Kalimantan Selatan
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > ۩ [Official Thread] RKS Photography ۩
Total Views: 22689 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 33 of 54 | ‹ First  < 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 >  Last ›

ryzq123 - 13/09/2011 09:20 PM
#641

Quote:
Original Posted By doubleblitzz
klo menurut ane, Helios 44-2 58mm itu lensa standart terbaik yg pernah dibikin *lebay
klo perbandingannya hasil dan harga ya....

dengan lensa harga 600ribuan, hasilnya bisa melebihi Nikkor 1.8 AF-D maupun Canon 1.8 USM

jangan dibandingkan dengan nikkor seri AF-s yg Nano Coating atau Canon dgn seri L nya, karena dari harga pun jauh...

Kekurangannya cuman 1, MANUAL Focus! D

*walaupun bagi ane ini bukan kekurangan, karena lensa 50mm hanya ane gunakan untuk foto portrait/objeknya nya bisa diatur.

ini contoh Helios 44-2 58mm + Nikon D60
Spoiler for repost

۩ [Official Thread] RKS Photography ۩


uma mang mantap bokehnya.. :matabelo

masalahnya nih bisa kada yo lah pake manual, kada pernah menjapai sama skali pang mang ae.. nohope:
tapi kena kalo ada budgetnya hndak mencobai ae nah, makasih reviewnya mang lah.. malus
doubleblitzz - 14/09/2011 09:28 AM
#642

Quote:
Original Posted By augustav
mastah 'manual' sudah memberikan pendapatnya...
kaina mainjamlah handaka mancuba ....D

sudah dijual....ahhahahha
kd dapat infinity di nikon, focusnya cuman 3 meter D

Quote:
Original Posted By ryzq123
uma mang mantap bokehnya.. :matabelo

masalahnya nih bisa kada yo lah pake manual, kada pernah menjapai sama skali pang mang ae.. nohope:
tapi kena kalo ada budgetnya hndak mencobai ae nah, makasih reviewnya mang lah.. malus

ahahhahaha... asik mang ae pakai manual, klo foto kita kd bagus ada alasan karna kita pakai manual hammer:
augustav - 14/09/2011 09:50 AM
#643

Quote:
Original Posted By doubleblitzz
sudah dijual....ahhahahha
kd dapat infinity di nikon, focusnya cuman 3 meter D


ahahhahaha... asik mang ae pakai manual, klo foto kita kd bagus ada alasan karna kita pakai manual hammer:


bah...talambat am.....
auk pakai nikkor 50mm 1.8 fokus manual jua....\)
doubleblitzz - 14/09/2011 12:42 PM
#644

Quote:
Original Posted By augustav
bah...talambat am.....
auk pakai nikkor 50mm 1.8 fokus manual jua....\)


tapi masih bisa auto klo pakai body yg ada motor nya p
sadang dah ganti ke D90 mang ae... siul:

numpang nempel lagi nah.... stok lawas, lawas dah kd foto2 lagi.. \(

Spoiler for

kd ingat nah, sdh pernah di aplot kesini apa blm... o
maaf klo repost

۩ [Official Thread] RKS Photography ۩
KangMasBoedy - 14/09/2011 02:28 PM
#645

Quote:
Original Posted By doubleblitzz
sudah dijual....ahhahahha
kd dapat infinity di nikon, focusnya cuman 3 meter D


ahahhahaha... asik mang ae pakai manual, klo foto kita kd bagus ada alasan karna kita pakai manual hammer:


ngakaks ngakaks
bujur banar, manual pang ngalih banar, apalagi tambah adapternya yang kada be chip, katur tangan kelawasan mengkeker D


============


jar ada lomba bank kalsel photogafi..
adakah buhan pian2 mendangar info,, handak belajar umpat lombaa nah..
augustav - 14/09/2011 06:50 PM
#646

Quote:
Original Posted By doubleblitzz
tapi masih bisa auto klo pakai body yg ada motor nya p
sadang dah ganti ke D90 mang ae... siul:

numpang nempel lagi nah.... stok lawas, lawas dah kd foto2 lagi.. \(

Spoiler for

kd ingat nah, sdh pernah di aplot kesini apa blm... o
maaf klo repost

۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

auk kada handak ganti tapi nambah ,,,, D
Quote:
Original Posted By KangMasBoedy
ngakaks ngakaks
bujur banar, manual pang ngalih banar, apalagi tambah adapternya yang kada be chip, katur tangan kelawasan mengkeker D


============


jar ada lomba bank kalsel photogafi..
adakah buhan pian2 mendangar info,, handak belajar umpat lombaa nah..


cariakan infonya kang...handak jua nah umpatt...
KangMasBoedy - 14/09/2011 11:07 PM
#647

Quote:
Original Posted By augustav
auk kada handak ganti tapi nambah ,,,, D


cariakan infonya kang...handak jua nah umpatt...


Nah ulun kada tapi jelas jua bang ay,,
kmren tuh ulun d padahakan pacar ulun jar Ada tebaca di koran yang Ada halaman tribunnya tuh koran apa yuu tuh...
infonya batas pengumpulan foto sampai 3oktober, tema nya human interest,,
ya makanya handak betakun jua hammer:
ptha - 17/09/2011 12:57 AM
#648

Halooo semuanya \)

Saya mewakili teman2 dari Forum Kepolisian bermaksud mengundang agan2 untuk mengikuti Kontes Fotografi "Polisi Membangun Citra". Mungkin hadiah yang ditawarkan ngga sebesar kontes yang pernah agan ikuti. Kami berharap dari sini masyarakat jadi tau sisi humanisme anggota POLRI.

Buat agan2 yang berminat silahkan langsung menuju TKP >-- https://www.kaskus.co.id/showthread.php?t=10523156

Terimakasih, mohon maaf ya jika salah kamar shakehand
AlamGena - 17/09/2011 01:23 AM
#649

Quote:
Original Posted By ptha
Halooo semuanya \)

Saya mewakili teman2 dari Forum Kepolisian bermaksud mengundang agan2 untuk mengikuti Kontes Fotografi "Polisi Membangun Citra". Mungkin hadiah yang ditawarkan ngga sebesar kontes yang pernah agan ikuti. Kami berharap dari sini masyarakat jadi tau sisi humanisme anggota POLRI.

Buat agan2 yang berminat silahkan langsung menuju TKP >-- https://www.kaskus.co.id/showthread.php?t=10523156

Terimakasih, mohon maaf ya jika salah kamar shakehand

makasih info nya gan...

semoga rekan disini bisa ikut berpartisipasi shakehand:
yuya96 - 17/09/2011 06:30 AM
#650

umpat manyundul lagi nah.
Spoiler for feny

۩ [Official Thread] RKS Photography ۩
kiddiesm - 17/09/2011 10:08 AM
#651

Quote:
Original Posted By ptha
Halooo semuanya \)

Saya mewakili teman2 dari Forum Kepolisian bermaksud mengundang agan2 untuk mengikuti Kontes Fotografi "Polisi Membangun Citra". Mungkin hadiah yang ditawarkan ngga sebesar kontes yang pernah agan ikuti. Kami berharap dari sini masyarakat jadi tau sisi humanisme anggota POLRI.

Buat agan2 yang berminat silahkan langsung menuju TKP >-- https://www.kaskus.co.id/showthread.php?t=10523156

Terimakasih, mohon maaf ya jika salah kamar shakehand

kakawanan dan senior-senior.. kalo ada yang minat umpatan meramiakan lomba ini, pas banar tuh esok (Minggu) pagi ada acara dari Jajaran Satlantas Polres Banjarbaru...
hanyar am membaca di BPost informasinya. \)
acaranya beragenda "Polisi Sahabat Anak" (PSA)
tempatnya di Murjani jar.
ryzq123 - 21/09/2011 12:16 PM
#652

adakah yg hakun menjuali filter bakas yo, UV atau CPL kah nah, sabtu handak kepantai soalnya ada acara, hndak nukar filter hanyar duitnya tepakai ke lain2 dah nohope:
kiddiesm - 21/09/2011 03:06 PM
#653

Tahun ini belum berjodoh lagi nah umpat hunting bareng kakawanan RKS... norose:
Quote:
Original Posted By ryzq123
adakah yg hakun menjuali filter bakas yo, UV atau CPL kah nah, sabtu handak kepantai soalnya ada acara, hndak nukar filter hanyar duitnya tepakai ke lain2 dah nohope:

Ada ae nah.. filter Hoya UV (N) HMC lawan Kenko CPL, keduanya 58mm & kebetulan dasar handak dijual.
kalo minat langsung via PM aja gin lah mun handak betakun. \)
RaitteiAndre - 22/09/2011 09:55 AM
#654

Mencoba mengeksplorasi kamera Blackberry 9780 untuk foto2 still life, trnyata hasilnya tidak mengecewakan, lumayan tajam dan bs dpt bokehnya jg

Spoiler for tes kamera bb
۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

۩ [Official Thread] RKS Photography ۩
AlamGena - 22/09/2011 10:04 AM
#655

Quote:
Original Posted By RaitteiAndre
Mencoba mengeksplorasi kamera Blackberry 9780 untuk foto2 still life, trnyata hasilnya tidak mengecewakan, lumayan tajam dan bs dpt bokehnya jg

Spoiler for tes kamera bb
۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

mantab nah thumbup:

apalagi kamera BB nya mendukung banar D
doubleblitzz - 22/09/2011 01:02 PM
#656

Quote:
Original Posted By RaitteiAndre
Mencoba mengeksplorasi kamera Blackberry 9780 untuk foto2 still life, trnyata hasilnya tidak mengecewakan, lumayan tajam dan bs dpt bokehnya jg

Spoiler for tes kamera bb
۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

۩ [Official Thread] RKS Photography ۩


hiiiii..... tangannya bebulu.... genit:


D
RaitteiAndre - 22/09/2011 01:17 PM
#657

Quote:
Original Posted By AlamGena
mantab nah thumbup:

apalagi kamera BB nya mendukung banar D


Mksh mang, kd menyangkka jua sbujurnya kamera bb trnyata bs tajem jg utk foto produk

Quote:
Original Posted By doubleblitzz
hiiiii..... tangannya bebulu.... genit:


D


Gk berbulu gk laki wkwkwkwkwk
augustav - 22/09/2011 08:20 PM
#658

Quote:
Original Posted By kiddiesm
Tahun ini belum berjodoh lagi nah umpat hunting bareng kakawanan RKS... norose:


tanggal 9 Oktober di martapura ada hunting nasional om...D
kiddiesm - 22/09/2011 10:51 PM
#659

Quote:
Original Posted By RaitteiAndre
Mencoba mengeksplorasi kamera Blackberry 9780 untuk foto2 still life, trnyata hasilnya tidak mengecewakan, lumayan tajam dan bs dpt bokehnya jg

Spoiler for tes kamera bb
۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

۩ [Official Thread] RKS Photography ۩

lumayan tajam eh ...
mun kada dipadahi bisa dikira be Digicam D
Quote:
Original Posted By augustav
tanggal 9 Oktober di martapura ada hunting nasional om...D

\(
hiks yang memecahkan rekor Muri itu kalo... muantap sangat \( \(
rIEnaGeuliz - 23/09/2011 06:22 AM
#660

man foto-fotonya lagi nih????
Page 33 of 54 | ‹ First  < 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 >  Last ›
Home > Kaskuser Regional > INDONESIA > KALIMANTAN > Kalimantan Selatan > ۩ [Official Thread] RKS Photography ۩