Palembang
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > SUMATERA > Palembang > Konter HandPhone Online Wong Kito
Total Views: 25796 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 6 of 60 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >  Last ›

willydewi - 07/10/2010 06:58 PM
#101

Quote:
Original Posted By erez
nak nanyo buat dulur disini,,ado yang pacak nge hack hp nokia e75 dak biar te unlock,,soalnyo besak resiko kalo ngoprek dewek,, malus


unlock jaringan ye o

pecak nyo aku raso maseh mahal rega nya D
willydewi - 07/10/2010 07:00 PM
#102

Quote:
Original Posted By
mang willy...tolong...\(\(


wew ...aku kurang tereti men yg namo nyo aplikasi2 cak itu .....Peace:

paling men di beneri ...langsung di flashing ulang atau reset ulang o
r35t14n - 07/10/2010 07:26 PM
#103

melok ,, aku nak bantu2 jawab bae lah,, hp aku katek masalah soal nyo p
bijilabu - 07/10/2010 10:48 PM
#104

haloo..
numpang betanyo ye lur..

ak ado bb 8230 yg flip cdma..
tempo ari la injek smart di galerinyo.
injek berhasil, telp n sms jg lancar..
la daftar bis jg yg paket hemat.
nah permasalahannyo, sinyalnyo yg nongol cuman 1X be,, jarang nian 1XEV.
sekalinyo nongol 1XEV, koneksi data dak jalan (bbm, ym, browsing) pas turun jadi 1X lg baru dio lancar lagi..
nah apolah setingan yg kurang ni ye?
men dcubo pke qpst settingannyo beda dengan bb cdma yg laen tu..
ato ado yang la pernah pke cdma universal?
klo ado yg biso bantu mokase banyak nian..
willydewi - 08/10/2010 08:08 AM
#105

Quote:
Original Posted By bijilabu
haloo..
numpang betanyo ye lur..

ak ado bb 8230 yg flip cdma..
tempo ari la injek smart di galerinyo.
injek berhasil, telp n sms jg lancar..
la daftar bis jg yg paket hemat.
nah permasalahannyo, sinyalnyo yg nongol cuman 1X be,, jarang nian 1XEV.
sekalinyo nongol 1XEV, koneksi data dak jalan (bbm, ym, browsing) pas turun jadi 1X lg baru dio lancar lagi..
nah apolah setingan yg kurang ni ye?
men dcubo pke qpst settingannyo beda dengan bb cdma yg laen tu..
ato ado yang la pernah pke cdma universal?
klo ado yg biso bantu mokase banyak nian..

wew ......di sini lum ado cdma ..jadi lum oprek2 yg cak itu ...dak biso bantu aku mang ...mungkin ado dulur2 laen yg biso bantu yo \)


Quote:
Original Posted By r35t14n
melok ,, aku nak bantu2 jawab bae lah,, hp aku katek masalah soal nyo p

boleh sekali master kalo nak bantu2 thumbup:
adityakkk - 08/10/2010 04:54 PM
#106

mang nag betanyo cemano caro unlock hape esia huawei c2802 yg versi firmware tgl 14 feb 2008...

tolong mang iohh...

tobok nag pke flexi mang...
willydewi - 08/10/2010 07:42 PM
#107

Quote:
Original Posted By adityakkk
mang nag betanyo cemano caro unlock hape esia huawei c2802 yg versi firmware tgl 14 feb 2008...

tolong mang iohh...

tobok nag pke flexi mang...


aku ini tinggal di dusun mang..lum dapet sinyal cdma malu:

tapi inti nyo : asalkan ado backup firmware asli yg idak di lock ..tinggal flashingke hp yg ado lock ..otomatis jadi te unlock ...itu lah kiro2 prosedur nyo mang Peace:

kalu dulu cukup dengan memasukan kombinasi kode be sudah pacak di unlock tapi kalu skrg proteksi di tingkatkan dengan proteksi dari firmware nyo jugo ..jadi solusi nyo masuke firmware yg baru yg idak di lock D


apo2 yg di butuh kan :
1. software untuk flashing
2. firmware ori yg dak katek lock nyo
3. kabel flash nyo


tapi mengenai software dan firmware nyo ...mungkin ado kawan2 laen yg lebih paham yg akan bantu ...kalu aku ini maseh nubi mang o
onsy0908 - 08/10/2010 08:50 PM
#108

Quote:
Original Posted By tengkorak_item
cobo cek dulu mang..
*homecreen langsung ketik ##073887* [CALL]
amen mintak kode masukkan kode 000000
kalau kode bener berarti sudah unlock... gek keluar menu programming NAM...
bawa aja ke Gallery SMART ...inject gratis kok cuma beli perdana be...

kalau kode 000000 salah berarti harus di-flash dulu...pake generic fw


sudah unlock bos............ada link generic fw bossss........
tengkorak_item - 09/10/2010 12:44 AM
#109

Quote:
Original Posted By onsy0908
sudah unlock bos............ada link generic fw bossss........


Silakan

[CODE]http://rapidshare.com/files/117821307/GENERIC_Q2_C_01.04.01I_MONSTER_01.rar[/CODE]

mirror

[CODE]http://www.4*shared.com/file/221252955/33ac59ea/[/CODE]

buang * baru copas ke browser


*mod is risk...and risk is your responbility
alias resiko ditanggung penumpang...sopir cuma bawak mobil bae D ngacir2
tengkorak_item - 09/10/2010 12:57 AM
#110

Quote:
Original Posted By erez
nak nanyo buat dulur disini,,ado yang pacak nge hack hp nokia e75 dak biar te unlock,,soalnyo besak resiko kalo ngoprek dewek,, malus


Quote:
Original Posted By indrakape


nanyo dulu kak malu:/
Unlocknyo yg ckmn ini maksutnyo?
Telock sampe Sim restricted apo cak kasus aku kemaren, cubo jingok di pekiwan ado tips unlock e63 malu:
Kalu samo cakitu sementaro pake caro aku bae, trus agek mun aku la nyubo sopwer nss kutulis disini tutornyo D

Nah kalu unlock sim restricted, buka trit home e71 kak, ado disano tutor unlock sim restricted oKonter HandPhone Online Wong Kito

dijawab dulu pertanyaan indra dipucuk rez..
baru ketawn maksud dan kendaknyo nak cemmana

============
share be,,,
walau dak pernah make dan punyo Nokiyem D
kalu2 perlu untuk E75
Spoiler for e75
If you got Nokia E75 locked and want to unlock your phone. You can try the following codes to unlock your E75 mobile phone. One thing I'd like to mentioned, please use these codes on your own risk.



Code #1: #pw+135 375 663 735 651+1#

Code #2: #pw+176 713 636 865 050+2#

Code #3: #pw+478 418 870 204 904+3#

Code #4: #pw+458 000 766 387 753+4#

Code #5: #pw+526 151 668 975 419+5#

Code #6: #pw+475 958 570 191 087+6#

Code #7: #pw+708 337 790 678 970+7#

Code #8: #pw+ 021363064161865 +1 #

Code #9: #pw+ 557556833257598 +2 #

Code #10: #pw+ 906090625509699 +3 #

Code #11: #pw+ 383549902574950 +4 #

Code #12: #pw+ 044383276630638 +5 #

Code #13: #pw+ 459268859257264 +6 #

Code #14: #pw+ 879567577827460 +7 #


Credits to [email]razr@modmymoto.com[/email]

onsy0908 - 09/10/2010 01:28 AM
#111

Quote:
Original Posted By tengkorak_item
Silakan

[CODE]http://rapid*share.com/files/117821307/GENERIC_Q2_C_01.04.01I_MONSTER_01.rar[/CODE]

mirror

[CODE]http://www.4*shared.com/file/221252955/33ac59ea/[/CODE]

buang * baru copas ke browser


*mod is risk...and risk is your responbility
alias resiko ditanggung penumpang...sopir cuma bawak mobil bae D ngacir2


tank kiyu.....boss. counternyo dimano..? kalu boleh nak maen kesano.......08812640436
tengkorak..item - 09/10/2010 02:52 AM
#112

Quote:
Original Posted By onsy0908
tank kiyu.....boss. ku cubo jurusnyo.....


sip mang... \) jangan lupo infonyo sukses apo cemmana D
Jokeman - 09/10/2010 03:36 AM
#113

Mang rega onyx di plembang skrang brapo yo???
Ku jingok cak nyo murah di kota ni daripada di FJB.
hammer
Lejandro - 09/10/2010 09:03 AM
#114

mang beneri joystick soner t610 kiro2 berapolah e ??
nk dijual syg hp ny.....malus
mohon pencerahannya beer:
kecoaaja - 09/10/2010 09:16 AM
#115

Quote:
Original Posted By Jokeman
Mang rega onyx di plembang skrang brapo yo???
Ku jingok cak nyo murah di kota ni daripada di FJB.
hammer


awak PM ko_aan be shakehand:
willydewi - 09/10/2010 09:25 AM
#116

Quote:
Original Posted By Lejandro
mang beneri joystick soner t610 kiro2 berapolah e ??
nk dijual syg hp ny.....malus
mohon pencerahannya beer:


ganti berkisar 50 - 75 rb (tahan lamo)
,kalu cuman nak di bersih2ke be ...biaso nyo tegantung nego ..(tapi dak tahan lamo) o
onsy0908 - 09/10/2010 09:47 AM
#117

Quote:
Original Posted By tengkorak..item
sip mang... \) jangan lupo infonyo sukses apo cemmana D


yang cak mak itu lah bos.....akay dari telkom lah ado bos tapi pas di injek masih belum jugo biso.......counter kito dimano bos ...........08812640436
willydewi - 09/10/2010 08:36 PM
#118

Quote:
Original Posted By onsy0908
yang cak mak itu lah bos.....akay dari telkom lah ado bos tapi pas di injek masih belum jugo biso.......counter kito dimano bos ...........08812640436


mang tengki dak punyo konter ..tapi dio mastah nyo motorola thumbup:

jadi langsung hubungi bae via PM atau by phone beer:
tengkorak_item - 09/10/2010 08:47 PM
#119

Quote:
Original Posted By willydewi
mang tengki dak punyo konter ..tapi dio mastah nyo motorola thumbup:

jadi langsung hubungi bae via PM atau by phone beer:

pacak nian hammer:
nak nyaroi wong :mewek hammer:

bukak primbon dulu ngacir:
Quote:
Original Posted By onsy0908
yang cak mak itu lah bos.....akay dari telkom lah ado bos tapi pas di injek masih belum jugo biso.......counter kito dimano bos ...........08812640436


gek yo mang... tobok jingok dulu kepek an...
lah lamo dak maen os windodols D
lagi gilo ngucak android D

==========
agak repot emang MQ bawaan lokal ini..
amen MQ verizon atau att sih dak susah D

btw..
aku tuh agak aneh...
amen kato awak lah unlock... trus nak cak mano lagi ?
onsy0908 - 10/10/2010 12:20 AM
#120

Quote:
Original Posted By tengkorak_item
pacak nian hammer:
nak nyaroi wong :mewek hammer:

bukak primbon dulu ngacir:


gek yo mang... tobok jingok dulu kepek an...
lah lamo dak maen os windodols D
lagi gilo ngucak android D

==========
agak repot emang MQ bawaan lokal ini..
amen MQ verizon atau att sih dak susah D

btw..
aku tuh agak aneh...
amen kato awak lah unlock... trus nak cak mano lagi ?


dak taulah bos di injek dak masuk2 AKAY smart lah ado.tp pas di injek maseh dak galak aku flas pake monter genericBP: Q2-BP_C_06.0C.16P AP: MP_BSP_C_02.07.61-64P_HW_P2.1 Trus Flex: flex-q2-bp_c_03.44.04p(mobile8) trus upgrade pake RSD General pake PRL Smart maseh dak galak jugo ............bos apo ado flex yang khusus smart or Flexi........

..........
Page 6 of 60 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > SUMATERA > Palembang > Konter HandPhone Online Wong Kito