Kalimantan Selatan
Total Views: 21284 Share : Facebook ShareFacebook Twitter ShareTwitter Google+ ShareGoogle+
Page 4 of 70 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >  Last ›

agnk,, - 02/06/2011 02:51 PM
#61

aku kada dapat pejwan :mewek
sotoayam13 - 02/06/2011 05:11 PM
#62

assalamualaikum ulun umpat request software boleh kada ?
mun boleh kw lah minta cari kan media player aimp wan mini lyrycs-nya soalnya te nyaman mun mendangar lagu ada textnya

makasih lah urangnya
exc@libur - 02/06/2011 05:15 PM
#63

Quote:
Original Posted By sotoayam13
assalamualaikum ulun umpat request software boleh kada ?
mun boleh kw lah minta cari kan media player aimp wan mini lyrycs-nya soalnya te nyaman mun mendangar lagu ada textnya

makasih lah urangnya


IT-Clinic Borneo

download AIMP
[code]
http://www.aimp2.us/download.php
[/code]

miniLyric + krack
[code]
http://www.4shared.com/get/PvDSZjVw/MiniLyric-663330.html
[/code]

shakehand
sotoayam13 - 02/06/2011 05:22 PM
#64

Quote:
Original Posted By exc@libur
IT-Clinic Borneo

download AIMP
[code]
http://www.aimp2.us/download.php
[/code]

miniLyric + crack
[code]
http://www.4shared.com/get/PvDSZjVw/MiniLyric-663330.html
[/code]

shakehand

makasih mang lah mudahan kw nah smalam ada jua mendownload kalinya dianggap virus ulun ma ambil dari idws
boleh ja loe betakun kena mun ada yg kd paham
exc@libur - 02/06/2011 05:31 PM
#65

Quote:
Original Posted By sotoayam13
makasih mang lah mudahan kw nah smalam ada jua mendownload kalinya dianggap virus ulun ma ambil dari idws
boleh ja loe betakun kena mun ada yg kd paham


yu ja, asal kada ngalih2 ja takunannya shakehand

menambahi link minilyric nah

[code]
http://www.mediafire.com/?t51fixda4wez01i
[/code]
sotoayam13 - 02/06/2011 05:44 PM
#66

Quote:
Original Posted By exc@libur
yu ja, asal kada ngalih2 ja takunannya shakehand

menambahi link minilyric nah

[code]
http://www.mediafire.com/?t51fixda4wez01i
[/code]

insyaAllah kada mengalihi pang
beh lengkap banar nah bantuannya sekali lagi makasih
Nieyzar - 02/06/2011 06:44 PM
#67

Quote:
Original Posted By sotoayam13
insyaAllah kada mengalihi pang
beh lengkap banar nah bantuannya sekali lagi makasih


nah mu nhandak merasai AIMP 3
[CODE]
www.mediafire.com/?lmqd0nnwiagdorc [/CODE]
n9ih minilyric 7.0.6
[CODE]www.mediafire.com/?25kbm1aqbassazc[/CODE]
IT-Clinic Borneo
ZEXEL - 02/06/2011 06:49 PM
#68

Quote:
Original Posted By borneo98
Ulun umpat betakun pang.. kayapa caranya menyinkronkan email yahoo ke outlook. wan menarik data email nang ada di yahoo masuk ke outlook. terima kasih. mehadang jawaban nah... o

hello, mangstah coal kiss
klo @yahoo.com kdd yg gratis, mesti bayar nyar kw menikmati fasilitas POP3 & SMTP nya...maho
Quote:
Original Posted By Juanda212
betakun lagi naah IT-Clinic Borneo ....
kan IP public internet tuuh ada yg static , ada yg dinamis ...
naahh misalnya si IP Static ntu di Banned salah satu server yg ada, misal : di banned Server nya POint Blank/ Gemscool... naaah itu sudah pasti klo ketahuan IP nya ...
yg jd pertanyaan, misalnya si User neh makai yg IP Dinamis fnk kyp si server tuuh Bann IP nya ... kan t`ubah2 trus klo IP x tuuh ??? IT-Clinic Borneo

btw rumah hanyar naah IT-Clinic Borneo

klo ulun jd miminnya, pasti ulun liati 'pattern' pian (kebiasaan/cirikhas cara register, email, ID, keyword) jd walopun make dinamik IP pasti kw di banned. o
Quote:
Original Posted By oce.oktaman
share dari uluh nah yang awam.. selama memakai linux ubuntu 100 % kadada virus malus
trus nyamannya tinggal menaruh tombol klik di lagu yg di inginkan akan otomatis terputar, tanpa perlu di klik lagi,
tp sayangnya untuk mengekstar file tdk bisa , handak mencobai pak Wine tp kada paham hammer:
adakah yg mau malajari pake aplikasi wine di ubuntu ?shakehand

file manajer gsn file2 kompresi bs makai File Roller / Archive Manager di Linux maho
Quote:
Original Posted By AlamGena
baju,...

kan sudah kita bicarakan, masa saia tidak dimasukkan o

amun gasan sablon bisa ja lewat dirikuwh...
PDL bisa jua...kapan ke Bjb biar kita gawi disini nah

anak bawang nih hammer:
awss - 02/06/2011 06:51 PM
#69

Quote:
Original Posted By oce.oktaman
share dari uluh nah yang awam.. selama memakai linux ubuntu 100 % kadada virus malus
trus nyamannya tinggal menaruh tombol klik di lagu yg di inginkan akan otomatis terputar, tanpa perlu di klik lagi,
tp sayangnya untuk mengekstar file tdk bisa , handak mencobai pak Wine tp kada paham hammer:
adakah yg mau malajari pake aplikasi wine di ubuntu ?shakehand


ma'ekstrak file apa jar?

tinggal install : sudo apt-get install rar


masukkan jua di list bajulh D
exc@libur - 02/06/2011 06:52 PM
#70

Quote:
Original Posted By ZEXEL
hello, mangstah coal kiss
klo @yahoo.com kdd yg gratis, mesti bayar nyar kw menikmati fasilitas POP3 & SMTP nya...maho

klo ulun jd miminnya, pasti ulun liati 'pattern' pian (kebiasaan/cirikhas cara register, email, ID, keyword) jd walopun make dinamik IP pasti kw di banned. o

file manajer gsn file2 kompresi bs makai File Roller / Archive Manager di Linux maho

anak bawang nih hammer:


hai om
tumben baru nongol...
eh domainnya besok ya baru up...
tentang IRC na gimana dah diomongin kah wan fazar shakehand
ZEXEL - 02/06/2011 06:57 PM
#71

Quote:
Original Posted By exc@libur
hai om
tumben baru nongol...
eh domainnya besok ya baru up...
tentang IRC na gimana dah diomongin kah wan fazar shakehand

ho oh, baru melek mangstah o
dan diomongin, ini lg nyiapin EggDrop + ROBOT2.0.TCL ama pysBNC cmn bingung, mo ditanam dmn secara ga ada vps/ds bw online 'in tuh bot biar jaga channel 24jam/7hari/4minggu/1bulan fullkiss
ente mo sedekahin shell bw ane, cukup level user + IP publik? maho
exc@libur - 02/06/2011 07:03 PM
#72

Quote:
Original Posted By ZEXEL
ho oh, baru melek mangstah o
dan diomongin, ini lg nyiapin EggDrop + ROBOT2.0.TCL ama pysBNC cmn bingung, mo ditanam dmn secara ga ada vps/ds bw online 'in tuh bot biar jaga channel 24jam/7hari/4minggu/1bulan fullkiss
ente mo sedekahin shell bw ane, cukup level user + IP publik? maho


tar sabtu aja kita omongin zex
apa aja yang mesti disiapin... kecuali kalo sabtu tar lo sibuk nyiapin kopdar clearOS, kita cari waktu kosong lain deh shakehand
ZEXEL - 02/06/2011 08:48 PM
#73

Quote:
Original Posted By exc@libur
tar sabtu aja kita omongin zex
apa aja yang mesti disiapin... kecuali kalo sabtu tar lo sibuk nyiapin kopdar clearOS, kita cari waktu kosong lain deh shakehand

wew, sabtu ane blom tanya istri dia masuk pagi ato siang bang biar bs ktemu ma ente....
klo mo ntr besok abis sholat Jum'at 'an bs dibicarakan... maho
buajingan - 02/06/2011 09:30 PM
#74

umpat pesan bajunya sebuting kk

selamat atas rumah hanyarnya
--
kapan rumah disebelah jadi kk
IT-Clinic Borneo


^
pun zona malu:
borneo98 - 03/06/2011 03:20 AM
#75

Quote:
Original Posted By exc@libur
shakehand
Quote:
Cara pengaturan email Yahoo di Outlook Express:

Untuk pengaturan email Yahoo ini, untuk saat ini gunakan email Yahoo! Indonesia (yahoo.co.id) saja karena sudah mendukung POP3.

1. Buka program Outlook Express Anda, dari menu Tools, kemudian pilih Accounts, pada jendela Internet Accounts pilih tombol Add, kemudian Mail, pada jendela Internet Connection Wizard pada bagian Display name: masukkan nama Anda atau nama yang akan muncul di email orang lain nantinya. Contohnya: Heryan Tony.
2. Kemudian tekan Enter, pada bagian E-mail address: masukkan alamat email anda yang lengkap, contohnya: [email]ulun@yahoo.co.id[/email], tekan Enter
3. Pada bagian My incoming mail server is a: pilih POP3, kemudian pada incoming mail server: isi dengan pop.mail.yahoo.co.id sedangkan pada bagian outgoing mail server: isi dengan smtp.mail.yahoo.co.id kemudian tekan Enter atau Next.
4. Pada bagian Account name: isi dengan nama akun email anda atau yahoo id anda, misalnya tonyhcl dan pada bagian Password: masukkan password email Anda. Tekan Enter atau Next selanjutnya tekan Finish.
5. Selanjutnya silakan dibuka lagi ”Tools”, “Accounts”, pada jendela Internet Accounts pilih email yang anda buat tadi, kemudian tekan tombol “Properties” dan pilih tab “Advance”.
6. Pada bagian Server Port Number yaitu “Outgoing mail (SMTP)” diisi dengan 25 sedangkan “Incoming mail (POP3)”: isi dengan 110. Tekan tombol OK.
7. Berikutnya silakan dicek email anda apakah ada surat masuk dengan cara menekan tombol “Send and Receive All” pada toolbar.


Agar email yahoo anda mendukung POP3 atau dapat diakses melalui Outlook Express atau melalui ponsel. Maka lakukan pengaturan pada webmail yahoo Anda, dengan cara login ke email yahoo anda melalui “http://mail.yahoo.co.id” login terlebih dahulu kemudian pada bagianpilih “Opsi” kemudian cari bagian “Akses dan Penerusan POP” selanjutnya pilih “Akses Web & POP” setelah itu simpan settingan Anda.





Terima kasih atas jawaban yang memuaskan.. mang Alam.. buat ngaran saia di List nang memesan baju lah............. o
implys - 03/06/2011 10:44 AM
#76
kada aptudate nah
ada rumah hanyar sekalinya lah.

rumah semalam balum habis rasanya lah bingung




Nieyzar - 03/06/2011 10:47 AM
#77

Quote:
Original Posted By implys
ada rumah hanyar sekalinya lah.

rumah semalam balum habis rasanya lah bingung






singhaja mangae , rumah semalam tu rigat banar
jdi pindah ke rumah nang tabarasih ja jer
IT-Clinic Borneo
implys - 03/06/2011 10:47 AM
#78

Quote:
Original Posted By ZEXEL
ho oh, baru melek mangstah o
dan diomongin, ini lg nyiapin EggDrop + ROBOT2.0.TCL ama pysBNC cmn bingung, mo ditanam dmn secara ga ada vps/ds bw online 'in tuh bot biar jaga channel 24jam/7hari/4minggu/1bulan fullkiss
ente mo sedekahin shell bw ane, cukup level user + IP publik? maho


memantau perkembanya ja nah malus

pakai ip publik speedy ja atau ip publik SI
kenshi87 - 03/06/2011 11:32 AM
#79

Quote:
Original Posted By exc@libur
Gath IT-Clinic Borneo
Minggu, 22 Mei 2011
@ KFC DutaMall
====================
kemaren ada ide untuk IT-Clinic Borneo bikin baju sekolah Peace:
nah lun mahadangi respon bubuhan pian dulu, ada juakah nang handak bolah baju IT-Clinic... amun ada nang handak (sampai paling kada 15 orang), hanyar kita panderkan masalah desain bajunya kayapu... ditunggu respon bubuhan pian sabarataan shakehand

list order baju IT-Clinic Borneo


mang, umpat akan jua nama ulun lah..
ZEXEL - 03/06/2011 12:55 PM
#80

Quote:
Original Posted By implys
memantau perkembanya ja nah malus

pakai ip publik speedy ja atau ip publik SI

hahay... rencn hndk ky itu jua pank klo pd akhirnya kdd yg menyedekahkan shell/vps/ds wan ane tp menimbang wyh ni buhan Ababil/Ablay terlalu kreatif dlm dunia hacking jd asa tekutan jua o
Page 4 of 70 |  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >  Last ›