Kalimantan Selatan
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > ۩ [Official Thread] RKS Photography ۩
Total Views: 22689 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 2 of 54 |  < 1 2 3 4 5 6 7 >  Last ›

AlamGena - 26/05/2011 03:19 PM
#21

Quote:
Original Posted By kiddiesm
Pekiwan hunter malu:
mehanyari trit nah, lagi dipilih foto yg handak dipajang di page 1 lah Peace:

akan segera diedit ngacir:

Woah mantab lengkap indexnya beer:

hati-hati tepatak lawan omas lah. om mushroom maksudnya D

masih menunggu karya buhan RKS nah


nupeki Peace:
aidicard - 26/05/2011 04:12 PM
#22

Quote:
Original Posted By AlamGena
masih menunggu karya buhan RKS nah


nupeki Peace:


bang di list akan pang... DSLR yg kira2 rekomended gasan pemula belajar... malu:
range hrg kira2 3-7jt... o

kamera nya aja bang... klo soal tambahan lainnya nya tuh belakangan D
edodoedogawa - 26/05/2011 04:25 PM
#23

waaahhhh ada rumah baru kah matabelo:
semoga awet z dah rumah barunya o

ntar saya ikut2 an upload foto dsini jg boleh khan agan2 o


۩ [Official Thread] RKS Photography ۩PASUKAN BATA TURBO
AlamGena - 26/05/2011 04:37 PM
#24

Quote:
Original Posted By aidicard


bang di list akan pang... DSLR yg kira2 rekomended gasan pemula belajar... malu:
range hrg kira2 3-7jt... o

kamera nya aja bang... klo soal tambahan lainnya nya tuh belakangan D

kalo untuk canon bisa pakai 1000D, tapi yg hanyar sdh kdd lagi paling second nya aja lagi, kalo yg hanyar Canon EOS 1100D, baru nya sekitar 5,5jt-an

amun nikon D3000 mungkin masih ada tapi skrg sdh diganti dgn seri Nikon D3100 harga baru sekitar 5,5jt jua

amun second banyak di FJB tuh D

merek lain bisa jua sepertio Sony Alpha atau Olympus
tergantung individu nya jua handak memakai apa

sebagai referensi bisa cek harga di :
www.tokocamzone.com
www.focusnusantara.com
atau di http://bursa.fotografer.net

bagi nang ketuju lensa manual nah o
http://lensa-surabaya.blogspot.com/
Padaringan - 26/05/2011 05:09 PM
#25

apa nih hnyarkah tritnya lagi D

nyaman umpat balajar jua nah D shakehand
bhaka - 26/05/2011 05:17 PM
#26

Quote:
Original Posted By AlamGena
kalo untuk canon bisa pakai 1000D, tapi yg hanyar sdh kdd lagi paling second nya aja lagi, kalo yg hanyar Canon EOS 1100D, baru nya sekitar 5,5jt-an

amun nikon D3000 mungkin masih ada tapi skrg sdh diganti dgn seri Nikon D3100 harga baru sekitar 5,5jt jua

amun second banyak di FJB tuh D

merek lain bisa jua sepertio Sony Alpha atau Olympus
tergantung individu nya jua handak memakai apa

sebagai referensi bisa cek harga di :
www.tokocamzone.com
www.focusnusantara.com
atau di http://bursa.fotografer.net

bagi nang ketuju lensa manual nah o
http://lensa-surabaya.blogspot.com/


maaf nah umpat betakun harus camera digital kah ni mank?

mun hp pang boleh lah?
AlamGena - 26/05/2011 05:21 PM
#27

Quote:
Original Posted By Padaringan
apa nih hnyarkah tritnya lagi D

nyaman umpat balajar jua nah D shakehand

bebarang ja fis ae
Quote:
Original Posted By bhaka
maaf nah umpat betakun harus camera digital kah ni mank?

mun hp pang boleh lah?

boleh aja...kan kdd batasan
coba cek di halaman depan
Padaringan - 26/05/2011 05:23 PM
#28

Quote:
Original Posted By AlamGena
bebarang ja fis ae

boleh aja...kan kdd batasan
coba cek di halaman depan

mun kaitu umpat meandak foto hanyar balajar D

Spoiler for
۩ [Official Thread] RKS Photography ۩
KangMasBoedy - 26/05/2011 05:26 PM
#29

umpat begabung ja nah di trit hanyar nih mahos
bhaka - 26/05/2011 05:28 PM
#30

Quote:
Original Posted By AlamGena
bebarang ja fis ae

boleh aja...kan kdd batasan
coba cek di halaman depan


mangtab :thumbup

semalam waktu diharatai ada moto pake hp air terjun nya

cek memory dulu nah D
AlamGena - 26/05/2011 05:30 PM
#31

Quote:
Original Posted By KangMasBoedy
umpat begabung ja nah di trit hanyar nih mahos


Quote:
Original Posted By bhaka
mangtab :thumbup

semalam waktu diharatai ada moto pake hp air terjun nya

cek memory dulu nah D


ditunggu hasil karya nya shakehand
aidicard - 26/05/2011 05:45 PM
#32

Quote:
Original Posted By AlamGena
kalo untuk canon bisa pakai 1000D, tapi yg hanyar sdh kdd lagi paling second nya aja lagi, kalo yg hanyar Canon EOS 1100D, baru nya sekitar 5,5jt-an

amun nikon D3000 mungkin masih ada tapi skrg sdh diganti dgn seri Nikon D3100 harga baru sekitar 5,5jt jua

amun second banyak di FJB tuh D

merek lain bisa jua sepertio Sony Alpha atau Olympus
tergantung individu nya jua handak memakai apa

sebagai referensi bisa cek harga di :
www.tokocamzone.com
www.focusnusantara.com
atau di http://bursa.fotografer.net

bagi nang ketuju lensa manual nah o
http://lensa-surabaya.blogspot.com/

ke tkp ai dulu nah... ngacir:

Quote:
Original Posted By Padaringan
mun kaitu umpat meandak foto hanyar balajar D

Spoiler for
[center]۩ [Official Thread] RKS Photography ۩


dusta wara, mun hanyar belajar... siul:

ngacir:[/center]
AlamGena - 26/05/2011 05:54 PM
#33

Quote:
Original Posted By aidicard

ke tkp ai dulu nah... ngacir:



dusta wara, mun hanyar belajar... siul:

ngacir:

kalo hndk tau spek kamera bisa ke http://www.dpreview.com

biasa nya di kupas tuntas pang untuk per seri nya
bisa di compare jua
bisa ke http://www.snapsort.com atau http://www.letsgodigital.org/en/camera/specification/compare.html

selamat berbingung ria lah D
agnk,, - 26/05/2011 06:26 PM
#34

gak dapet pejwan :mewek
hasil poto kamera hape pang kayapa nasibnya om? malu:

biar masuk ke trit iseng ja kah? think:
AlamGena - 26/05/2011 06:44 PM
#35

Quote:
Original Posted By agnk,,
gak dapet pejwan :mewek
hasil poto kamera hape pang kayapa nasibnya om? malu:

biar masuk ke trit iseng ja kah? think:

ente pasti ngerti aja bagaimana memilah foto...layak masuk sini atau pic iseng shakehand
art_026 - 26/05/2011 06:46 PM
#36

gan, kalo diolah index galeri mantap ni..
yg kaya ini.
AlamGena - 26/05/2011 06:55 PM
#37

Quote:
Original Posted By art_026
gan, kalo diolah index galeri mantap ni..
yg kaya ini.

mudahan kedepan nya lah...
nang ada ni gen dah lumayan menyita waktu nah D
agnk,, - 26/05/2011 06:59 PM
#38

Quote:
Original Posted By AlamGena
ente pasti ngerti aja bagaimana memilah foto...layak masuk sini atau pic iseng shakehand

iya.. yang kyni nah.. o

Spoiler for
۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

[COLOR="Navy"]maksud hati handak maulah karya seni poto.. tapi apa daya resolusi kameranya tahambur ngakaks


Spoiler for awaw
۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

ini jua.. maksud hati handak menyuguhkan pemandangan disore hari.. tapi apa daya yang lagi2 karena mega pixelnya kancut jadi kada jelas itu sore atau pagi ngakaksngakaks


kamera hape Samsung SGH J-200 malu:


*saya sadar diri kok,
jd bejauh ja gin dari trit ini Peace:

ngacir:
[/COLOR]
AlamGena - 26/05/2011 07:16 PM
#39

Quote:
Original Posted By agnk,,

iya.. yang kyni nah.. o

Spoiler for
۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

[COLOR="Navy"]maksud hati handak maulah karya seni poto.. tapi apa daya resolusi kameranya tahambur ngakaks


Spoiler for awaw
۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

ini jua.. maksud hati handak menyuguhkan pemandangan disore hari.. tapi apa daya yang lagi2 karena mega pixelnya kancut jadi kada jelas itu sore atau pagi ngakaksngakaks


kamera hape Samsung SGH J-200 malu:


*saya sadar diri kok,
jd bejauh ja gin dari trit ini Peace:

ngacir:
[/COLOR]

kd masalah mau objek nya apa

pada dasarnya asal pas ketangkap oleh kamera objek tersebut jadi bagus
itu yg jadi meolah penasaran...

walaupun dengan kamera hp tp bisa menangkap momen yg bagus kan itu bukan suatu masalah
jadi apapaun kamera nya...asal hasil jadi nya itu ada maksud dan tujuan atau ada cerita nya...trus cerita tersebut sampai ke orang yg melihat foto tersebut

itu sdh cukup koq
augustav - 26/05/2011 08:07 PM
#40

umpat maandak di rumah hanyar..

bidadari-bidadari RKS

Spoiler for nasi putih
۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

Spoiler for rEIniGeuliz & rEInaGeuliz
۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

Spoiler for Ms.Lovette
۩ [Official Thread] RKS Photography ۩



bintang tamu

Spoiler for maho
۩ [Official Thread] RKS Photography ۩
Page 2 of 54 |  < 1 2 3 4 5 6 7 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > ۩ [Official Thread] RKS Photography ۩