Bandung
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > JABAR, DKI & BANTEN > Bandung > ... Hayu Urang Mumule Basa Karuhun ...
Total Views: 61284 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 358 of 371 | ‹ First  < 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 >  Last ›

BigBoss.of.Bata - 31/08/2012 01:52 PM
#7141

Quote:
Original Posted By natsumikan


"sakitu anu kapihatur, langkung saur bahé carék, neda jembar panghampura.
wassalamualaikum w.w."

biasana kitu lamun nutup biantara mah.


bahe carek teh tumpah kemarahan ? bingungs
kasar teuy kang eta basana? bilih guru teu ngartos,malah guru bahasana teu lemah lembut hammer:
natsumikan - 31/08/2012 02:11 PM
#7142

Quote:
Original Posted By BigBoss.of.Bata
bahe carek teh tumpah kemarahan ? bingungs
kasar teuy kang eta basana? bilih guru teu ngartos,malah guru bahasana teu lemah lembut hammer:


D lamun diartikeun per kata mah muhun kitu tapi éta téh kalimat istilah hammer:, peribahasa.

Sederhanana, dimana aya istilah "langkung saur bahé carék" kadituna diteraskeun "neda jembar pangampura" maksudna sami sareng nu di luhur. "jika ada salah kata" → "mohon dimaafkan"

**biasana aya nu dilengkapan jiga kieu : "Sakitu anu kapihatur, bobo sapanon carang sapakan, langkung saur bahé carék, neda agung cukup lumur, neda jembar pangampura (atanapi singhaksami).
**maksudna kadinya-dinya kénéh, pami dihartoskeun sakecap-sakecap tangtos bénten deui.

diajar mah ulah kagok2, lamun guruna teu tiasa lemes urang kedah tiasa, moal rugi ieuh soalna ieu mah élmu prakték nu langsung karaos mangpaatna :thumbup

badé dihartoskeun tina basa Indonesia nu di luhur? teu nganggé istilah sunda.
"sakitu anu kapihatur, hapuntenna bilih aya kakirangan"


da enya teu énakeun hammers
BigBoss.of.Bata - 31/08/2012 02:15 PM
#7143

Quote:
Original Posted By natsumikan


D lamun diartikeun per kata mah muhun kitu tapi éta téh kalimat istilah hammer:, peribahasa.

Sederhanana, dimana aya istilah "langkung saur bahé carék" kadituna diteraskeun "neda jembar pangampura" maksudna sami sareng nu di luhur. "jika ada salah kata" → "mohon dimaafkan"

**biasana aya nu dilengkapan jiga kieu : "Sakitu anu kapihatur, bobo sapanon carang sapakan, langkung saur bahé carék, neda agung cukup lumur, neda jembar pangampura (atanapi singhaksami).
**maksudna kadinya-dinya kénéh, pami dihartoskeun sakecap-sakecap tangtos bénten deui.

diajar mah ulah kagok2, lamun guruna teu tiasa lemes urang kedah tiasa, moal rugi ieuh soalna ieu mah élmu prakték nu langsung karaos mangpaatna :thumbup

badé dihartoskeun tina basa Indonesia nu di luhur? teu nganggé istilah sunda.
"sakitu anu kapihatur, hapuntenna bilih aya kakirangan"

da enya teu enakeun hammers


nuhun kang,ternyata paribasa ngakaks
kitu wae atuh kang,bade diajar lemes deui ameh guruna isin shutup:
ngakaks
natsumikan - 31/08/2012 02:20 PM
#7144

Quote:
Original Posted By BigBoss.of.Bata
nuhun kang,ternyata paribasa ngakaks
kitu wae atuh kang,bade diajar lemes deui ameh guruna isin shutup:
ngakaks


sami-sami kang... sok diajar sing suhud D

bilih aya nu teu ngartos mah lapor wé kadieu sugan aya nu ngartoseun hammers

sip lah kitu atuh, da wajib tiasa lemes mah shakehand
PNS.Indonesia - 31/08/2012 02:20 PM
#7145

Quote:
Original Posted By BigBoss.of.Bata
bahe carek teh tumpah kemarahan ? bingungs
kasar teuy kang eta basana? bilih guru teu ngartos,malah guru bahasana teu lemah lembut hammer:


maenya kang guruna teu apaleun basa sunda atuh..
D

--nuhun ah hejo2na, seger pisan mang--
BigBoss.of.Bata - 31/08/2012 02:25 PM
#7146

Quote:
Original Posted By natsumikan


sami-sami kang... sok diajar sing suhud D

bilih aya nu teu ngartos mah lapor wé kadieu sugan aya nu ngartoseun hammers

sip lah kitu atuh, da wajib tiasa lemes mah shakehand

muhun kang D
Quote:
Original Posted By PNS.Indonesia
maenya kang guruna teu apaleun basa sunda atuh..
D

--nuhun ah hejo2na, seger pisan mang--

rada kasar kang
misalna harus
lemesna kedah
guruna mah kudu cd
natsumikan - 31/08/2012 02:39 PM
#7147

Quote:
Original Posted By PNS.Indonesia
maenya kang guruna teu apaleun basa sunda atuh..
D

--nuhun ah hejo2na, seger pisan mang--


di abdi ogé aya kang, da dianggapna basa sunda mah gampang jadi wé guruna rada teu dipilihan hammer:

Quote:
Original Posted By BigBoss.of.Bata
muhun kang D

rada kasar kang
misalna harus
lemesna kedah
guruna mah kudu cd


perhatoskeun ogé kang perkawis undak usuk basana.

salami lebet dina aturan undak usuk basana nya teu nanaon. D
PNS.Indonesia - 31/08/2012 02:42 PM
#7148

Quote:
Original Posted By BigBoss.of.Bata
muhun kang D

rada kasar kang
misalna harus
lemesna kedah
guruna mah kudu cd


naha guruna cingkleung kitu mang, teu apaleun basa sunda..?
gila:
BigBoss.of.Bata - 31/08/2012 02:48 PM
#7149

Quote:
Original Posted By natsumikan


di abdi ogé aya kang, da dianggapna basa sunda mah gampang jadi wé guruna rada teu dipilihan hammer:



perhatoskeun ogé kang perkawis undak usuk basana.

salami lebet dina aturan undak usuk basana nya teu nanaon. D


tapi kan asa kumaha kitu kang hammer:
kedahna mah ngajarkeun anu halus jadi ka barudakna janten kabiasaan nganggu basa lemes :angel
Quote:
Original Posted By PNS.Indonesia
naha guruna cingkleung kitu mang, teu apaleun basa sunda..?
gila:


bisaeun sunda kang matak dijadikeun guru oge hammer:
mung ngajarna nganggo basa sadidinten cd
PNS.Indonesia - 31/08/2012 03:04 PM
#7150

Quote:
Original Posted By BigBoss.of.Bata
tapi kan asa kumaha kitu kang hammer:
kedahna mah ngajarkeun anu halus jadi ka barudakna janten kabiasaan nganggu basa lemes ... Hayu Urang Mumule Basa Karuhun ...

bisaeun sunda kang matak dijadikeun guru oge hammer:
mung ngajarna nganggo basa sadidinten cd


eta meren nu jadi masalahna, tiasa basa sunda jadi guru sunda
tiasa lumpat janten guru olahraga
tiasa solat janten guru agama
tiasa nganggo kalkulator janten guru matematika
tiasa ngetik janten guru komputer
atuh iraha majuna nya indonesia teh? shutup:
naon kalahkah ngacapruk abdi teh, punten ah Peace:
-----
perkawis pengajaran di sakola, karna basa sunda teh salah satu muatan lokal, jantena guru nu dianggo saayana we hela
da moal sanes pelajaran inti.. --meureun--
Peace:
BigBoss.of.Bata - 31/08/2012 03:10 PM
#7151

Quote:
Original Posted By PNS.Indonesia
eta meren nu jadi masalahna, tiasa basa sunda jadi guru sunda
tiasa lumpat janten guru olahraga
tiasa solat janten guru agama
tiasa nganggo kalkulator janten guru matematika
tiasa ngetik janten guru komputer
atuh iraha majuna nya indonesia teh? shutup:
naon kalahkah ngacapruk abdi teh, punten ah Peace:
-----
perkawis pengajaran di sakola, karna basa sunda teh salah satu muatan lokal, jantena guru nu dianggo saayana we hela
da moal sanes pelajaran inti.. --meureun--
Peace:


tapi da khusus jawa barat sunda teh
jadi spesial D
komo abdi urang ciamis,jadi sunda pisan p
naisinpo - 31/08/2012 03:15 PM
#7152

Quote:
Original Posted By PNS.Indonesia

-----
perkawis pengajaran di sakola, karna basa sunda teh salah satu muatan lokal, jantena guru nu dianggo saayana we hela
da moal sanes pelajaran inti.. --meureun--
Peace:


padahal unggal taun seueur sarjana enggal kaluaran jurusan sastra/bahasa sunda
PNS.Indonesia - 31/08/2012 03:17 PM
#7153

pan sunda teh jawa barat tea..
tos identik, teu tiasa dipisahkeun
leres mang..?
da mun basa sadidinten mah pasti tiasa, mung nu karuhun nu kedah diajar teras teh
da sadidinten jarang nu ngangge, mung biasana pas nyarios sareng sepuh atapani pas aya acara2 resmi.
-----
eh kela, ai basa sunda karuhun teh sami henteu sareng basa karuhun? confused:
BigBoss.of.Bata - 31/08/2012 03:20 PM
#7154

Quote:
Original Posted By PNS.Indonesia
pan sunda teh jawa barat tea..
tos identik, teu tiasa dipisahkeun
leres mang..?
da mun basa sadidinten mah pasti tiasa, mung nu karuhun nu kedah diajar teras teh
da sadidinten jarang nu ngangge, mung biasana pas nyarios sareng sepuh atapani pas aya acara2 resmi.
-----
eh kela, ai basa sunda karuhun teh sami henteu sareng basa karuhun? confused:


muhun atuh,ciamis sunda pisan basana ngakaks
kirang terang kang,abdi mah terangna kiripik hammer:
karuhun artina naon kitu kang?
PNS.Indonesia - 31/08/2012 03:20 PM
#7155

Quote:
Original Posted By naisinpo
padahal unggal taun seueur sarjana enggal kaluaran jurusan sastra/bahasa sunda


titel sarjana ayena pan tiasa diangge kanggo milarian damel kang,
seer perusahaan ayena nu nampi sarjana teu masalah timana jurusana
sarjana pendidikan janten pegawe bank, sarjana teknik janten tukang kiripik shutup:
PNS.Indonesia - 31/08/2012 03:23 PM
#7156

Quote:
Original Posted By BigBoss.of.Bata
muhun atuh,ciamis sunda pisan basana ngakaks
kirang terang kang,abdi mah terangna kiripik hammer:
karuhun artina naon kitu kang?


eh si mang mah kadon ka kiripik hammer:
nya eta karuhun teh basa buhun sanes? basa lawas, nu tos aya ti jaman prabu siliwangi gila:
--meren mang, cik sepuh didieu pami aya nu ngartos?--
naisinpo - 31/08/2012 03:27 PM
#7157

Quote:
Original Posted By BigBoss.of.Bata
muhun atuh,ciamis sunda pisan basana ngakaks
kirang terang kang,abdi mah terangna kiripik hammer:
karuhun artina naon kitu kang?


karuhun teh nenek moyang
BigBoss.of.Bata - 31/08/2012 03:48 PM
#7158

Quote:
Original Posted By PNS.Indonesia
eh si mang mah kadon ka kiripik hammer:
nya eta karuhun teh basa buhun sanes? basa lawas, nu tos aya ti jaman prabu siliwangi gila:
--meren mang, cik sepuh didieu pami aya nu ngartos?--

kirang terang kang,tapi asa pernah ngadangu hammer:
Quote:
Original Posted By naisinpo
karuhun teh nenek moyang

abdi teu apal kang \(
eungke upami aya nu bade abdi taroskeun abdi kadieu deui Peace:
natsumikan - 31/08/2012 04:03 PM
#7159

Quote:
Original Posted By naisinpo
padahal unggal taun seueur sarjana enggal kaluaran jurusan sastra/bahasa sunda


ayeuna mah ti pihak sakola ogé ngamaksimalkeun guru nu aya, ngartos sunda komo lamun tos huisan mah cocok pisan janten guru basa sunda D

Quote:
Original Posted By PNS.Indonesia
pan sunda teh jawa barat tea..
tos identik, teu tiasa dipisahkeun
leres mang..?
da mun basa sadidinten mah pasti tiasa, mung nu karuhun nu kedah diajar teras teh
da sadidinten jarang nu ngangge, mung biasana pas nyarios sareng sepuh atapani pas aya acara2 resmi.
-----
eh kela, ai basa sunda karuhun teh sami henteu sareng basa karuhun? confused:


sing jelas heula wé wates karuhunna dugi kamana, pami nu jaman baheula pisan mah basa sunda téh teu aya undak usukna.

tah kadieukeun, aya pangaruh di kabudayaan jawa janten wé aya tingkatannana ka raja atau ka saluhureun kumaha, ka sahandapeun kumaha. Pami di jawa aya unggah ungguh basa pami di urang disebatna undak usuk. Saurna waktos harita basa jawa dianggé basa resmi di pamarentahan. sekitar abad ka 17 pami teu lepat mah hammer:

malah aya deui istilah basa sunda kamalayon hammer:

ditilik tina éta mah basa sunda buhun (sunda kuna) bénten sareng basa sunda jaman kiwari. Tapi dina naskah sunda kuna ogé tos aya da pangaruh tina basa lain jiga basa arab.

sakitu nu terang mah, duka tah saur pupuhu di dieu ..... ngacir:

Quote:
Original Posted By BigBoss.of.Bata
muhun atuh,ciamis sunda pisan basana ngakaks
kirang terang kang,abdi mah terangna kiripik hammer:
karuhun artina naon kitu kang?


apal waé kana opieun mah ngakaks
agungswn10 - 31/08/2012 05:49 PM
#7160

sampurasun,,
punteeeeennnnnnnnn
araya kitu,,
wilujeng sonten,, o/
Page 358 of 371 | ‹ First  < 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > JABAR, DKI & BANTEN > Bandung > ... Hayu Urang Mumule Basa Karuhun ...