Kalimantan Selatan
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > ۩ [Official Thread] RKS Photography ۩
Total Views: 22689 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 32 of 54 | ‹ First  < 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 >  Last ›

edog4wa - 06/09/2011 01:51 PM
#621

Quote:
Original Posted By edodoedogawa
umpat betakun pank o
ini jenis NIKON tipe berapa yoo bingungs

soalnya handak menjual nah think: tp kda tau tipenya jd ngalih capedes

Spoiler for penampakan

۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

۩ [Official Thread] RKS Photography ۩


bukan promo hanya sekedar bertanya army:


kd jd sudah dapat tipenya D
Nikon FM10 o
ryzq123 - 09/09/2011 05:53 PM
#622

ada tips lah gasan 450D+lensa 18-55mm IS biar poto bokehnya mantep mang.?
betakun aja kada share poto kdapapa lo disini.? malu:
augustav - 09/09/2011 08:07 PM
#623

Quote:
Original Posted By ryzq123
ada tips lah gasan 450D+lensa 18-55mm IS biar poto bokehnya mantep mang.?
betakun aja kada share poto kdapapa lo disini.? malu:


pakai bukaan paling ganal wan mangudaknya paraki....
kiddiesm - 09/09/2011 11:32 PM
#624

Quote:
Original Posted By ryzq123
ada tips lah gasan 450D+lensa 18-55mm IS biar poto bokehnya mantep mang.?
betakun aja kada share poto kdapapa lo disini.? malu:

kalo ulun pakai FL terbesar 55mm & sama kaya saran agan Augustav diatas, bukaan paling besar alias F/3,5.. beer:

kalo handak mantap banar kada kawa pang.. tapi cukup lah gasan main-main bokeh seadanya malu
ryzq123 - 10/09/2011 12:16 AM
#625

Quote:
Original Posted By augustav
pakai bukaan paling ganal wan mangudaknya paraki....


Quote:
Original Posted By kiddiesm

kalo ulun pakai FL terbesar 55mm & sama kaya saran agan Augustav diatas, bukaan paling besar alias F/3,5.. beer:

kalo handak mantap banar kada kawa pang.. tapi cukup lah gasan main-main bokeh seadanya malu


sudah dicoba, kerasa bokehnya dikit mang, hehe..
kalo lensa yg bokehnya mantap harga murmer selain fix 55mm tu apa yo mang.? malu:
kiddiesm - 10/09/2011 12:46 AM
#626

Quote:
Original Posted By ryzq123
sudah dicoba, kerasa bokehnya dikit mang, hehe..
kalo lensa yg bokehnya mantap harga murmer selain fix 55mm tu apa yo mang.? malu:

fix 55mm?? setahu ane fix 50mm f/1.8 gan \)
paling murah dengan hasil ga murahan.
ryzq123 - 10/09/2011 12:52 AM
#627

Quote:
Original Posted By kiddiesm

fix 55mm?? setahu ane fix 50mm f/1.8 gan \)
paling murah dengan hasil ga murahan.


fix 50mm mksudnya mang, tesalah ulun.. nohope:
yakah, kalo diatas pada itu sedikit pang apa yo mang.. malu:
augustav - 10/09/2011 01:10 AM
#628

Quote:
Original Posted By kiddiesm

kalo ulun pakai FL terbesar 55mm & sama kaya saran agan Augustav diatas, bukaan paling besar alias F/3,5.. beer:

kalo handak mantap banar kada kawa pang.. tapi cukup lah gasan main-main bokeh seadanya malu

bujur jar sidin ni....
Quote:
Original Posted By ryzq123
sudah dicoba, kerasa bokehnya dikit mang, hehe..
kalo lensa yg bokehnya mantap harga murmer selain fix 55mm tu apa yo mang.? malu:


ngarannya ja lensa standar...ya hasilnya standar jualah....
masih ada tu fix 50mm f1.4 atau sekalian 1.2...\)
AlamGena - 10/09/2011 04:11 AM
#629

lawas kd maandak gambar nah o

Spoiler for
۩ [Official Thread] RKS Photography ۩
ryzq123 - 10/09/2011 01:33 PM
#630

Quote:
Original Posted By augustav
bujur jar sidin ni....


ngarannya ja lensa standar...ya hasilnya standar jualah....
masih ada tu fix 50mm f1.4 atau sekalian 1.2...\)


mana baiknya canon fix 50mm f1,8 atau takumar fix 55mm f1,8 mang.?
bingung jadinya nah.. nohope:
atau ada rekomendasi yg lain kah mang.. malu:
augustav - 10/09/2011 06:56 PM
#631

Quote:
Original Posted By ryzq123
mana baiknya canon fix 50mm f1,8 atau takumar fix 55mm f1,8 mang.?
bingung jadinya nah.. nohope:
atau ada rekomendasi yg lain kah mang.. malu:


menurut ane sih yang pasti satu merk itu lebih bagus...
RastaGamboet - 10/09/2011 10:42 PM
#632

Spoiler for Banjarbaru
۩ [Official Thread] RKS Photography ۩
kiddiesm - 11/09/2011 02:26 AM
#633

Quote:
Original Posted By ryzq123
fix 50mm mksudnya mang, tesalah ulun.. nohope:
yakah, kalo diatas pada itu sedikit pang apa yo mang.. malu:

kalo dari harga dan kualitas semacam inilah setahu ulun gan..
Canon EF 50mm F/1.8 II: 700rb+
Canon USM 50mm F/1.4: 2,7jt++
Sigma 50mm F/1.4: 4jt++
Canon 50mm F/1.2 L: mahal D
*sumber: FJB Kaskus*

Quote:
Original Posted By AlamGena
lawas kd maandak gambar nah o

Spoiler for
۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

kada dapat exif nya nah mang.. pakai kamera apa ini..? bingung:
Quote:
Original Posted By ryzq123
mana baiknya canon fix 50mm f1,8 atau takumar fix 55mm f1,8 mang.?
bingung jadinya nah.. nohope:
atau ada rekomendasi yg lain kah mang.. malu:

takumar kan manual ya...? mohon dikoreksi kalo salah..
kalo ane pribadi sih pilih yang bisa auto fokus... biar ga ketinggalan momen. (dan jua karena memang kada tapi harat ba-manual) malu:
Quote:
Original Posted By RastaGamboet
Spoiler for Banjarbaru
۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

wah semalam liwat minggu raya melihat pola LA light mentol itu asa kepengen jua maulah foto kaya ini.. hehehe..
komposisinya menarik gan beer:
ryzq123 - 11/09/2011 04:46 AM
#634

Quote:
Original Posted By augustav
menurut ane sih yang pasti satu merk itu lebih bagus...


Quote:
Original Posted By kiddiesm

kalo dari harga dan kualitas semacam inilah setahu ulun gan..
Canon EF 50mm F/1.8 II: 700rb+
Canon USM 50mm F/1.4: 2,7jt++
Sigma 50mm F/1.4: 4jt++
Canon 50mm F/1.2 L: mahal D
*sumber: FJB Kaskus*


kada dapat exif nya nah mang.. pakai kamera apa ini..? bingung:

takumar kan manual ya...? mohon dikoreksi kalo salah..
kalo ane pribadi sih pilih yang bisa auto fokus... biar ga ketinggalan momen. (dan jua karena memang kada tapi harat ba-manual) malu:

wah semalam liwat minggu raya melihat pola LA light mentol itu asa kepengen jua maulah foto kaya ini.. hehehe..
komposisinya menarik gan beer:


mun keitu nabung gasan nukar fix 50mm F/1.8 aja dah.. malus
makasih amang2 lah.. \)
ryzq123 - 11/09/2011 10:25 AM
#635

Quote:
Original Posted By augustav
menurut ane sih yang pasti satu merk itu lebih bagus...


kalo dibandingin helios 44-2 58mm pang kayapa mang fix50mm tuh..
kangmasboedy bejual itu pang tuh, jadi handak mndangar review buhan pian dulu.. malus
augustav - 11/09/2011 06:16 PM
#636

Quote:
Original Posted By ryzq123
kalo dibandingin helios 44-2 58mm pang kayapa mang fix50mm tuh..
kangmasboedy bejual itu pang tuh, jadi handak mndangar review buhan pian dulu.. malus


kada kawa review nah, soalnya kada pernah makai...\)
mhEYsa94 - 13/09/2011 01:10 AM
#637

Quote:
Original Posted By doubleblitzz
umpat meandak lah.... mumpung blm puasaan.... D

Spoiler for jgn dibuka pas puasa

۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

۩ [Official Thread] RKS Photography ۩




Mantap Gan .....
RastaGamboet - 13/09/2011 10:59 AM
#638

Spoiler for karamunting
۩ [Official Thread] RKS Photography ۩
doubleblitzz - 13/09/2011 01:19 PM
#639

Quote:
Original Posted By ryzq123
kalo dibandingin helios 44-2 58mm pang kayapa mang fix50mm tuh..
kangmasboedy bejual itu pang tuh, jadi handak mndangar review buhan pian dulu.. malus


klo menurut ane, Helios 44-2 58mm itu lensa standart terbaik yg pernah dibikin *lebay
klo perbandingannya hasil dan harga ya....

dengan lensa harga 600ribuan, hasilnya bisa melebihi Nikkor 1.8 AF-D maupun Canon 1.8 USM

jangan dibandingkan dengan nikkor seri AF-s yg Nano Coating atau Canon dgn seri L nya, karena dari harga pun jauh...

Kekurangannya cuman 1, MANUAL Focus! D

*walaupun bagi ane ini bukan kekurangan, karena lensa 50mm hanya ane gunakan untuk foto portrait/objeknya nya bisa diatur.

ini contoh Helios 44-2 58mm + Nikon D60
Spoiler for repost

۩ [Official Thread] RKS Photography ۩
augustav - 13/09/2011 05:01 PM
#640

Quote:
Original Posted By doubleblitzz
klo menurut ane, Helios 44-2 58mm itu lensa standart terbaik yg pernah dibikin *lebay
klo perbandingannya hasil dan harga ya....

dengan lensa harga 600ribuan, hasilnya bisa melebihi Nikkor 1.8 AF-D maupun Canon 1.8 USM

jangan dibandingkan dengan nikkor seri AF-s yg Nano Coating atau Canon dgn seri L nya, karena dari harga pun jauh...

Kekurangannya cuman 1, MANUAL Focus! D

*walaupun bagi ane ini bukan kekurangan, karena lensa 50mm hanya ane gunakan untuk foto portrait/objeknya nya bisa diatur.

ini contoh Helios 44-2 58mm + Nikon D60
Spoiler for repost

۩ [Official Thread] RKS Photography ۩


mastah 'manual' sudah memberikan pendapatnya...
kaina mainjamlah handaka mancuba ....D
Page 32 of 54 | ‹ First  < 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > ۩ [Official Thread] RKS Photography ۩