM
#37

Abah ts, abdi bade tumaros. Ari dinten anu dijadikeun dintenna nganggo basa sunda di sakola teh dinten naon? Anu diayakeun ku pemda geningan. Bade dicobian ku abdi di sakola...
Sareng aya saran, kumaha upami di thread regional mah aya istilah sorangan deui sapertos juragan di thread lounge janten abah/ambu di regional jabar, mbok/mas di regional jateng-jatim, pertamax janten kahijina, jsb.
Punten upami kirang sae katingalna, abdi nganggo hp...... Hayu Urang Mumule Basa Karuhun ...
daphi - 14/09/2010 09:02 AM
#38

Quote:
Original Posted By lightenlam
Abah ts, abdi bade tumaros. Ari dinten anu dijadikeun dintenna nganggo basa sunda di sakola teh dinten naon? Anu diayakeun ku pemda geningan. Bade dicobian ku abdi di sakola...
Sareng aya saran, kumaha upami di thread regional mah aya istilah sorangan deui sapertos juragan di thread lounge janten abah/ambu di regional jabar, mbok/mas di regional jateng-jatim, pertamax janten kahijina, jsb.
Punten upami kirang sae katingalna, abdi nganggo hp...... Hayu Urang Mumule Basa Karuhun ...


simkuring satuju sareng baraya nu hiji ieu.. pami akang sareng euceu kumaha?
janten ciri khas kitu nya...
sok atuh ramekeun deui ieu thread..
elfapega - 15/09/2010 09:37 PM
#39

Quote:
Original Posted By lightenlam
Abah ts, abdi bade tumaros. Ari dinten anu dijadikeun dintenna nganggo basa sunda di sakola teh dinten naon? Anu diayakeun ku pemda geningan. Bade dicobian ku abdi di sakola...
Sareng aya saran, kumaha upami di thread regional mah aya istilah sorangan deui sapertos juragan di thread lounge janten abah/ambu di regional jabar, mbok/mas di regional jateng-jatim, pertamax janten kahijina, jsb.
Punten upami kirang sae katingalna, abdi nganggo hp...... Hayu Urang Mumule Basa Karuhun ...


Upami teu lepat mah dinten Rebo kang...
Sapagodos pisan abdi mah... mung ari abah sareng ambu mah konotasina sepuh kang... kumaha upami AKANG-EUCEU atanapi AKANG-ETEH

Quote:
Original Posted By daphi
simkuring satuju sareng baraya nu hiji ieu.. pami akang sareng euceu kumaha?
janten ciri khas kitu nya...
sok atuh ramekeun deui ieu thread..


Akur lur... hehehehehe shakehand2
BocahNgaskus.Jr - 15/09/2010 09:40 PM
#40

teu acan leres sunda abdi mah kang, masih keneh aya basa loma na, hapunten ah, tapi abdi kudu ngelestarikeun basa karuhun urg, meh bisa ngajarkeun dina engke waktos abdi gaduh budak o
Page 2 of 371 |  < 1 2 3 4 5 6 7 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > JABAR, DKI & BANTEN > Bandung > ... Hayu Urang Mumule Basa Karuhun ...