Martial Arts
Home > LOEKELOE > SPORTS > Martial Arts > Aikido Shudokan Indonesia
Total Views: 5827 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 3 of 5 |  < 1 2 3 4 5 > 

yoshiyuki - 02/05/2011 01:34 AM
#41

Quote:
Original Posted By roel siradj
Berfoto bersama usai latihan bersama di acara Soft Opening Honbu Dojo Aikido Shudokan Indonesia 17 April 2011.

Aikido Shudokan Indonesia

Aikido Shudokan Indonesia: Sensei Mark Hadiarja
Dojo Enryukai Bandung: Sensei Gustiana
Takiotoshi Nagare Budokan: Sensei Bambang Yudha
Keluarga Beladiri Aikido Indonesia: Sensei Anna

Let's keep the spirit of harmony... Osu...!!!


Quote:
Original Posted By terzt22
Bantu jawab, kalau dari lapangan tegalega kurang tau. tapi kalo dari hotel horison, itu tinggal setopan ke 2 putar balik sampai deh.

Sensei2 yang disebutkan diatas tidak mengajar di dojo kami.(aikido shudokan indoensia) kebetulan dojo ini aliran nya yoshinkan.

saya kurang tau tuh sensei2 di atas mengajar dimana

hehehehe


tp di foto di atas terlihat penampakan 3 dr 4 sensei yg ane sebut gan (sensei gusti, sensei ketut, sensei teguh) maho
lalu dojo enryukai bandung itu di mana yah??apakah yg di gudang utara?? bingung:

kalo di peta ini ane hrs kemana?? D

Spoiler for map
Aikido Shudokan Indonesia
roel siradj - 02/05/2011 09:31 AM
#42

Quote:
Original Posted By yoshiyuki
tp di foto di atas terlihat penampakan 3 dr 4 sensei yg ane sebut gan (sensei gusti, sensei ketut, sensei teguh) maho
lalu dojo enryukai bandung itu di mana yah??apakah yg di gudang utara?? bingung:

kalo di peta ini ane hrs kemana?? D

Spoiler for map
Aikido Shudokan Indonesia


dari hotel horison lurus terus searah tegallega. nanti setelah Alifa Dept Store / sekitaran Komp. Kembar Mas, disebelah kanan ada Bank Kesawan. nah Dojo Shudokan itu bersebelahan sekali dg bank tsb.

& setahu sy, memang Dojo Gudang Utara adalah salah satu Dojo Enryukai dibawah Sensei Gustiana.
speda.roda2 - 04/05/2011 11:13 PM
#43

Sensei Ketut juga maen kaskus tuh...cuman pasif dia mah,panggilin aja mungkin lama2 juga muncul....btw dia ngajar di unpad..
ade91 - 15/05/2011 07:04 AM
#44

gan, ane minat nih...
klo ane mau ikut apa ja yg kudu ane siapin?
syarat umum buat gabung apa?
trus mungkin ga klo ane latian di honbu dr senin ampe jumat? coz ane liat jadwalny di honbu ada trus ampe sabtu D
trakhir, scara fisik ane trgolong lemah msh qualified ga buat belajar?

PM ane yah gan [klo ada kurikulumny jg blh D]
thx
speda.roda2 - 18/05/2011 10:35 AM
#45

Quote:
Original Posted By ade91
gan, ane minat nih...
klo ane mau ikut apa ja yg kudu ane siapin?
syarat umum buat gabung apa?
trus mungkin ga klo ane latian di honbu dr senin ampe jumat? coz ane liat jadwalny di honbu ada trus ampe sabtu D
trakhir, scara fisik ane trgolong lemah msh qualified ga buat belajar?

PM ane yah gan [klo ada kurikulumny jg blh D]
thx


cekpm

Aikido Shudokan Indonesia
plate - 18/05/2011 10:13 PM
#46

Bro siradj, keren basic kihon nya.
Mau nanya dikit, apakah basic kihon ini selalu di latih di tiap awal latihan?

Salam kenal
PlateAikido Shudokan Indonesia
roel siradj - 19/05/2011 12:09 PM
#47

Quote:
Original Posted By plate
Bro siradj, keren basic kihon nya.
Mau nanya dikit, apakah basic kihon ini selalu di latih di tiap awal latihan?

Salam kenal
PlateAikido Shudokan Indonesia


Salam Kang Plate.

Kihon Dosa maksudnya? Secara umum, iya. Untuk praktisi pemula, Kihon Dosa dipelajari secara individual, kemudian setelah beberapa tahap, dilanjutkan pada Kihon Dosa secara berpasangan.
plate - 19/05/2011 02:45 PM
#48

Tai no henko nya unik.Aikido Shudokan Indonesia
Axay - 19/05/2011 03:40 PM
#49

Bahas-bahas sejarah Yoshinkan dunk \)

Denger-denger Gozo Shioda Soke pernah meminta Morihiro Saito Shihan untuk meneruskan jadi Soke selanjutnya setelah Gozo Shioda, hal ini bener atau nda yah? dan alasan dibelakangnya itu bagaimana yah?
plate - 19/05/2011 03:57 PM
#50

Ga terlalu paham dgn sejarah aikido.
Tp kalo saito shihan jd penerus Gozo, ntar teknik aikido ga banyak variasi.
Liat kihon basicnya aja beda antara yoshinkan dgn saito shihan.
Kira2 prinsip gerakannya sama ga ya?Aikido Shudokan Indonesia
dadamwicaksono - 19/05/2011 05:27 PM
#51

ilovekaskusilovekaskusilovekaskusilovekaskusilovekaskusilovekaskusilovekaskusilovekaskusilovekaskus
blankybo - 20/05/2011 11:26 AM
#52

kalo mau latihan aikido tapi masih aktif di beladiri laen, diterima nggak gan?
mohon informasinya
jetlim - 20/05/2011 04:03 PM
#53

Sdr Blankybo,

Salam kenal.

Sangat sangat boleh apabila anda sedang mendalami aliran beladiri lain, lalu anda ingin berlatih aikido. Jadi tidak perlu ragu kalau anda ingin bergabung bersama Aikido Shudokan Indonesia.

Tq
blankybo - 20/05/2011 06:02 PM
#54

Quote:
Original Posted By jetlim
Sdr Blankybo,

Salam kenal.

Sangat sangat boleh apabila anda sedang mendalami aliran beladiri lain, lalu anda ingin berlatih aikido. Jadi tidak perlu ragu kalau anda ingin bergabung bersama Aikido Shudokan Indonesia.

Tq


sangat jelas.....makacih ya gan
roel siradj - 30/05/2011 03:48 PM
#55

Quote:
Original Posted By Axay
Bahas-bahas sejarah Yoshinkan dunk \)

Denger-denger Gozo Shioda Soke pernah meminta Morihiro Saito Shihan untuk meneruskan jadi Soke selanjutnya setelah Gozo Shioda, hal ini bener atau nda yah? dan alasan dibelakangnya itu bagaimana yah?



Spoiler for Morihiro Saito sebagai pengganti Gozo Shioda?

Relationship with the Aikikai & Ueshiba

The Aikikai, which was being run by Ueshiba Kisshomaru, remained very conscious of Yoshinkan's progress. In fact, it could be said that somewhat of a "friendly rivalry" existed. In some circles Shioda was called a traitor. The Aikikai even adopted the practice of accelerating dan promotions in an effort to match the ranking levels of Shioda's instructors. In fact, in this age of "dan inflation" several well-known Aikikai instructors skipped dan rankings in order to achieve a par with the Yoshinkan. By this method, high-ranking instructors could be produced in short order to make it easier to spread the art. "Morihiro Saito Sensei once told me (Stanley Pranin) that he skipped two dan ranking levels during the 1950s." (Ironically, the Yoshinkan has recently promoted a large number of top instructors both in Japan and overseas with Shioda Yasuhisa's becoming leader and the departure of a number of top ranked instructors in 2007.)

http://www.gottsu-iiyan.ca/gottsupedia/index.php?title=Yoshinkan


Spoiler for Quote dari Stanley A Pranin

I am going from memory on this. I believe it was the late 1980s that Morihiro Saito Sensei had an informal meeting with the VIPs of the Yoshinkan Aikido Hombu Dojo. As Shioda Sensei was advancing in age they were trying to work out the issue of succession.

Saito Sensei was very flattered that they would consider asking him to succeed Shioda Sensei but declined saying that his position as the Dojo-cho of the Iwama Dojo and guardian of the Aiki Shrine did not permit him to leave the Aikikai.

I have this recorded on audio tape and will one day transcribe it.

I heard the story several times from Saito Sensei directly.

http://flintstonecom.blogspot.com/2008/10/morihiro-saito-como-sucesor-de-la.html


Spoiler for
With all due respect: I did some inquiry regarding the idea of Shioda requesting Saito succeed him. This rumor was certainly was not supported by the Yoshinkan people I spoke with. I personally find it unbelievable. There have been discussions about how Shioda seemed to be doing something different from even his top disciples. Maybe so, maybe not - but one thing is clear. He was extremely meticulous in the curriculum of the Yoshinkan. How it was taught, what was taught. There is no doubt that he had respect for Saito. But to request that he take over the organization would be a betrayal of his life's-work. As if one of the Yang family of t'ai chi sought out a younger member of the Chen clan and asked him to take over the Yang system.

My name was mentioned earlier in regards to commenting on Saito sensei's sword work. I really don't have much to say. I think he used the training (as well as hitting a tire) as a great method in body-building and in developing a weapon's practice which supported his own taijutsu. I was never interested in what he was doing, the weapons training I learned being far different in form and purpose.

Best

Ellis Amdur

http://www.aikiweb.com/forums/archive/index.php/t-7973.html


Saya pribadi kurang mengerti juga sebenarnya mengenai sejarah dan alasan adanya rencana meminta Morihiro Saito untuk menggantikan Gozo Shioda. Sumber yg saya dapatkan juga sendiri kurang selain dari kutipan Stanley A Pranin sendiri, sehingga derajatnya bagi sy sendiri kurang shahih. Mungkin bang Axay ada sumber2 lain yg lebih komprehensif?
Axay - 30/05/2011 04:49 PM
#56

Quote:
Original Posted By roel siradj
Spoiler for Morihiro Saito sebagai pengganti Gozo Shioda?

Relationship with the Aikikai & Ueshiba

The Aikikai, which was being run by Ueshiba Kisshomaru, remained very conscious of Yoshinkan's progress. In fact, it could be said that somewhat of a "friendly rivalry" existed. In some circles Shioda was called a traitor. The Aikikai even adopted the practice of accelerating dan promotions in an effort to match the ranking levels of Shioda's instructors. In fact, in this age of "dan inflation" several well-known Aikikai instructors skipped dan rankings in order to achieve a par with the Yoshinkan. By this method, high-ranking instructors could be produced in short order to make it easier to spread the art. "Morihiro Saito Sensei once told me (Stanley Pranin) that he skipped two dan ranking levels during the 1950s." (Ironically, the Yoshinkan has recently promoted a large number of top instructors both in Japan and overseas with Shioda Yasuhisa's becoming leader and the departure of a number of top ranked instructors in 2007.)

http://www.gottsu-iiyan.ca/gottsupedia/index.php?title=Yoshinkan


Spoiler for Quote dari Stanley A Pranin

I am going from memory on this. I believe it was the late 1980s that Morihiro Saito Sensei had an informal meeting with the VIPs of the Yoshinkan Aikido Hombu Dojo. As Shioda Sensei was advancing in age they were trying to work out the issue of succession.

Saito Sensei was very flattered that they would consider asking him to succeed Shioda Sensei but declined saying that his position as the Dojo-cho of the Iwama Dojo and guardian of the Aiki Shrine did not permit him to leave the Aikikai.

I have this recorded on audio tape and will one day transcribe it.

I heard the story several times from Saito Sensei directly.

http://flintstonecom.blogspot.com/2008/10/morihiro-saito-como-sucesor-de-la.html


Spoiler for
With all due respect: I did some inquiry regarding the idea of Shioda requesting Saito succeed him. This rumor was certainly was not supported by the Yoshinkan people I spoke with. I personally find it unbelievable. There have been discussions about how Shioda seemed to be doing something different from even his top disciples. Maybe so, maybe not - but one thing is clear. He was extremely meticulous in the curriculum of the Yoshinkan. How it was taught, what was taught. There is no doubt that he had respect for Saito. But to request that he take over the organization would be a betrayal of his life's-work. As if one of the Yang family of t'ai chi sought out a younger member of the Chen clan and asked him to take over the Yang system.

My name was mentioned earlier in regards to commenting on Saito sensei's sword work. I really don't have much to say. I think he used the training (as well as hitting a tire) as a great method in body-building and in developing a weapon's practice which supported his own taijutsu. I was never interested in what he was doing, the weapons training I learned being far different in form and purpose.

Best

Ellis Amdur

http://www.aikiweb.com/forums/archive/index.php/t-7973.html


Saya pribadi kurang mengerti juga sebenarnya mengenai sejarah dan alasan adanya rencana meminta Morihiro Saito untuk menggantikan Gozo Shioda. Sumber yg saya dapatkan juga sendiri kurang selain dari kutipan Stanley A Pranin sendiri, sehingga derajatnya bagi sy sendiri kurang shahih. Mungkin bang Axay ada sumber2 lain yg lebih komprehensif?



Saya sendiri juga cuma seperti diatas itu infonya hahaha...
Maka itu saya kira bisa nanya-nanya info di Aikido Shudokan Indonesia \)
Thanks Sensei Roel \)
budofreak - 03/06/2011 04:07 PM
#57
mu/ml ightsti
Kenapa malah di tawarkan ke Morihiro Saito ya? Apa karena Yasuhisa waktu itu masih terlalu kecil atau emang dianggap ga kredibel? Buktinya setelah meninggalnya Gozo Shioda malah diliumpahkan ke Kyoichi >>>Inoue
Axay - 03/06/2011 11:28 PM
#58

Quote:
Original Posted By budofreak
Kenapa malah di tawarkan ke Morihiro Saito ya? Apa karena Yasuhisa waktu itu masih terlalu kecil atau emang dianggap ga kredibel? Buktinya setelah meninggalnya Gozo Shioda malah diliumpahkan ke Kyoichi >>>Inoue


Saya kira issue "malah diliumpahkan ke Kyoichi Inoue" mirip-mirip issue yang terjadi dalam Aikikai juga, yakni sewaktu OSensei sebelum meninggal berpesan agar Koichi Tohei untuk support Kisshomaru Ueshiba, karena memang Kisshomaru Ueshiba ilmunya belum "matang". (bahkan konon kabarnya Kisshomaru Ueshiba tadinya gak mau belajar Aikido bwahahaha).

Saya mendengar bahwa waktu itu putranya Gozo Shioda Soke dinilai belum mumpuni oleh ayahnya sehingga Yoshinkan Aikido diserahkan kepada Kyoichi Inoue Hanshi sampai putranya Gozo Shioda siap menggantikan.

Well anyway, konon kabarnya bahwa putranya Morihiro Saito, yaitu Hitohiro Saito awalnya juga lebih memilih jadi Koki Restoran daripada menjalani Aikido... konon...
magnificent26 - 04/06/2011 12:51 AM
#59

ane minat banget ama aikido gan
tp ane kerja shift2an \(
pgn banget ikutan

klo di bandung , cabang2 nya di daerah mana saja?
Axay - 04/06/2011 02:17 AM
#60

Quote:
Original Posted By magnificent26
ane minat banget ama aikido gan
tp ane kerja shift2an \(
pgn banget ikutan

klo di bandung , cabang2 nya di daerah mana saja?


Quote:
Original Posted By roel siradj
Dojo-dojo cabang AIKIDO SHUDOKAN INDONESIA

Dojo Rebel Gym Dago, Jalan Kyai Gede Utama No. 14, Kota Bandung

Latihan Selasa & Kamis
Jam 17.00-18.00 WIB (Kelas Anak)
Jam 18.30-19.00 WIB (Kelas Dewasa)

Dojo Rebel Gym Suryasumantri, Jalan Surya Sumantri No. 18, Kota Bandung

Latihan Senin & Rabu
Jam 17.00-18.00 WIB (Kelas Anak)
Jam 18.30-19.00 WIB (Kelas Dewasa)

Dojo Rebel Gym Dharmawangsa Square Lantai 2, Jakarta Selatan

Latihan Sabtu Jam 5 sore
Page 3 of 5 |  < 1 2 3 4 5 > 
Home > LOEKELOE > SPORTS > Martial Arts > Aikido Shudokan Indonesia