Palembang
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > SUMATERA > Palembang > Konter HandPhone Online Wong Kito
Total Views: 25796 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 7 of 60 | ‹ First  < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >  Last ›

onsy0908 - 10/10/2010 12:25 AM
#121

Quote:
Original Posted By willydewi
mang tengki dak punyo konter ..tapi dio mastah nyo motorola thumbup:

jadi langsung hubungi bae via PM atau by phone beer:


mokaseh bos info nyo.......cobo dulu nak bojuk2 mang Tengki kalu bae galak nyuel MQ Butut aku ni..............wk.wk
willydewi - 10/10/2010 07:33 AM
#122

Quote:
Original Posted By tengkorak_item
pacak nian hammer:
nak nyaroi wong :mewek hammer:

bukak primbon dulu ngacir:

hihihihihihi Peace:

emang mang tengki tuh ..mastah nyo motorola thumbup: ,biar ilmu lamo tuh bersemi kembali mang D

ngacir:

Quote:
Original Posted By onsy0908
mokaseh bos info nyo.......cobo dulu nak bojuk2 mang Tengki kalu bae galak nyuel MQ Butut aku ni..............wk.wk


iyo lah ....mengenai biaya nyo ...biaso nyo biaya caro bedulur ....alias dak mahal2 gina D
Lejandro - 10/10/2010 09:16 AM
#123

Quote:
Original Posted By willydewi
ganti berkisar 50 - 75 rb (tahan lamo)
,kalu cuman nak di bersih2ke be ...biaso nyo tegantung nego ..(tapi dak tahan lamo) o


lemak ganti nian men ck itu, kiro2 t4 yg reccomended menurut mang willy dmn lah ??? kt kwn aq dulu di soner dpn JM tp skrg dk ado lagi hammers
willydewi - 10/10/2010 10:04 AM
#124

Quote:
Original Posted By Lejandro
lemak ganti nian men ck itu, kiro2 t4 yg reccomended menurut mang willy dmn lah ??? kt kwn aq dulu di soner dpn JM tp skrg dk ado lagi hammers


dak berani rekomendasi mang malu:
tapi cari be tekhnisi yg sudah banyak di percayo wong dan punyo reputasi bagus beer:
onsy0908 - 10/10/2010 11:13 AM
#125

Quote:
Original Posted By willydewi
hihihihihihi Peace:

emang mang tengki tuh ..mastah nyo motorola thumbup: ,biar ilmu lamo tuh bersemi kembali mang D

ngacir:



iyo lah ....mengenai biaya nyo ...biaso nyo biaya caro bedulur ....alias dak mahal2 gina D


mang......skrng MQ aku Lah Pacak Nelpon samo Sms...........tp belum biso inet...skrang sdh injek flexi ada trik lagi atawa mang tengki nak nyumbang ilmu lamonyo lagi...................
tengkorak_item - 10/10/2010 11:22 AM
#126

Quote:
Original Posted By onsy0908
mang......skrng MQ aku Lah Pacak Nelpon samo Sms...........tp belum biso inet...skrang sdh injek flexi ada trik lagi atawa mang tengki nak nyumbang ilmu lamonyo lagi...................


sudah daftar paket internet lum ??
onsy0908 - 10/10/2010 11:45 AM
#127

Quote:
Original Posted By tengkorak_item
sudah daftar paket internet lum ??


oo.iyooo mang .........aku cubo dulu...mokasih nian ilmunyo.
little_vampire - 11/10/2010 10:00 AM
#128

berhasil ngganti mesin motorola razr maxx V6 D
thanks buat mang tengkorak_item untuk pinjeman mesinnyo huehehehe beer:

Spoiler for before
Konter HandPhone Online Wong Kito

Konter HandPhone Online Wong Kito


Spoiler for after

Konter HandPhone Online Wong Kito

Konter HandPhone Online Wong Kito

Konter HandPhone Online Wong Kito


pengalaman pertamo ganti mesin motorola ngacir:
reliever - 11/10/2010 02:28 PM
#129

nanyo lur
ado yang biso bantu gantike casing N82 dak ye???

casing orinyo dah ancur \(

dah beli casing penggantinyo \)

tapi dak biso masangnyo malu malu
defrima - 11/10/2010 03:11 PM
#130

mang willy aku nak betanye o/
hape aku E71, notification inbox aku kok ilang ye mang? o
biasonyo waktu ado sms, langsung muncul di dekstop hape o
sekarang jadi perlu, masukke menu dulu... o

kiro2 apo lah penyebabnyo? o
solusinyo? o
selaen restart hape loh mang o
onsy0908 - 11/10/2010 04:20 PM
#131

mang tengki MQ ku masih belum biso inet.padahal aku sudah daftar ke internet ultimetenyo.......apa lagi mang yang nak dikucai...........
reliever - 11/10/2010 08:37 PM
#132

Quote:
Original Posted By defrima
mang willy aku nak betanye o/
hape aku E71, notification inbox aku kok ilang ye mang? o
biasonyo waktu ado sms, langsung muncul di dekstop hape o
sekarang jadi perlu, masukke menu dulu... o

kiro2 apo lah penyebabnyo? o
solusinyo? o
selaen restart hape loh mang o


LEM BIRU
malu malu malu

kidding bik ngakak ngakak
monggahams - 11/10/2010 09:44 PM
#133

mang... numpang nanyo yeee...

hape aku ni Motorola Q CDMA (inject) windows mobile 5.0

keluhannyo ni sering nia error... \( errorny tu cak aplikasi yg di install tu dak bs di buka, sampe windowsny yg error... mun lah cak itu aku biasonyo langsung ku HR dan kembali normal lg...

itu ngapo lah mang? kalo d flash bakalan normal lg dak ye??? ringam be aku... tiap 3 hari sekali pasti d HR -,- phone book ilang, sms ilang, aplikasi nak d install lg... ribetttttttttt....

kalo misalny d flash, dmn lah yg pacak ngeflash hape aku ni? kiro2 brp lah ongkosny?
maap mang kalu trlalu panjangggggg jangan o di babek make batu bata \(Konter HandPhone Online Wong Kito
onsy0908 - 11/10/2010 10:19 PM
#134

Quote:
Original Posted By monggahams
mang... numpang nanyo yeee...

hape aku ni Motorola Q CDMA (inject) windows mobile 5.0

keluhannyo ni sering nia error... \( errorny tu cak aplikasi yg di install tu dak bs di buka, sampe windowsny yg error... mun lah cak itu aku biasonyo langsung ku HR dan kembali normal lg...

itu ngapo lah mang? kalo d flash bakalan normal lg dak ye??? ringam be aku... tiap 3 hari sekali pasti d HR -,- phone book ilang, sms ilang, aplikasi nak d install lg... ribetttttttttt....

kalo misalny d flash, dmn lah yg pacak ngeflash hape aku ni? kiro2 brp lah ongkosny?
maap mang kalu trlalu panjangggggg jangan o di babek make batu bata \(Konter HandPhone Online Wong Kito


kalu ngefles mang tengki jagonyo aku sudah diajari tapi nginjeknyo yang saro aku lah 2 kali bolak balik ke smart maseh bae belum biso.skarang aku pake flexi tapi belum pacak inet.ini jugo maseh dikucai.cubbolah tanyo mang tengki itu masternyo motorola
Lordwenz - 12/10/2010 02:35 AM
#135

btw nak nanyo tempat ganti casing onyx yg murah n bagus terpercaya.... jgn yg ganti ny newbie.. rusak pck hp...
willydewi - 13/10/2010 09:00 AM
#136

Quote:
Original Posted By Lordwenz
btw nak nanyo tempat ganti casing onyx yg murah n bagus terpercaya.... jgn yg ganti ny newbie.. rusak pck hp...


kalu di plembang ...cubo tanyo ko aan ..siapo tau dio ado rekomended ke tempat yg bagus nyo \)


kalu di dusun tugumulyo ...bawake lah kesing nyo ...kagek aku gantike D (biaya biso nego :genit\)
Lordwenz - 13/10/2010 01:05 PM
#137

aku palembang... wah tugumulyo e.. tempat wong2 sugih itu.. gaya b dusun isi ny wong beduit galo... wakkakaka
kancut666 - 13/10/2010 03:24 PM
#138

Quote:
Original Posted By willydewi
kalu di plembang ...cubo tanyo ko aan ..siapo tau dio ado rekomended ke tempat yg bagus nyo \)


kalu di dusun tugumulyo ...bawake lah kesing nyo ...kagek aku gantike D (biaya biso nego :genit\)

juragan tugu mulyo malu:

Quote:
Original Posted By Lordwenz
aku palembang... wah tugumulyo e.. tempat wong2 sugih itu.. gaya b dusun isi ny wong beduit galo... wakkakaka

cb tanyo aan be wen.. dari ocean deket kok. kaw ke erafone dempo be. pasti ado budaknyo di sano. siapo tau pacak rekomen dio..

kalo dak kaw ke bobby komp. aku pernah serpis gemini aku d sano
tengkorak_item - 13/10/2010 03:46 PM
#139

cacam kamu wong nih berbusa:
cak apo be D

jangan lupo gabung di
Spoiler for xxx

http://modmymobile.com : motorola fans forum
http://developer.motorola.com : official motorola web



Quote:
Original Posted By little_vampire
berhasil ngganti mesin motorola razr maxx V6 D
thanks buat mang tengkorak_item untuk pinjeman mesinnyo huehehehe beer:

Spoiler for before
Konter HandPhone Online Wong Kito

Konter HandPhone Online Wong Kito


Spoiler for after

Konter HandPhone Online Wong Kito

Konter HandPhone Online Wong Kito

Konter HandPhone Online Wong Kito


pengalaman pertamo ganti mesin motorola ngacir:

thumbup:
tuker guling pulsa be ngacir:
Quote:
Original Posted By onsy0908
mang tengki MQ ku masih belum biso inet.padahal aku sudah daftar ke internet ultimetenyo.......apa lagi mang yang nak dikucai...........

sabar ye mang... baco primbon kudai...
Quote:
Original Posted By monggahams
mang... numpang nanyo yeee...

hape aku ni Motorola Q CDMA (inject) windows mobile 5.0

keluhannyo ni sering nia error... \( errorny tu cak aplikasi yg di install tu dak bs di buka, sampe windowsny yg error... mun lah cak itu aku biasonyo langsung ku HR dan kembali normal lg...

itu ngapo lah mang? kalo d flash bakalan normal lg dak ye??? ringam be aku... tiap 3 hari sekali pasti d HR -,- phone book ilang, sms ilang, aplikasi nak d install lg... ribetttttttttt....

kalo misalny d flash, dmn lah yg pacak ngeflash hape aku ni? kiro2 brp lah ongkosny?
maap mang kalu trlalu panjangggggg jangan o di babek make batu bata \(Konter HandPhone Online Wong Kito

ngeflash bae dewek... D
dak pulok susah...

cobo diflash pake F/W Generic ado dihalaman disini
mudah2an lancar...


Quote:
Original Posted By onsy0908
kalu ngefles mang tengki jagonyo aku sudah diajari tapi nginjeknyo yang saro aku lah 2 kali bolak balik ke smart maseh bae belum biso.skarang aku pake flexi tapi belum pacak inet.ini jugo maseh dikucai.cubbolah tanyo mang tengki itu masternyo motorola

hammer:

cobo diotak atik dulu mang...
setting internet profilenyo sudah dicek belum...iloveindonesias


========

Posting dibawah ini VVV :

hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer: hammer: hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer: hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer:
hammer:
ProtoMancer - 13/10/2010 03:47 PM
#140

Quote:
Original Posted By onsy0908


kalu ngefles mang tengki jagonyo aku sudah diajari tapi nginjeknyo yang saro aku lah 2 kali bolak balik ke smart maseh bae belum biso.skarang aku pake flexi tapi belum pacak inet.ini jugo maseh dikucai.cubbolah tanyo mang tengki itu masternyo motorola
salah motorola dak usah ragu2 lgi ngan mang tengki..wong motorola indo bae lwatshutup:Konter HandPhone Online Wong Kito
Page 7 of 60 | ‹ First  < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > SUMATERA > Palembang > Konter HandPhone Online Wong Kito