Kalimantan Selatan
Total Views: 21284 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 3 of 70 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 >  Last ›

Nieyzar - 02/06/2011 11:02 AM
#41

Quote:
Original Posted By oce.oktaman
share dari uluh nah yang awam.. selama memakai linux ubuntu 100 % kadada virus malus
trus nyamannya tinggal menaruh tombol klik di lagu yg di inginkan akan otomatis terputar, tanpa perlu di klik lagi,
tp sayangnya untuk mengekstar file tdk bisa , handak mencobai pak Wine tp kada paham hammer:
adakah yg mau malajari pake aplikasi wine di ubuntu ?shakehand


fileapa ygdi ejsratck , pke terminal ja
biasanya pke perintah tar pang meekstraknya
edodoedogawa - 02/06/2011 11:18 AM
#42

Quote:
Original Posted By Nieyzar
exclamati mudah2an Trit nang hanyar ni bersih dari kloningan exclamati

masukakan ke rules bang
exclamati no clon here exclamati


wow matabelo:
rumah baru yaaa army:

saya tidak akan merusak rumah baru ini lagi army:
semoga rumah baru ini bisa 100% murni NO BASA - BASI



[RIGHT]IT-Clinic BorneoPASUKAN TURBO [/RIGHT]
aidicard - 02/06/2011 11:19 AM
#43

Quote:
Original Posted By exc@libur
kemaren ada ide untuk IT-Clinic Borneo bikin baju sekolah Peace:
nah lun mahadangi respon bubuhan pian dulu, ada juakah nang handak bolah baju IT-Clinic... amun ada nang handak (sampai paling kada 15 orang), hanyar kita panderkan masalah desain bajunya kayapu... ditunggu respon bubuhan pian sabarataan shakehand


mengenai ini ulun setuju.... \)
jd kypa selanjutnya...? eek:


*hnyr ja tahu ada trit hanyar nya... \(
oce.oktaman - 02/06/2011 11:21 AM
#44

Quote:
Original Posted By aidicard

mengenai ini ulun setuju.... \)
jd kypa selanjutnya...? eek:


*hnyr ja tahu ada trit hanyar nya... \(


wah jadi yang KEDUAX untuk setuju .. \(
adalah saya setuju thumbup:
exc@libur - 02/06/2011 11:32 AM
#45

Quote:
Original Posted By oce.oktaman
share dari uluh nah yang awam.. selama memakai linux ubuntu 100 % kadada virus malus
trus nyamannya tinggal menaruh tombol klik di lagu yg di inginkan akan otomatis terputar, tanpa perlu di klik lagi,
tp sayangnya untuk mengekstar file tdk bisa , handak mencobai pak Wine tp kada paham hammer:
adakah yg mau malajari pake aplikasi wine di ubuntu ?shakehand


Quote:
Original Posted By gubaw
umpat membantui nah malus

Untuk menginstal Wine 1.3.21 di Ubuntu, silakan ketik perintah berikut di Terminal:





IT-Clinic Borneo PASUKAN TURBO


Quote:
Original Posted By Nieyzar
fileapa ygdi ejsratck , pke terminal ja
biasanya pke perintah tar pang meekstraknya


bisakah ini menjadi rujukkan

[code]
https://help.ubuntu.com/community/Wine
[/code]
exc@libur - 02/06/2011 11:34 AM
#46

Quote:
Original Posted By aidicard


mengenai ini ulun setuju.... \)
jd kypa selanjutnya...? eek:


*hnyr ja tahu ada trit hanyar nya... \(


Quote:
Original Posted By oce.oktaman
wah jadi yang KEDUAX untuk setuju .. \(
adalah saya setuju thumbup:


seep dah 3 suara artinya wan lun...
12 orang lagi nah...

siapa yang hakun mendesainkan bajunya yo lah malu:
AlamGena - 02/06/2011 11:37 AM
#47

Quote:
Original Posted By exc@libur
seep dah 3 suara artinya wan lun...
12 orang lagi nah...

siapa yang hakun mendesainkan bajunya yo lah malu:

baju,...

kan sudah kita bicarakan, masa saia tidak dimasukkan o

amun gasan sablon bisa ja lewat dirikuwh...
PDL bisa jua...kapan ke Bjb biar kita gawi disini nah
Juanda212 - 02/06/2011 11:41 AM
#48

Quote:
Original Posted By exc@libur
itulah keuntungan IP Dinamis shakehand
mimin mesti kerja ekstra untuk ngeblok
tapi mungkin ada pencerahan dari mastah yang lain \)


ooooo ... ada untung nya laah bila yg dinamis neeh ...

Lun mpat setuju jua naah yg gsan m`olah baju IT neeh ...
klo desain kd bisa aamm IT-Clinic Borneo .. takuni ma oce.oktaman IT-Clinic Borneo . .. .
exc@libur - 02/06/2011 11:42 AM
#49

Quote:
Original Posted By AlamGena
baju,...

kan sudah kita bicarakan, masa saia tidak dimasukkan o

amun gasan sablon bisa ja lewat dirikuwh...
PDL bisa jua...kapan ke Bjb biar kita gawi disini nah


gasan TS gratis lo Peace:
hehe dah 5 sabujurnya yg acc wan baju tu (termasuk pian wan om zexel)
maksudlun biar ja didata lagi siapa ja nang handak, nyaman semakin jelas...

yu ja nah list nang acc wan baju it-clinic borneo
[code]
exc@libur
aidicard
oce.oktaman
AlamGena
zexel
..... (next)
[/code]

ps. list baju kada usah di qoute lah, di copy ja shakehand
Nieyzar - 02/06/2011 11:56 AM
#50

Quote:
Original Posted By exc@libur
gasan TS gratis lo Peace:
hehe dah 5 sabujurnya yg acc wan baju tu (termasuk pian wan om zexel)
maksudlun biar ja didata lagi siapa ja nang handak, nyaman semakin jelas...

yu ja nah list nang acc wan baju it-clinic borneo
[CODE]exc@libur
aidicard
oce.oktaman
AlamGena
zexel
..... (next)[/CODE]
ps. list baju kada usah di qoute lah, di copy ja shakehand


masukakan jua ulun dilistnya IT-Clinic Borneo
gubaw - 02/06/2011 12:02 PM
#51

Quote:
Original Posted By exc@libur
gasan TS gratis lo Peace:
hehe dah 5 sabujurnya yg acc wan baju tu (termasuk pian wan om zexel)
maksudlun biar ja didata lagi siapa ja nang handak, nyaman semakin jelas...

yu ja nah list nang acc wan baju it-clinic borneo
[code]
exc@libur
aidicard
oce.oktaman
AlamGena
zexel
..... (next)
[/code]

ps. list baju kada usah di qoute lah, di copy ja shakehand

kawakah dimasukkan kedalam list nya bang malus ulun handak jw nah D




IT-Clinic Borneo PASUKAN TURBO
oce.oktaman - 02/06/2011 12:13 PM
#52

Quote:
Original Posted By Juanda212
ooooo ... ada untung nya laah bila yg dinamis neeh ...

Lun mpat setuju jua naah yg gsan m`olah baju IT neeh ...
klo desain kd bisa aamm IT-Clinic Borneo .. takuni ma oce.oktaman IT-Clinic Borneo . .. .


waduh hammer: ini sebut2 namaku .. malu:

--------------
bang ulun mentest maulah logo IT lah .. nanti tak apdet iloveindonesias
exc@libur - 02/06/2011 12:13 PM
#53

Quote:
Original Posted By Nieyzar
masukakan jua ulun dilistnya IT-Clinic Borneo


Quote:
Original Posted By gubaw
kawakah dimasukkan kedalam list nya bang malus ulun handak jw nah D




IT-Clinic Borneo PASUKAN TURBO


updet silahkan cek peki one
shakehand
aidicard - 02/06/2011 12:18 PM
#54

Quote:
Original Posted By exc@libur
seep dah 3 suara artinya wan lun...
12 orang lagi nah...

siapa yang hakun mendesainkan bajunya yo lah malu:

ulun kira td ulun or ke 15 belas. o
klo soal design coba hub zonamerah atawa whayanz D

*btw, kita ni hndk beolah KAOS atau POLO kah?? D

Quote:
Original Posted By AlamGena
baju,...

kan sudah kita bicarakan, masa saia tidak dimasukkan o

amun gasan sablon bisa ja lewat dirikuwh...
PDL bisa jua...kapan ke Bjb biar kita gawi disini nah

mun ulun hndk menyablon kaos pang bang kwalah lwn pian jua.. o
oot hammer:
oce.oktaman - 02/06/2011 12:28 PM
#55

Quote:
Original Posted By aidicard

ulun kira td ulun or ke 15 belas. o
klo soal design coba hub zonamerah atawa whayanz D

*btw, kita ni hndk beolah KAOS atau POLO kah?? D


antara kaos atau PDL haja gen .. soalnya polo kan udah ada malu:
exc@libur - 02/06/2011 12:31 PM
#56

Quote:
Original Posted By oce.oktaman
waduh hammer: ini sebut2 namaku .. malu:

--------------
bang ulun mentest maulah logo IT lah .. nanti tak apdet iloveindonesias


wokeh silahkeun shakehand

rencana lun baju kaos ja pang nah... mun nang kaya ini kaya pa yo lah

Spoiler for bk

IT-Clinic Borneo
oce.oktaman - 02/06/2011 12:39 PM
#57

Quote:
Original Posted By exc@libur
wokeh silahkeun shakehand

rencana lun baju kaos ja pang nah... mun nang kaya ini kaya pa yo lah

Spoiler for bk

IT-Clinic Borneo


nais aja kok bang ,, tinggal visualisasi dari logo dan penambahan warna yang di perlukan thumbup:
aidicard - 02/06/2011 12:52 PM
#58

Quote:
Original Posted By exc@libur
wokeh silahkeun shakehand

rencana lun baju kaos ja pang nah... mun nang kaya ini kaya pa yo lah


oh kaos aja kah.. D

bagus jua tuh modelny... eek:
exc@libur - 02/06/2011 01:08 PM
#59

Quote:
Original Posted By aidicard

oh kaos aja kah.. D

bagus jua tuh modelny... eek:


mun PDL kaya ini kaya pa

Spoiler for PDL

IT-Clinic Borneo
Nieyzar - 02/06/2011 01:09 PM
#60

Quote:
Original Posted By exc@libur
mun PDL kaya ini kaya pa

Spoiler for PDL

IT-Clinic Borneo


perasa ulu ntebagus kaos pang
kena ulun becari model bajunya , inet lelet , lgi mauplut file
IT-Clinic Borneo
Page 3 of 70 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 >  Last ›