Palembang
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > SUMATERA > Palembang > Konter HandPhone Online Wong Kito
Total Views: 25796 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 59 of 60 | ‹ First  < 54 55 56 57 58 59 60 > 

waky4 - 28/08/2012 09:46 AM
#1161
samsung gt-c330 aka champ
lur, aq nak ty....
samsung gt-c330 aka champ aq nih dak mau idup lagi pas terakhir kali di cas..
lah sudah ganti batere samo cas-an nyo maseh tu lah dak idup..
kiro2 apo masalahnyo lur ye...
mohon pencerhanannyo....
mokaseh lur...iloveindonesias
spacehero - 29/08/2012 04:39 PM
#1162

sori mang kalo :salahkamar
soalny di kamar yg bener blm ado yg nyauti... D kalo bae disini ado yg nyauti soalnyo thread HP..
langsung bae mang...

aku lagi nyari NOKIA 1202 ato NOKIA 1280 yg legenda untuk smsan samo besenter.. kalo bae ado yg nak lego..

kabari bae mang eh.. PM..
thx mang, sori kalo salah kamar yg di sengajo.. D
KhbbSemplan - 29/08/2012 08:47 PM
#1163

ado yg jual bb onyx 9700 dak? budget ready 1,6 jt cod bae
barang nyo bagus tapi ee jangan batangan malus

PM men ado malus
nizardi - 30/08/2012 12:15 PM
#1164

ado yang pacak S-Off ke HTC Vivid da yo...
Tobok la nyubo petunjuk di web..gagal terus. Malah nyaris Bootlop.
q_yai - 30/08/2012 07:07 PM
#1165

Quote:
Original Posted By waky4
lur, aq nak ty....
samsung gt-c330 aka champ aq nih dak mau idup lagi pas terakhir kali di cas..
lah sudah ganti batere samo cas-an nyo maseh tu lah dak idup..
kiro2 apo masalahnyo lur ye...
mohon pencerhanannyo....
mokaseh lur...iloveindonesias


banyak kemungkinan,kemungkian pertamo biso jadi dari software nyo ..jadi mesti di flash dulu ..kemungkinan keduo nyo dari hardware ..mesti di lakukan cek dan ricek dulu
q_yai - 30/08/2012 07:09 PM
#1166

Quote:
Original Posted By nizardi
ado yang pacak S-Off ke HTC Vivid da yo...
Tobok la nyubo petunjuk di web..gagal terus. Malah nyaris Bootlop.


aku jugo lum tereti itu ...kalu bae ado mamang2 yg laen nyo yg pacak bantu o
bbs281171 - 31/08/2012 04:36 AM
#1167

Quote:
Original Posted By bruakakaka
misi lor, ado yg maseh jual perdana smart dak (bukan smartfren, smart yg sblom gabung samo fren) kalu katek perdana, kartu yg la dipake dpp asal maseh aktif bae nomornyo, mokaseh lor Yb

kalu ado pm bae / sms 08127838020 iloveindonesias


di plaju simpang masih ada yang baru yai
yudiridwansyah - 31/08/2012 01:59 PM
#1168

numpang nanyo mang
kl bb tibo2 dak galas ngecas walaupun casan sdh nancep, itu apolah yg rusak mang ?
thanks
q_yai - 08/09/2012 08:50 AM
#1169

Quote:
Original Posted By yudiridwansyah
numpang nanyo mang
kl bb tibo2 dak galas ngecas walaupun casan sdh nancep, itu apolah yg rusak mang ?
thanks


kemungkinan : charger nyo yg rusak .beli cas an sekitar 25 rb an yg biaso D ...konektor cas dan ic cas ..kalu konektor cas ..biaya nyo sekitar 75-100 rb ..tapi kalu ic cas biaya sekitar 150-350 rb
Miyavirocks - 09/09/2012 01:53 PM
#1170
tanya
mank q ni ado hp chino merknyo G-PLUS G388
Nah hp ni tiba2 mati total dewek...
dak glak di cas, pkoknyo matot nn mank..
nah dmnolah tmpat service hp chino yg bagus ni mank???
sayang q dgn hp ni mank..
mohon infonyo y mank...
nuge - 09/09/2012 02:01 PM
#1171

nanyo mang,,
hp galaxy mini s5570 tombol back-nyo dak fungsi lagi, kiro-kiro tiap konter biso galo dak benerinyo mang ye? kiro2 berapoan kalo benerinyo? gek tekacip tek duet jadi nak nanyo dulu di sini D
q_yai - 09/09/2012 02:14 PM
#1172

Quote:
Original Posted By Miyavirocks
mank q ni ado hp chino merknyo G-PLUS G388
Nah hp ni tiba2 mati total dewek...
dak glak di cas, pkoknyo matot nn mank..
nah dmnolah tmpat service hp chino yg bagus ni mank???
sayang q dgn hp ni mank..
mohon infonyo y mank...


la sudah di cubo belum dengan batere yg laen dulu linux2:
kalu tempat ,aku dak pacak rekomendasi ...alasan nyo ..samo cak yg aku tulis sebelum2 nyo \)
q_yai - 09/09/2012 02:16 PM
#1173

Quote:
Original Posted By nuge
nanyo mang,,
hp galaxy mini s5570 tombol back-nyo dak fungsi lagi, kiro-kiro tiap konter biso galo dak benerinyo mang ye? kiro2 berapoan kalo benerinyo? gek tekacip tek duet jadi nak nanyo dulu di sini D


ganti keytone 1 set ..kemungkinan rego nyo berkisar 75-150 rb
Miyavirocks - 09/09/2012 02:24 PM
#1174
tanya
Quote:
Original Posted By q_yai
la sudah di cubo belum dengan batere yg laen dulu linux2:
kalu tempat ,aku dak pacak rekomendasi ...alasan nyo ..samo cak yg aku tulis sebelum2 nyo \)

batrenyo q cek msh bgus mank..

kiro2 b mank dmnolah tmpt yg glak mamank jngok glak bneri hp chino..
seilais - 11/09/2012 12:18 PM
#1175
Wtb
nyari iphone 4...batangan,,,

budget 3 jta,,

PM bos,,,
OpetNdut - 13/09/2012 12:49 AM
#1176

1. sebutkan type dan seri HP misal : BB PEARL 8100
2. Keluhan misal : TRACKBALL DAK BISO KLIK DENGEN KE ARAH KIRI DAH DIGANTI TRACKBALL JUGO MASIH DAK BISO
3. Kronologis misal : SUDAH SERING DIPAKEK
4. Apo yg sudah di lakuke misal : Dak biso ngelakuke apo2 mang cak manolah biso dak dibeneri itu ye
berapolah kiro2 rego benerinyo

btw OS Pearl 8100 bates berapolah yo sekarang


Quote:
Original Posted By seilais
nyari iphone 4...batangan,,,

budget 3 jta,,

PM bos,,,

cubo cari di pasar cinde bae mang
http://www.kaskus.co.id/showthread.php?t=11876690
q_yai - 13/09/2012 08:44 AM
#1177

Quote:
Original Posted By Miyavirocks
batrenyo q cek msh bgus mank..

kiro2 b mank dmnolah tmpt yg glak mamank jngok glak bneri hp chino..


setiap konter service ,aku tejingok beneri hp cino mang Peace:

mako nyo aku dak pacak rekomendasi D
q_yai - 13/09/2012 08:47 AM
#1178

Quote:
Original Posted By OpetNdut
1. sebutkan type dan seri HP misal : BB PEARL 8100
2. Keluhan misal : TRACKBALL DAK BISO KLIK DENGEN KE ARAH KIRI DAH DIGANTI TRACKBALL JUGO MASIH DAK BISO
3. Kronologis misal : SUDAH SERING DIPAKEK
4. Apo yg sudah di lakuke misal : Dak biso ngelakuke apo2 mang cak manolah biso dak dibeneri itu ye
berapolah kiro2 rego benerinyo

btw OS Pearl 8100 bates berapolah yo sekarang


kemungkinan besar untuk klik : keytone yg bermasalah (ganti keytone)
untuk ke kiri yg tidak bisa : kemungkinan jalur putus atau sensor yg tidak bekerja karena jalur putus

kalu di beneri mungkin tukang service ngasih hargo di mulai dari : 100 - 150 rb

OS 8100 yg aku tau skrg ini : OS 5
conanuchiha - 13/09/2012 01:00 PM
#1179

1. sebutkan type dan seri HP misal : bb 9000
2. Keluhan misal : mati, kalo dipasang batere tetep mati tp ada kedipan 1111
3. Kronologis misal : bb mati dewek, pas di cas agak lama gak mau hidup lagi, jadi cuman kedip2 led itu kode 1111
4. Apo yg sudah di lakuke misal : aq la nyari di google, katanya kena ic flash, biso jg itu mesti install ulang os, udah download os, dm terbaru, trus malahan usb drive, tapi pas bb dicolokin kabel data trus colok ke kompi, usb nya gak konek, ado tulisan usb dont recognize gitu... T.T

apo lah yg kurang??
carike aplikasi yg biso konek ke kabel data ini nah yg paten,atw klu ado disini yg biso nolongi bantu install boleh d pm, trims
conanuchiha - 13/09/2012 01:05 PM
#1180

Quote:
Original Posted By nuge
nanyo mang,,
hp galaxy mini s5570 tombol back-nyo dak fungsi lagi, kiro-kiro tiap konter biso galo dak benerinyo mang ye? kiro2 berapoan kalo benerinyo? gek tekacip tek duet jadi nak nanyo dulu di sini D


mending bawak ke SSC gan yg ado di basuki rahmat, nanyo2 hargo dulu kn biso disitu D
Page 59 of 60 | ‹ First  < 54 55 56 57 58 59 60 > 
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > SUMATERA > Palembang > Konter HandPhone Online Wong Kito