Palembang
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > SUMATERA > Palembang > Konter HandPhone Online Wong Kito
Total Views: 25796 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 8 of 60 | ‹ First  < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 >  Last ›

LiNiX - 14/10/2010 11:21 AM
#141

Quote:
Original Posted By Lordwenz
btw nak nanyo tempat ganti casing onyx yg murah n bagus terpercaya.... jgn yg ganti ny newbie.. rusak pck hp...


cubo yang di deretan karoke nav ps...ado counter handphone disano...yg khusus blackbery ado 1 namonyo kl dak salah blueberry...D

kl nak experiment bnyk tutor nyo itu D
little_vampire - 14/10/2010 12:09 PM
#142

Quote:
Original Posted By tengkorak_item
cacam kamu wong nih berbusa:
cak apo be D

jangan lupo gabung di
Spoiler for xxx

http://modmymobile.com : motorola fans forum
http://developer.motorola.com : official motorola web




thumbup:
tuker guling pulsa be ngacir:

sabar ye mang... baco primbon kudai...

ngeflash bae dewek... D
dak pulok susah...

cobo diflash pake F/W Generic ado dihalaman disini
mudah2an lancar...



hammer:

cobo diotak atik dulu mang...
setting internet profilenyo sudah dicek belum...iloveindonesias


========

Posting dibawah ini VVV :

hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer: hammer: hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer: hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer: hammer:
hammer: hammer:
hammer:


berapo nominal nyo D
erez - 14/10/2010 12:13 PM
#143

ko aan tu budak kaskus jugo y???
perasaan pernah denger namo itu waktu aku nak servis hp di daerah dempo( hp cdma aku katek sinyal)katonyo temui ko aan..tapi yang mano wongyo aku dak tau \(
willydewi - 14/10/2010 12:29 PM
#144

kebetulan aku lagi di plembang ..siapo be yg nak ganti cesing kemaren ....payo gek di bantu ...mengenai biaya ..pacak berasanan bae lah ....


yg penting niat pertamo aku nolong ..men di enjuk banyak jugo ..aku ambek ..Peace:

akakakakaka D
Lordwenz - 14/10/2010 12:36 PM
#145

cm bantu jasa ganti y ? dak nyedio ke casing nyo ? hahaha
willydewi - 14/10/2010 12:38 PM
#146

Quote:
Original Posted By Lordwenz
cm bantu jasa ganti y ? dak nyedio ke casing nyo ? hahaha


idak ...beli dewek be p


aku lagi lesu metu Peace:


dem laju oot kagek nyo ......ngacir:
erez - 14/10/2010 02:14 PM
#147

Quote:
Original Posted By willydewi
kebetulan aku lagi di plembang ..siapo be yg nak ganti cesing kemaren ....payo gek di bantu ...mengenai biaya ..pacak berasanan bae lah ....


yg penting niat pertamo aku nolong ..men di enjuk banyak jugo ..aku ambek ..Peace:

akakakakaka D


mang willy biso nge hack e75 dak biar pacak make aplikasi bajakan ?
aku dah masuk thread e75 tapi ngeri nak nge hack/flashnyo
erez - 14/10/2010 02:16 PM
#148

Quote:
Original Posted By willydewi
kebetulan aku lagi di plembang ..siapo be yg nak ganti cesing kemaren ....payo gek di bantu ...mengenai biaya ..pacak berasanan bae lah ....


yg penting niat pertamo aku nolong ..men di enjuk banyak jugo ..aku ambek ..Peace:

akakakakaka D


mang willy biso nge hack e75 dak biar pacak make aplikasi bajakan ?
aku dah masuk thread e75 tapi ngeri nak nge hack/flashnyo
tengkorak_item - 14/10/2010 02:27 PM
#149

Quote:
Original Posted By erez
mang willy biso nge hack e75 dak biar pacak make aplikasi bajakan ?
aku dah masuk thread e75 tapi ngeri nak nge hack/flashnyo


Quote:
Original Posted By erez
mang willy biso nge hack e75 dak biar pacak make aplikasi bajakan ?
aku dah masuk thread e75 tapi ngeri nak nge hack/flashnyo


perasaan lah lengkap dan jelas...
yang disini
erez - 14/10/2010 03:00 PM
#150

Quote:
Original Posted By tengkorak_item
perasaan lah lengkap dan jelas...
yang disini


iyo mang tri,,emang lah jelas dan lengkap disitu,,tapi firmware aku sudah paling baru dan disitu dak katek penjelasannya,pernah ku PM TSnyo tapi kato dio mirip2 cak lamo tula(firmware lamo)masalahnyo aku belum pernah nge flash /hack e75...



FreeSign/Signsis Aplication (sudah ado dan kuinstal)

Tutorial hack your symbian S60 (+ guide to get cert from OPDA) (sudh ngerti dan paham)

tapi make freesign itu dak seluruh aplikasi bajakan biso..contoh : game N gage dak biso pake yang bajakan..

sudem tu dak biso edit2 untuk ngilangi suaro foto dll..
lumoet - 14/10/2010 03:09 PM
#151

Quote:
Original Posted By erez
iyo mang tri,,emang lah jelas dan lengkap disitu,,tapi firmware aku sudah paling baru dan disitu dak katek penjelasannya,pernah ku PM TSnyo tapi kato dio mirip2 cak lamo tula(firmware lamo)masalahnyo aku belum pernah nge flash /hack e75...



FreeSign/Signsis Aplication (sudah ado dan kuinstal)

Tutorial hack your symbian S60 (+ guide to get cert from OPDA) (sudh ngerti dan paham)

tapi make freesign itu dak seluruh aplikasi bajakan biso..contoh : game N gage dak biso pake yang bajakan..

sudem tu dak biso edit2 untuk ngilangi suaro foto dll..


men kalo sdh ado certi amo key nyo mang...instal heloox 2 be di hape nyo...pasti biso galo sluruh aplikasi yg dihack...

men buat main ngage tuh make aplikasi tambahan namonyo vmulator men dak salah...jdi hape biso make main game ngage...cmiaw.
tengkorak_item - 14/10/2010 03:13 PM
#152

Quote:
Original Posted By erez
iyo mang tri,,emang lah jelas dan lengkap disitu,,tapi firmware aku sudah paling baru dan disitu dak katek penjelasannya,pernah ku PM TSnyo tapi kato dio mirip2 cak lamo tula(firmware lamo)masalahnyo aku belum pernah nge flash /hack e75...



FreeSign/Signsis Aplication (sudah ado dan kuinstal)

Tutorial hack your symbian S60 (+ guide to get cert from OPDA) (sudh ngerti dan paham)

tapi make freesign itu dak seluruh aplikasi bajakan biso..contoh : game N gage dak biso pake yang bajakan..

sudem tu dak biso edit2 untuk ngilangi suaro foto dll..


Quote:
Original Posted By lumoet
men kalo sdh ado certi amo key nyo mang...instal heloox 2 be di hape nyo...pasti biso galo sluruh aplikasi yg dihack...

men buat main ngage tuh make aplikasi tambahan namonyo vmulator men dak salah...jdi hape biso make main game ngage...cmiaw.


nah sudah dijawab...
D tobok cuma baco2 be..secaro dak pernah make nokia \)
erez - 14/10/2010 03:32 PM
#153

Quote:
Original Posted By lumoet
men kalo sdh ado certi amo key nyo mang...instal heloox 2 be di hape nyo...pasti biso galo sluruh aplikasi yg dihack...

men buat main ngage tuh make aplikasi tambahan namonyo vmulator men dak salah...jdi hape biso make main game ngage...cmiaw.


ado link nyo dak mang heloox 2 nyo..soalnyo mon dak salah mang e,,di E75 dak biso dipake itu,cuma dak tau akue mon la ado yang baru \) mangkonyo kalo biso share linknyo
Zepri - 14/10/2010 11:38 PM
#154

Quote:
Original Posted By ko_aan
cari di pasar cinde mang, tp agak pagian dkit sapo tau hoki dapet hp bagus tp murah...koawkoawkoawkokoaw


yang kawan aku cari yang jadul, ado dx mang klo di cinde...

emang kawan aku itu seneng yang antik2 mang...
ilovekaskusilovekaskus
lumoet - 15/10/2010 01:40 AM
#155

Quote:
Original Posted By erez
ado link nyo dak mang heloox 2 nyo..soalnyo mon dak salah mang e,,di E75 dak biso dipake itu,cuma dak tau akue mon la ado yang baru \) mangkonyo kalo biso share linknyo


http://www.4*shared.com/file/141041963/6c1dbd0b/HelloOX2v203Unsigned.html

apus tando bintangnyo mang.....
YAN[$] - 15/10/2010 08:30 AM
#156

sekedar tips dan trik buat yg make BB blackberry (bau badan) hammer:

[spoiler=.: Setting GPRS buat yg BB nya suspend atau ga ada wap Browsernya :.]Setting GPRS BB...Jika BB kita suspend trus wap browser tidak ada... Dengan cara ini kita bisa browsing dengan leluasa (tentunya pulsa kepotong sesuai dgn ketentuan provider yg anda pake masing.

1. Enable Legacy SB Restore
Buka Options > Advanced Options > Service Book
tekan ALT (tahan), tekan S (lalu) B (lalu) E (lalu) B sampai ada tanda
! Legacy SB restore enabled.
2. Download service book special untuk >>>>GPRS.. http://www.box.net/shared/kq9g8acy8d
3. Sambungkan BB ke USB, buka DM (v 5.0), pilih Backup-Restore
Lalu pilih Advance, klik tombol File lalu Open.
4. Lalu cari dan pilih file service book special yg telah kamu download tadi.
5. Klik (satu kali) Servis Book di kolom sebelah kiri, kemudian tekan tombol >> untuk memasukan servis book ke kolom kanan.
6. Tekan YES, dan tunggu sampai proses selesai... restart BB anda
7. Setting APN sesuai provider masing"
8. Selamat BB suspend anda sudah bisa buat browsing


+++++++++++++++++++++++++++++++++

ATT : BAHAN YG DI COBO HP BB TOBOK DEWEK DAN AL HASIL SUKSES ??

wakakakakkakakaka...!! Konter HandPhone Online Wong Kito

lumanyun ngurangin biaya BB internetan di wap...


tambahan lagi ??

seting prvider menurut kartu bawaan ??
_______________________________
ATT : seting kartu ny sebelum di restore di BB aplikasi service book !!!
klo akoe pake kartu telkomsel jadi seting :
_______________________________________________________

Cara Setting GPRS

Telkomsel

APN : telkomsel
Username :WAP
Password : WAP123
Telkomsel WAP Setting
Home page : http://www.google.com
Data Account: telkomsel
Connection type : HTTP
Proxy address: 010.001.089.130 [I][COLOR="Red"]
chipoethzdyan - 15/10/2010 09:11 AM
#157

1. Nokia 6070
2. Layar dak idup
3. Gan, hp ane dulu biasa dipake ngenet. Terus tiba2 mati. Begitu diidupke lagi dak galak. Cuma sampe lambang tangan nokia terus mati lagi.
4. La dibawa ke counter, sempet di-flash k2 counternyo tp msh ck itulah dak galak tampil layarnyo. Tp ngecas batere masih bisoKonter HandPhone Online Wong Kito
reveiler - 15/10/2010 01:20 PM
#158

Quote:
Original Posted By willydewi
kebetulan aku lagi di plembang ..siapo be yg nak ganti cesing kemaren ....payo gek di bantu ...mengenai biaya ..pacak berasanan bae lah ....


yg penting niat pertamo aku nolong ..men di enjuk banyak jugo ..aku ambek ..Peace:

akakakakaka D


huks... lagi keluar kota mang, kalo cepet dikit be, aq minta tolong masangin casing N82 aq malu malu
ko_aan - 15/10/2010 05:39 PM
#159

Quote:
Original Posted By Zepri
yang kawan aku cari yang jadul, ado dx mang klo di cinde...

emang kawan aku itu seneng yang antik2 mang...
ilovekaskusilovekaskus


ado....cak 3150, 8320, dll...suruh mamper bae dlu...serius.tinggal pinter2 milih sm besilat lidah la supayo dapet rgo murah. dsano jgn salah, brang jadul hargo supermarket...akowokawkowaokwakokoawkoaw

mahomaho
dieyas - 16/10/2010 12:02 AM
#160

1.bb curve
2.hilang sinyal
3.gara2 pernah nyampak langsung ilang sinyalnyo
4.la dibawa ke counter2 tapi dag sanggup galo
Page 8 of 60 | ‹ First  < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > SUMATERA > Palembang > Konter HandPhone Online Wong Kito