Kalimantan Selatan
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > bubuhan banjar yg ada di Jateng (Semarang dan sekitarnya) masuk laah
Total Views: 17072 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 1 of 152 |  1 2 3 4 5 6 >  Last ›

piringanhitam - 05/09/2010 02:45 AM
#1
bubuhan banjar yg ada di Jateng (Semarang dan sekitarnya) masuk laah
askum,maap nubie mohon ijin bikin thread ini..
Handak ma ngumpulin bubuhan banjar yang kuliah/kerja/tinggal di semarang,, atau sebalik nya...biar kita saling knal haja,,
Yook mari bakumpulan, kita bikin bubuhan banjar solid,,ujar bahasa jawanya ben guyub malu:







ga ada maksud apa apa,hanya ingin ngumpulin bubuhan banjar haja,selain bisa saling bersilaturahmi, kita bisa bersosialisasi satu sama lainnya,,
sapa tau bajodoh D
mohon jangan jadi ajang kejunk-kejunk lah D

The Rules :

bubuhan banjar yg ada di Jateng (Semarang dan sekitarnya) masuk laah

thread utk seluruh warga RKS yg berdomisil di Semarang iloveindonesias




1.Prime ID wajib Senin – Jumat jam ( Senin 12.01 WITA - Jumat 11.59 WITA ) untuk sabtu-minggu point 2-5 tetap berlaku army:
2.Biasakan posting memakai quote atau multiquote
3.Tidak dibenarkan oneliner yang OOT, Junk, SARA, dan lain-lain dalam postingan
4.Segala transaksi cendol dan bata wajib melalui PM [COLOR="White"]TS minta jatah jua
5.Postingan yg sekedar "selamat pagi,siang,malam" tanpa ada embel2 lain akan di berikan peringatan dari TS & seluruh Warga RKS[/COLOR]



Siapapun yang melanggarnya akan dikenakan sanksi.
Bagi yang melanggar akan mendapatkan :

* SP 1 : Teguran Kalimat
* SP 2 : Bata atau Cendol
* SP 3 : Banned ID

* Prime ID : 3 hari >--- permanen
* Klonengan : 7 hari >--- permanen


batabig batabig batabig batabig
walau TS belum [COLOR="Lime"]ISO tp TS bisa pastikan cendol/bata sampai ke anda[/COLOR]
piringanhitam - 05/09/2010 02:46 AM
#2

List bubuhan semarang nih
Spoiler for list nya

piringanhitam
blackblues
mambo mesum

hayuuuk yg laen mana nih bubuhan yang ada di semarang....



rencana sih handak bakumpulan nih sesudah lebaran,haya apa neh mana bubuhannya??
piringanhitam - 05/09/2010 02:47 AM
#3

Salam knal lah ini tothen,,
rumah d banjar di komp arjuna pal 3,5
Kl di semarang tinggal di tembalangbubuhan banjar yg ada di Jateng (Semarang dan sekitarnya) masuk laah
redoth - 05/09/2010 03:18 AM
#4

tongkrongan simpang lima kah nih?

atau tukang bejual bandeng presto kah ngakaks
henchee - 05/09/2010 05:15 AM
#5

mantap nah buhan jateng buka lapak jua, mudah2an bisa tekumpulan, kada sekedar jadi lahan absen aja shakehand

salam dari banua...
Ijuk_74 - 05/09/2010 06:14 AM
#6

Apa2an neh?mad:
bubuhan banjar yg ada di Jateng (Semarang dan sekitarnya) masuk laah
sonata - 05/09/2010 06:21 AM
#7

nyimak dlu matabelo:
au.yakkinikku - 05/09/2010 08:33 AM
#8

Gag ikut2 ah..
bubuhan banjar yg ada di Jateng (Semarang dan sekitarnya) masuk laah
Gr1von3 - 05/09/2010 08:58 AM
#9

waaaaah,...............
tempat baru neh.

semalam ada min gath lho buhan jateng ( solo )
nanti minta up load pict nya sama er el ah,...............
piringanhitam - 05/09/2010 12:21 PM
#10

Quote:
Original Posted By Gr1von3
waaaaah,...............
tempat baru neh.

semalam ada min gath lho buhan jateng ( solo )
nanti minta up load pict nya sama er el ah,...............

Bah knp unda kada tau??hho..
Handak mengumpulin bubuhannya biar tali silaturahmi kada pagat \)
bubuhan banjar yg ada di Jateng (Semarang dan sekitarnya) masuk laah
piringanhitam - 05/09/2010 12:22 PM
#11

Quote:
Original Posted By redoth
tongkrongan simpang lima kah nih?

atau tukang bejual bandeng presto kah ngakaks
bah ngerti jua lah,suah ke semarang kah??ato kuliah di semarang??bubuhan banjar yg ada di Jateng (Semarang dan sekitarnya) masuk laah
piringanhitam - 05/09/2010 12:24 PM
#12

Quote:
Original Posted By henchee
mantap nah buhan jateng buka lapak jua, mudah2an bisa tekumpulan, kada sekedar jadi lahan absen aja shakehand

salam dari banua...

Iyaa handaknya sih bakumpulan,jadi kalo ada apapa nyaman,ya sebagai wadah gasan besilaturahmi \)

Semoga kada jadi ajang ngejunk \)bubuhan banjar yg ada di Jateng (Semarang dan sekitarnya) masuk laah
blackblues - 05/09/2010 12:30 PM
#13

Quote:
Original Posted By piringanhitam
Iyaa handaknya sih bakumpulan,jadi kalo ada apapa nyaman,ya sebagai wadah gasan besilaturahmi \)

Semoga kada jadi ajang ngejunk \)


nah ada nang memulai nah D
Ulun di semarang jua nah (kuliah)
tapi ni lagi di banjar pulang kampung
situ kuliah dimana mang? Mun kdd gawean kena bedum di kos ulun lah, hoho Peace:
piringanhitam - 05/09/2010 02:05 PM
#14

Quote:
Original Posted By blackblues


nah ada nang memulai nah D
Ulun di semarang jua nah (kuliah)
tapi ni lagi di banjar pulang kampung
situ kuliah dimana mang? Mun kdd gawean kena bedum di kos ulun lah, hoho Peace:


Bah ia jua ni,ngajakin ba bedum,hayu ja,hha kos kam dimana tuh nyaman keina handak bedum kita,hhha
Kuliah parak tuntung nah,hhe kam kuliah dimana??
Unda kuliah d udinus,tp rumah di tembalang p
bubuhan banjar yg ada di Jateng (Semarang dan sekitarnya) masuk laah
SexyBoy. - 05/09/2010 02:56 PM
#15

umpat bahuma di sinilah?????

TS kada mambaca rules ni...nyata2 di situ kada bulih tred absen...

tapi bagus haja supaya surang lakas ISO nah!!! D
Sword of Frost - 05/09/2010 03:12 PM
#16

Quote:
Original Posted By piringanhitam

Bah knp unda kada tau??hho..
Handak mengumpulin bubuhannya biar tali silaturahmi kada pagat \)


Posisi dimana Oom ?bubuhan banjar yg ada di Jateng (Semarang dan sekitarnya) masuk laah
Ijuk_74 - 05/09/2010 04:02 PM
#17

Quote:
Original Posted By Sword of Frost


Posisi dimana Oom ?
d binuang keujanan rain: \(bubuhan banjar yg ada di Jateng (Semarang dan sekitarnya) masuk laah
Ijuk_74 - 05/09/2010 04:04 PM
#18

Quote:
Original Posted By Sword of Frost


Posisi dimana Oom ?
d binuang keujanan rain: \(bubuhan banjar yg ada di Jateng (Semarang dan sekitarnya) masuk laah
blackblues - 05/09/2010 04:08 PM
#19

Quote:
Original Posted By piringanhitam
Bah ia jua ni,ngajakin ba bedum,hayu ja,hha kos kam dimana tuh nyaman keina handak bedum kita,hhha
Kuliah parak tuntung nah,hhe kam kuliah dimana??
Unda kuliah d udinus,tp rumah di tembalang p
bubuhan banjar yg ada di Jateng (Semarang dan sekitarnya) masuk laah


haha, di bukit umbul belakang pom bensin ngesrep
weh, angkatan tuha kah dah situ D
jauhnya rumah lawan tempat kuliah?
piringanhitam - 05/09/2010 04:20 PM
#20

Quote:
Original Posted By blackblues


haha, di bukit umbul belakang pom bensin ngesrep
weh, angkatan tuha kah dah situ D
jauhnya rumah lawan tempat kuliah?

Bah parak tuh sm rmh biniku \)
Hhr iya angkatan tuha,hho hayuk kopdar kl suudah d semarang laahbubuhan banjar yg ada di Jateng (Semarang dan sekitarnya) masuk laah
Page 1 of 152 |  1 2 3 4 5 6 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > bubuhan banjar yg ada di Jateng (Semarang dan sekitarnya) masuk laah