Palembang
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > SUMATERA > Palembang > Konter HandPhone Online Wong Kito
Total Views: 25796 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 3 of 60 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 >  Last ›

jonimo86 - 29/09/2010 11:57 PM
#41

Quote:
Original Posted By tengkorak_item
hp nyo merk apo ?

hape Cino mang tri

merknyo eTouch D
willydewi - 30/09/2010 08:49 AM
#42

Quote:
Original Posted By kentang_g
blank putih dak biso di telp mang

nah, kalo lah berapo tahun kurang tau mang, secaro beli nyo batangan

kalu dari kasus blank putih dak biso di telpon ini kerusakan pada software nyo,langkah yg perlu di lakukan mesti upgrade firmware atau di flashing

tapi kalu melihat dari kondisi lamo nyo hp di pake apolagi type hp nyo menggunakan flexibel alias lipet2an atau pun geser2an ...biaso nyo di haruskan ganti jugo flexibel nyo ..biar mantabs dan dak kumat2 lagi penyakit nyo beer:

Quote:
Original Posted By tengkorak_item
hp nyo merk apo ?

===
@mang wil Peace:
tobok cuma pacak bantu dikit be D
*brand Motorola, all OS, (Linux, UIQ 3, Android) dan Non OS (Native)
iPhone dikit2 be...soalnyo dak punyo :mewek

laen itu dak terti hammer:

btw,, D
amen ado tekait ditugumulyo tuh jeroan luar (casing, karet, batere) dsb dari Siemens M65 kabari ye mang...
M65 aku drop baterenyo \( cuma tahan 3 jam hammer:

mang tri jugo biso bantu mengenai brand yg laen nyo misal nyo HTC dan sejenis PDA dan smartphone yg laen nyo...

mengenai batere M65 nyo ...kalu nak nyari batere nyo nian mungkin agak sulit tapi kalu di modif ..idak pulok sulit nyari batere bakal yg nak di modifke itu D



Quote:
Original Posted By Top Secret
Wooo,,, ado mang willy kiss D D D

Mang, rencanonyo aku nak beli HP awal bulan ini, kiro2 bagusnyo HP apo ye mang? jangan qwerty, pening palak aku makenyo hammer:. Yang jelas, HP nyo biaso bae, soalnyo itu cuma dipake buat "alat" bukan buat gaya2an. Dari kemaren dak nemu2 yang sreg, hp qwerty lagi musim nian mak ini hari o

Ado rencano nak ke Jogja lagi dak mang?

kalu aku lebih seneng jingok HP nokia 6700 classic
Konter HandPhone Online Wong Kito

Spec: [code]http://www.nokia.co.id/cari-produk/ponsel/nokia-6700-classic[/code]

Kisaran harga baru : 2.450.000
Kisaran harga 2nd : 1.600.000

hargo biso berubah2 di beda2 tempat dan waktu nyo Peace:


ke jogja nyo lum ado rencana mang ..soal nyo lagi ado sedikit rencana yg belum di jalanke di sini malu:


Quote:
Original Posted By jonimo86
wew, hardmod charger caknyo mang willy D

yolah gek cubo cari di daerah dempo dulu, klw b ado..mokaseh petunjuknyo mang Willy D

sip ....lanjutkan D
blekatze - 30/09/2010 09:03 AM
#43

hp soner aku kadang galak blank LCD hammer:
sudah tu dak pacak ngirim sms semenjak gath kaskus kemaren \(

korslet aponyolah ye D
willydewi - 30/09/2010 09:10 AM
#44

Quote:
Original Posted By blekatze
hp soner aku kadang galak blank LCD hammer:
sudah tu dak pacak ngirim sms semenjak gath kaskus kemaren \(

korslet aponyolah ye D


kalu nanyo tuh sebutke type nyo apo dan kronologis dio jadi blank samo dak acak ngirim sms itu ......

bata gek mad:




wew ..serem nyo kk ini ye Peace:

DDDD




jangan bata aku blek ngacir:

kidding mode on D
helivil - 30/09/2010 09:17 AM
#45

nyambung dak e kalo nanyo di sini...

lg nyari hp jepang..

ado yg punyo dag e
ngacir:
hen_mart2006 - 30/09/2010 09:46 AM
#46

HP 3310 aku dak pacak charging mang...

dak lamo sejak aku bawak ketempat mang willy... o

masih pacak di ejoke dak...o
willydewi - 30/09/2010 10:45 AM
#47

Quote:
Original Posted By helivil
nyambung dak e kalo nanyo di sini...

lg nyari hp jepang..

ado yg punyo dag e
ngacir:

kalu dulu ..maseh banyak barang import yg masuk ...banyak yg merk kodomo ...o


Quote:
Original Posted By hen_mart2006
HP 3310 aku dak pacak charging mang...

dak lamo sejak aku bawak ketempat mang willy... o

masih pacak di ejoke dak...o


maseh pacak mang kiss
tengkorak_item - 30/09/2010 10:54 AM
#48

Quote:
Original Posted By willydewi

mang tri jugo biso bantu mengenai brand yg laen nyo misal nyo HTC dan sejenis PDA dan smartphone yg laen nyo...

mengenai batere M65 nyo ...kalu nak nyari batere nyo nian mungkin agak sulit tapi kalu di modif ..idak pulok sulit nyari batere bakal yg nak di modifke itu D



shakehand

insyallah mang o
amen memang biso tobok bantu D
batere nak keliling dulu...kalu2 ado jualannyo D
indrakape - 30/09/2010 11:56 AM
#49

baru tau aku ado konter baru o
nak ngasi info dikit sambil mengulas ceritonyo bole kan malu:

Spoiler for cerito
jadi cakini, awalnyo hape nokia e63 aku opminnyo error, trus dakbiso nginstall file yang ekstensi .jar/.jad.
kerno tobok ni biaso ol make hape tula, laju mun katek hape tu rasonyo cemano cakituna o

singkat cerito, kerno ngeHR make *#7370# dakbiso, laju make caro 'call' + '*' + '3' eh ruponyo masi mintak lock codehammer:
dari situla tobok nyubo2i segalo macem password yg perna tobok pake malu:

pas tibo di neken '112' dio stop, trus tobok call. trus ilang deh window yg mintak lock code tu o


Spoiler for jadi intinyo
kalu ado dulur2 yang hapenyo te lock, trus lupo lock coodenyo, cubo bae masukke 112 trus call. insyaAllah ilang malu:
cuma mun restart/reboot tetep mintak jugo Peace:
tapi masukke be 112 trus call biso kok \)

--
Apdet
Siapo tau ado yg kurang paham samo bahaso aku o
++skrinsut mumpung hape lah bener Peace:
Spoiler for 1. Awalnyo

Konter HandPhone Online Wong Kito


Spoiler for 2.
masukke kode 112 atau nomer emergency laen cak 911, angko bakal berubah dewek, idak jd asterix lagi:
Konter HandPhone Online Wong Kito


Spoiler for 3.
Teken tombol call yg warno ijo o
Konter HandPhone Online Wong Kito
Nah kalu la cakini, terserah nak diapoke p
Mun nyambung yo potoske, mun dak nyambung kan potos dewek D


Spoiler for Hasil akhir

Konter HandPhone Online Wong Kito
Ngamboki desktop malu:


makasih ts la ngebolehi ngejang dakkeruano
Cendol Me If I'm Wrongngacir:Konter HandPhone Online Wong Kito
willydewi - 30/09/2010 12:21 PM
#50

Quote:
Original Posted By indrakape
baru tau aku ado konter baru o
nak ngasi info dikit sambil mengulas ceritonyo bole kan malu:

Spoiler for cerito
jadi cakini, awalnyo hape nokia e63 aku opminnyo error, trus dakbiso nginstall file yang ekstensi .jar/.jad.
kerno tobok ni biaso ol make hape tula, laju mun katek hape tu rasonyo cemano cakituna o

singkat cerito, kerno ngeHR make *#7370# dakbiso, laju make caro 'call' + '*' + '3' eh ruponyo masi mintak lock codehammer:
dari situla tobok nyubo2i segalo macem password yg perna tobok pake malu:

pas tibo di neken '112' dio stop, trus tobok call. trus ilang deh window yg mintak lock code tu o


Spoiler for jadi intinyo
kalu ado dulur2 yang hapenyo te lock, trus lupo lock coodenyo, cubo bae masukke 112 trus call. insyaAllah ilang malu:
cuma mun restart/reboot tetep mintak jugo Peace:
tapi masukke be 112 trus call biso kok \)



makasih ts la ngebolehi ngejang dakkeruano
Cendol Me If I'm Wrongngacir:

sip ...terimo kaseh share nyo thumbup:

di update halaman depan
donsander - 30/09/2010 02:32 PM
#51
Nokia 6270
om willy.....ado pertanyaan dikit.,...

1. sebutkan type dan seri HP misal : Nokia 6270
2. Keluhan misal : No Signal
3. Kronologis misal : Terjatuh
4. Apo yg sudah di lakuke misal : baru bongkar samo jingok2x be...kondisinyo idup...sudah search signal manual dak dapet jugo....
westernlink - 30/09/2010 05:05 PM
#52

mang ajarin masang casing e90 biso dak..?
aremantai - 30/09/2010 05:15 PM
#53

Quote:
Original Posted By westernlink
mang ajarin masang casing e90 biso dak..?


hammer:

mesti bikin tutor ini D
d-macleod - 30/09/2010 05:35 PM
#54

wedeewwwww......
nanyo yee.... (walaupun agak oot)

dimanola yee... tempat genti casing E90... yang murah dan bagus????

kiro2 brapola hargonyo?????
agung_rx - 30/09/2010 05:38 PM
#55

Nah ado Treed ini yo mang.....

Boleh dak aku ikut bantu2 kasih Post disini yo mang will yg berkenaan dgn Aplikasi Dll.
Sekalian jg nak nawarin men nak beli hp, samo aku jadi... Hargo biso di cek di toko sebelah. Harga Tidak ambil Potongan sedikit Pun kok, hanya ingin membantu mamang2 sekalian yg nak beli hp murah cool:. \)b

Mohon Tanggapannyo Mang Will beer:
genix_sa - 30/09/2010 06:11 PM
#56

Quote:
Original Posted By helivil
nyambung dak e kalo nanyo di sini...

lg nyari hp jepang..

ado yg punyo dag e
ngacir:


Quote:
Original Posted By agung_rx
Nah ado Treed ini yo mang.....

Boleh dak aku ikut bantu2 kasih Post disini yo mang will yg berkenaan dgn Aplikasi Dll.
Sekalian jg nak nawarin men nak beli hp, samo aku jadi... Hargo biso di cek di toko sebelah. Harga Tidak ambil Potongan sedikit Pun kok, hanya ingin membantu mamang2 sekalian yg nak beli hp murah cool:. \)b

Mohon Tanggapannyo Mang Will beer:

amen aku dari dulu galak ngabek hp samo budak ini lah, dak perna aku perikso2 lagi alhamdulillah lancar be soalnyo mun ado apo2 lemak marahinyo tinggal gari be ke rumah nyo ngakak p
willydewi - 30/09/2010 09:28 PM
#57

Quote:
Original Posted By donsander
om willy.....ado pertanyaan dikit.,...

1. sebutkan type dan seri HP misal : Nokia 6270
2. Keluhan misal : No Signal
3. Kronologis misal : Terjatuh
4. Apo yg sudah di lakuke misal : baru bongkar samo jingok2x be...kondisinyo idup...sudah search signal manual dak dapet jugo....

berarti kerusakan di bagian RX (recieveX) nyo ,lakukan pengecekan tegangan kerja dari seputaran komponen RX,di lanjutkan cek komponen2 yg mungkin ado yg lepas terkena benturan tersebut ...(yg terpenting jangan lupo cek bagian antena nyo)


Quote:
Original Posted By westernlink
mang ajarin masang casing e90 biso dak..?

ini ado video bongkar nyo ...masang nyo tinggal kebalikan dari bongkar nyo lah Peace:

[code]http://dailymobile.se/2007/11/11/nokia-e90-disassembly/[/code]

untuk service manual caro bongkar dalam bentuk pdf ..silahkan di download di sini : [code]http://rapid*share.com/files/422313228/Nokia_E90_disassembly_assembly.pdf[/code]

Quote:
Original Posted By d-macleod
wedeewwwww......
nanyo yee.... (walaupun agak oot)

dimanola yee... tempat genti casing E90... yang murah dan bagus????

kiro2 brapola hargonyo?????

nah men hargo tergantung nego Peace:

kalu untuk mang wedew ..aku raso wong pasti ngenjuk rego mahal tulah ..dak pacak, jingok badan gemuk ...kulit putih ..mato sipit ...ai ceto lah wong beduit ......langsung embatttttttttttttt ...akakakakakak DDD

ngacir:

Quote:
Original Posted By agung_rx
Nah ado Treed ini yo mang.....

Boleh dak aku ikut bantu2 kasih Post disini yo mang will yg berkenaan dgn Aplikasi Dll.
Sekalian jg nak nawarin men nak beli hp, samo aku jadi... Hargo biso di cek di toko sebelah. Harga Tidak ambil Potongan sedikit Pun kok, hanya ingin membantu mamang2 sekalian yg nak beli hp murah cool:. \)b

Mohon Tanggapannyo Mang Will beer:


boleh mang ...malah dengan sangat senang sekali .....thumbup:
indrakape - 01/10/2010 12:58 AM
#58

Quote:
Original Posted By willydewi

sip ...terimo kaseh share nyo thumbup:

di update halaman depan

Samo2 mang o
Pengalaman memang guru yg terbaik malu:

Itu jg la ku apdet, kalu2 ado yg kurang ngerti, maklum tadi ngepost di kampus, tangan ngetik mato ngawasi dosen oKonter HandPhone Online Wong Kito
tengkorak_item - 01/10/2010 08:22 AM
#59

Quote:
Original Posted By agung_rx
Nah ado Treed ini yo mang.....

Boleh dak aku ikut bantu2 kasih Post disini yo mang will yg berkenaan dgn Aplikasi Dll.
Sekalian jg nak nawarin men nak beli hp, samo aku jadi... Hargo biso di cek di toko sebelah. Harga Tidak ambil Potongan sedikit Pun kok, hanya ingin membantu mamang2 sekalian yg nak beli hp murah cool:. \)b

Mohon Tanggapannyo Mang Will beer:


aplikasi dll genit: se7 aku...
cuma jualannyo jangan disini yo gung D
biar fokus... bukak be lapak dicinde... kalu ado yang nanyo..awak kasih link bae \)
pm be ts pasar cinde mintak masukke list didepan...

biar kito fokus cam itunah malu:
mang willy Peace:
agung_rx - 01/10/2010 10:09 AM
#60

Quote:
Original Posted By genix_sa
amen aku dari dulu galak ngabek hp samo budak ini lah, dak perna aku perikso2 lagi alhamdulillah lancar be soalnyo mun ado apo2 lemak marahinyo tinggal gari be ke rumah nyo ngakak p


hhehehehhe.... :toast
Page 3 of 60 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > SUMATERA > Palembang > Konter HandPhone Online Wong Kito