Palembang
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > SUMATERA > Palembang > Konter HandPhone Online Wong Kito
Total Views: 25796 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 4 of 60 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >  Last ›

agung_rx - 01/10/2010 10:11 AM
#61

Quote:
Original Posted By tengkorak_item
aplikasi dll genit: se7 aku...
cuma jualannyo jangan disini yo gung D
biar fokus... bukak be lapak dicinde... kalu ado yang nanyo..awak kasih link bae \)
pm be ts pasar cinde mintak masukke list didepan...

biar kito fokus cam itunah malu:
mang willy Peace:


Siap Laksanakan Komandan....kiss
willydewi - 01/10/2010 11:57 AM
#62

Quote:
Original Posted By indrakape
Samo2 mang o
Pengalaman memang guru yg terbaik malu:

Itu jg la ku apdet, kalu2 ado yg kurang ngerti, maklum tadi ngepost di kampus, tangan ngetik mato ngawasi dosen oKonter HandPhone Online Wong Kito

sip thumbup:

Quote:
Original Posted By tengkorak_item
aplikasi dll genit: se7 aku...
cuma jualannyo jangan disini yo gung D
biar fokus... bukak be lapak dicinde... kalu ado yang nanyo..awak kasih link bae \)
pm be ts pasar cinde mintak masukke list didepan...

biar kito fokus cam itunah malu:
mang willy Peace:


mang ...ado yg nanyo ke mamang di sini nah ....ini wong nyo o

Spoiler for klik
Konter HandPhone Online Wong Kito
prudance - 01/10/2010 12:33 PM
#63

Quote:
Original Posted By willydewi

mang ...ado yg nanyo ke mamang di sini nah ....ini wong nyo o

Spoiler for klik
Konter HandPhone Online Wong Kito


hape model baru ye think:

apo merk nyo D
donsander - 01/10/2010 12:47 PM
#64

kalu ado skemanyo mang untuk bagian rxnyo...kalu biso agak spesifik biar gampang ngeceknyo...
willydewi - 01/10/2010 02:02 PM
#65

Quote:
Original Posted By donsander
kalu ado skemanyo mang untuk bagian rxnyo...kalu biso agak spesifik biar gampang ngeceknyo...

wew .......kagek yo ...kalu sempat kagek aku bikinke o


Quote:
Original Posted By prudance
hape model baru ye think:

apo merk nyo D


merk nyo : yanti genit:


sayang bini wong

Peace:

ngacir:
Top Secret - 01/10/2010 05:59 PM
#66

Quote:
Original Posted By willydewi

kalu aku lebih seneng jingok HP nokia 6700 classic
Konter HandPhone Online Wong Kito

Spec: [code]http://www.nokia.co.id/cari-produk/ponsel/nokia-6700-classic[/code]

Kisaran harga baru : 2.450.000
Kisaran harga 2nd : 1.600.000

hargo biso berubah2 di beda2 tempat dan waktu nyo Peace:


ke jogja nyo lum ado rencana mang ..soal nyo lagi ado sedikit rencana yg belum di jalanke di sini malu:



Mokasih infonyo mang, bentuk hapenyo juga bagus mang D, kayanyo agak susah nyarinyo ye mang? aku blm pernah jingok hp itu soalnyo o

Klo nak kejogja kabar2in bae mang, kemaren kan aku belum sempat ngejamu mang willy o
Top Secret - 01/10/2010 06:04 PM
#67

Quote:
Original Posted By prudance
hape model baru ye think:

apo merk nyo D


Mereknyo Aura-berry mang, ado beberapo type, 34, 36, atau 38. Tersedia dalam seri A,B,C dan D D D D
Zepri - 02/10/2010 12:09 AM
#68

mang aku nak nanyo...

klo beli hape jaman dulu (jadul di mano la)
cak hargo 100rb an, tp yang lamo mang....

kawan q nak nyari mang...
aku baru mekot di regional palembang ne...

hehehehehe

we are bedolor galo...
kecoaaja - 02/10/2010 12:26 AM
#69

Quote:
Original Posted By Zepri
mang aku nak nanyo...

klo beli hape jaman dulu (jadul di mano la)
cak hargo 100rb an, tp yang lamo mang....

kawan q nak nyari mang...
aku baru mekot di regional palembang ne...

hehehehehe

we are bedolor galo...


di kayuagung banyak hape jadul cuma reganya yg mahal hammer:
Jokeman - 02/10/2010 12:51 AM
#70

Mang....bagi aplikasi samo tema untuk Nokia X6 oooo???
kentang_g - 02/10/2010 02:11 PM
#71

Quote:
Original Posted By willydewi
kalu dari kasus blank putih dak biso di telpon ini kerusakan pada software nyo,langkah yg perlu di lakukan mesti upgrade firmware atau di flashing

tapi kalu melihat dari kondisi lamo nyo hp di pake apolagi type hp nyo menggunakan flexibel alias lipet2an atau pun geser2an ...biaso nyo di haruskan ganti jugo flexibel nyo ..biar mantabs dan dak kumat2 lagi penyakit nyo beer:




flexible sudah diganti, tinggal lom di flash bae mang, kiro2 flash nyo dimano?
ko_aan - 02/10/2010 04:23 PM
#72

Quote:
Original Posted By Jokeman
Mang....bagi aplikasi samo tema untuk Nokia X6 oooo???


Cari di OVI STORE bae mang...carony bikin dl acount ovi di www.ovi.com

dsano nak aplikasi,tema,lagu yg kompatibel sm HP kito ado galo..Rato2 Gratis ( seneng pasti dengerny )...akowkoawokawkoawkokoaw

jgn dak di manfaatke mang....iloveindonesiailoveindonesia
ko_aan - 02/10/2010 04:24 PM
#73

Quote:
Original Posted By Zepri
mang aku nak nanyo...

klo beli hape jaman dulu (jadul di mano la)
cak hargo 100rb an, tp yang lamo mang....

kawan q nak nyari mang...
aku baru mekot di regional palembang ne...

hehehehehe

we are bedolor galo...


cari di pasar cinde mang, tp agak pagian dkit sapo tau hoki dapet hp bagus tp murah...koawkoawkoawkokoaw
benni333 - 02/10/2010 08:28 PM
#74

Mang HP aku sony W910i beli baru di Sony yg di depan JM dulu bulan oktober 2008...
Masalahnyo, Akhir2 ini HP ini galak restart dewek, kato wong cubo di update software-nyo, lah ku update via online dr situs resmi sony ericsson, nunggu cak 2 jam akhirnyo berhasil, tapi masi galak restart jugo walau idak sesering sblum diupdate...
biasonyo dio restart kalo la lamo muter musik sambil buka opera mini dan ebuddy...
kalo rusak hardware baru ganti flexible 4 bln yg lalu, kalo keno ujan dulu nemen tapi lum pernah basah nian cuma luarnyo be, segel tando kemasukan airnyo masi bagus kato kawan aku yg gawe di sony dulu...
Tolong mang ye...
hitman2008 - 03/10/2010 05:48 PM
#75

mang,ane nak nanyo ado lom yg pernah bongkar hp se.w20 ????ane tu punyo hp itu tapi dak pacak mongkarnyo,,mokaseh atas impohnyo mangilovekaskus
YAN[$] - 03/10/2010 06:08 PM
#76

Quote:
Original Posted By willydewi


merk nyo : yanti genit:


sayang bini wong

Peace:

ngacir:


HAH matabelo: matabelo: matabelo:
willydewi - 03/10/2010 06:40 PM
#77

Quote:
Original Posted By willydewi
wew .......kagek yo ...kalu sempat kagek aku bikinke o

sesuai janji aku yg ini ..jadi aku buatke lah seado nyo o

Quote:
Original Posted By donsander
kalu ado skemanyo mang untuk bagian rxnyo...kalu biso agak spesifik biar gampang ngeceknyo...

nah ini mang ...semoga berkenan ..maklum masih nubi dalam hal yg cak ini ni malu:

Spoiler for RX 6270
Konter HandPhone Online Wong Kito


1. cek interkoneksi antena
2. cek N7601 (di lihat dari skema seperti regulator)
3. cek antena switch (ini switch untuk merubah RX TX)
4. Cek Filter
5. cek VCO
6. Cek VCTCXO
7. cek AHNE (N7505)




tapi sebelum melangkah ke beberapa ic di atas ..sebaik nya di periksa dulu apakah ada resistor dan capasitor yg lepas.(ada beberap capasitor yg short bisa mengakibatkan signal tidak muncul).kemudian cek jalur2 koneksi dari beberapa ic yg di sebutkan di atas.

Tegangan kerja yg di perlukan AHNE untuk bisa berfungsi normal adalah :

1. VCP1 (4.7V)
2. VCP2 (4.7V)
3. VXO (2.5V)
4. Vref (1.35V)
5. Vbat (4V)
Jokeman - 03/10/2010 07:01 PM
#78

Quote:
Original Posted By ko_aan
Cari di OVI STORE bae mang...carony bikin dl acount ovi di www.ovi.com

dsano nak aplikasi,tema,lagu yg kompatibel sm HP kito ado galo..Rato2 Gratis ( seneng pasti dengerny )...akowkoawokawkoawkokoaw

jgn dak di manfaatke mang....iloveindonesiailoveindonesia


Ado sih aku akun disitu....
Cobo kesano dulu ah denget.
ngakak
layanganlego - 03/10/2010 07:20 PM
#79

mang willy, nak nanyo na, ,
hp aq tipe 6600 di situ kan ado 2 pilihan jaln pintas na tombol di sebelah kirinyo dak pacak di pencit lagi na, tp pas di teken2 tombolnyo dio ru galak,
ngapo la itu mang
willydewi - 03/10/2010 07:30 PM
#80

Quote:
Original Posted By layanganlego
mang willy, nak nanyo na, ,
hp aq tipe 6600 di situ kan ado 2 pilihan jaln pintas na tombol di sebelah kirinyo dak pacak di pencit lagi na, tp pas di teken2 tombolnyo dio ru galak,
ngapo la itu mang


biaso nyo kareno korosi di keytone nyo ...atau interkoneksi flexibel keypad dengan konektor di pwb nyo idak menempel erat ...


sebagus nyo ganti flexibel keypad nyo 1 set ..biaso samo ongkos pasang di kisaran 35 - 50 rb lah \)
Page 4 of 60 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > SUMATERA > Palembang > Konter HandPhone Online Wong Kito